רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, יש לי בחניה בבית מזכרת מאד נחמדה מהרכב הקודם. כתם שמן מקסים. (אם יש צורך בתמונה אעלה יותר מאוחר). אשמח לשיטה/חומר ניקוי יעילים להורדה של הכתם. נ.ב לא הייתי בטוח באיזה פורום זה אמור להיות מפורסם (התלבטתי אולי זה שייך לדיטלינג) אז אם יש צורך בהעברה לאחד אחר, מחילה.
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
דיברו פה כמה פעמים על סוגי רכבים שבהם הוישרים אינם מכסים את כל החלון, מה שיוצר בחלק העליון במרכז הרכב היווצרות לכלוך, מה שמפריע בעיקר למצלמת דרך, היום נתקלתי בחנות בעלי אקספרס המוכרת את המגב קומפלט (לא רק גומי להשחלה), האם יעבוד לי לקנות מגב יותר ארוך ממה שיש לי, ולהחליף אותו עם המגב החיצוני ואז זה ינקה לי גם את החלק המדובר????? מצרף קישור https://he.aliexpress.com/item/32804926695.html?businessType=ProductDetail&srcSns=sns_WhatsApp&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60114700168&aff_fcid=ad8b1ebfaca54624b6d09302bdebf503-1637693511908-00918-_ApVN7Q&tt=CPS_NORMAL&aff_fsk=_ApVN7Q&aff_platform=portals-tool&am…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נושא תקלה ברנו זואי הסתבך בצורה, שאני לא יודע איך להגדיר חוץ ממזעזע. טור של גיל מלמד באתרו. זכור לי מקרה, לפני 15 שנה אולי שבו הכנסתי רכב לטיפול ונסעו בו 300 קילומטר.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום ולילה טוב, ברישיון הרכב מופיע הסעיף: קבוצה - 5 מדובר על קסנטיה, למיטב הבנתי הרכב אמור להיות קבוצה 3, האם ישנה טעות? ואם ישנה טעות, האם ניתן לשנות? האם לא הבנתי נכון את הסעיף? תודה, ולילה מצוין
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שאלה שמעניינת אותי. רכשתם רכב משומש שמגיע עם זוג מפתחות זהים (לא מפתח אחד "חכם" ושני סתם פשוט). אחד מהם שימש את הבעלים הקודם כספייר ולכן הוא נראה חדש. השני היה הראשי שלו ומשומש. אבל כמובן שמיש ותקין. באיזה תשתמשו? אני במשומש אגב.
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני נהג חדש והיו לי כמה מקרים מלחצים, למשל בצומת שאני אמור להשתלב איתה בגלל הזווית המראה שלי לא קולטת את המכוניות שמגיעות ממול.. ואז אני צריך לנסוע לאט ובזהירות באיזור הזה... איפה הבעיה? יש אולי מראות מיוחדות מעל שיכולות להראות את השטח בזוויות יותר רחבה או שאין טעם? תודה.
הודעה אחרונה מאת shay6272, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כמה ק"מ עושה הונדה אינסייט טנק מלא 2010 בערך?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, יש את הנתונים הרגילים שכתובים תמיד (קילומטראז', מס' ידיים, שנתון הרכב וכו'), בשיחת הטלפון אני שואל על תאונות שהאוטו עבר, איפה מטופל והאם יש תיעוד של הטיפולים. האם יש עוד משהו שצריך לשאול בשיחת טלפון? איך אפשר לדעת שאפשר באמת לנסוע לבנאדם כדי לראות את הרכב (לצורך העניין, אני גר בנס ציונה, הרכב בשוהם)? שאני לא מבזבז את הזמן והדלק שלי. לא תמיד יש תיעוד של הטיפולים כי הרכבים לא כבר די ישנים (רוב האנשים לא מטפלים במוסך מורשה ולא טורחים לשמור מסמכי טיפולים) ואני לא בטוח עד כמה זה קריטי. ראיתי את הרכב הזה למשל: https://www.yad2.co.il/s/w/lxd3q08y משיחת טלפון התרשמתי שהרכב מטופל בזמן, הרכב נמצא ברשות אשתו כ-4 שנים. הוא …
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם יש הגדרה רשמית ו/או חוקית למושג "בריונות כביש", או המושג נתון לפרשנות? אני מניח שרובנו מבינים אינטואיטיבית למה הכוונה, אבל לטובת ה"תחום האפור"... וספציפית - האם הולך רגל שהולך על הכביש במקום בו קיימת מדרכה מסודרת הוא "בריון כביש" (בעיני כן) או לא.
