רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני אוהב הזדמנויות לרכוש דברים בזול.. כשהייתי נער (בן 16) הייתי נוסע באוטובוס לנמל אשדוד למכרזים של הוצל"פ ומשתמש בהיתרון ה"טכנולוגי" שלי כדי למצוא מציאות. ככה לפעמים הייתי מצליח לאתר מוצרים שנראים כמו מוצר רגיל אבל שהיו יקרים בהרבה... למשל רמקולים או מערכות אאודיו שהיו נראות רגיל לגמרי אבל על ידי בדיקת המק"ט שלהם הייתי מגלה שהעלות שלהם היא כמה אלפי שקלים, הייתי רוכש אותם בעשירית מהמחיר ומוכר ברווח נאה. מאז גדלתי טיפה ומצאתי עבודה טובה ככה שאין לי יותר צורך להתעסק בכל זה כדי להרוויח עוד אלף שקל בחודש... אבל השתתפות במכרזים השאירה אצלי טעם טוב וחשבתי לנסות לרכוש רכב במכרז, לא בשביל להרוויח כסף אלא בשביל לרכוש רכב לעצמי. כך שמתי עין על 308 פרימיום 2018 יד ראשונה עם 2…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כמה מקלארן יש בארץ
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב ישנה תופעה שאני לא מצליח להבין את מקורה.אנשים "לא מדייקים" במסירת פרטים לגבי רכב העומד למכירה. דוגמה חיה מהיום- התקשרתי למוכר ואני מתחיל לשאול פרטים. איזה יד הרכב? 4 כמה זמן ברשותך? 4 חודשים. יכול לקבל צילום רשיון? כן. האיש שולח.מה מתברר? ברשיון רשום-בעלים קודמים 4, המוכר יד 5 והקונה יהיה יד 6. תאריך בעלות? 30.10.21 כלומר, הרכב ברשותו פחות מחודש, למה להגיד בטלפון 4 חודשים? לא מצליח להבין את זה.
הודעה אחרונה מאת ירון דורפמן, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני שאתם מתחילים לקרוא, ובכלל זה נכון לכל סקירה של רכב, תזכרו שאת הסקירה כתב אדם שהגיע לבחינת הרכב ולכתיבה עם סט תפיסות, דעות ובחירות שעשה עד היום בחיים. וכשאתם קוראים מבחן לרכב, חשוב להבין שלפעמים לא מדובר בעובדות 'מוחלטות' אלא בתחושות שיש להעביר לקורא. כלומר יש עובדות מוחלטות. רכב שעושה 0 ל 100 ב 15 שניות, זה 15 שניות. אולי 14.5 אולי 16 אבל זה לא 9 שניות. ויש תחושות כמו נוח לי או לא נוח לי. על המבחן שפרסמתי אצלי באתר קיבלתי לא מעט תגובות, לשני הכיוונים - החל מ 'אחי היית מה זה עדין' ועד 'פחחח...מי נותן לדביל כמוך לכתוב? אתה אשכרה לא מבין כלום'. אז יש מקום לשתי הדעות ובגדול אני מסכים עם שתיהן. ואחרי כל ההקדמה, אני רוצה שתקראו, תקראו מבחנים נוספים שכתבו …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
בוקר טוב ומבורך. מה זו בלימה רגנרטיבית אני מבין, העברת כח תנועה של הרכב לטובת ייצור אנרגיה חשמלית, אבל דבר אחד חשוב לא הבנתי: האם זה מתבצע אגב נהיגה רגילה בלי צורך בשום פעולה מיוחדת של הנהג, או שיש צורך בפעולות מיוחדות בשביל זה ? אני שואל, כי ראיתי שכתוב בכל מיני סקירות של כלי רכב חשמליים והיברידיים על מצבים שונים בקשר לבלימה הרגנרטיבית, וזה לא ממש מובן לי איך זה עובד מבחינת שימוש. ניסיון אישי אין לי, עד היום כל כלי הרכב שנהגתי בהם היו של דלק.
