רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים, התקנתי אתמול את המצלמה מהסוג viofo a129 duo. המצלמה מחוברת בעזרת כבל, ולהפתעתי גם כשאני מכבה את הרכב ונועל אותו המצלמה ממשיכה לצלם, כלומר הכבל ממשיך לתת זרם למצלמה על אף שהרכב כבוי (אני נאלץ לנתק את הכבל בסוף כל נסיעה בשביל שהמצבר לא ייגמר). למישהו יש עצה? רעיון? פתרון? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
המאמר המצורף נכתב בשבת בבוקר תוך כדי שיחת טלפון עם חבר קרוב. הוא פורסם אצלי ב car-pad והעלה סוגייה מספיק רלוונטית לציבור כדי שגם 'וואלה רכב' ימצאו אותו כראוי לפרסום. קרדיט לתמונות - פבל צ'רניצקי (התמונות היותר יפות), יואב פולס (התמונה הפחות יפה). שוק הרכב המשומש רותח. כמה רותח? רותח עד שחברת 'לוי יצחק' החברה המפרסמת את המחירון המוכר הודיעה כי ככל הנראה היא תעלה את מחירי כלי הרכב המשומשים במחירון הקרוב שיפורסם ב 1.9.21, על מנת להתאים אותו למציאות בה כלי רכב משומשים נמכרים באלפי שקלים מעל המחירון בגלל הביקוש הער. בשקט אספר לכם שמחירי המשומשות במחירון הלאומי עולים בחודשים האחרונים בלא מעט דגמים. כך אני מתעורר בשבת בבוקר, ומ…
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למי שהיה את שניהם, מה אומרים על ההבדלים על פניו הבדל 25 כ''ס בנייר אבל בפועל יש הבדל אמיתי? סתם סקרנות
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למרות שאין לי את הידע של החברים פה, ולא את עולם המושגים המקצועי, חשבתי בכל זאת לספר בקצרה על החוויה שלי עם הרכב. לפני 9 שנים התייעצתי פה בפורום לגבי קניה של רכב , התקציב היה עד 100K ש"ח. אחרי 11 שנה עם משפחתומטית הכיוון היה להשאר באותו הקו. לאחר התייעצויות, הובהר לי בצדק, שלרווק, שנמצא אז בזוגיות ללא ילדים מתאימה יותר סופר מיני. הנסועה שנתית שלי היא 30K ק"מ, חיפשתי משהו חסכוני, נח ויעיל. לאחר חפירה, בחרתי בסוזוקי סוויפט 1250 סמ"ק 94 כ"ס ידנית, עלתה בזמנו במבצע על הכביש 78K ש"ח, כולל קודן, מרימי שמשות ועוד משהו שאני כבר לא זוכר בהתקנה מקומית. בניגוד לכיום, אז לא לקחתי נסיעת מבחן. מקבל את הרכב, מבריק, אדום, וקטן. פתאום למי …
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ככל שנפח המנוע גדול יותר ככה מחיר הביטוח גבוה יותר?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מזה זמן רב אני מחפש רכב משפחתי בטווח של 45-60 אלף. מתמקד בסיוויק/אלנטרה/קורולה ואולי גם מאזדה 6 . אחרי מיון של מס דגמים וזיקוקם לדגמים שיש להם היסטוריית טיפולים כלשהי וללא עבר השכרה/ליס ניגשתי לראות את הדגמים. כולם מבקשים מחיר מעל מחירון, ורוב המכוניות נחטפות מס ימים אחרי פרסומם ביד 2 השיא היה,מאזדה cx5 באחד ממגרשי הטרייד הגדולים שנתון 13 פרטית שאכן נראת שמורה אבל ללא היסטוריה של טיפולים רציפים במאזדה שאחרי מומ ארוך איתם מבקשים עליה 13% מעל מחירון משוקלל😳😳😳😳😳 האם אכן הביקוש לרכבים משומשים בשוק גואה? אני מפספס משהו?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 15.7 אלף צפיות
היי, מתעניין בהתקנת דלקן אוניברסלי לרכב פרטי - אשמח להכוונות וטיפים היכן כדאי להתקין וכמה צפוי לעלות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
חברת דוד לובינסקי בע"מ, יבואנית פיג'ו, סיטרואן, אופל, DS ו MG השיקה היום את הסיטרואן C4 החדשה. הסיטרואן C4 החדשה מושקת בו זמנית עם גירסאות בנזין ודיזל, וגם בתצורה חשמלית מלאה שעונה לשם e-C4. במטרה לקלוע לטעמי הקהל, ה C4 החדשה בתצורת קרוסאובר קופה, עם אורך כולל של 4.355 מטר, ובסיס גלגלים של 2.67 מטר לטובת מרווח פנימי לנוסעים. סיטרואן לא ממצמצים לרגע כשהם מכניסים לזירה הלוהטת של קרוסאוברים מעוצבים את ה C4 החדשה, מול מתחרים לא פראיירים בכלל כמו מאזדה CX30 , קיה אקסיד וקיה נירו. העיצוב הפנימי של ה C4 החדשה שגרתי יותר ממה שקיבלנו בדגמים האחרונים של החברה, וללא ספק יעזור למשוך קהל שמרני יותר. רמת הגימור של ה C4 החד…
