רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
לא הבנתי אם הגיר הזה הוא רובוטי או פלנטרי, הוא נקרא ''גיר מנוהל אלקטרונית'', כמו רובוטי לא? מה הסיפור סביבו?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חוות דעת על bmw סדרה 3 ספורט שנת 2022
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם יש בארץ מקומות שבהם מקבלים דוחות באופן אוטומטי? (פרט למצלמות מהירות ומצלמות רמזור)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בשיחת סלון, עלתה שאלה מעניינת בנושא ההתהלות במקרה כמו בתאונה שהייתה בשבוע שעבר ביציאה מנמל אשדוד. על פי הפירסום כאן בטמקא - https://www.ynet.co.il/news/article/rJjUg5nrO כלל לא ברור האם הנהג הוא הבעלים או עובד בנמל. במידה והנהג הינו הבעלים ביש המזל, ההתנהלות ככל הנראה היא כמו בכל תאונת דרכים, באשר לפיצוי/שיפוי הבעלים באמצעות איזו שהיא פרוצדורת ביטוח. השאלה היא מה קורה במקרה ובו הנהג הוא עובד הנמל שעסק בשינוע הרכב, או "רק לקח סיבוב". מי אמור לפצות את בעלי הרכב? מבטח המשלוח או הנמל או גם וגם? אני מניח שתאונות ונזקים דומים בכלי רכב שמיובאים בייבוא סדיר "נהנים" מאותו טיפול.
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הבוקר, בזמן נסיעה בתוך העיר, נשמע רעש מתכתי כאילו משהו מתכתי נגרר מתחת לרכב ברמה שחשבנו שאולי חלק מהצנרת נפל. בבדיקה מתחת לרכב לא נראה כלום. נראה שהרעש מתגבר בנסיעה איטית ואולי בפניות. בנסיעה לאחור לא נשמע רעש. הרכ בהוא סקודה פאביה 2011 ידנית. רעיונות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת סקודה2011, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו רבים וטובים, גם אני בסטטיסטיקת הצגים השבורים של המערכת הכושלת הזו ולא ממש אכפת לי ממנו או מתפקוד המערכת הזו באופן כללי. הצג אמנם שבור, אך פעיל ובשל השבר בקושי ניתן לראות/להבין מה הוא מציג. השאלה שלי היא אם על העניין הפעוט הזה אני עשוי שלא לעבור את הטסט. אודה לתשובות מבעלי נסיון.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
לפני כחודשיים חיפשתי רכב-5 דלתות אוטומטי חדש עד סכום של-100K ,ושלא יהיה משעמם מידי ולא חלש מידי. לא נראה כמו דרישה מסובכת מידי, אבל אפשר ליפול כאן בקלות - מבחינתי כרגע כל מה שמגיע מקוריאה, בוודאי שבסכומים האלה - פסול, כך כנראה גם רוב היפניות. עשיתי סיבוב על קקטוס ידני 2015, אהבתי מאוד את תא הנוסעים ואת הנוחות שהייתה טובה מאוד, המנוע היה קצת חלש אפילו על המשקל הקל שלו והגיר הידני איכזב עם ידית מעורפלת ומהלך ארוך. 2 חסרונות שטופלו בדגם טורבו אוטומטי. נכנסתי לסוכנות והציעו לי שם גם רכבים משנתונים קודמים בהנחות גדולות וגם רכבים עם פגמים קלים בעוד יותר הנחות, אבל זה לא דיבר אלי כי רציתי חדש 2018. הרכב הזה הוא תמורה נהדרת לסכום של 100-105K, בסביבתי הקרובה רוב האנ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אולי מישהו מעוניין. https://www.drushim.co.il/job/23573056/ad787c19/?sag=1&tid=7&ac=105571&utm_source=alerts&utm_campaign=openall&utm_medium=email&utm_content=walla.co.il&ref=34&platinum=false&ssasource=4 אולי מישהו מעוניין.
