Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארספורום, 15 שנה במספרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב2013 נעלם/נפל/מת מגזין מוטו ובסוף השנה גם הפלטפורמה האינטרנטית שלו.

זה היה האתר הוותיק ביותר בתחום בימים אלו. 

אני יכול לשער שחלק נכבד מהגולשים שהצטרפו לcf הם פליטים של מוטו. 

לא היה להם לאן לפנות כדי להמשיך לחפור ולקרוא נתונים שמשעממים את ההדיוט המצוי בעולם הרכב ולכן פנו לפה (ולפול גז, אם כי איני זוכר מתי נפל פולגז בעקבות הסכסוך המשפטי שהיה).

זה ההסבר התלוש שלי לגבי הנסיקה של 2013 :)

פורסם

למייטב זכרוני ב 2013 שודרג ה"מנוע" של האתר או שעבר לפלטפורמה אחרת, לא זוכר כבר... היה שיוני ויזואלי ותפעולי מסויים שלא כולם אהבו וזו הייתה לטענת כמה חברי פורום אספות הסיבה לעזיבה שלהם את הפורום.

אבל מצד שני אולי גם אז תהליך הרישום הפך לקל יותר לעומת מה שהיה מקודם, מה שהביא עוד נרשמים. 

פורסם

מעניין מאוד! 

תודה @פבל

הנה כוסית לשנה החדשה ולעוד 15 שנים של התפתחות קדימה לפחות 😁🍷

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

מדהים אותי שקארזפורום הצליח להחזיק מעמד בזמן עלייתן של הרשתות החברתיות שנגסו חלק נכבד בתנועות גולשים של כל אתר.

קבלו צל"ש על ניהול נכון של האתר והפורום. כנראה שנוסחת-Keep it simple מנצחת במקרה הזה.

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

קודם כל אהבתי את הגישה של לשים תחושות בטן בצד ולבדוק נתונים בצורה קרה (לא מובן מאליו ומעטים מקבלי ההחלטות שהם לא כלכלנים שעושים את זה).

אני חושב שהבעיה העיקרית היא שכשיש גידול בטראפיק אתה מתחיל להשקיע יותר בפיתוח האתר ואז ההוצאות גם עולות. בשל מסויים הגידול מואט אבל ההוצאות נשארות ואתה שוב באותו המקום כמו שהיית עם אתר יותר קטן רק שבמקום שישאיר לך 1000 שקל אחרי 2 משכורות הוא משאיר לך את אותם 1000 שקלים אבל אחרי 20 משכורות.

טראפיק יהיה ואתר מבוסס קהילה לא ימות כל כך מהר אלא אם יעשו בו ממש שטויות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 2.9.2021 בשעה 20:47, פבל כתב:

מה כל זה אומר? קודם כל, שעדיין מאוד מוקדם להספיד את הפורום, או פורומים בכלל

חלק מהפורומים באינטרנט, כמו הייד פארק, תפוז, וואלה, הם בתהליכי גסיסה, וחלקם כבר ז"ל.

אבל לא חסרים באינטרנט פורומים פעילים מאוד, בישראל אפשר לציין את הפורומים של רוטר, ובחו"ל את הפורומים של רדיט, שמחזיקים מעמד בצורה נהדרת.

קארספורום לעולם לא יגיע למצב של גסיסה, כי הוא מכיל המון מידע, שכל אחד מאיתנו צריך. לכן הוא שרד את הוואטסאפ והפייסבוק, והוא ממשיך לתת בראש (הנתונים המדהימים של האתר מצדיקים איש מכירות במשרה מלאה).

מה שכן טעון שיפור הוא היחס של הוותיקים לחדשים. יש את אלה שחיים את עולם הרכב, ויש את אלה שעדיין מנסים להבין איך הוא עובד.

אלה הראשונים מספקים לאחרונים את ההסברים, אבל פעמים רבות תוך זלזול והתנשאות, שלא לומר - שימוש במילים בוטות, מה שלא נותן הרגשה טובה, או רצון "להחזיר" מנה אחת אפיים (למי קראת טמבל?).

על הנקודה הזאת צריך לעבוד, ובמיוחד אלה שמסתובבים כאן עם תג על החולצה. גם אם איזה נודניק מבינינו טועה, עדיין אפשר לחייך לו באדיבות.

נ.ב. כמו תמיד, תענוג לקרוא מה שפבל כותב. גם התוכן, גם צורת ההגשה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מעניין.

יש נתונים לגביי המשתמשים בארץ?

אני אשער שהרבה משתמשים כאן מאיזור המרכז, אבל מצד שני לא חסרים משתמשים מאיזור הדרום והצפון.