הודעה אחרונה מאת Ancient, -
מה שוחק את הגיר? 1 2
מאת שליקו99-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
החיכוך וחום שיש בטורים גבוהים? כוח הסוס? מומנט?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
אז ככה... מתחת לדירה שלי היו בשבועות האחרונים שיפוצים של הכביש. בסוף השיפוץ נשארה מדרכה רחבה מאוד ולא חסומה. חניתי שבוע שעבר על המדרכה (אני בעל תג נכה) ובבוקר באה חברה כלשהיא והרכיבה גדרות מתכת כדי לגדר את המדרכה. בשעות הצהריים הם הגיעו לקרבת הרכב שלי, השכן שראה את מה שהולך לקרות צילם אותם מניחים לי על הרכב גדרות ברזל. כשהגעתי לרכב ראיתי שתי שריטות. הפועלים עדיין היו בהמשך הרחוב, כשניגשתי אליהם הם ישר אמרו "אנחנו? מה פתאום! לא נגענו ברכב" פה קיבלתי עצבים. הראיתי להם את התמונות והם הפכו חיוורים. דאגתי לקבל את המספר של בעל הבית ובקצרה- אחרי שהוא התחמק אמר לי לדבר איתו ביום ראשון ושהכל ייפתר. אני לא ממש מעוניין עכשיו להכניס את ה…
הודעה אחרונה מאת nev, -
יחסית לחבורה של חובבי מכוניות ספורטיביות, כולנו גילינו הרבה יותר מדי עניין בקיה קרניבל החדש. אז איתי לקח אותו, ואת הזקן של רומן, ויצא לבדוק האם הפכים באמת נמשכים. הנה מה שהוא חשב: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3613/מבחנים/קיה-קרניבל--מבחן-דרך
הודעה אחרונה מאת nimee, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
היי לכולם, האם יש אתר שניתן לראות בו מיקומים של מספרי שלדה ומנוע לפי דגם רכב?(בדומה לאתר שקיים עבור OBD)? אם יש דרך אחרת שבו ניתן לאתר את המספרים הנ"ל אני גם אשמח. אגב מספר מנוע מקורי הוא תמיד ספרות אחרונות של מספר שלדה?
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם העברה ידנית של ההילוכים, למשל לצורך בלימת מנוע בירידות, יכולה לגרום נזק למצמדים? באופן כללי האם הדבר מומלץ?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
רשיון רכב ישן. מעוניין להדפיס רישיון רכב קודם שחודש בשנת 2020 כיצד עליי לעשות זאת. תודה!!!
מאת avi2021- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
🤔
הודעה אחרונה מאת agavello, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
יצא לי לשכור מספר פעמים בחו״ל, אבל מעולם לא בחורף. הטיול מתוכנן לימים שלפני חג המולד, לצפון איטליה, איזור לומברדיה. 1. האם אני חייב בשכירת שרשרת שלג? באילו תנאים אני מחויב לשים אותם על הרכב (רק בנסיעה בהרים או בכל מצב בתלות בתאריך)? 2. אני מרכיב את השרשרת בעצמי או שהרכב מגיע איתו? 3. מה לגבי צמיגי שלג? הם מגיעים Built in? הם מבטלים את הצורך בשרשרת שלג? 4. טיפים לנהיגה בטוחה בחורף האירופאי יתקבלו בברכה אני מתוכנן להזמין מאוויס, כנראה קבוצה J, אילו עוד רכבים בקבוצה פרט לאאודי A1?
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
רמת מיגון 77 1 2
מאת agavello- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
אלהן המשכתי ביטוח לרכב חדש שרכשתי, ודרשו ממני רמת מיגון חדשה - 77 רמת מיגון מבוססת בינה מלכותית והיא מקליטה כל הזמן בעזרת GSM\GPS את המצב של הרכב: מערכת אלקטרונית בתקשורת GPS / GSM המותקנת ברכב והמעבירה מידע למוקד, על מיקום הרכב ומצבו בכל עת. המידע שיופק מהמערכת: אירוע קידוד OBD אירוע שיבוש סלולרי נסיעה באזורים ושעות חריגות נסיעה במהירות חריגה שינוי דפוס נהיגה נסיעה חריגה בשטח אין לי בעיה עם כל דבר, אבל מהירות - מעניין אותי לדעת מה זה מהירות חריגה. בכביש 90 נסעתי 110 - מה קורה עם זה? נראה לי יותר מידי פרטים . למישהו יש את זה, מכירים?