הודעה אחרונה מאת avngas, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. באילו מוסכים התמחור הוא על פי מחירון חלפים זה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, המנוע ב2008 שלי הגיע לקצה היכולות שלו אחרי 30K ק"מ וכמעט 5שנים על הכביש. החברה הסכימה בטובה לתרום לי מנוע חדש, אבל אני כניראה אחליף את הרכב בכל מקרה מסיבות אחרות. איזה מחיר אני צפוי לקבל על הרכב? מודל 2017 יד שניה, תת דגם active go תודה
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 905 צפיות
תוצר האהבה שלהם נראה ככה.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קניתי ומכרתי רכבים בשנים האחרונות, אבל בדבר כזה טרם נתקלתי. "שלום, מדברים מחברת אוויס, אנחנו מאוד מעוניינים לקנות את הרכב שפרסמת ביד 2, ונשמח שתגיע אלינו לסניף". לא פניתי אף פעם לאוויס. יש פה פשוט ניסיון לפישינג של לקוחות פוטנציאל ע"י שימוש בפלטפורמת יד 2. כמובן שאין פה שום קניה ומכירה כיאה למה שאני מצפה ממנו, אלא ניסיון לסחוב אותי לסניף, ואז להציע לי טרייד. אבל אני יודע את זה. בנאדם תמים ביד 2 שלא מכיר את העולם הזה, יכול לחשוב משהו אחר לגמרי. תדמיינו שאתם מוכרים לפטופ ביד 2, ואז מקבלים טלפון מ-KSP שהם מעוניינים במחשב שלכם, ושתבואו לסניף. האם אין שום כבוד מינימלי לזמן של אנשים? פשוט מגעיל.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום רב, יש ברשותי רכב כשנה אחת,רציתי למכור את האוטו בשבוע שעבר ולצערי הרב התגלה עבר ביטוחי בעייתי לרכב, הרכב הוא משנת 2014, ב2015 הוא עשה תאונה בשווי 10 אלף שקל, ולאחר 5 חודשים עשה תאונה בשווי רציני, והרכב הוגדר אובדן להלכה. אתמול התקשרתי לבעל הרכב לשמוע מה הוא אומר לאחר שגילתי את המידע, הוא מכחיש הכל טען שלא יודע כלום והוא מופתע בדיוק כמוני.. הוא טוען שבשנת 2017 הוא קנה את האוטו משלמה סיקסט ומאז נוסע בו, היום הלכתי לשלמה אמרתי להם מספר רכב והם אישרו לי שמכרו לו תאוטו (לא שאלתי על מצב,מחיר). השאלות שלי הם ככה 1:אם בדו''ח עבר ביטוחי נכתב ב2020 בתוספות "החייאה" "שינוי מספר רישוי" זה כמו שאני הבנתי שהרכב הוחזר לכביש ב2020 ב…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 33 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מה קורה חברה, התרחיש הוא כזה. העירייה חייבה את הקבלן בפרויקט להקצות שתי חניות לחניות נכים במתחם החנייה של כל מגרש. חניה אחת לא נמכרה אך החנייה השניה נמכרה לבעל תו נכה שהחליט בדקה ה-90 לא לגור בדירתו אלא להשכיר את דירתו. החניה רשומה בטאבו. על שלט החניה אין מספר רישוי, זאת אומרת שכל נכה יכול לחנות שם, אבל מצד שני זו חניה פרטית שנרכשה ורשומה כחוק. לדיירים שמשכירים את אותה דירה אין תו נכה ודיי נמאס להם שכל הזמן מחנים בחניה הזו. היא כמובן רשומה בחוזה בין הבעלים לבין השוכר. במקרה אתמול אחת הדיירות האחרות שכן יש לה תו נכה החליטה להתקשר לשיטור העירוני והם הגיעו וחילקו לשתי המכוניות שהחנו בשתי החניות קנסות (1000 ש"ח וגם נקודות). אותה דיירת שהתקשר…
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
מישהו מכיר כלי רכב באירן? הסמל יעני פרארה 😄 הדגם נראה משהו יפני אולי?
