רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי ערכת בקרת שיוט קומפלט עם הרואות הרכבה מבפק בחו"ל במחיר מדהים של $200.כעת מחפש מתקין הוגן. מכירים מישהוא באיסור השרון? תודה
הודעה אחרונה מאת Moses Issac Kohn, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, הזמנו אתמול קיה נירו פלאג-אין כמחליף לטויוטה CHR. הנציגה ציינה שהשוני העיקרי הוא מסך מולטימדיה קטן יותר, ולא שום דבר משמעותי אחר (ביחס לדגם הבכיר, עד כמה שהבנתי). מישהו יודע להגיד אם המפרט באתר של קיה (הגרסה הבסיסית, LX PLUS) תואם לגרסה שמקבלים מאלדן? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת מה הצריכת דלק האמיתית של פורטה הדגם של 2016-18 1.6 130 בנסיעה משולבת וגם ברוב בין עירוני אם אפדר מאנשים שהיה להם את הרכב/ עם נסיון איתו/ שיודעים תודה
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כתבה שמתפרסמת באתרי החדשות- על אלימות שהובילה לשוד ודריסה עקב ויכוח על זכרון דברים לפני העברת בעלות. הכלל: לא נותנים מפתח ללקוח בעת המכירה אלא לאחר העברת הבעלות! ותשלום מלוא המחיר! הנה הכתבה https://www.jdn.co.il/video/1633670/?source=realatedArticles זוית צילום נוספת: https://www.kore.co.il/viewArticle/92396
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מתוך האתר של אוטודיל, מבצע משתלם במיוחד:
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, יצא מצב בו נאלצתי להכנס לחניון עזריאלי בתל-אביב כדי להוריד נוסע ליד הקניון ולצאת משם, לקחתי כרטיס חניה בכניסה וכל העסק לקח כ5-10 דק'. ביציאה מהחניון פשוט הכנסתי את כרטיס החניה והמחסום הורם מבלי שנדרשתי לשלם. אני מניח שכניסה לחניון לזמן קצר כזה פטורה מתשלום אוטומטית, אחרת לא הייתי יכול לצאת מהחניון בלי לשלם, נכון?. תודה!.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זה אותו הדבר או מוצרים שונים? רכב חדש (פולקסוואגן קרוול טורבו דיזל), מה לשים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני עומד ברמזור של צומת הרואה בכביש 4 לכיוון דרום. מה גוגל מפס מציע? לגנוב את הרמזור דרך הכניסה ימינה ושמאלה של גאולי תימן. מיותר לציין שיש קו הפרדה מלא עד לשער המושב...
הודעה אחרונה מאת taz3k, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי 8 מקומות האם אני יכול להוסיף מקום נוסף ליונדאי i800
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתווה מיסוי כלי רכב היברידיים וחשמליים פורסם לפני שנתיים ומפורט כאן. לפי המתווה, הטבת המס לרכב חשמלי תצטמצם ב-1.1.23. דה-מרקר פרסם בחודש יולי על כוונת האוצר לדחות ב-3 שנים את עליית המס על חשמליות, כביכול באמצעות חוק ההסדרים. חוק ההסדרים אושר סופית ואין בו מילה שקשורה לעניין. לא מצאתי שום פרסום בעיתונות שמתייחס למצב העדכני ולכוונות הממשלה. מישהו יכול לתרום מידע?
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bjgojrgpy כתבה מוזרה, מבלבלת ומאיימת - ובפסקה האחרונה מתברר שהכל כנראה עורבא פרח ולא תהיה שום הרעת תנאים. נשאלות השאלות: 1. האם יש דברים בגו? 2. במובן הרחב, מה קורה שם בכלכליסט עם כתבות הקליבייט האלה?
