רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותי הרכב אשר כידוע מגיע ללא צמיג חלופי אלא עם ערכת ניפוח בלבד. למען שלוות הנפש מחפש לרכוש צמיג חלופי צר אך משום מה מתקשה למצוא... עצות והכוונות יתקבלו בברכה....
הודעה אחרונה מאת calmride, -
זה קרה בפינלנד. האיש המתוסכל, בעלים של טסלה דגם S, החליט לפוצץ את המכונית החשמלית שלו עם דינמיט לאחר שהיה זקוק להחלפת סוללה, שלדברי טסלה עומד לעלות 22,000 דולר. הוא פנה ליוטיובר Pommijätkät, ערוץ הידוע בפיצוץ דברים, ויחד הם הפיקו משהו טוב שכבר קיבל 3M צפיות בשבוע החולף, מה שיגרום ללקוחות טסלה לחשוב שוב. ברכב הם שמו בובה של אילון מאסק...
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה להכניס אליו את הרכב שלי להחלפת פגוש אחרי תאונה, כיון שהוא מוסך הסדר של AIG וגם מורשה רנו. לא מצאתי ביקורות עליו, ולמרות שזו כבר הרנו השניה שלי מעולם לא נתקלתי במוסך הזה. מקווה שהמלצות כאלו לא בעייתיות בפורום 😰
הודעה אחרונה מאת waterman, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, לעיתים בימי ראשון מסוימים אני נוסע מכיוון הקריות לתל אביב באמצעות הרכב הפרטי. אני צריך להגיע בסביבות 8, אבל בשביל לא להיתקע בפקקים האיומים אני יוצא ממש מוקדם, משהו כמו 5 לפנות בוקר, מגיע בסביבות 7:00 ואז נותן תנומה קלה ברכב. רציתי לשאול מה הסיבה שיש כ"כ הרבה פקקים ספציפית בכביש 2? אני לא זוכר שהיה כל כך כל כך כל כך פקוק בהשוואה לשנה וחצי-שנתיים אחורה (אותו מסלול). הפקקים מתחילים מאזור חדרה, אבל לפעמים יותר מדי פקוק שזה אפילו מתחיל עוד לפני, וה-Waze פשוט מציע "לעקוף" חלק מהפקק ע"י כניסה לקיסריה. עכשיו ראיתי שמתבצעות עבודות בכביש הזה, השאלה אם ידוע למישהו האם זה אמור לתת הקלה בפקקים?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה חושבים בכללי על הרכב? לא 330e רק ה318 2.0 156.
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קצת BIG DATA של אחד המלכ"רים של עולם הצרכנות . אחד הדברים הבולטים,זה החוסר הקורלציה בין דגם "יוקרתי" לאמינות, שזה לא מפתיע עקב שפע של מערכות שמעמיסים ברכבים מודרנים, "נקודה למחשבה" לכל מי שחושב שרכב EV אמין יותר, כי יש פחות חלקים, יש צורך להפנים שהסוללה עדיין לא חזות הכל,ויכולים להיות הרבה תקלות קטנות לא נעימות,לא לדבר שלאף אחד אין שמץ איך בישראל יצמיחו דור חדש של מוסכניקים שאמורים לתת מענה ל"הזייה" שב-2030 יפסיקו למכור ICE בארץ הקודש, שרוב המוסכים עוד תקועים בתקופת הקרבורטורים,ומעטים בכלל מעיזים לגעת בהיברידי (עזבו אותכם מבדיחת הסמכה,אני מדבר אשכרה להבין ולתקן מערכות כאלו ! )
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 11 אלף צפיות
לדעתי, יכול להיות שימושי אם יהיה מידע על שגרת טיפולים, אחזקה ותקלות נפוצות בגירים הקיימים כיום. לי למשל אין מושג, מהי השרידות של הגיר הרציף וכמה זמן מחזיק מצמד של תיבה דו מצמדית. גיר ידני - גיר רובוטי חד מצמדי טויוטה - מצמד דורש החלפה לאחר כ60 אלף ק"מ. מלבד זאת הבנתי שמדובר בגיר אמין. פג'ו/סיטרואן - /c4/cactus/301 דאצ'יה סוזוקי פיאט - 500/טיפו(?)/פנדה/איבו/גרנדה דו מצמדי - Dsg6 Dsg7 Kia/hyundai רנו/דאצ'יה פלנטרי 4 הילוכים - פלנטרי6 הילוכים aisin גיר רציף - ניסאן - מיקרה/ג'וק טויוטה - קורולה / דגמים היברידים. מיצובישי שברולט ספארק הונדה - ג'אז / אינסייט סוזוקי. שכחתי משהו ?