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
קראתי בכל האינטרנט, הבנתי שקוראים לזה תיקן גרמני נראים בדיוק כמו בסרטון כאן https://www.ha-madbir.co.il/doc/הדברת-תיקן-גרמני קניתי ג'ל כזה שאמור להרוג אותם פוצצתי בכל פינה ברכב ולא רק שיש פחות יש יותר!! מה עושים? תצילו אותי
הודעה אחרונה מאת Krip, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
השאלה בכותרת - האם יש רכבים חדשים שניתן לרכוש בארץ עם DVR שככה מגיע מהיצרן? לא אפטרמרקט
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
לאחרונה ראיתי כמה תמונות של ציוד שנתפס אצל גנבי רכב. למראה התמונות נראה שכבר מזמן לא מדובר בחובבים. בערד במיקרה שבו נורה הגנב, היה ברכב מכשיר משבש תדרים שכנראה חסם את שידור האיתוראן. בכתבה המצורפת נראה שבידי גנבים יש קורא ומקודד ל OBD https://roshhaayin.mynet.co.il/local_news/article/rkLBKCPZO?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic נראה שהמיגון האולטימטבי צריך להיות נחש שישב על מושב הנהג 🙂
הודעה אחרונה מאת Ofek B, -
שלום לכולם. קניתי פוקוס יד שניה מנוע 2000. שנת 2012. הרכב מעולה. אבל יש תקלות ברכב שהיו צריכות להיות מטופלות תחת הריקול של פורד. לצערי הרכב שרכשתי לא עבר את העידכונים הללו. יש נורת בטיחות ילדים שדולקת. ויש ריח חזק של דלק אם מניעים במקום סגור ומחכים קצת. ממש ניתן להריח. 2 הנושאים הללו נקראים לריקול בפורד. https://www.autosafety.org/vehicle-safety-check/2012-ford-focus/ האם יש הגבלת זמן לריקול ? האם אני יכול להכנס למוסך היבואן ולסדר רק את הריקול ? האם תיקוני ריקול עולים כסף? לא רוצה להכנס למוסך המרכזי לטפל ברכב. (אני מטפל לבד).
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 824 צפיות
גיליתי שללאנסר של אשתי יש ריקול על כרית האויר (הודעה לא קיבלתי). האוטו הזה כנראה לא ראה מבפנים מוסך מורשה יבואן מימיו (יד ראשונה ליסינג). איך המוסך מתייחס לריקול? האם זה משהו רווחי עבורו (משלם היצרן, אני מניח) או "תיק" שנופל עליו? האם זה משנה באיזה מוסך מורשה היבואן אני עושה את הריקול? האם הם עשויים לנסות לשהשחיל אותי בתשלומים נלווים כלשהם? יש המלצות למוסך מורשה מיצובישי באיזור השרון? סליחה על ריבוי השאלות. פעם ראשונה ריקול 🙃
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת calmride, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 48 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
לא הבנתי בדיוק איפה ההיגיון. או למה? סוג של קיפוח? אני מתגורר באילת. לא פחות מ-11 תחנות טעינה, וכולם בבתי מלון. ללא אפשרות להטעין. "לאורחי המלון בלבד" מה יעשה "מוישה" שאין לו אפשרות להטעין בבית? השאלות הללו צצו בזמן האחרון, עקב צורך ברכב חשמלי, עבור הבן של אשתי. לאחר בדיקות חוזרות של כל מיני אופציות הגיע למסקנה שזה מה שמתאים לו. רק שאין לו אפשרות להטעין בבית. כי אין לו חנייה. הרכב הנוכחי שלו חונה ברחוב. פנינו ליבואן, כאשר הם "מסונוורים" מכמות ההזמנות, ואפשר רק לנחש מה היו התשובות. מכאן גם הסיבה לפתיחת הנושא..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לרכב שני במשפחה שנוסע כחמש אלף קילומטר בשנה לרוב בתוך העיר הייתי משקיעים בצמיגים איכותיים או קונים רביעייה סינית/זולה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מאזדה מציגה סופרמיני חדשה, או לפחות חדשה עבורה וקוראת לה ה-2 החדשה. בפועל מדובר בטויוטה יאריס היברידית, עם סמלים של מאזדה, תוצר נוסף של שיתוף הפעולה הנרחב בין החברות. זה אומר שימוש באותה יחידת הינע היברידית, מנוע 1.5 שלוש צילינדרים בעל הספק של 93 כ"ס ביחד עם מנוע חשמלי של 59 קילוואט שביחד מייצרים 116 כ"ס. תאוצה מאפס למאה ב-9.7 שניות וצריכת דלק ממוצעת שנעה באזור 29 ק"מ לליטר לפי תקן WLTP. בהשוואה ל-2 היוצאת, החדשה מעט קצרה יותר אבל רחבה יותר ובעלת תא מטען גדול יותר ב-8 ליטר. התוספת של ה-2 ההיברידית החדשה הוא חלק מהאסטרטגיה של מאזדה לצמצום פליטות פחמן, Sustainable Zoom Zoom 2030, שעד 2030 רוצים להפחית את פחיתות הפחמן של היצרן ב50% ולהגיע לנ…
הודעה אחרונה מאת nev, -
יצאתי מחניה בצפון והדלקתי ישר מזגן על חום, משום מה לא עבד ויצא קור התחלתי לסוע ולאחר כמה דק ראיתי נורה שנדלקה ועצרתי בצד, כשהרמתי את המכסה מנוע ראיתי שהתפוצץ המים של הרכב, מישהו יודע איך דבר כזה קורה? יש סיבה שקורה משהו כזה?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם. אני רוצה להזמין פנסי ערפל קדמיים עם או בלי נורות לד. האם אלה נכללים תחת אביזרי בטיחות, או שמדובר בייבוא חופשי ללא חסמים ובעיות?
