רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בטח רבים מכירים את כביש 1 למזרח בקטע שליד כפר חב"ד יש שם בנתיב הימני למשך כמה מאות מטרים הטייה חדה לצד ימין של הכביש ראיתי שם הבוקר משאית שהיה נראה שהיא כמעט מתהפכת מישהו פעם פנה למע"צ על זה?
הודעה אחרונה מאת car_me, -
-
יש לי קיה פורטה 2014 שרכשתי לפני חודשיים אני מאוד מרוצה ממנה והתחלתי לנסוע איתה הרבה,אני מתלבט לעשות לה הסבה לגז אשמח לשמוע אנשים שעשו את זה על קיה או בכלל....המלצות,יתרונות,חסרונות,תקלות אשמח לשמוע חוות דעת תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת אריאליטו, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, אני צריך לבחור רכב בליסינג מהעבודה, האם כדי לבחור באוקטביה 1.5 ? הבנתי מקריאה בפורומים שהיא רועשת ( מבחינת רעשי כביש )ולא טובה בהתנהגות על שיבושים בכביש (קופצת על שיבושים בכביש) , בנוסף הבנתי שיש המון בעיות עם המולטימדיה ,האם זה נכון ? האם היא פחות טובה מהדגם הקודם של האוקטביה ? תודה
הודעה אחרונה מאת makatuvkan, -
-
חניה בלטרון
מאת avngas- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם אפשר להשאיר רכב בלטרון למשך כל היום ולחזור לקחת אותו בערב, או שיש שם פריצות. המון שנים לא הייתי שם, נראה לי בחניה ליד מסעדה. תודה.
-
הגיע העת לרכוש רכב אני לוטש עיניים לעבר יונדאי i10 71 אלף כולל אגרה זה יהיר בעיניכם לקנות רכב ראשון אולי אף חוצפה? פשוט אני מוצא סתירה לטיעונים נגד רכב ראשון מהחברה, הניסיון הוא אותו ניסיון ברכב חדש ומשומש זה הרבה יותר כסף אבל ראש שקט בלי טסט וטיפולים3 שנים מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Ronithen, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שילמתי על כביש 6 הרגיל אך לא הגיע לי אישור תשלום במייל, כביש 6 חוצה צפון אין תשלום לא יודע למה אך נסעתי באותו כביש לכיוון צפון דרך המנהרות שם. מישהו יודע איך לקבל אישור תשלום? ולמה לא קיבלתי תשלום עבור כביש 6 חוצה צפון אם נסעתי לכיוון צפון.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
את המשפט הזה אמר לי אתמול בעל המוסך כאשר נכנסתי לטפל ברכב ובקשתי שמן מסוג מסוים. כל השמנים האחרים שהוא עובד איתם פשוט לא זמינים כרגע (מוטול, של או קסטרול). לא שמפריע לי שמן מקורי של היצרן, אבל נדהמתי שזה המצב אליו הגיע שוק הרכב בכללותו, זה כבר לא רק עיכוב באספקת רכבים חדשים, זה גם הגיע לשוק החלפים עם בעיות אספקה משמעותיות.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כבר זמן מה שהתבשל לי למכור את ה-307XSI, הרכב נהדר, אבל כואב הלב שיושב בחנייה ללא תזוזה במשך שבועות, המצבר אפילו לא בן שנה אבל בגלל אי הנעה לפרקים ארוכים מאוד עקב התניידות בדו גלגלי, כל פעם צריך להטעין / להביא כבלים / סתם להכריח את עצמי לעשות סיבוב להטעין את המצבר. זה הפך לעול. יש עוד רכב בבית לזוגתי (ספייס סטאר, ורודה) וכל פעם שצריך רכב, משתמשים במיצובישי כי להתחיל להוריד כיסוי מהפיג'ו וכל ההכנות מסביב זה עול. אז הפיג'ו פורסמה ונמכרה בזמן שיא לראשון שבא לראות. המחשבה על להשאר עם רכב אחד היא מקובלת, אבל שהרכב הזה יהיה ספייס סטאר, ועוד ורוד, לא יודע מה יותר בלתי נסבל מבחינתי, מאמין שהצבע עדיף על פני הרכב עצמו. לא חושב שצריך ממש להכביר במילים ע…
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כותרת מפוצצת, מהיום, בדה-מרקר https://www.themarker.com/dynamo/cars/.premium-1.10302541 ספקים של חלקי חילוף, יבואנים ולקוחות בארה"ב ובישראל מתלוננים כי בעיות בשרשרת האספקה העולמית מובילות למחסור בחלקים - ולעתים גם להשבתה של כלי הרכב לתקופות ממושכות. יבואן חלקי חילוף לכלי רכב אמר ל-TheMarker שהוא מרגיש את המחסור באופן מהותי, מה שעלול להשפיע על העסק שלו. "המחסור יכול להיות גם בחלקים מכניים וגם בחלקים שקשורים לחשמל. אני מרגיש גם עיכובים באספקה", אמר. רון אוחנה, בעל מוסך רון בתל אביב, מתאר מצב דומה, אבל אומר שהמחסור אינו ברמה מדאיגה עדיין. "יש מחסור בחלקים מסוימים. זה יכול להיות בכל מוצר מיובא. אתה רוצה בוכנות לרכב - אין. חיפשתי במשך חודש קלאץ'…
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפי הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן, עד סוף השנה תיכנס לתוקף הנחיה לפרט כבר בשלב הפרסום והשיווק פגיעות מהותיות ברכב. נכון להיום, הערה בנוגע לתאונות טוטאל לוס לא מופיעות ברישיון הרכב, ומכוני הבדיקה משתמשים במונחים שמקשים על הרוכשים להבין את ההיסטוריה של הרכב. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/h111dzz3sk נראה איך הסוחרים יתגברו על ההנחיה החדשה.