הודעה אחרונה מאת v3p89, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 902 צפיות
אני הולך לטוס ל4 חודשים בערך ואני משאיר את הרכב שלי לאחותי, העברתי גם את הביטוח שלי על שמה אבל רציתי לדעת אם יש כדאע לעשות ייפוי כוח על שמה? יש פעולות חוץ ממכירה וטסטים שדורשים את הנוכחות של בעל הרכב? ואם כדאי יש טופס ייפוי כוח על בעלות הרכב ללא מטרה מסויימת, נטו לעשות "העברת בעלות" בחינם לכמה חודשים
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הזמנתי רכב חשמלי ומעוניין להתקין עמדת טעינה, האם יש הבדל בין החברות ואיך בדיוק אני אמור לדעת איזו עמדה אני צריך לשים? הנושא לא דחוף מכיוון שזמן האספקה ארוך אבל מעוניין לבצע כבר עמדה.
הודעה אחרונה מאת galbh, -
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן, פרסמתי את הרכב למכירה ביד 2, רשם לי בחור בוואצאפ מסוכנות/מגש אוטו רומי. רוצה לקנות את הרכב, מישהו מכיר אותם, איזשהו חוות דעת, אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המצרים רוצים לייצר מכוניות חשמליות שעלותן תהיה כ-20000 $ ליחידה החל מ2023 כך לפי מה שכתוב בבלומברג
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי לכולם,אני לא מבין גדול ברכבים אבל לא מצאתי שום מקום שמסביר מה ההבדל בין הדגמים של הלאנסר קלאסיק אני מדבר על 1.6 אוטומט,יש את הספורט יש את הפרימיום ויש את האקסקיוטיב אני חושב לקנות את הספורט בתור רכב ראשון,מישהו יכול להסביר לי מה ההבדלים הקטנים?
הודעה אחרונה מאת דור--, -
נירו פלאג אין 1 2
מאת Noam347- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הי 1. האם ללא טעינה חיצונית צריכת הדלק היא כמו בנירו היברידית רגילה או רעה/טובה יותר? 2. אשמח לחוות דעת כללית מניסיון. בעיקר לגבי תא המטען. תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
קורונה, סגר, ושוק המכוניות רותח כאילו כלום...(2021 שנת שיא עם יותר מ-300000 כלי רכב מתחילת השנה) 1 2 3 4 12
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 37 עוקבים
- 167 תגובות
- 34.5 אלף צפיות
מתחילת החודש עד אתמול עלו על כבישי ישראל כמעט 36000 כלי רכב חדשים - בתוכם לא מעט דגמים מעניינים... לדוגמא: סקודה סופרב פלאג-אין 29(!) יחידות (13 יחידות ב-2020 כולה) קורבט C8 - עלו על הכביש 12 יחידות (13 יחידות ב-2020 כולה) פולקסווגן אטלס 10 יחידות (4 ב-2020 כולה) מרצדס AMG G63 - עלו על הכביש 10 יחידות (18 יחידות ב-2020 כולה) למעט 3 יחידות של AMG G63 כל כלי הרכב לעיל הגיעו בייבוא מקביל. יש סיכוי לא קטן שבחודש הזה ישבר שיא כל הזמנים ששייך לינואר 2017 (45000 כלי רכב)
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
ערב טוב, כידוע ברנו מגאן גרנד קופה החדשה מותקן מנוע 1.33 ליטר שפותח בשיתוף פעולה עם מרצדס. האם זה אותו מנוע שמשרת את ה-A class? כמה זמן מנוע זה משרת ברחבי העולם ומה ניתן ללמוד על האמינות שלו?
הודעה אחרונה מאת Mega, -
האיש היה שנוי במחלוקת זה אין ספק, אבל תרומתו לתרבות המוטורית בארץ ובעיקר לעיתונות המוטורית בארץ שהקים במו ידיו, אינה נתונה בשום מחלוקת. יהי זכרו ברוך.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
בוקר טוב, עשיתי ביטוח מקיף לפני כמה חודשים ושלחו לי את זה למייל. אמרו שכבר לא שולחים פיזית בדואר. יש לי טסט שצריך לעשות עד סוף שנה. אפשרי או שצריך להדפיס את תעודת הביטוח חובה?