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי מיצובישי לנסר 2005. הרכב לא מניע, חלק מהחלקים חדשים (השקעתי בו הרבה לפני שהלך לגמרי) מעוניין למכור לפירוק. מחפש המלצה על אדם אמין שירכוש את הרכב. כמו כן, הרכב שבק חיים לפני מועד הטסט, ולכן לא שולמה על הרכב אגרת רישוי מאז 2020 תודה. (נ.ב. מדובר ברכב אחר מזה ששאלתי עליו בעבר)
הודעה אחרונה מאת מפתחות, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קניתי מחבר לפני מספר חודשים פורד פוקוס 2010 טרנדX, הרכב יד ראשונה וטופל עד היום לפי הספר ויותר מכך במוסך מורשה יבואן (עמל בתל אביב). הרכב נקנה מראש לתקופה קצרה והתכנון שלי כנראה למכור אותו בעוד מספר חודשים. כעת אני צריך לעשות טיפול שנתי, וגם להעביר טסט. השאלה היא האם בשביל שהאוטו יימכר בקלות כדאי לעשות את הטיפול במוסך מורשה או שטיפול אחד זה לא משמעותי. מבחינתי זה לא רק עניין של תמחור, אלא גם נוחות וזמינות כי לעשות טיפול במורשה אני כנראה ילך למוסך מורשה פורד שמומלץ פה בפורום @מרכז שירות שי-לי וזה די רחוק לי מהבית, ואם לא אז אני יעשה את זה אצל מוסכניק שאני מכיר ליד הבית. תודה.
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
שלום, אני מדבר על זה: נהג אומר תודה לנהג אחר שאפשר לו להשתלב על ידי הבהוב קצר ב 4 מאותתים. זה נפוץ במידה זו או אחרת במדינות שונות. בתקופה האחרונה קיבלתי כמה פעמים "תודה" כזאת בארץ, נדיר אבל קיים, זה ממש עושה את היום. תתחילו לאמץ.
הודעה אחרונה מאת טרט, -
אחח ג'ולייטה ג'ולייטה, מרגשת ומפנקת עם VFM גדול ביותר ביחס למתחרו, בהשוואה לגולף GTI שעולה פי 1.5 בערך, הרכב הקודם היה C1 (מושלם לזוג עם כלב) שפינק אותנו באמינות מוחלטת, צריכת דלק 1:18, טיפולים וטסט זולים, לשימוש סופש פעם בשבועיים להורים וטיולים מידי פעם - פנטסטי אך משעממת, נרכשה ב24,000 בשנת 2017 ונמכרה ב12,500 לפני כחודש. המשפחה מתרחבת ואם כבר מחליפים חלאס שיעמום החיפושים החלו ולפני כחודש נרכשה ג'ולייטה תלתן סטוק, שנת 2014, לבן ירח לפי קוד הצבע, השנה הראשונה של מתיחת הפנים ועם שדרוג המנוע, גיר TCT, יד 3 עם 113K ק"מ,שמורה ומטופלת במרכזי כל חייה כל 10K ולאחר החלפת קלאצ'ים - בונוס ענק, בממוצע סביב ה100K ק"מ מחליפים קלאצ'ים וזהו החלפה יקרה כ-10K שח. …
הודעה אחרונה מאת tomcar, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