הודעה אחרונה מאת DROR748, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
https://thecar.co.il/פיגו-וסיטרואן-אלפים-נפגעו-מכשל-סדרתי/
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חטיבת אודי בקבוצת צ'מפיון השיקה היום דגמים חדשים, כל חשמליים, המתווספים למשפחת ה e-tron של אודי, ה e-tron GT , ה Q4 e-tron וה Q4 e-tron sportback. כמו כל עולם הרכב, גם באודי (ובקונצרן VAG כולו) מבינים שהעתיד נמצא בכלי הרכב החשמליים, ומתכוונים להשיק כ 20 דגמים חשמליים עד 2025. אנחנו היום עם הסנוניות הראשונות ללהקה שבדרך. ה GT ותסלחו לי שאני מוותר מעכשיו על הכיתוב e-tron, היא רכב GT מרשים ויפהפה עם עיצוב מאופק מאוד אבל כשרואים את התפיחות של בתי הגלגלים האחוריים מבינים שיש ל GT הזו משהו אחר. ה GT מגיעה עם סוללות בקיבולת KW83.7, מנוע חשמלי בהספק של 469 כ"ס ומומנט של 64.3 קג"מ. מעמידה ל 100 קמ"ש היא תגיע בתוך 4.1 שניות. אם זה …
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בכתבה שיצאה הבוקר: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hym6lniwf מה מבשל לנו משרד התחבורה? האם החדירה לפרטיות שבצילומים (שלצערנו החלה ועדיין לא נעצרה ע"י בית המשפט העליון) תימשך? האם פתאום נמצא בתיבת הדואר שלנו קנס שלא הסתכלנו באור של הרמזור או בכל דבר מוזר ככל שחפצה נפשם של הפקידים רק כדי לחלות את הנהגים בעוד קנסות? לגבי תפיסת אנשים שיכורים - כן צריך להחמיר את הענישה ואת האכיפה אבל לתפוס את כל הציבור בתור עבריין פוטנציאלי ולצלם כל הזמן עם חדירה לפרטיות (עוד יגידו שחיטוט באף מסכן) או כל רעיון אחר. הגיע הזמן שיקומו כמה פוליטיקאים או יתאחדו נהגי ישראל ויאמרו עד כאן. ואולי כמו הגרמנים שנטשו כלי רכב כדי למחות על עליית מחירי הדלק …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא הבנתי מי הגנב ומי בעל הרכב https://www.jdn.co.il/video/1633712/
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
הי יש מבצע באוטודיפו על 4 צמיגי נקסן ב900 שח. איך הצמיג הזה? מעניין אותי אספקט הבטיחותי בלבד.
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
לפני קצת יותר מ10 שנים התחילה פה סוג של מהפכה. הגיעו לכאן מכוניות דוגמת סוזוקי אלטו, פיאט פנדה, ואחריהן צצו גם שברולט ספארק, יונדאי i10 וקיה פיקנטו, ואפילו מותג שלם דאצ׳יה. הן לא היו חזקות, נוחות, מתנהגות או מאובזרות יותר מדי, אבל היה להן יתרון עצום אחד במשותף - ב60 וקצת אש"ח היית מקבל רכב חדש עם אחריות, גם אתה יכול 2011. אחר כך הופיעו דגמים עוד יותר זולים - דאצ׳יה סנדרו ב55 אש"ח, וניסן מיקרה שבאיזשהו שלה היית מקבל עליה עודף מ50. אחריהן גם הגיעו סופרמיני בסיסיות וזולות - אותה דאצ׳יה סנדרו, פאביה איביזה וקליאו ידניות ב70 ומשהו אש"ח, איביזה אוטומטית ב80, שברולט סוניק סדאן ב80, סוזוקי בלנו ב70 ומשהו לידני, 90 לאוטומטי. …
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
בייבוא מקביל של גזפרו; מגיעה עם סוללה של 35.5 קוט״ש בעלת טווח משוער של כ-200 ק״מ - המחיר? 199 אלף ש״ח… מעניין אם תוצע גם בגרסת הבנזין [היברידית קלה] אם וכאשר תשווק באפיק הרשמי…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
הי קניתי סקודה אוקטביה 2021 מנוע 1.5 בגימור סטייל, רכב מהמם אני מרוצה ממנו. אבל יש משהו מוזר, בהתקרבות לרכב ממולי אני לא מקבל התראה קולית... התראה שמזהירה אותי שאני מתקרב לרכב ושזה מסוכן! למרות שיש מכ"ם ומצלמה מקדימה של מערכות הבטיחות. אגב גם בקארוק 2021 סטייל אני לא מקבל התראות. מישהו בבקשה יכול לעזור? ליעץ? או לאמת שאין את זה בסקודה! תודה