הודעה אחרונה מאת tza, -
אישור בלמים לרכב ישן 1 2
מאת socho-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
חברים שלום האם לדעתכם זה לגיטימי לגבות 100 ש"ח על "אישור בלמים" שנעשה במסגרת טיפול שנתי והכנה לטסט ? כל שנה אני עושה לפני הטסט את הטיפול השנתי ומבקש לבצע הכנה לטסט ותמיד מוסיפים לי שורה בחשבונית "אישור בלמים" - 100 ש"ח , הרי אם הייתי מגיע סתם לטיפול בכל מקרה היו בודקים את הבלמים (לא עשו כלום מעבר ללפרק גלגל ולהסתכל על הרפידות)
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
זאת לא הפעם הראשונה שיצאת צדיק מתקילים בעלי מקצוע בתקלות מלאכותיות ואח״כ מתפלאים שמתקבלת דיאגנוזה שגויה שדורשת תשלום יקר. הפעם אנחנו בפרק על צמיגים והורידו את האוויר באופן מלאכותי מאחד הצמיגים. הבחור בצמיגיה לא רואה בועות באמבטיה, מפרק את הצמיג ורואה שבוצע תיקון פנצ׳ר בעבר. האבחנה שלו היא שמשם דולף אוויר ומכיוון שהצמיג כבר תוקן באותו מקום לא ניתן לתקן אותו שוב. נשמע סביר, מאיפה לו שהורידו אוויר בכוונה? אני לא טוען שאין נוכלים, אלא שהתוכנית הזאת מוציאה הרבה אנשים לא מקצועיים וזה רק בגלל שיטת הבדיקה העקומה שלהם.
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, רכשתי אקליפס GS 2008 מנוע 2.4 האם ישנה קבוצת וואטסאפ או מועדון לבעלי אקליפס ? הייתי שמח לדעת ולהצטרף. בברכה, אורן 054-984-9959
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי רוצה לבקש ממכם לשלוח דוגמאות לרכבי משטרה, כיבוי והצלה או אמבולנסים נדירים או מוזרים המעניינים ממדינות שונות וגם קצת על המפרט הטכני(ממש בקטנה) תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
קיבלתי את הרכב לפני כמה ימים, מדובר בקורולה "ספייס פלוס" (הדגם המפואר יותר), או בשמו הלועזי "טורינג ספורט" (ts). מדובר בנגלה הראשונה של דגמי ספייס שהגיעו לישראל כך שנכון לעכשיו מדובר ברכב קורולה נדיר בכבישי ישראל בהמשך אביא התרשמות ראשונית שלי מהרכב. למי שלא מעוניין לקרוא את כל החפירה שתהיה בהמשך אכתוב כבר את המסקנה הסופית שלי מהתרשמות זו: טיוטה יודעים דבר או שניים בתכנון וייצור רכבים והשתפרו מאד בקורולה ספייס הנוכחי. מדובר ברכב איכותי, מעודן ונעים (ריג'קט לגבי יחידת ההנעה בהמשך). תנוחת הנהיגה טובה מאד, המושבים נוחים, המרווח טוב מאד בציר האורך (ריג'קט לגבי הנוסע מול הנהג) כאשר מרווח הרגליים במושבים האחוריים טוב מאד (ריג'קט לגבי המרווח בציר ה…
הודעה אחרונה מאת yarunas, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום וברכה, קניתי אוטו סוזוקי בלנו 2019 הוצאתי דוח עבר ביטוחי, ויש בדוח שני סכומים די גבוהים שהביטוח שילם. האם זה אומר שהרכב עבר תאונה והיא קשה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני נוסע בטסלה, לחץ האוויר בצמיג ע"פ דרישות החברה הוא גבוה מאוד (42 אם אני לא טועה), מנורה נדלקת כשהצמיג יורד ל38. המנורה נדלקה על 2 מתוך 4 צמיגים. הלחץ בהם הוא עכשיו 38, 38, 39, 38 (בטסלה לא כל 38 מוביל למנורה, כנראה שמאחורי הקלעים יש שבר למספר שרק ממנו נדלקת המנורה - נניח 38.5 ולא ל38.7) ואני מתלבט האם למלא, ההיגיון שלי אומר שלחץ אוויר מעט נמוך יתן לי דווקא אחיזה טובה יותר בכביש ולחץ גבוה יכול להוביל להחלקה ופחות חיכוך. האם אני טועה? אשמח לדעת חברי הפורום המלומדים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