הודעה אחרונה מאת Blap, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אם לא היו לי ליקויים בטסט אני יכול לחזור רק לאותו מכון רישוי שאליו ניגשתי בהתחלה. או שאני יכול להגיע למכון רישוי אחר שיבדוק לי רק את הליקויים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
היי, נסיעה לאילת ביום שבת. אני לא נהגתי לשם כבר מעל עשור. השאלה היחידה היא באיזו דרך אתקל בפחות אנשים שעוקפים אותי בקו לבן או מגיעים מולי בכביש חד-נתיבי דו-סטרי? בהתחלה חשבתי לנסוע דרך כביש 40 ומצפה רמון כדי לעצור ולהסתכל על המכתש, אבל הנוסעים איתי חוששים מנהגים סוררים. מבחינתם להיכנס לכבישי הדרום זה להשאיר הידיים שלך בידיו של נהג מתפרע. מצד שני כביש 90 גם לא חף מבעיות, גם משעמם ומלא משטרות, אך לפי ווייז מהיר יותר משמעותית. אז, איזו דרך יותר בטיחותית? (מבחינת נהגים סוררים וכבישים בהם זה לא בידיים שלי, לא מבחינת עיקולים. עיקולים זה טוב). לדעתי מדובר בהזייה לבחור בדרך על סמך הסיכוי לאיזה נהג סורר ותאונה, אבל זה מה שנתבקשתי לעשות ואני ילד טוב של…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאחר נסיעת מבחן בשניהם החלטתי לכתוב סיכום של קרב ראש בראש. המבחן באיוניק 5 היה לפני יותר מחודשיים אבל היה מבחן ארוך של שעתיים, בניגוד ל 20 דקות שקיבלתי על האניאק, כך שיש לקחת את דברי בערבון מוגבל ויתכן שבשימוש ארוך דברים יכולים להיות שונים. עיצוב חוץ האניאק נראה כמו...איך להגיד...סקודה. למען האמת הוא נראה כאילו הוא גנב לקודיאק את מתיחת פנים שלו, לא במובן הטוב של המילה. אולי בהתחלה הוא עוד יראה מיוחד אבל אחרי תקופה סביר להניח שהוא יטמע בשלל הרכבים האחרים על הכביש. האיוניק הוא ההפך המוחלט. זה מתחיל מזה שהוא לא נראה כמו יונדאי, במובן הטוב של המילה. מי שלא מכיר את הרכב לא יחשוד שקניתם יונדאי ויש יותר סיכוי שיחשבו שמותג לנצ'יה חזר לעולם 😃 ובכול מקרה מדו…
הודעה אחרונה מאת OF, -
-
מה אפשר לעשות במצב שבו אנחנו מגלים לאחר שקנינו רכב משומש שפעם היו בו יותר קילומטרים מהכתוב?
מאת yoni11551- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה אפשר לעשות במצב שבו אנחנו מגלים לאחר שקנינו רכב משומש שפעם היו בו יותר קילומטרים מהכתוב? הרכב יד 3... אני מאמין שאם נחליט לתבוע את המוכר שלנו הוא יתנער מאחריות ויגיד שזה כנראה היה לפניו...
