רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
https://www.gov.il/he/departments/news/auto_parts?utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral מה אתם חושבים? כלי הרכב ידורגו בהתאם למחירי חלקי החילוף שלהם תאריך פרסום: 25.07.2021 החל מה-1 באוגוסט, משרד התחבורה יפרסם דירוג חדשני של דגמי הרכב הנפוצים בישראל, על פי מחירי חלקי החילוף המקוריים שלהם. את מחירו של רכב, חדש או משומש, קל לגלות במחירוני הרכב - אך האם מחיר זה משקף את העלות הכוללת של אחזקת הרכב לאורך שנים? עלות האחזקה, המושפעת בין היתר מעלות החלפים, משתנה מדגם לדגם. עקב כך, רכישה שנראתה משתלמת, מתגלה לעתים כעסקה יקרה מהמצופה. כדי לספק לצרכן הישראלי אמת מידה אמינה לבחינת עלות האחזקה הכוללת לאורך שנים, יוצא משרד התחבורה בפיילוט ראשו…
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב חברים, שאלה די חשובה, עובד שמקבל רכב ליסינג צמוד מטעם החברה מלבד ביטוח חובה האם יש חובה גם לקבל בנוסף ביטוח צד ג' ? נניח חלילה עובד נוהג ברכב ועושה תאונה ויש נפגעים ואין ביטוח (צד ג') העובד יכול להיתבע במיליונים... האם נהוג בחברות ליסינג לקבל ביטוח חובה ובנוסף צד ג' ?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 9 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
רנו מגאן סטיישן דור 3 שנת 2017 בצבע לבן להלן "האמבטיה". האמבטיה בבעלותינו כבר שנתיים וחצי והחלטתי לשתף אתכם באחזקת האוטו המשפחתי. סיפור הרכישה שלנו מחזיר אתכם לסוף שנת 2018. אז אני ואישתי היינו סטודנטים עם ילד בתנור ורכבים פשוטים בהתאם סוזוקי ג'ימני ואלטו. אחד מהם היה חייב ללכת כי זה פשוט לא רכבים מתאימים לשנע עולל בן יומו בכלל מבחינת הגודל והבטיחות בפרט. אחרי מערכת שיקולים ארוכה שעליהם לא ארחיב וכנראה גם לא מעניין אתכם הוחלט למכור את הג'ימני ולקנות משפחתית נורמלית. כאשר התכנון היה להחזיק בה שנתיים ולהחליף חזרה לרכב שטח. הכיוון היה סופר מיני עם עדיפות לאחת סטיישן שהיו קיימות אז, שוק שנעלם וחבל. אצלנו במשפחה המורחבת צרפתייה היא לא מילה ג…
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברה אני גר בעיר די משעממת ורוצה לצאת לאזור הקריות וחיפה אני רוצה לדעת אם יש מפגש מעניין בחמישי או שישי שם ואם כן באיזה שעות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר עצר לידי אתמול בערב, החמיא על האאוטלנדר החדש, ואז סיפר על הסיינה החדשה שהוא קנה. כמובן שמיד ירדתי מהרכב וניגשתי לרכב שלו, וגם ביקשתי סיבוב כי אני מתלבט אם לשדרג לאאוטלנדר החשמלי שיגיע בעוד חצי שנה לארץ, וזה מאוד מעניין אותי כרגע. אז קיבלתי סיבוב בשמחה. כצפוי הרכב ענק, ממש טנק. הישיבה מאוד גבוהה ונוחה. לא היתה שום תחושה של פאר, בקטע הזה האאוטלנדר נראה הרבה יותר מעוצב, אבל כן יש תחושה של "משרד". הכל גבוה, ובשפע, ולא חסר שום דבר. שלא לדבר על המקומות בשורה השלישית שהם בגודל אמיתי, לא כמו באאוטלנדר, והבגאז' הענק. אבל זה המחיר של הקומפקטיות. לעולם לא הייתי הולך על רכב כזה ענק, אבל מי שכן אוהב - זאת פשוט חוויה. וכשאני אומר חוויה אני מתכוון למנוע החשמל…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. הוצעו לי שני רכבים לשכירת רכב בחול. סקודה פביה סטיישן ויונדאי i30 סטיישן. בנזין גיר ידני בשניהם. נוסעים שלושה מבוגרים עם שתי מזוודות ועוד כמה תיקים. האם הסקודה תהיה צפופה עבורינו? למי חווית נהיגה טובה יותר? האם תצרוכת הדלק שונה משמעותית? תודה.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
עם הצגת מתיחת הפנים של האיביזה הדגם הידני יורד מההיצע, ולא ימכר יותר. סיאט שעד לפני מס' שנים הציעה דגם ידני כמעט בכל דגם שהוצע נכנעת ל-DSG. אגב צ'מפיון לא מציעה יותר דגמי רכב פרטי ידניים בכלל - גם לא פולו ופאביה. מי שרוצה גיר ידני יתכבד וירכוש פולקסווגן טרנספורטר.