דיסקליימר !!! אין שום כוונה לפתח דיון נגד קנאים "ירוקים"/פנטים EV,להמשיך להביא כל מני גרפים/תחזיות/ניתוחים שאמור לנבא מתי/איך יקרה המעבר לעולם של רכבים מונעים לא ע"י דלק פוסילי,זאת עובדה מוגמרת אחרי מה שטסלה התחיל בתעשיה הזאת,התקדמות לכיוון תקן EURO 7,אבל האמת מייגע כל הוויכוחים המטופשים שחוזר על עצמו כמעט בכל דיון שכל אחד מנסה לשכנעה אם זה יקרא עוד 5 שנים או 10 - 30 שנה.בוא נתרכז בהווה,בהסתכלות מפוקסת בכל האווירת הייפ מסביב עולם ירוק/אנרגיה ירוקה ולנסות לסנן את כל הדיסוננס. בקיצור כל מה שקשור לניתוח מעמיק על טכנולוגיה עכשווית,פיתוח בשלב של עוד מעט שיווק,זוויות מהעולם ההשקעות קשורות לעולם הרכבים ויצרנים. אז אני אתחיל. אני בתור משקיע,מתעניין בעולם פיננסי,תמיד…
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני חבר בשתי קבוצות של מאזדה. אני נתקל בלא מעט פוסטים של רכבים מסוג מאזדה 3 שנגנבו, וספציפית על רמת גימור Spirit/Premium המבוקשת ביותר. כיוון שאני גם בעלים של מאזדה 3 אני מבין שהרכב שלי נמצא בקבוצת סיכון גבוהה, ורציתי לשאול אם יש פעולות שניתן לנקוט כנגד מעשי הגניבה? ממה שהבנתי, מנעול הגה/דוושה לא באמת מועילים? האם מנעול לא באמת מעכב את הגנב באופן שיגרום לו להעדיף לדלג לרכב הבא? בנוסף, היום נתקלתי בפוסט הבא: https://www.facebook.com/groups/pishpeshuk.cars/permalink/3646594538797709/ נגנבו 4 ג'אנטים מרכב מסוג מאזדה 3. האם יש דרך למנוע/לעכב את גניבת הגלגלים מהרכב? שמעתי שיש אום/בורג נעילה מיוחד שמקשה ע…
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 909 צפיות
שלום משאבת הרכב מרעישה ביקשו לי על שיפוץ במוסך 1200 ש"ח+מע"מ.מבקש להוזיל עלויות ולרכוש מחו"ל.משהו יודע מה המק"ט ומהיכן לקנות אשמח לתשובה.
הודעה אחרונה מאת nev, -
היי התחלתי נהיגה בסוף כיתה י׳ באמצע הקיץ, אני מאוד גדול בשנתון אז מיהרתי להתחיל כי רציתי לסיים מהר. אני לומד ידני כי יש לי בבית רק מכוניות ידניות. בשיעור 40 הגישו אותי לטסט פנימי ונכשלתי. אחר כך בשיעור 55~ הוגשתי שוב ועברתי. רק בשיעור 70 הוגשתי לטסט חיצוני ראשון. אני עכשיו בשיעור 100 ומשהו ונכשלתי היום בטסט שלישי ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני תלמיד יב׳ כבר ואני מרגיש שאני מבזבז להורים שלי את כל הכסף רק בגלל חוסר יכולת, אני מרגיש נוראי עם עצמי. הם אומרים שאין לי מה לדאוג ובשביל זה הם עובדים אבל לי נראה נוראי שבמקום להוציא 6,000 שקל כמו שעושים על כל ילד רגיל עליי כבר הוציאו 18,000~ והזרוע עוד נטויה. אני לא חושב שהבעיה במורה כי אני לא מרגיש שיש משהו שהוא יכ…
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בצעירותי למדו אותי שאסור לסובב את ההגה עד סוף מהלכו, ושאם אני מסובב ו"נתקע" במעצור - צריך להחזיר אותו טיפה לכיוון הנגדי כדי לא לגרום לנזק למשאבה ההידראולית. אז השאלות שלי הן: 1. האם זה אכן כך? האם יכול להיגרם נזק למשאבה אם ההגה מופנה עד הסוף? 2. כיום, בעידן ההגאים החשמליים, האם עדיין אין לסובב את ההגה עד סוף המהלך?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש המלצה למוסך אמין ומומלץ לבדיקת רכב בירושלים
הודעה אחרונה מאת אורי1089,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)