הודעה אחרונה מאת agavello, -
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
אנחנו שוקלים לרכוש דירה שבה החנייה מבוססת על מכפיל (כן אני יודע, מאד לא רצוי מסיבות רבות ומגוונות, אבל זאת האופציה לדירה הספציפית הזאת). נאמר לי ע"י היזם שכאשר לא מתבצעת כניסה או יציאה של רכב, ע"פ תקן המכפיל חייב להיות מונמך עד הסוף ושאין אפשרות אחרת להוציא את המפתח מלוח ההפעלה. האם יש אמת בדבריו? במידה וכן, אני מסיק שלהוציא עלויות תחזוקה (שוטפות/תקלות), ומצבים שבהם רכבים באותו מכפיל צריכים לצאת באותו הזמן, למעשה החנייה העליונה של המכפיל (שנמצאת במישור של הכביש כשהמכפיל מונמך לגמרי) שקולה לחנייה רגילה במובן הזה שפשוט חונים / יוצאים מהחניה באופן רגיל, בלי לבצע שום פעולה. האם אני מפספס משהו? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הגיע הזמן להחליף את הצמיגים במאזדה 3 (1600), 2009. הרכב נוסע כ 15,000 בשנה. מחפש צמיג במחיר סביר ומצאתי את הדגם הזה WINDFORCE H/P 205/55R16 91V מישהו התנסה פעם בצמיגים האילו? אשמח להמלצה, תודה.
הודעה אחרונה מאת CheckUp, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, אני המון זמן נוהג בקארטינג, עברתי על כל המסלולים בכל בארץ, חוץ מפצאל ששמה הבנתי שרק 2 פעימות יכולים להכנס. ופה בדיוק רציתי לשאול את מי שמבין כמה דברים. 1. כמה עולה קורס של 2 פעימות ? 2. כמה זמן הקורס לוקח? 3. איך זה עובד עם קארט 2 פעימות? משלמים יותר למקצה? משכירים? 4. איפה יש קארטים 2 פעימות ומתי אפשר ללכת למקצה? 5. מתי אפשר להתחרות ב2 פעימות?
הודעה אחרונה מאת JohnyTurbo, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתי ניתן לשלם באינטרנט את האגרה עם מספר רכב? כמה זמן לוקח לזה להתעדכן?
הודעה אחרונה מאת טרט, -
- 21 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם! מסתבר שלא הייתי פה כבר עשור! אומנם היו כל מני מכוניות ואופנועים שעברו תחת ידיי, אבל חשבנו חברי הטוב @nitch ואנוכי, שרגע, אנחנו חברי פורום כבר כעשרים שנה, מתוכן את רובן בילינו בחוצלארץ, אז בטח יש עוד כמה כאלה. כשהצטרפתי לפורום היה זה אי שם בתחילת שנות ה2000 והייתי בצבא. נהגתי בדייהו רייסר של אמא, ואחרך קניתי את הרכב הראשון שלי - איביזה טורבו צהובה, שהפכה לגולף TDI 130 וממנה אודי A3 גם כן דיזל עם 140 כוח סוס. עברתי לגרמניה ומאז היו לי BMW 320td, 120d, 520d, X5 30d ולפני שבוע החזרתי את מה שאני חושב הוא הרכב עם המנוע הטוב בהיסטוריה X5 M50d 400 hp. ומאחר ואני בבידוד ומשועמם מהרגיל, הנה היא הכלה החדשה, אולי מכונית הבנזין האחרונ…
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אפשרי?
הודעה אחרונה מאת yosef156, -
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001383447 כעת אפילו שמשלמים ארנונה ומיסים לעירייה קם איזה פקיד/נער (במתכונת נערי האוצר) וחשב על עוד דרכים לחלוב מהנהג הישראלי כסף אף על שבמסגרת המיסים שהוא משלם לעירייה הוא מימן וממשיך לממן את הרחובות והחניות שכעת רוצים שישלם עבורם שוב. החוצפה הזו שבעלי הרכב הינם פרה חולבת ואף אחד לא מתייחס אליהם בתור בעלי זכויות חייב להשתנות.