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
“זה לא אני זאת את”, אמרתי לסיוויק שלי כשהחלטתי להיפרד ממנה. “האגזוז שנשבר לך שבוע שעבר באמצע הנסיעה, את קצת חורקת מאחורה ואיך נשכח את העובדה שאת שותה דלק כמו הפורד F150 של השכן”. ״אולי אתה מתגעגע לחיפושית הכחולה שמכרת והחלטת להוציא את זה עליי?״ היא שאלה. ״אולי״ אמרתי, ״אבל תשאירי את זה לי ולפסיכולוג שלי.״ הרבה פסיכולוגיה בגרוש זרמה ביני לבין החיפושית הכחולה, הרבה התלבטויות של אולי רכב כזה עדיין גדול עליי/ אני לא נוהג עליה מספיק/ אין כאן כבישי נהיגה מהנים/ המחזיקי כוסות לא שימושיים ואז הגיע איזה וירוס שטרף את כל הקלפים, שינה את סדרי העדיפויות שלנו ולמעשה היה המסמר האחרון בארון של ה911. 911 - אאוט, שאר סדרי עדיפויות - אין. זה קצת כאב בהתחלה אבל כמו בכל סרט …
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כתבה שתפסה את עיני הבוקר. על "אופיר המכונאי האקדמאי" https://www.themarker.com/career/.premium-1.10411835 כמה ציטוטים: התדמית של מוסכניקים ממש לא טובה, והיא לא נחשקת כמו היי-טקיסטים, אף על פי שגם הם תחום רווחי ומשגשג. התחום הוא תחום טכנולוגי, ובכל כמה שנים הטכנולוגיה משתנה, וחייבים ללמוד אותה ולהדביק פערים, ממש כמו באקדמיה. מוסכים שלא יתקדמו עם הידע והטכנולוגיה – יישארו מאחור. המכואי1.pdf
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, מישהו יכול להמליץ לי על פחח טוב באזור רחובות? תודה.
הודעה אחרונה מאת DROR748, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, האם קיימת מערכת עצור סע ברכבים עם גיר רגיל? לדוגמה, סנדרו סטפוואי, קליאו, 208, 2008, קקטוס וכ"ו? אם כן, איך עובדת? נכבה ברמזור? ואיך נדלק? ע"י שיחרור קלאץ' בשילוב עם עזיבת בלם/לחיצה על הגז? שנת יצור 2016 פלוס מינוס שנה. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
במחשב רכב שאני ממלא טנק מלא זה רושם לי 270 ק"מ עד לתדלוק הבא, האם זה מדויק או הרכב יכול לנסוע נסיעה יותר ארוכה מ 270 ק"מ בטנק מלא?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
הסיבה שאתם קוראים כאן עכשיו את מאמר הזה היא בדיוק הסיבה בגללה עלה לאוויר אתר car-pad. יש דברים שאני סבור שהם חשובים וראויים לפרסום, ואחרים סבורים שלא. זה אחד מהם. ראשית לפני שנצלול לעומקו של פיצ'ר באאוטלנדר החדש , אציין כי התייעצתי עם כמה מחברי, כאלה שמבינים דבר או שניים בנהיגה ובכלי רכב. לדעת חלק מהם מדובר בפיצ'ר מצוין, בעוד שאחרים סבורים שהוא שגוי. אני משאיר לכם לגבש את הדעה שלכם. לעומקו של פיצ'ר- כשאתם נוהגים ברכב מודרני וחדש, ממש ממש חדש, אתם מצפים להתנהגות מסוימת וידועה מראש של הרכב, כאשר אתם מפעילים מערכת כזו או אחרת. כאשר מערכת של הרכב מתנהגת באופן שונה מהמצופה, אתם מופתעים ותוהים אם מדובר בתקלה או בהתנהגות מכוונת. כאשר זה מתר…
הודעה אחרונה מאת Olegis, -
מאזדה CX-5
