Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שתפסה את עיני הבוקר. על "אופיר המכונאי האקדמאי" https://www.themarker.com/career/.premium-1.10411835

כמה ציטוטים:

התדמית של מוסכניקים ממש לא טובה, והיא לא נחשקת כמו היי-טקיסטים, אף על פי שגם הם תחום רווחי ומשגשג.

התחום הוא תחום טכנולוגי, ובכל כמה שנים הטכנולוגיה משתנה, וחייבים ללמוד אותה ולהדביק פערים, ממש כמו באקדמיה.

מוסכים שלא יתקדמו עם הידע והטכנולוגיה – יישארו מאחור.

המכואי1.pdf

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אופיר ספציפית הוא חריג בתחום, ואכן לדעתי הוא יותר טכנולוג ממכונאי

וכמובן הוא למד אצל הטוב ביותר -  האחד והיחיד רון אוחנה (מוסך רון בתל אביב), והיה אחראי על הדיאגנוסטיקה אצלו 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

הבחור - בחור מוכשר. חריג בנוף אבל כן יירבו.

לעניין הפוסט - מוסכים מתמחים, אם הם באמת מתמחים, אז הם גם מקצועיים (וע"ע גבע, ורון - ולא להעלב אם שכחתי מישהו), אחרת - הם אינם בקטגוריה הזו.

אתה מתכוון אולי לשאר - המוסכים ה"כלליים".

ואני הייתי שואל: האם נראה שינוי לטובה במוסכי יבואן ?

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

כולי תקווה שנראה שינוי לטובה במוסכי יבואן.

רמת הדיאגנוסטיקה בכמה כאלה היא מחפירה בלשון המעטה. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בתור אחד שעוסק בתחום הזה כעצמאי,רק החלק הטכנולוגי בלבד,בשאיפה עם ציוד הכי מתקדם,ונותן שירות למוסכים ברחבי הארץ,עוד רחוק היום שיהיה שינוי בתדמית,והסיבות כל כך מרובות ומשונות,אבל אחד הכי בעייתי,זה החומר האנושי הקיים,כל הגורמים האחראים להכשיר את הדור העתיד לתחום הזה,פשוט נרדמו בשמירה,ולפי דעתי התעוררו מאוחר מדי.
מספרים סיפורים לצעירים ואז מגיעים את המציאות לפנים...עם פערי ציפיות שכר שבכלל לא ניתן לגשר,כי רוב המוסכים היו רגילים לשלם X עבור סוג מסויים של "פרופיל עובדים",ועוד לא הפנימו שאיש דיאגנוסטיקה של היום מחייב סט קישורים שונה עם פרופיל של איש IT רשתות,אלקטרוניקה,אנגלית מקצועית ברמה גבוה ותשוקה אין סופית כל הזמן ללמוד !!!
לכן רק מעטים נשארים,וכמו מקרה של אופיר,אלו הופכים להיות עצמאים !
לא מכיר אותו,אבל העצוב שהוא בסה"כ פשוט משתדל לעבוד לפי ספר,ולהפעיל הגיון בריא כדי לבודד גורמים ואשכרה לנסות לתקן דברים ,וזה כבר מעל ומעבר מה שקורה ברוב המוסכים היום,כמו שרמזו לפני על רמות דיאגנוסטיקה מחפירות.
הצצתי בפייס שלו,עובד רכבי VAG,אז פשוט משתמש בשכל בציוד לעשות  LIVE DATA,מצליב נתונים מול רפרנס שולף TPI ואשכרה מבין ברמה טופולוגית איך מתקשרים המודולים.
אין לי שום זיקה מהעבר למכונאות/חשמלאות רכב אני באה מעולם הקמעונאי של טכנולוגיה עם תשוקה אישית לכל הנושא של IT/עולם פיננסי,והכל לימוד אוטודידקטי,חייב להגיד אין שבוע שאני לא נדהם מרמת ציוד בסיסית ופער ידע מול רכבים חדשים EURO6 ++.
בקיצור יש ניצנים של שינוי בשטח,אני אישית חלק משינוי הזה שעוזר להם לגשר על כל פער אפשרי להתחרות מול כל מוסך רשת ויכולת לקחת עבודות,אבל גם הציבור צריך להאמין בהם למוסכי "בוטיק" כאלו.
ולעצם המקרה המתואר בכתבה,כן לא חסר סיפורים שמוסכניקים שולחים רכבים לאחרים בלי להגיד שהם בעצמם מוסך שלא הצליח להתמודד עם הרכב,רק הייתם יודעים כמה "תפוח אדמה" מסתובבים בחוץ :D

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

במוסך הכללי של חברים, הדור הצעיר, לשמחתנו, החל להשתמש בקוראים אוניברסליים בעיקר בשל הקושי להשיג במחיר שפוי קוראים יעודיים לכל משפחת דגמים/יצרן. לפחות שם מתחילים לראות ניצנים של הבנה.