הודעה אחרונה מאת רון18, -
למה מחיר של דלק למשלמ95 אוקטן אחיד (החודש למשל 6.31)בכל תחנות הדלק. מדוע אין תחרות?מה מתח הרווחים של בעלי תחנות הדלק? אני יודע שרוב העלות של הדלק היא מיסים כמו מס בלו אבל בכל זאת .איך זה שאין תחרות?מדוע הממונה על ההגבלים העסקיים לא מטפל בקווטרופול של תחנות הדלק?
הודעה אחרונה מאת רון18, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו במקרה יודע אם יש דבר כזה בארץ? מעוניין לשכור לסופש רכב קבריולט כדי להתנסות לפני קנייה כמה פרקטי ואם אני אוהב את זה. יש בארץ? תודה
הודעה אחרונה מאת dpat3344, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חג שמח לכולם, אני בעוד כחודש מתכנן טיסה לחו''ל לאזור הבלקנים באירופה ורוצה לשכור שם רכב לכ-5 ימים רציתי לדעת האם יש בעיה לעבור גבולות של מדינות עם הרכב השכור? חוץ מחברת השכרה אחת שממש רשום שם תוספת מעבר גבולות שעולה כ50 דולר תוספת. האם למישהו יש ניסיון בנושא? ועוד שאלה באתרים שאני בודק המחירים לא זולים בכלל למכוניות מיני ל5 ימים מחיר קרוב ל300 דולר או יותר, אם אני ילך לחברת ההשכרה במקום כשאני ינחת המחיר יהיה יותר זול אולי? תודה לעונים.
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 713 צפיות
חבר קנה קרניבל 2008 דור שני מנוע 2.9 טורבו דיזל. הרכב נוסע טוב אבל צריכת הדלק נראית לא הגיונית: 5 קמ"ל בנסיעה משולבת עד 7-8 קמ"ל בשיוט בינעירוני. הרכב מלא תמיד עם זוג+ ילדים בגילאי יסודי ומטה+ מזוודה עגלה וכדו' ועדיין נשמע לי צריכה לא הגיונית לטורבו דיזל. 1. האם אכן הצריכה האמורה לא סבירה? 2. במידה וכן איזה כיוון כדאי להתחיל לבדוק כשהכל לכאורה תקין?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בדגם עלית יש וילון מתחת לגג הזכוכית. האם הווילון מספק הגנה מספיקה מהשמש הישראלית? האם גג הזכוכית מקבל שריטות במשך הזמן, כגון במהלך רחיצת המכונית בתחנת שטיפה אוטומטית?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
לאחר קרוב לחמישה חודשים ו-3000 ק"מ עם הקיה ריו שלנו, צברתי ניסיון והגיע הזמן לשתף על הרשמים שיש מהרכב. הרכישה לאחר קרוב ל-9 שנים עם הפולקסווגן טוראן שלנו, הגיע הזמן להחליפה. הטוראן, שנת 2010 בעלת מנוע 1.4 כפול מגדשים ותיבה DSG7, אמנם הייתה נוחה, חזקה וחסכונית בדלק, אך מבחינת אמינות לא הצטיינה (מנוע, גיר ועוד). החלטנו שאין צורך להחזיק פולקסוואגן יחסית ישנה עם 7 מקומות. הטוראן נמכרה, והתחלנו במשימת חיפוש המחליפה (כבר לא היה צורך בשבעה מקומות) . לבסוף, לאחר כמה ימים של חשיבה וסיוע מחברי הפורום, הגענו להחלטה שנרכוש סופר מיני חדשה מהסוכנות. היה חשוב לנו שלרכב תהיינה בטיחות פסיבית ואקטיבית ברמה גבוהה (מערכות בטיחות אקטיביות, לא מובילאיי) אמינות טובה, …
הודעה אחרונה מאת Yuvalino, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, אני ואישתי מתכננים טיול של כחודש בנובמבר במערב ארה"ב עם תינוקת בת 3 חודשים ואחד בן כמעט שנתיים. שילוב של עירוני (ל.א, סאן פרנסיסקו, סאן דייגו ולאס וגאס) וטבע (יוסמיטי והפארקים של יוטה, אריזונה ונוואדה). מתלבטים מאוד בין לקחת SUV (גודל סטנדרט בערך) לבין מיניוואן. אישתי קצת מודאגת מנסיעות ארוכות, והייתה רוצה אפשרות לשבת ליד התינוקת תוך כדי נסיעה (האכלות וכו'). אשמח לשמוע מה לדעתכם עדיף ולמה? תודה, יוני
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 857 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- motior
- AriGof
- danbr
- mikyl
- Fazer
- yohai71
- Markm4
- דוד495
- benny-m
- davemustaine87
- פאר האורה