מאת צבידגן- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מתי אמור להגיע לארץ מאזדה CX-5 היברידי? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אפליקצית שיתוף המסך האנדרואיד אוטו מתנתקת לא מעט. במוסך המרכזי עדבנו תכנה בטלפון ובמערכת מולטימדיה וזה לא ממש עזר. ההמלצה הכי חמה היא להחליף את הטלפון בסמסונג לאייפון מצחיק ועצוב כאחד. אין אפשרות לשיקוף מסך למעט אפליקציה זו .בלוטוס לא נותן מענה לוויז שמבחינתי הוא הכי חשוב. שמעתי על כל מיני אפשרויות אחרות אבל העובדה שהאנדרואיד אוטו הוצג כאפשרות רלוונטית גם במעמד קבלת האוטו כרגע נראית כהעלמת מידע נוכח העובדה שכולם מכירים את הבעיה הזו. האם למישהו יש עצה גם ברמת הגשת תביעה או פתרון לכעיה
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי לכולם! ראיתי באתר של איגוד יבואני הרכב שיש טבלאות עם נתוני מסירות (לפי יצרן. הבנתי שיש גם קבצי אקסל מפורטים יותר שמופצים רק ליבואני ועיתונאי רכב). עברתי עליהם קצת, ומצאתי כמה יצרנים שאני לא מכיר. אשמח אם תוכלו לעזור לי לגלות מי הם! 1. SAIC- לא מדובר ב-mg כי היא נמצאת בשורה נפרדת בטבלאות. אולי מקסוס? יש למישהו עוד רעיון? 2. למרות שמדובר רק ברכבים פרטיים, יש שתי שורות של מאן ואיווקו- שמייבאים דגמים מסחריים ומשאיות. יש גם דגמים פרטיים שלהם? (או של מותג שבבעלותם) 3. DFSK- מי זה? איזה רכבים יש להם בארץ? מצרף כאן את הקובץ, למי שמעוניין תודה מראש לעונים! 27401636013030.xlsx
הודעה אחרונה מאת חובב רכב- אלא מה, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
סך הכל יצא להם רכב יפה.
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
אני קצת חדש בכל הנוגע לרכב צמוד מהעבודה ואשמח לקצת הכוונה ועזרה. במסגרת העבודה עליי לקחת רכב מחברת ליסינג (חברת ליסינג גדולה ומוכרת) לצורך נסיעות (הרכב יהיה צמוד אליי) ועכשיו ברגע שאני מגיע לחברת הליסינג איך מתבצע כל התהליך? אני מודע שאני עובר עם הנציג של חברת הליסינג ברכב ומסמנים שריטות ומכות על הנייר וגם בתוך הרכב לראות שאין קרעים או כל מיני הפתעות. וכמובן אני מצלם את הרכב. יש סעיף בחוזה העסקה שאני די מפחד ממנו שזה אין אחריות על גחון הרכב או במילים אחרות: אין אחריות על כל החלק התחתון של הרכב, אני לא מבין ברכבים ואני כמעט יודע בוודאות שלא יעלו את הרכב על ליפט או יביאו דוח שמאי וגם אם יעלו על ליפט אין לי מושג ברכבים . מאוד מפחד ביום שאני מחזיר את הרכב…
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר טען שבקורולה 2011 יש רצועה אך אין מפגש שסתום-בוכנה ולכן אין צורך להחליף רצועת טיימינג כדי למנוע הרס של המנוע. כמובן שיש עדיין צורך להחליף אם לא רוצים להיתקע באמצע הכביש.. מישהו יכול לאשר או להכחיש את העובדות הנ"ל? תודה
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בשרשורים ישנים מלפני כמה שנים דיברו על 10% מהמחירון. האם עדיין זה מה שמקובל? (אגב, אם המטרה היא מתכת, לא אמור להיות קשר למשקל?) יש איזה חלקים שפשוט וכדאי לנסות למכור בנפרד?