https://www.mako.co.il/news-tip12/2021_q1/Article-b4e1a4578dd1d71027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802 יאללה, מצאו את הטעויות
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים, האם מישהו כבר קיבל את הקשקאי החדש בדגם הבסיסי (אסנטה טופ) בליסינג תפעולי? אשמח לחוות דעת. המון תודה
הודעה אחרונה מאת Lich, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איפה אפשר להתקין אנדרואיד אוטו על מאזדה 3? (לא הוצאה או החלפה של היחידה)
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בחורף קצת קשה לשמור על ניקיון הרכב. יש לי כרגע שטיחי בד, וכשבוץ נתפס על השטיחים זאת טרחה לא פשוטה לנקות, לכן חשבתי לרכוש שטיחים מגומי, ככה שיהיה אפשר לנקות בקלות עם מים. וכשיחזור הקיץ נחזור לשטיחי בד. אני מתלבט מאיפה לקנות, לכן אשמח לעזרתכם. יש לי מאזדה 3 שנת 2016. ראיתי שיש תואמי מקור של הדר רוזן - איך הם? יש למישהו ניסיון? הם עולים 280 ש״ח. https://www.hroutlet.co.il/שטיח-תואם-מקור-לרכב-מאזדה-3-גילדה-לבנה-במתנה?affiliateid=2
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
רכשתי רכב חדש, פולקסווגן קראוול, והחלטתי מראש כי לא אקח ללב את השריטות הראשונות, וגם לא אטפל בהם אם לא יהיו בולטות. מתפלל שלא יהיו אבל משתדל לא להיות לחוץ. ביום קבלת הרכב נסעתי לאסוף את הילד מהגן: סללו שם את הכביש ונאלצתי לטפס על המדרכה. טעות בהערכת הגובה ודפקתי מעט את הטמבון האחורי. בדפיקה הוא חזר למקום. למחרת קיבלתי שריטה קלה במראה מרכב חולף ברחוב צר. הכל בסדר. מתי הגיעה השריטה שהרגיזה אתכם?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 626 צפיות
שלום יש לי מזדה 3 מודל 2006 קניתי את הפלסטיק שמכסה את הפנסים הקדמיים מישהו יודע איך אפשר להרכיב את זה אם זה מסובך?! תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת mazda 2006, -
בהמשך לשרשור האימה של מנוע ה 1.2 עם הרצועה מבית פיג'ו. בוא ננסה לחשוב על ההפך איזה רכב, בוא נגיד מ ה 25 שנה האחרונות אתם חושבים, מכירים, בעל המנוע הכי אמין. אני מתייחס רק למנוע בינתיים, לא כל השאר. מנוע שלא נפתח, שעובר כמובן אחזקה נאותה. לדוגמא אישית טרנסופרטר של אמצע שנות ה 90, דיזל פשוט, מנוע שלא נגמר גם אחרי חצי מיליון קמ. ומהקיבוץ כמובן סובארו dl ,מנועים מקוריים עם 400 אלף בלי בעיה.