סתם היה מעניין לראות סטטיסטיקה כזו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפורום הזה מכיל בתוכו מאגר מידע עצום ואיכותי לא רק ברכב אלא בכל כך הרבה נושאים (ראה אוף טופיק) שבאמת כל הרשתות החברתיות (שמלאות ברפש) מתגמדות לעומתו.

היו פה ועדיין יש פה אגדות כמו צביקה, רפי לין.. ועוד שכתבו פה הרבה,  שהידע שלהם מזוקק אחרי כל כך הרבה שנות נסיון.

פורום שאין שני לו.

• אהבתי 3
פורסם

קודם כל, שאפו על הניתוח והנתונים. אהבתי לקרוא.

בתאריך 2.9.2021 בשעה 20:47, פבל כתב:

זה היה מקום המפגש שלהם, הם ישבו וחיכו שיגיבו להודעות שלהם כדי שהם יוכלו להמשיך את הריב... ז'תומרת, דיון. ובמרוצת השנים האתר הפך למקור ידע – מרבית התנועה אליו מגיעה מחיפושים בגוגל, לרוב מחיפושי Long Tail, ורוב הגולשים מקבלים את המידע שהם צריכים ויוצאים.

אני משער שאם תעשה פילוח לפי פורומים אתה תראה שבעוד פורומים מסויימים (רכב כללי, טכני, שיפורים) בהחלט יש טרנד שהופך אותם למקורות ידע, בפורום אוף-טופיק הטרנד הזה פחות מתקיים וכנראה עדיין יש אנשים שמחכים (כבר לא חייב לחכות, יש התראות) לתגובות כדי להמשיך את הריב, כלומר דיון. אני מאמין שהמגמות יהיו דומות בפתיחת שרשורים חדשים ובהודעות חדשות באוף-טופיק לעומת פורומים אחרים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באמת מקום מאוד מעניין. שנים שקראתי בלי להיות רשום.

זוכר שנרשמתי רק כי משתמש לא רשום לא יכל לצפות בתמונות 😄

• מצחיק 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
בתאריך 3.9.2021 בשעה 09:17, אורח לרגע כתב:

ב2013 נעלם/נפל/מת מגזין מוטו ובסוף השנה גם הפלטפורמה האינטרנטית שלו.

זה ההסבר התלוש שלי לגבי הנסיקה של 2013 :)

זה נשמע כמו סיבה הגיונית למדי. זכרתי שהם ירדו מהאוויר, אבל לא זכרתי מתי בדיוק.

בתאריך 3.9.2021 בשעה 13:44, avargel כתב:

ולחשוב שהגעתי לכאן בגלל ראש מנוע בדייהטסו שרייד 92 

אני בכלל לא הגעתי בשבילי, הגעתי כי חברה שלי רצתה לקנות אוטו והייתי צריך אנשים להתייעץ איתם. 

בתאריך 3.9.2021 בשעה 14:05, Super_T כתב:

מעניין מאוד! 

תודה @פבל

הנה כוסית לשנה החדשה ולעוד 15 שנים של התפתחות קדימה לפחות 😁🍷

תודה רבה. 

הנה כוסית של רוסים: 

Best Cheap Vodka under $10 ( £6 ) | Cheap vodka, Moonshine recipes, Vodka

בתאריך 3.9.2021 בשעה 15:28, Golf_91 כתב:

אהבתי את הסקירה.
אם אני לא טועה, ב-2013 צוות האתר החל לחלק את המדבקות לרכב. זה בהחלט יכול להיות גורם נוסף לעלייה בפופולריות.

תודה רבה.

יש מצב, אני לא חושב שזה משהו שהייתה לו השפעה מאוד גדולה, כי מי שרצה וקיבל מדבקות אני מניח שכבר היה חבר פורום. 

לפני 9 שעות, Shmulik_Miata כתב:

מדהים אותי שקארזפורום הצליח להחזיק מעמד בזמן עלייתן של הרשתות החברתיות שנגסו חלק נכבד בתנועות גולשים של כל אתר.

גם אותנו למען האמת. כל הקרדיט הוא לחלוטין שלכם הגולשים/כותבים/חברים. אנחנו סתם משתמשים בכוח שלנו כדי לנעול שרשורים ולמחוק תגובות.

לפני 9 שעות, Shmulik_Miata כתב:

קבלו צל"ש על ניהול נכון של האתר והפורום. כנראה שנוסחת-Keep it simple מנצחת במקרה הזה.

תודה רבה.

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל אהבתי את הגישה של לשים תחושות בטן בצד ולבדוק נתונים בצורה קרה (לא מובן מאליו ומעטים מקבלי ההחלטות שהם לא כלכלנים שעושים את זה).

חכה, עדיין קשה לי עם זה שיש נתונים ואני לא יכול פשוט לצווח שאני צודק. 

