Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה נירו פלאג-אין - רכב חברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הזמנו אתמול קיה נירו פלאג-אין כמחליף לטויוטה CHR. הנציגה ציינה שהשוני העיקרי הוא מסך מולטימדיה קטן יותר, ולא שום דבר משמעותי אחר (ביחס לדגם הבכיר, עד כמה שהבנתי).

מישהו יודע להגיד אם המפרט באתר של קיה (הגרסה הבסיסית, LX PLUS) תואם לגרסה שמקבלים מאלדן?

תודה רבה

פורסם

לא הבנתי את השאלה.

אלדן לא קובעים את המפרט אלא יבואן קיה.

המפרט של lx, lx plus, ex הוא לפי מה שמפורט באתר של קיה וזה רוחבי לכל הדגמים בישראל, לא משנה מי חברת הליסינג.

lx הבסיסית דומה ל lx plus, חוץ מלוח השעונים שב lx הוא אנלוגי + מסך מידע קטן, וב lx plus יש מסך דיגיטלי במקום לוח שעונים.

חוץ מזה, שני הדגמים זהים לחלוטין.

הגירסה הבכירה זאת ex שמוסיפה מיזוג מאחור, חלונות כהים, כניסה והנעה ללא מפתח.

תתחדש!

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה רבה על המענה! @דור-- לגבי המולטימדיה שציינתי: מסתבר שהכוונה הייתה ללוח השעונים (איפה שרואים את המהירות?), ולא למולטימדיה שהיא 8 אינץ כמו בכל שאר הדגמים.

אז הרכב נאסף אתמול, ומאז נסעתי בו קצת יותר מ- 450 ק"מ (מרכז - באר שבע, ובכלל).

חשבתי שאשתף בתחושות שעלו לי מהרכב לעומת ה- CHR, כי מי יודע:

-הרבה יותר כוח זמין, ובכל שלב בנהיגה. די בטוח שאני אפילו מרגיש את הגלגלים הקדמיים מסתובבים במקום כשאני נותן פול-גז ברמזור על מצב SPORT. כן הרגשתי השהייה כלשהי בתיבת ההילוכים.

-הרבה יותר פיצ'רים כמו תא אחסון למשקפיים, קיפול מראות חשמלי / בנעילה, הרמת חלונות אוטומטית בנעילה, נעילת דלתות בהעברה ל- D, היכולת להעביר הילוכים ידנית, מולטימדיה הרבה יותר מעניינת (ובעיקר מגיבה, ובפער) עם אנדרואיד אוטו / אפל, אפשר לשחק עם הגובה של מושב הנוסע, ואני בטוח שיש הרבה נוספים שעוד לא מצאתי.

-מרחב פנימי הרבה יותר גדול לעומת ה- CHR. יכול לשבת מאחוריי כשהכיסא הקדמי עד הסוף אחורה, ואני 1.85 ולא קטן.

-כפתור בצורת 'הגה' ששומר על אמצע הנתיב, ולא רק משחק לי פינג-פונג בין הקווים (אני די בטוח שיש ל'קווים' מילה אחרת) בכביש כמו שהיה ב- CHR.

-אין הנעה בכפתור מה שכן היה ב- CHR, אבל כל עוד אין כניסה חכמה ללא מפתח, אז מעדיף כבר בסגנון של פעם - להכניס מפתח, ולא להתחיל לחפש אותו ברכב אחרי שהוצאתי אותו כדי להיכנס לרכב (ברכב אחר בבית שיש כניסה והנעה חכמה, אני מראש לא מוציא את המפתח מהתיק).

-הרבה יותר שקט בכל מהירות, ובעיקר כשאני 'מוחץ' את דוושת הגז - כנראה הודות לתיבה הלא רציפה שיש ב- CHR.

-הרבה יותר נוח לתפעול: בין אם בקרת השיוט האדפטיבית, בין אם הפעלת אורות גבוהים אוטומטית ובין אם המעבר למצב SPORT (לא צריך איזה חמש לחיצות שונות כמו ב- CHR). הא, וגם תא המטען נפתח הרבה יותר בקלות, וללא מאמץ בכלל. ב- CHR היה משהו מאוד לא נוח בפתיחה שלו.

כן אזקוף לטובת ה- CHR את הבאים:

-התנהגות כביש הרבה יותר טובה במעבר בין נתיבים, ובעיקר בפניות. משהו ב- NIRO מרגיש 'טנקי', ולמרות שהרכב יושב חזק על הכביש - הוא חלש מאוד בפניות ובפרט בפניות חדות, ואפילו קצת מלחיץ.

-הרבה יותר סופג בנסיעה בעיר. שוב: יש ב- NIRO משהו מאוד כבד, ואני מניח שהרכב באמת כבד בכמה מאות קילוגרמים מה- CHR.

-תחושה יותר עוטפת בתוך הרכב, והיה בזה משהו משהו נוח וכייפי.

-גלגל חלופי לעומת ערכת ניפוח, והאמת שלא ידעתי שכך יהיה (לא שזה היה משנה - כל הרכבים עד היום עברו חיים לא קלים, ומעולם לא נדרשתי לזה).

שורה תחתונה: גם ה- CHR וגם ה- NIRO הביאו אותי למהירות שרציתי בכביש 6 (או בכל כביש אחר) פחות או יותר באותו זמן, אבל ה- CHR היה הרבה יותר כייפי לנהיגה שיש בה עקיפות / פניות וכאלו. היו לי עשרות נסיעות לבאר שבע (וחזור, כמובן) בחודש האחרון ובכל שעה אפשרית ביום, וה- CHR היה יותר נוח. אולי עניין של זמן, נראה.

תמונה כי אני תמיד שמחתי לאחת בסוף כל חוות דעת.

image.png.12f91e48aae944b5ae75c1260371853c.png

עריכה אחרונה על ידי gindo
  • אהבתי 1
פורסם

תתחדש!

גם אני עם נירו פלאג אין חדשה בת שבוע וקצת ו 1,200 ק"מ ;)

אני עברתי אליה מספורטאז, ומסכים עם הסקירה שכתבת.

הchr נחשבת לרכב נוח, והנירו באמת יותר קשיחה ממנה, אם כי הנירו עדיין ממוצעת ולא נמצאת בצד הרע של הסקאלה.

לגבי התנהגות כביש, לא נהגתי ב chr אבל הנירו טובה מהספורטאז שהייתה לי, זה לא רכב ספורטיבי אבל האחיזה טובה והמגבלות מחוץ לסגנון הנהיגה של הנהג הממהר.

עליתי השבוע מהבקעה לשומרון(באיזור פצאל), היינו  3 מבוגרים + תיקים והוא עלה את העליות בנמרצות וקלילות, במהירות החוקית וצפונה...

כל עוד הטבת שווי שימוש בסך 1,000 תשאר , לדעתי הרכב בחירה מוצלחת ביחס של עלות תועלת, והיתרונות שלו גוברים על החסרונות (תא מטען, העדר גלגל חלופי)

• תוכן חדש...