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
כמה יכולה להיות העלות של אחת כזאת, פשוט ראיתי ברחוב אחת ושפשפתי עניים , אבל שואל בכל זאת. או שלך תמצא אחת כזאת בחול ולא יודע עם באמריקה משווקים או שיווקו אותה בכלל?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
כואב לי כבר הראש מזה. כל חנות/מוכר מספר לך כמה הדגם שלו הכי טוב וכל האחרים לא. בגדול - אני מחפש כסא שיתאים מגיל 0. הבנתי שאפשר ככה לוותר על הסלקל (או שלא?). בשביל מה בכלל צריך את הסלקל הזה? אני מבין שהוא עד חצי שנה בערך רלוונטי וסל קל עם עיגון לרכב עולה 800 ש"ח בערך ובלי עיגון לא מומלץ (?) אז כבר עדיף לקנות מושב בטיחות. בכל מקרה, תעשו לי טובה, ספרו לי איזה כיסא בטיחות אני צריך לקנות ותגאלו אותי מזה. יש גרגו 4אבר שילד. יש ברייטקס בולווארד. יש עוד כל מיני צירופי מילים ואותיות ודגמים. כולם בערך אותו מחיר 1300-1600 ש"ח. וגם מה עושים שיש 2 רכבים? החרא הזה כבד. אי אפשר להעביר אותו. אז קו…
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
בהמשך לשירשורפלצת על הפיורטק של PSA, באילו עוד מכוניות ישנה רצועת טיימינג שמקבלת שימון? ומה הוראות ההחלפה באותם הדגמים? מעניין איך השרידות במכוניות אחרות..
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך לשרשור הזה, נראה שאין מנוס מצביעת מכסה המנוע כדי להעלים את הסימנים עליו (שנגרמו כתוצאה מצואת יונים). עכשיו, ההתלבטות שלי נובעת מהשאלה של עד כמה זה יקשה עליי במכירה עתידית של הרכב (שהמועד שלה לא ידוע כרגע), לכן בחרתי ליצור סקר כדי להבין האם צביעה תהיה מהלך כדאי או שאולי זו תהיה דווקא טעות. כמה נקודות: אני לא מתכנן למכור את הרכב, לפחות לא בשנתיים הקרובות. הרכב מטופל כיאות עם היסטוריית טיפולים מלאה כך שזה אמור להיות לחיוב במעמד המכירה. לפני שרכשתי את הרכב הוא כבר עבר צביעה של הדלת האחורית עקב שריטה רצינית שנגמרה לה. הייתה מתועדת והוצגה בפניי בקנייה. השלדה כמובן לא נפגעה. מדובר ברכב שנת 2016 כך שזה לא רכ…
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
לפניי קצת יותר מחצי שנה עשיתי הזמנת ייבוא צמיגים לרכבי במידה מיוחדת מארה״ב ע״י צמיגאי ישר ובעל שם וותק רב בתחומו בארץ, זמן האספקה של הצמיגים שהובטח לי כ 50 יום מרגע קליטת ההזמנה ומאז ועד היום עברו כבר כמעט שבעה חודשים ועדיין הם לא הגיעו לארץ, והוא מצידו מתנער וכל פעם נותן לי תירוץ אחר(תקופת קורונה/עיכוב במישלוחים/חוסרי צמיגים בעולם/בתהליך שחרור בנמל) ובינתיים הרכב כבר מושבת בחנייה מתחת לבית יותר משמונה חודשים, איך עליי להתנהל מולו מעכשיו ואילך? יש לי עוד מה לעשות בנידון חוץ מלהמשיך ולחכות בסבלנות? יש לציין ששילמתי לו כבר כשליש מהסכום מקדמה מראש וזמן האספקה שהובטח לי (50 יום)במועד ההזמנה מצוין במפורש בחשבונית שהוציא לי. תודה רבה מראש וסופ״ש נעים לכל חברי הפורום ה…
הודעה אחרונה מאת much, -