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
Car Play ופיז׳ו 3008 1 2
מאת locus- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
קיבלתי פיז׳ו 3008 חדשה לפני כחודש. וזו הפעם הראשונה שאני משתמש ב iPhone Car Play כשזה עובד זה ממש מדהים, לא רק וייז, גם הקראת הודעות נכנסות וכו׳. אבל לפעמים, כשאני מחבר את הכבל לאייפון, פשוט לא קורה כלום חוץ מהטענה, כלומר אני לא מקבל את הסמלון של הCar Play באייפון והמערכות לא עובדת בעצם (שן כחולה עדיין עובד...). אם משנה, זה אייפון 11 גירסה 13. מכירים את התופעה? זה עניין של סדר פעולות מסויים שצריך לעשות בחיבור? עניין של כבל לא תקין/איכותי?
הודעה אחרונה מאת Ranis7, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הרבה אנשים (כולל אותי) שלא מתרגשים ממתקפת הסינית,ואחרי הפתעה הנעימה של IONIC 5,מחקים בתחילת 2022 לתמחור/רמת גימור של Kia EV6 Long Range RWD AWD/GT לפי דעתי יהיה יקר רצח באזור 300K First Edition היה מלאי מוגבל של 1500 שנמכר בארה"ב בתוך יום במכירה מוקדמת. מקור: https://insideevs.com/news/552366/kia-ev6-epa-range-310miles/
הודעה אחרונה מאת calmride, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
מאז קיבלתי את הרכב ביולי, בין הראשונים בארץ, חלפו 4 חודשים ביעף. התקופה הראשונה היתה חלומית, לנסוע עם רכב בצורה חדשה בכבישי ישראל כשאני לא רואה אף רכב דומה בסביבה - פשוט תענוג. וגם צחוקים, בגלל ה'עיני עגל' שננעצו בי כל הזמן וזה פשוט מצחיק כשבוהים בך. אז עכשיו אחרי 8,000 ק"מ דומני שאפשר לסכם. נראות: בענין הזה הוא מקבל 10 מתוך 10, מיצובישי שיחקו אותה עד הסוף. ולא רק מבחוץ, שבקטע הזה אהבתי גם את הקודם, אלא גם מבפנים, שהקודם היה ממש עלוב סטייל שנות ה80. אז בדגם החדש יש קפיצת מדרגה ענקית, סטייל רכבי יוקרה, ואני מקבל מחמאות כמעט בכל פעם שאני חונה. הצבע השחור המטאלי הוא פשוט מהמם, משולב זכוכית, לא ראיתי כזה דבר ברכבים אחרים. ציפיתי אותו בעצמי בציפוי משובח…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש בבעלותי ריינג'ר עם רישיון T-1 ואינו טרקטור משא-אלא טרקטור רגיל האם רק מי שבבעלותו רישיון טרקטור רשאי לנהוג עליו או גם מי שיש לו רישיון B? מי רשאיל נהוג בכבישים בין עירוניים ומי רשאי לנהוג רק בשטח מושב -קיבוץ? התקשיתי להבין אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת Sparrow420,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 916 אורחים (הצג רשימה מלאה)