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
את המאמר המצורף פרסמתי באתר שלי CAR-PAD לפני כמה ימים. אני יכול לבשר בשמחה שנולדה דת חדשה, דת בה אם אתה לא אומר שטסלה הכי טובה בעולם וכל היתר לא, אתה אויב. מרגע פרסום המאמר אני מקבל הודעות פרטיות במסנג'ר של פייסבוק ובווטסאפ (אנשים שאיתרו את הסלולרי שלי) מבעלי טסלות שמאשימים אותי בקבלת כסף מכלמוביל (מנכ"ל כלמוביל - לפרטי חשבון להעברת כסף אנא פנה בפרטי), בהיותי משוחד כי למה יש שתי מכוניות של כלמוביל ורק טסלה אחת, ועוד. בקיצור - אסור לכתוב שום דבר שלילי על טסלה. למרות הכל, להלן המאמר שפורסם: אחרי נסיעות בקונה החשמלית, באיוניק 5 ובטסלה מודל 3 לונג ריינג', יש הרבה תובנות. המכוניות בטווחי המחירים הגבוהים יותר, כלומר טסלה ואיוניק, …
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
הבוקר נכנסתי ליד2 ראיתי ששדרגו את האתר אחרי אינספור שנים שתקעו לי את הדפדפן. כמובן שכמות הפרסומות לא ירדה, אבל לפחות זה לא פופאפ מציקים שלוקחים פוקוס מהדף הראשי. אתר מסחרי רציני ראשון בארץ שאני רואה שכתוב ב Vue.js שאפו.
הודעה אחרונה מאת Blap, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה שלומכם חברים? אמור לקבל בקרוב בעזרת השם פולקסווגן קראוול 6.1 לבנה. שונא לבן. זה מה יש. אם הייתי מזמין צבע אחר מועד האספקה היה מתאחר במס' חודשים. מדבקה על כל הרכב יקר לי. הבנתי שאיכותיים מתחילים באלפים רבים. מתעניין בפתרון אחר, גם אם לא יהיה הכי איכותי. אולי פסים עבים לאורך (זברה עם צבע צבעוני כלשהו). אם יש לכם קישורים למוצרים ספציפיים אשמח. כל רעיון יתקבל. מצ"ב תמונות של הדגם להמחשה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
נתקלתי בכביש בקורולה החדשה עם מספר 7 ספרות עם סיומת 86. קצת מוזר בהתחשב בזה שהקורולה הגיעה ב2019 בתקופה שכבר לא נמכרו רכבים עם 7 ספרות בלוחית רישוי.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא על ידי כלב לא על ידי לתפוס החתול ולהרחיק אותו פיזית. דעתכם על זה? https://www.repels.co.il/Catalog/Product/Repels-control-Cats-Ultrasonic-Repellent-Ref-MS2017?gclid=CjwKCAjw2bmLBhBREiwAZ6ugo-dPPw-TCgrMQ7P1K1q2lMO_vaQspmiVgiWARvxvcvAr3Yd6-uoSaBoChLoQAvD_BwE
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הקונה מבקש שיתנו לו את הטופס של הורדת הרכב מהכביש שמקבלים במשרד הרישוי. האם מותר לתת לקונה את הטופס או שזה מסמך אישי ואסור למסור אותו למישהו אחר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
סטוניק 2021 שאלות 1 2
מאת ברוך 11-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רכשתי סטוניק חדש כ שבוע לאחר קבלת האוטו החלו בעיות בהנעת האוטו שלא אותרו ע"י החברה, רק לאחר 5000 ק"מ עלו על הבעיה והיה צורך להחליף גלגל תנופה. צריכת הדלק גבוה כ 12.9 ק"מ/ליטר מחוץ לעיר. התחממות יתר לגיר בפקקים. האם למישהו בפורם זה גם קרה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
במה הרכב הנ"ל כ"כ מיוחד שאנשים דורשים 20000 מעל המחירון? לא משנה אם היה בעבר ליסינג או מחברת השכרה כולה סורנטו לא?! רכב 2014 ב 90000?