הודעה אחרונה מאת ליעדד, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 29 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
כפי שרשמתי בשרשור הזה, לפני כשנה התחיל לגרד לחמי השריר של החלפת הרכב (זה קורה לרוב אחרי 4-5 שנים שהרכב אצלו). חמי העביר אלינו את הפריוס שלו והתחלנו במסע לחיפוש רכב בתקציב של 110-120 אלף ש"ח. חמי לרוב רוכש רכבים מליסינג וניסיתי להפעיל את כל הקשרים בכדי לחפש מציאות כמו הפריוס הקודמת שמצאתי לו (שנה ו-8 חודשים על הכביש עם 17 אלף ק"מ) אך ללא הצלחה, כל הרכבים היו ישנים ושחוטים. אחרי שהתרגל לצריכת דלק של רכב היברידי לא ניתן לחזור אחורה לרכב רגיל ולכן התחנה הראשונה שלנו הייתה הסוכנות המרכזית של טויוטה בת"א מכיוון שרק שם יש את כל המגוון זמין לנסיעת מבחן. עשינו סיבוב ביאריס, אוריס האצ'בק ופריוס היברידיות. היאריס נפסלה מכיוון שלא הייתה נוחה מספיק לחמי, האוריס האצ'בק נפסלה עקב מחיר…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, לא ידעתי איך לנסח את הכותרת כמו שצריך, או איפה לשאול - אז פרסמתי כאן. בגדול, נכון במכוני בדיקה יש כמו מעין מגנט כזה שהבודקים עוברים מסביב לרכב, מצמידים אותו לפח, ואם הוא נצמד וצריך למשוך כדי שיצא - אז הכל תקין, ואם לא - אז זה יודעים שיש חומר מילוי פחחות? אז אני רוצה להזמין אחד כזה, לא הצלחתי למצוא את זה לא משנה מה כתבתי. מישהו שיודע מה השם של זה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
היי, עקב ירידת מחיר הדולר בארץ עשיתי חישוב של יבוא רכב 100 אחוז חשמלי מארה"ב לארץ. לדוגמא 2022 Audi Q4 e-tron Premium Plus 50 e-tron 295 כ"ס שלא נמכר בארץ. עם כל התוספות האפשריות. משום מה החישוב נראה לי לחלוטין חסר ואשמח לדעת האם שחכתי משהו. עלות רכב: 60000 דולר שילוח: 4000 דולר מחיר רכב לחישוב מיסים: 64000 דולר מיסים בארץ (רכבים 100% חשמליים: 29% שיעור מס כאשר קיים הסכם סחר, 38% בהעדר הסכם סחר.): יש לנו ולארה"ב הסכם סחר? אז 29% 18560 דולר הורדת מיסים בארץ עבור דרגת זיהום אוויר ודרגת בטיחות: דרגות זיהום אויר 1 ו-2: הפחתה של 16,579 שקלים מהמיסים רמת …
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום! רציתי לשתף בצריכת הדלק שלי.. ולשמוע דעת המומחים. אז ככה, הרכב הוא סיטרואן C3 פיקאסו ידני דיזל 1.560 טורבו, מודל סוף 2010- מהראשונים שהגיעו לארץ. ק"מ 348 אלף. מיכל מלא עולה בסונול היום 309 ש"ח, כי סולר מזומן עולה 6.18 ויש 50 ליטר. תוואי הנסיעה הוא עירוני הררי, ובינעירוני משתנה, לפעמים ירושלים ולפעמים איזור ת"א. בנסיעה שרובה בינעירונית כלומר צפון הלוך חזור ועוד כמה נסיעות המיכל החזיק 720 ק"מ, ז"א 1 ליטר ל 14.4 ק"מ מדוייק. בפעם הקודמת שהיה יותר עירוני החזיק 640 ק"מ, ז"א 1 ל 12.8 מדוייק. חישבתי מחיר נסיעה לדוגמא, יוצא מודיעין- ירושלים 17 ש"ח, ת"א ירושלים 25 ש"ח. אני חושב שבהתחשב בכך שיש לי הרבה עליות זה ממש חסכוני- 1 ל 13.5 בממוצע…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, האם יש למישהו נסיין בגרירת נגרר על בסיס פחות או יותר קבוע עם רכב בעל תיבת הילוכים רובוטית? האם נתקלתם בלאי חריג של המצמד/מצמדים או תופעות אחרות? חקרתי קצת באינטרנט וגיליתי שבקבוצת פולקסווגן עם DSG במכוניות שמיוצרות עם וו גרירה מקורי קיים מתאם לנגרר ש"מרגיש" כשיש נגרר רתום לרכב ומשנה את תזמון החלפת ההילוכים ואולי עוד דברים. מכיוון שברוב המקרים אם לא בכולם וו גרירה מותקן בארץ, אולי מישהו יודע האם מתקינים גם מתאם כזה? או שזה פיצ'ר ששמור רק לוו מקורי? תודה.