שאלה שחשבתי עליה היום ורציתי לשמוע את דעתכם. בעוד שנה-שנתיים-חמש, אחוז רכבי החשמל שיסתובבו על הכביש יגדל באופן ניכר, איתו גם יקטן אחוז הרכבים שנוסעים על דלק. האם נתח הדלק הנצרך ע"י המכוניות הוא משמעותי כך שהקטנת מספר מכוניות אלה יגרור הפחתה בביקוש הדלק, ואיתו הפחתת המחיר? הרי ידוע שהמחיר הוא נגזרת של היצע-ביקוש. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
ביונדאי I20 המראה בצד שמאל פועלת אך מרעישה המנוע שלה מרעיש יש דרך לתקן זאת ללא החלפת מראה חדשה?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כמעט 8900 מכוניות חשמליות נמסרו ללקוחות מתחילת השנה (מתוכן באוקטובר קצת יותר מ-750) אופל מוקה ראשונה עלתה על כבישי ישראל אייווייס מסרו 121 מכוניות. ג'ילי החלו בשיווק והעלו כמות נאה של מכוניות הדגמה וולוו מסרו כמה עשרות XC40 טסלו נחו. יונדאי ממשיכים למסור בקצב של עשרות מכוניות בחודש למרות טענות הגולשים על מחיר גבוה וטווח קצר, עוד 3 מאזדה MX-30 נמסרו בחודש שחלף. MG המשיכו להפגין עוצמה ומסרו יותר מ-150 יחידות החודש. סקודה אנייאק מוכיחה שזה שיש מלאי שווה ללקוחות לא מעט כסף, ולמרות ההצגה של דגמים בייבוא סדיר במחיר נמוך מהייבוא המקביל נמסרו עוד 7 מכוניות ללקוחות החודש. (היחידות שהעלה היבואן עדיין לא הוקלדו למאגר, כל מה שמ…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפי ההצעה של רשות המיסים - מדובר על הפחתה של סה"כ 100 ש"ח, וממגד הגדלת ההטבה ל 1,200 לרכבים חשמליים. אפשר אולי להבין מזה שביטול ההטבה לא על הפרק. https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001392114
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
סיפרתי בשיחת מטבחון כי יש לי ברכב (E350) ערכת עזרה ראשונה מקורית מהיצרן ואנשים לא ממש הבינו על מה אני מדבר, הם חשבו שהערכה הוספה לרכב כ"אפטר-מארקט". האם זה דבר הקיים כיום ברכבים מודרניים שאינם רכבי "יוקרה"? ברכב הקודם שלי (C240 מלפני 20 שנה) זה היה קיים, וסי-קלאס אינה רכב יוקרה....
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לקראת הבלק פראיידיי חשבתי לקנות מצלמה דרך באמאזון אבל אני לא יודע כמה עולה להתקין אותה או אם אפשר לעשות את זה לבד
הודעה אחרונה מאת FiS, -
- 19 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מהו מנוע הבעירה הפנימית החזק ביותר בעולם? כמובן שלא תמצאו אותו במכונית ואפילו לא במשאית או בטנק. מדובר במנוע רגיל עם בוכנות בטכנולוגיית טורבו דיזל עם 107,400 כוחות סוס. אם אתם חושבים ש- 107,400 כ"ס זה המון , המתינו עד שתראו את נתון המומנט.... במה מדובר? הכירו את ה - Wärtsilä RT-flex96C - מנוע הבעירה הפנימית החזק ביותר שנוצר אי פעם. כידוע, אין תחליף לנפח המנוע, זו המנטרה שהוטבעה בליבם ובמוחם של חובבי מנועי שריפה פנימית עוצמתיים מזה זמן רב תפיסה זו מצאה ביטוי בכמה אייקונים מוטוריים. בין אם זה הכוח הבוטה של ה-V10 בנפח 8.4 ליטר של דודג' ה-Viper, פריסת ה-W16 בוכנות יוצאת הדופן של בוגאטי כירון, או רצף של דגמי V8 ב…
הודעה אחרונה מאת יענקו,
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 840 אורחים (הצג רשימה מלאה)