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פיזו 308 הצורה החדשה .הגיוני שגומיות מתייבשות ונקרעות. לא זוכר שהייתה לי תופעה כזו ברכבים אחרים.
הודעה אחרונה מאת liorlev1, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי רכב חדש. הגיע מהיבואן עם איתוראן ועלוקה. נדרש על ידי חברת הביטוח. מבקשים 51 שח לחודש. יש דרך להוזיל? מציעים לי הטבה של חודשיים חינם. מה מציעים?
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם? לקוח מכאן: https://www.caranddriver.com/news/a38255344/2023-mazda-cx-50-revealed/
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ברשותי מצלמה אחורית ברכב המשמשת למצלמת רוורס, האם יש דרך להפוך אותה למצלמת דרך? הבעיות הם, 1. איך לעשות שזה גם יעבוד כל הזמן וגם שבהעברה לרוורס המערכת תעבור אוטומטית למצלמה (הרי היום זה כך רק כי החשמל שלה מהרוורס ואז כשהיא נדלקת יש את הפקודה שמעבירה אותה אוטומטית)? 2. לכאורה לאיפה ישמרו הסרטונים? בקיצור לא נשמע לי אבל בכל זאת מתענין 2. הרי
הודעה אחרונה מאת משה. ט, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 918 צפיות
שלום רב יש רכב שאני מעוניין לקנות, והבעלים נמצאים בירושלים. מחר אלך לראות את הרכב, אחרי שאבדוק את הרכב ויזואלית ואראה אם כדאי להתקדם, אני ארצה לקחת את הרכב למוסך באזור לבדוק את הסחורה אשמח להמלצה מאדם שמכיר מקום כזה או אחר שיכול להמליץ לי עליו תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גיר רציף, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הספק: 523 כ"ס מומנט: 87.2 קג"מ 0-100: 4.3 שניות גודל סוללה: 120kWh טווח: 672 ק"מ (WLTP) הספק טעינה מקסימלי: 200kW DC מחיר: 1290000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רפורמה חדשה שמקדם בימים אלה משרד המשפטים נועדה להעביר את הטיפול בעבירות תעבורה קלות מעין אלה, מבתי המשפט לתעבורה שפועלים תחת בית משפט השלום, לבתי דין מנהליים https://www.mako.co.il/news-law_guide/2021_q4/Article-b89b147e2fefc71027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=443551827 בגלל ריבוי דוחות ומערכת משפט שלא מסוגלת לטפל שוב לוקחים זכויות מהנהגים ובדורסנות פועלים נגד נהגי ישראל שאפילו לערער לא יוכלו. מקומם ביותר
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתנצל על הבורות, אולי תוכלו לעזור לי להבין. מה זה אומר שכלי רכב מסויים מגיע למומנט מקסימלי בכך וכך סל"ד ? באיזה אופן זה משנה את החוויה שלי בתור נהג, שמנוע טורבו מנמיך מאוד את רמת סיבובי המנוע הנדרשת כדי להגיע למקסימום מומנט, באיזה מצב אני מרגיש בזה בפועל ? תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
גר קומה ראשונה על עמודים ולמטה יש חניה. מבקש לקבל המלצה לקניית מטען נייד וגם קבוע לרכב חשמלי. החשמל בדירה חד פאזי. המרחק מנקודת החשמל לחניה 6-6.5 מטר. נוסע מעט מאוד, ולא לחוץ על זמן הטענה. (כמובן מעדיף טעינה כמה שיותר מהר). אם אפשר קישורים למוצר בארץ ובאלי אקספרס. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פיג'ו 208 (דיזל) נועל 185/65R15 88T. אחרי 6 שנים (וכמעט 67 אלף ק'מ) באמת הגיע הזמן להחליף את הצמיגים האחוריים (אחד היה מסוף 2015 - כנראה זה שבא עם הרכב. להפתעתי השני היה 2018 - ואני לא זוכר שהחלפתי אותו. הגיל בטח. שלי. לא שלו). עוד היה הרבה בשר, אבל כמובן היו יבשים. והחורף כידוע מתקרב (נגיד). החלטתי לעבור למשלין P4 במקום האנרגי סייבר המקוריים. סקר אינטרנטי קצר הראה שהמחירים מתחילים ב 365 ש'ח, וקופצים למעלה. התקשרתי גם לפנצ'ריה שכמעט תמיד אני משתמש בשרותיה (צמיגי יוניברס בנשר). 400 ש'ח. החלטתי שהפעם אמשיך. התקשרתי גם ל"צמיגי פרויד" שראיתי שיש כאלה כאן שנהנו משירותיהם. זה התחיל ב "450 שקל לצמיג" ולפני שהספקתי לאמר משהו המשיך ב "א…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 758 צפיות
אהלן, היום ב6:00 בבוקר הטענתי חופשי יומי מקריית אתא לתל אביב, ולבסוף הנסיעה נדחתה למחר. עלות הטעינה הייתה 34 ש״ח. אפשר לעשות עם זה משהו? או שהכסף הלך קפוט וצריך להטעין מחדש?
הודעה אחרונה מאת Dushane, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 568 צפיות
הבנתי שצריך שיהיה לו מצערת אלקטרונית. איך אני יודע אם זה אכן כך? ואיך מעדכנים את התוכנה אחרי החלפת הידיות? אשמח למידע ממי שעשה זאת תודה
הודעה אחרונה מאת איצקו67, -
קבענו תור לטיפול שנתי ראשון לשעה 9 בבוקר. הגענו בשעה שנקבעה ולאחר תהליך קבלה קצר שאלנו כמה זמן יקח הטיפול. היועץ ענה שזה טיפול קצר ויקח עד שעתיים. הציע שנעשה סיבוב באיקאה והרכב יהיה מוכן עד 12. הבטיח ליידע אותנו אם יהיה עיכוב. חזרנו אחרי 13, והבחורה בקבלה מסרה לנו שהרכב טרם סיים את הטיפול (כלומר לא הביאו לה את המפתח) חיכינו עד שהיועץ יחזור מהפסקת צהריים וסביבות 13:30 הוא ניגש אלנו ואמר שהוא כבר נכנס למוסך לברר מה קורה. חזר אחרי 10 דקות ועידכן שהרכב עדיין על הליפט ויקח עוד שעה וחצי עד שיסיימו. שאלנו אם יש משהו מיוחד שהם עושים שלא היה ידוע מראש ונאמר שאין משהו מיוחד. אני יכול להבין שיש עיכובים במוסך גדול אבל לא מוכן לקבל שישקרו לי בפ…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 769 צפיות
אהלן, הזמנתי את המפצל USB הזה לרכב שתמחבר למצת: https://www.aliexpress.com/item/4000333933119.html בין היתר יש לו גאדג'ט נחמד שמראה את כמות המתח במצבר. השאלה שלי היא כמה זה אמין? האם אפשר לסמוך על חיווי כזה דרך החיבור של המצת? לא ממש מבין בזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת DeL0rean, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע האם מותר לנהוג בכביש עירוני בטרקטורון חשמלי (לא של ילדים)? תודה
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אם יש כאן אנשים עם מיאטות אשמח שתפרטו קצת על עלויות כמו ביטוח, טיפולים, דלק. ומה אתם בכללי חושבים על חווית הנהיגה.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי לפני כשנה רכב במצב שמור מבחינה מכאנית (טופל במוסך מורשה עם תיעוד, קילומטראז׳ נמוך יחסית, צמיגים חדשים וכו׳) אבל על צבע הרכב לא דאגו לשמור - יש מס׳ כתמים על מכסה המנוע שככל הנראה נבעו מצואת יונים שלא טרחו לנקות בזמן. כך שזה חדר את הצבע ונותרו כתמים שאי אפשר להסירם. שטיפה/פוליש/ווקס לא מצליחים לטפל בבעיה הזו, להפך- הם מבליטים את הכתמים הללו. במס׳ מקומות אמרו לי שאי אפשר לטפל בזה ושזה דורש צביעה מחדש של מכסה מנוע. מה האופציות שלי כרגע לגבי צביעת מכסה המנוע או החלפתו במכסה מנוע חדש הן מבחינת עלויות והן מבחינת ירידת ערך. מדובר ברכב בן 5 והנושא ממש ממש מבאס אותי כי אני אוהב את הרכב, משקיע בו (מבחינת טיפולים בזמ…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