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
-
לכולנו יוצא לנסוע ב2 נתיבים שמצטמצמים ל1 וכדומה, מקובל (לפחות אצלי) ששיטת הריצ'רץ' היא שיטת ההשתלבות. רכב אחד מימין ואחד משמאל ושוב אחד מימין ואחד משמאל וככה הלאה. בישראל מה לעשות שיש אנשים שזורם להם דם כחול בורידים והם תמיד נצמדים לרכב שלפניהם בצורה גסה שלא לומר בריונית, השאלה שלי פשוטה, האם זה עניין ג'נטלמני בלבד או שעל פי חוק הם עושים מעשה אסור. האם שוטר יכול לתת על כך דו"ח? האם במקרה שהרכב שנצמד באגרסיביות לרכב שלפניו משפשף לך את הרכב הוא יחויב לשלם או שמא היית צריך להזהר ממנו ואין לו שום חיוב בחוק לתת לך זכות קדימה? או בקיצור - יש פה חוק וסדר או שבישראל כמו בישראל כל דאלים גבר
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מסיע בן משפחה שיש לי על שמו תו נכה ורציתי לדעת אם כל חניות הנכים לאותם סוגי תו נכה?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
- 11 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הבנתי שהאריכו את הטבת המס עד 2022, מצד שני אני שומע שהרכבים אמורים להתייקר ב7% וכן מבטלים את הטבת המס. ההפרשים במחיר פסיכים. במידה ומבטלים את הטבת המס, אם אזמין רכב בנובמבר ואקבל אותו בינואר זה רלוונטי? מי יודע? תודה
הודעה אחרונה מאת mottis, -
ליד העבודה שלי בפארק תעשיות אפק (ראש העיו) יש עמדת טעינה חשמלית שכנראה גם פעילה (ראיתי רכב מחובר לשם פעם אחת). אלא מה, ה 2-3 חניות ליד העמדה המיועדות לרכבים הנטענים מסומנות באדום-לבן. כלומר, לא רק שאסור לחנות שם אלא אפילו אסור לעצור שם... מישהו כבר נתקל בדבר כזה? יש בזה איזשהו הגיון?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
הרכב הנ"ל נרכש כמחליף של הגולף MK4 שלא היינו מרוצים מאמינותה. הרכב משמש כרכב שני במשפחה והנסועה שלו היא בעיקר עירונית כ-20 ק"מ ביום (רמת גן - קרית אונו או רמת גן - תל אביב). הרכב נרכש ממכר של המשפחה בדיוק 3 שנים מהרגע שהוא הוציא אותה מהחברה ועם 25K ק"מ על מד הק"מ. הרכב נרכש עםע טסט שנגמר פחות משבוע מרגע הרכישה וכמובן טיפול שמתלווה לטסט. העדפנו לרכוש את הרכב כך כדי שאוכל "לפתוח דף חדש" עם הרכב ולבצע ייישור קו. טיפול ראשון של הרכב בבעלותנו בוצע ב-25K ק"מ כאשר הרכב על הכביש 3 שנים. הוחלף שמן מנוע, פילטר שמן מנוע, פילטר אוויר למנוע ולמזגן. סה"כ עלות 500 ש"ח תודות לשובר שקבלתי בדואר בזמן העברת בעלות. הרכב כאמור עבר טסט ללא שום הערה. שנה שלמה עברה בשקט והגי…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע האם ההטבה של שווי שימוש ברכב היברידי הוארכה בתקציב החדש?
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שחר 1
- ישה
- yoav911gt2
- Lexicon
- meir_gi
- איציק נ.
- DJI
- Markm4
- Itzik-b
- baer
- יבגניפ
- Moshe c