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
טוב, אז קיבלתי את הרכב לפני כמעט שבוע. הרכב דורש הרצה של 2000 ק"מ ולכן הרבה פרטים על המנוע לא אוכל לתת. הבחירה רבים מופתעים מהרכישה לאור ההשמצות של ה-135M על ידי, כרכב שהוא פשרה. ובכן, הרכב באמת פשרה. מצד אחד - הוא לא הארדקור כמו רכב ספורט אמיתי, מצד שני לא מפואר כמו בימרית אמיתית. בעת חיפוש אחר הרכב הבא, בחנתי שלל חלופות, בין היתר ה-135, וננעלתי על המיאטה. הרכב היה כיפי ברמות מטורפות, יחסית מאובזר וגם מחיר שהיה נמוך בהרבה ממה שהקצבתי לעצמי. התחלתי למכור את הרכב, העניין לקח זמן מה והתחלתי לחשוב על עוד חלופות. להשתעשע. לאחר זמן מה - אשתי לעתיד החליטה שזהו, אין מצב שלוקחים מיאטה כי זה רכב לא פרקטי בעליל, הוא נמוך מדי, ובכללי זה סתם צעצוע. רכב שני בבית. אמרתי או-…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
חניתי רכב בחניה מסודרת וחוקית בלב שכונה ליד הבית על מנת לקחת ממנו חלקים לרכב שלי,(הרכב על שמי) השכנים התקשרו לפיקוח עירוני, הפיקוח הגיע התחילו להגיד שלכלכנו את כל המקום (היה מלוכלך סמרטוטים וניירות מסביב לרכב מודה באשמה אבל עדיין לא סיימנו לעבוד אז לא ניקינו לא הייתי משאיר את זה ככה) בקיצר ליד הפקחים ניקינו הכל הם לקחו מאיתנו פרטים אמרו ישלחו קנס בדואר, וסירבו לעזוב את המקום עד שלא נפסיק לעבוד על הרכב ונתקפל למחרת בדקתי קצת באינטרנט ואני לא מוצא שום חוק או הוראה שאסור לעבוד על הרכב באמצע חניה. מישהו יכול לתת לי קישור או לראות מה אומר החוק? נראה לי הפקחים סתם עבדו עליי.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב עבר טסט לפני 4 חודשים. באתר של משרד הרישוי כתוב: עם קבלת רישיון הרכב, עליכם לשלם את אגרת הרישוי באחד מסניפי חברת דואר ישראל ובהצגת רישיון הרכב המקורי ולבצע מבחן רישוי שנתי. האם באמת נדרש להעביר את הרכב שוב טסט?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן, שאלה פשוטה, כיצד ניתן לצרף את האפליקציה (ספוטיפיי) כדי שהיא תוצג במסך של האנרואיד אוטו? ברכב שלי (קליאו 2021/2) הספוטיפיי מופיע במסך האפליקציות (כמו וייז וכדומה) וברכב של בת זוגתי (פיקנטו 2020) לדוגמה הספוטיפיי לא מופיע. האם דרוש עדכון כלשהו?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מוזר מאוד, אבל בחיפוש בגוגל אני לא מוצא מקומות שמוכרים זוג מגבים בגודל שונה. לספורטאז׳ 2012 של זוגתי מגב נהג 24' מגב נוסע 18'. לא מוצא את השילוב הזה בשום מקום. אם לא תהיה ברירה אקנה פשוט זוג כזה וזוג כזה ואשמור לשנה-שנתיים הבאות, אבל בכל זאת, אף אחד לא נתקל? אני מחליף כל שנה-שנתיים מגבים סינים. לא ממש קריטי לי אם זה בוש או מקורי או סיני רנדומלי. גם לא בא לי לשלם 120 שקלים על זוג מגבים שגם ככה מתקלקלים כל שנה-שנתיים. אודה להמלצות אם מישהו נתקל. אזור המרכז והשרון (תל אביב-רמת גן, נתניה-בת חפר ואזור כפר יונה).