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

טראפיק יהיה ואתר מבוסס קהילה לא ימות כל כך מהר אלא אם יעשו בו ממש שטויות.

חכה, תן לי עוד שנה-שנתיים.

לפני 6 שעות, outlander כתב:

אבל לא חסרים באינטרנט פורומים פעילים מאוד, בישראל אפשר לציין את הפורומים של רוטר, ובחו"ל את הפורומים של רדיט, שמחזיקים מעמד בצורה נהדרת.

בחו"ל יש המון פורומים, אבל רובם גלובליים ונסובים סביב מותגים ספציפיים.

רדיט הוא מפלצת גלובלית עם (לפי סימילארווב) 1.7 מיליארד גולשים בחודש.

ה"בעיה הישראלית" היא שאנחנו גרים במדינה ייחודית שעושה שימוש בשפה ייחודית וסובלת מבעיות ייחודיות. פורומים של מדינה ספציפית - גם כאלה של מותגים ספציפיים וגם כאלה כלליים כמונו, כמעט ולא קיימים. 

מה שכן טעון שיפור הוא היחס של הוותיקים לחדשים. יש את אלה שחיים את עולם הרכב, ויש את אלה שעדיין מנסים להבין איך הוא עובד.

עובדים על זה.

נ.ב. כמו תמיד, תענוג לקרוא מה שפבל כותב. גם התוכן, גם צורת ההגשה.

תודה!

לפני 4 שעות, dorsht כתב:

מעניין.

יש נתונים לגביי המשתמשים בארץ?

אני אשער שהרבה משתמשים כאן מאיזור המרכז, אבל מצד שני לא חסרים משתמשים מאיזור הדרום והצפון.

סתם היה מעניין לראות סטטיסטיקה כזו.

צמצמתי את זה ל-50 הערים המובילות (אם מעניין אותך לראות רשימה ארוכה יותר, תגיד), ולפי המספרים נראה שזה כנראה לא כל המידע, אבל זה מצייר תמונה די הגיונית.

מה שכן, צריך לקחת את המידע הזה בעירבון מוגבל משום ששירותי המיקום של גוגל/כרום/ווינדוס/אנדרואיד/אפל לא תמיד אמינים, לא תמיד מתעדכנים מהר מספיק, ולא פעם (במיוחד כשמדובר במחשבים נייחים) רושמים את המיקום של השרת דרכו המשתמש מתחבר, ולפעמים פשוט כותבים תל אביב או הרצליה למרות שהמשתמש נמצא 15-20 ק"מ משם. 

CFCities.thumb.png.4921588ac695322efe3f8b2a323161ce.png

לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

אני משער שאם תעשה פילוח לפי פורומים אתה תראה שבעוד פורומים מסויימים (רכב כללי, טכני, שיפורים) בהחלט יש טרנד שהופך אותם למקורות ידע, בפורום אוף-טופיק הטרנד הזה פחות מתקיים וכנראה עדיין יש אנשים שמחכים (כבר לא חייב לחכות, יש התראות) לתגובות כדי להמשיך את הריב, כלומר דיון. אני מאמין שהמגמות יהיו דומות בפתיחת שרשורים חדשים ובהודעות חדשות באוף-טופיק לעומת פורומים אחרים.

לפלח את התנועה לפי פורומים אני לא ממש יכול, בין היתר כי כל פלטפורמה שעליה ישב הפורום נתנה URLים שונים לכל פורום, אז אם אני אבדוק את הנתונים לפי ה-URLים הנוכחיים, אני אקבל רק את הנתונים ממרץ שעבר. 

אבל, נראה שאתה די צודק לגבי הודעות, ומאוד צודק לגבי שרשורים. בעיקר בפורום הטכני.

אפשר לראות שגם בעוף (אבל גם בייעוץ ובכללי) כמות השרשורים שנפתחים בחודש נותר די דומה. אבל שאכן הייתה ירידה דרמטית בכמות השרשורים שנפתחו בפורום הטכני.

CF_Newposts.thumb.jpg.c3cbacc9d6c03ac599a95b7c575dadf9.jpgCF_NewThreads.thumb.jpg.f40545c14306ae0a0480bcd27b0404e3.jpg

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

צמצמתי את זה ל-50 הערים המובילות (אם מעניין אותך לראות רשימה ארוכה יותר, תגיד), ולפי המספרים נראה שזה כנראה לא כל המידע, אבל זה מצייר תמונה די הגיונית.

מעניין. אם יש משהו כזה עד 100 מקומות מובילים אז זה יהיה נחמד.

לא מפתיע שהרבה משתמשים מגיעים מהמרכז, אבל גם לבאר שבע מקום מכובד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...