הבעייה היא שמעבר לקריאת הקודים אין יכולת הבנה יותר מעמיקה וכאן נכנס הנסיון של הבעלים (הורי הדור הצעיר:) ) להבין את הגורמים לכשל ולא להחליף חלקים "על עיוור" בתקווה שהתקלה תעלם.

אבל לא הכל ניתן לתקן בקלות. לכן לא נדיר ששולחים את הרכב על גרר למוסך מתמחה. אבל לפחות במקרים שאני מכיר זה נאמר ללקוח מפורשות.

פורסם

אל תקן שבועי אני פוגש מוסכים/מכוני גירים חדשים,ולפעמים אני עומד אפילו מול 3 דורות !!
יש כמה בעיות עם הדור הצעיר,זה שמבינים קצת במחשבים ולא מפחדים מטכנולוגיה (לדור המבוגר יש אפילו פחד בולט מזה) וקצת מבינים אנגלית,כמובן זה יותר טוב מכלום,אבל מעבר לזה גם צריך מכשיר אוניברסלי לא פשוט (ובארץ המספרים 5 ספרות,אבל עדיין כולם חושבים שמכשיר בסיסי בין 3K-7K יעשה אותו דבר,האמת לא מאשים אותם בתור אחד שאני יודע מי מוכר אותם ומה הבנה של סוכני מכירות),אולי היה מעולה עד EURO 5,אבל מעבר לזה כבר ממש לא מדויק ולא שונה מדונגל של 50-100$ עם תוכנה/אנדרואיד מתאימה.כמובן לפעמים הדור הצעיר שם בגלל אילוץ/אין ברירה ובלי תשוקה,אז זה לא יעזור לרוב.
היום המינימום של דרישה לסורק אוניברסלי נורמלי,זאת תמיכה בפרוטוקולים חדשים והכי חשוב,יכולת Bi-Direction Control (Active Test) ,כי מכיוון שברכבים חדשים כמעט הכל נשלט ע"י מודול אלקטרוני,זה ה"מולטימטר" החדש,הסורק הזה לא רק קורא קודי תקלות,יודע להפעיל כל אקטואטור,וזה ביחד עם LIVE DATA איכותי,כבר נותן לך איזה שהיא הבנה מה קורה ברכב,כמובן אם מבינים איך בנוי התקשורת ברכב,ולעולם אין תחליף לידע הכי בסיסית,והגיון בריא.
אני לא מוכר שום ציוד,אפילו לא גרגיר,חוץ ממיוחסים שהם באמת רפרנס בשבילי בתחום של יצרן מסוים אז אני עוזר להם עם הידע הרחב שלי,אבל אין יום שאני לא נשאל מה כדאי להם לקנות,ואני יודע בשבילם להשקיע 15K-20K שזה המון,זה עדיין לא נותן פתרון להרבה,לכן מסביר להם שאין לי המלצה.בתחום שלי,אם אני רוצה להיות אקטואלי אין מנוס"you never have enough tools in your toolbox"
וזה רק השקעה האדירה הראשונה,איפה הרישיונות השנתיים הלא זולים,כי אני רוצה שתמיד יפתחו/יתקנו פרוטוקולים ויעבדו על עדכונים כל הזמן,והיום הכל אונליין ומאובטח בטירוף,תם עידן של כלי פרוץ סיני ב-100-300$ שמתחבר לרכבים אקטואלים.
בקיצור עדיין הרוב בשוק,אבחון שגוי/החלפות "על עיוור" מיותרים,אבל עם הזמן לומדים במה לגעת,ותפקידי גם לעזור להם להתגבר אצלהם במוסך על דברים שחשבו שלא בר תיקון רק במוסך דילר.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...