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
חלודה , מתפוררת אבל נוסעת . מי מטפל ? מאיפה יש חלקים ? איך עוברת טסט ? תעלומה. לצעירים שלא מכירים : בשנת 1988 נמכרה פה בכמויות יפות מכונית חדשה דלתא מרומניה. מחירה היה בין שליש לחצי מהמתחרים התווכחתי במילואים עם חברי לפלוגה רמי דומינסקי ז"ל וטענתי שלא יתכן מוצר כמו מכונית חדשה בחצי מחיר ואותה איכות . המציאות הוכיחה שצדקתי . הרכב הזה היה ביזיון , היו רכבים חדשים שהקלאץ' התפרק ועוד . הרכב הזה נמכר רק ב88 ולאחר שנים רבות דלתא הפכה לדאצ'יה . היה מקום לחשוב שתחת רנו - ניסאן תצליח יותר אך בגלל הגיר הרובוטי כנראה זה לא קורה כל כך. רמי דומינסקי ז"ל נהרג בתאונת אימונים בטנק בקציעות בשנת 1991 . לזכרו
הודעה אחרונה מאת Hari, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כותרת.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
לאחר שהגיעה העת להחליף את הגטה (סיכום התקופה פורסם לפני כחודש) עמדתי בפני שתי אפשריות: רנו גרנד קופה דיזל איוניק לאחר נסיעת מבחן בשני הרכבים מצאתי את עצמי להפתעתי הרבה מזמין את האיוניק.... לפני כחודש הגיעה הכלה בצבע liquid sand והדגם שלאחר מתיחת הפנים. באופן כללי: הרכב אשר קיבלתי הוא זה שלאחר מתיחת הפנים, חיצונית הרכב נראה טוב יותר מזה המוחלף, חזית הרכב נאה הרבה יותר מהדגם המוחלף, הגריל הקדמי ויחידת התאורה נראים פשוט טוב במיוחד עם המסגרת התחומת הנראית כניקל מוברש, מאחור לא בוצע שינוי נראה לעין , אבל הרכב בהחלט נסבל . השיפור המשמעותי הוא העיצוב הרענן של הדש, לטעמי מדובר על עיצוב נעים מאוד ורענן מול הרכב המוחף, מערכת המולטימדיה ברמה טובה מאוד עם מסך …
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רכב מהשנתונים האחרונים עבר תאונה עצמית בחנייה, נכנס במהירות של כ-20 קמ"ש בקיר הבניין, כרית האויר לא נפתחה, יש מעיכה של הבמפר, אחת הכנפיים התעוותה. הרכב נוסע אך בגלל שבית הגלגל (הפלסטיק) יושב על הגלגל ביקשנו שהרכב יפונה בגרר. סוכנות הביטוח שלחה את הרכב למוסך ההסדר שלהם. עדיין אין בידינו את דוח השמאי. כעת התקשרו מהמוסך והודיעו שהרכב בסטטוס אובדן להלכה. קרי יש נזק שאני מעריך בלפחות 35 אלף בהתאם למחירון הרכב. האם אין פה עניין של ניפוח מחיר התיקון ? אולי אני סתם חושד בכשרים, אבל רכב כזה הוא ממש בונבוניירה במגרשי רכב מסויימים, ק"מ נמוך מאוד לשנתון, תיקון במחירים של סחבק ולא אלה שמוצגים לביטוח ויופי של קופה על חשבון הקו…
בהמשך לשירשור הזה על רכישת פיג'ו 301 : להלן סיפור רכישת רביעיית צמיגים איכותיים לרכב זול ב- 10% מערך הרכב, כאשר הרכב זה עתה עבר טסט כתקין לאחר החלפת 3 צמיגים - האם זו החלטה ראוייה או בזבוז מיותר? בהמשך לשירשור לעיל - עדכון קצר - הרכב מתפקד היטב והנהגת מרוצה. מי שלא היה מרוצה דיו זה אנוכי. פשוט הציק לי מצב צמיגי הרכב. מדובר בצמיגים במידה 195/55/16. כפי שציינתי בתחילת השירשור הקודם - ב"פגישת ההיכרות" עם הרכב מצב הצמיגים היה עגום למדי. תערובת צמיגים ישנים ושחוקים למדי - אחד פאלקן 914 מודל 2017 והשאר בליל סיני של כמה יצרנים עלומי שם. כזכור, בעל מגרש רכבי היוקרה התחייב להעביר את הרכב טסט עבורנו. מסתבר שה…
הודעה אחרונה מאת KipodYam,