שמתי לב לתופעה הזאת לפני כמה חודשים. קבוע שאני יוצא לפיזור בבית הספר, אני מגיע מרחוב צדדי לרחוב של הבית ספר, כמה מטרים לפני הכניסה. כל בוקר יש שם פקק של ההורים שמורידים את הילידים, ושאני מגיע, ב 90 אחוז נשים פשוט לא מוכנות לוותר ולא נותנות לי להשתלב. הם גם לא מסתכלות לכיוון. כמעט תמיד מי שנותן לי להשתלב זה גבר. לי זה נראה שזה בגלל שהיא רואה שאני נהג, ו"אני לא פראיירית, שיחכה". מעניין אותי מה קורה אם זה אישה לאישה. או שיכול להיות שפשוט שבגלל שהסיכון פה הוא נמוך, זה במהירות אפס, אז הן לא מוותרות. מה אתם חושבים? ליאור.
הודעה אחרונה מאת BRAVO30, -
למה קונצרן פולקסווגן לא שמים בכל הרכבים את הגיר עם המצמדים הרטובים, וחלאס כל הבלגן. 1 2
מאת בנימין 2- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בהשראת 2 שרשורים שעלו לאחרונה שחברה כתבו שבגיר עם הרטובים אין בעיות. אני לא מבין למה לכל הרוחות ממשיכים לשים את היבשים. ומייבשים את הדיו של כל הכותבים על הנושא מידי פעם, זה כן השתנה זה לא, זה כן קורה הרבה זה לא, זה קשור לנהיגה זה קשור לייצור, ועוד חכמות כמו לי יש כבר 380,000 k עם אותם מצמדים, וגם לאחותי. או חכמה כמו בטוח שהם טיפלו כבר בנושא ובחדשים אין את הבעיה כי זה קונצרן ענק... יאלא שימו מצמדים רטובים וכולם ירוצו לקנות אוקטביות קארוקים וכל הגרמניות האלו
הודעה אחרונה מאת VromVrom, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי טיוטה קורולה ונדלק לי בדוק מנוע. ניקיתי את בית הפילטר. ניקיתי חיישן אוויר maf. עם ספריי מיוחד crc. עשיתי ניקוי מצערת. עשיתי ניקוי אינג'קטורים וחיישני אוויר דרך צינור הוואקום. צריכת הדלק חזר להיות כמו חדש. הכל השתפר. עשיתי אפילו reset של המחשב. שום דהר לא עוזר עדיין נדלקת אצלי נורת בדוק מנוע. דיברתי עם חבר מוסכניק. הבן אדם צחק עלי. אמר לי אתה עובר טבט ללא בעינ נכון? אמרתי שכן. אס אמר לי אס מה איכפת לך אם מופיע לך מנורת בדוק מנוע?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתקלתי במודעה הבאה.. ממה שזכור לי, לא פורסם בפורום על תחילת שיווק או ייבוא מקביל.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
האם ירידת שער הדולר תאזן את העליה במחירי רכב חדש מה שיגרום להאטת הסחרור המשתולל בשוק היד השניה? 1 2
מאת ידית-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם יש מה להמתין ברכישת רכב מיד שניה, או שמה שעלה לא ירד לא במחירי רכב חדש ולא במחירי יד 2.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, שידרגתי לרכב עם מערכות בטיחות אקטיביות, אבל מערכת שטחים מתים חסרה. האם מישהו ניסה את המערכת baware bsd ויכול להמליץ? לא הצלחתי למצוא הרבה מידע ברשת.. https://www.gear.co.il/כתבת-רכב/2021-09-14-N01-מערכת-Baware-BSD-במבחן
הודעה אחרונה מאת snowburn,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 901 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- shakedi
- גולדן191
- מחכה
- malcishua
- David32
- קורן בן אשר
- AriGof
- AUDIO KING
- M H
- itaimoto