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 90 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
ממה שאני רואה, רוב העסקים שמטפלים ברכבים (פנצ'ריות, מוסכים, מכוני רישוי) נסגרים בסביבות 17:00, מה שלא מאפשר לרוב הציבור להגיע אליהם אחרי העבודה, ומחייב לקוחות להגיע לעסק או ביום שישי (אם הם בכלל פתוחים בשישי), או באמצע יום העבודה. מסקרן אותי לדעת זה מה גורם להם לעבוד בצורה כזאת. האם יש משהו שמפריע להם לעבוד בצורה שתאפשר להם להישאר פתוחים בערב יותר מאובדן הלקוחות הפוטנציאלי, או שאולי אותו אובדן לקוחות פוטנציאלי כ"כ זניח לדעתם שזה לא מפריע להם?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, יש לי מספר קושיות. כאשר מגיעים לאולם התצוגה כדי לרכוש רכב, הנציג נותן לך לבחור צבע מתוך מבחר של 5-6 צבעים, לפעמים יותר, לפעמים פחות. בכל אופן, השאלות שלי הן: 1. מי מחליט מהם צבעי הדגמים שיגיעו לארץ? היבואן או היצרן? 2. האם אתם חושבים שלעיתים היצרן "מכריח" את היבואן לרכוש רכבים בצבע מסוים? 3. האם הצבעים המטאליים באמת עולים יותר? כי שמתי לב שיש יבואנים שנותנים אופציה זו בחינם. 4. ושאלה אחרונה, יש כאן מישהו שניסה לבקש צבע שאין במבחר הרגיל? האם זה היה בתוספת תשלום? תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז הכל התחיל לפני לא הרבה חודשים, כשילד נוסף הצטרף למשפחה, רביעי במספר. שמחה גוררת שמחה, והתחלתי לחפש רכב 7 מקומות, האישה התעקשה על משהו מבציר 2019 ומעלה (מכרנו 2018). מהר מאוד הבנתי שיד שניה בת 2-3 שנים בסגמנט הזה כמעט לא קיימת, ככה שהחלטנו ללכת על חדש. לאחר התלבטות לגבי מיצובישי אאוטלנדר, החלטנו ללכת בסוף על קיה סורנטו. אמנם יקרה יותר, אבל מרווחת יותר, רמת בטיחות 8, יש מיזוג עצמאי גם בשורה השלישית, והסה"כ מרגיש הרבה יותר סולידי ופחות "גימיק" מאשר האאוטלנדר. בכל מקרה, זה כבר סיפור לשרשור אחר. אני לתומי חשבתי שנסתדר עם רכב אחד. אשתי מתכננת להישאר בבית עם הקטן עד גיל שנה, אני עובד יחסית קרוב לבית, חשבנו שנחלק את הימים בינינו עם הסורנטו וכשהרכב לא אצ…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה המשמעות מבחינתי במעבר של רכב משפחתי לרכב יוקרה? אני שוקל לעבור ממאזדה 3 ללקסוס is300h. הבנתי שלקסוס יותר חסכוני בדלק, יותר שקט, יותר נוח, יותר חזק ובכללי יותר נעים לנסיעה. עכשיו מישהו יכול להגיד לי מה המשמעות מבחינת ההוצאות אחזקה של הרכב? כמה ההפרש יהיה משמעותי בשנה? אם מישהו יכול לתת לי מושג בפרספקטיבה של הוצאות שנתיות, אשמח לשמוע. מבחינת אמינות הבנתי שלקסוס אמינות מאוד. זה נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכשתי לפני כחודש מאזדה 3 חדשה דגם קומפורט " אפס קילומטר". המחיר 128000 שח. סך הכל עיסקה טובה. הרכב יפה חיצונית ופנימית , עם אבזור עשיר, זריז , בידוד רעשים מצוין . הדבר היחיד שמפריע לי - נוחות נסיעה נמוכה בעיר . נוקשה מידי . לדגם הקודם היה מיתלה רב חיבורי , לנוכחי קורת מתח. ההבדל מורגש היטב . החלטה מוזרה של היצרן- אולי בגלל הכבישים האיכותיים יותר בחו"ל .
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש משמעות לטיב/איכות הצמיג שיתקבל ולארץ שממנה יוצר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
אני מנסה להבין למה השוק כ״כ חלש. זה רכב יוקרה? האמינות שלו לא משהו?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
נכנסתי היום לחניון בתל אביב. כמו בכל חניון מודרני, בכניסה אני מקבל פיתקית (עם מספר הרכב המדוייק עליה) ונכנס לחניון. כרגיל, סורק עם אפליקציה של "פנגו" את הבר-קוד על הפיתקית, ופתאום קולט שעל הפיתקית רשום מספר הרכב עם סיפרה שגויה. זאת אומרת שבמקום מספר רכב 438XXYYY רשום 439XXYYY חשבתי שאולי יש איזה באג בהדפס, אבל תוך כמה שניות קיבלתי SMS על סריקת הקוד לסלולארי שלי, וגם שם הגיע מספר רכב 439XXYYY במקום 438XXYYY אמרתי לעצמי - אוקיי, כנראה "טעות בזיהוי". ניסיתי לראות אם אפשר לבטל את החניה לאחר סריקת הבר-קוד, אבל לא מצאתי שום אופציה כזו. אמרתי לעצמי "ביציאה הוא בטח לא יזהה, כי זו לא אותה מצלמה ויש כאן טעות, אז אעביר את הכרטיס במכונה\מסוף ביציאה וזה מה שיפתור …
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood