Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארה''ב שיטת הריצ'רץ'.

כאן התקנות קובעות זכות קדימה לנתיב שלא נסגר.

כנ''ל בנתיב השתלבות בצומת.

ריצרץ חכם יותר לעניות דעתי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, tzvipper כתב:

קדימה לפי עדיפות הבאה:

1. משאית/אוטובוס

שאני במשאית נותנים לי הרבה פחות זכות, בעיקר שאני צריך להשתלב לפנייה שמאלה, לפעמים 10+ רכבים ברצף לא נותנים לי לעבור ואנחנו כבר עוד 200 מטר בצומת/מחלף(אני בדרך כלל מתחיל לנסות להשתלב קילו וחצי 2 לפני), יוצא לי הרבה מצבים שאני חייב "לגנוב" זכות קדימה בשביל דברים כאלה(להמשיך ישר ולמצוא איפה להסתובב לא בא בחשבון עם המשאית, כל עוד לא אני גרמתי לזה - אם אני מתבלבל אני אמשיך בנתיב ואמצא איך להסתדר)

פורסם

שיטת הריצ'רץ' טובה למקומות שבהם לא מתעקשים לחשוב במקום הנהג.

כשמתעקשים לחשוב במקום הנהג (כמו כאן), השיטה הזו לא תעבוד, ולכן היא לא בשימוש בארץ בכלל.

מה שקובע זה התמרור שלפני, בהיעדרו - יש נתיב אחד שנראה שקצת יותר נסגר, ואם לא, אז בית משפט יקבע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפחות אצלנו ביציאה מהשכונה, שמתמזגת עם יציאה משכונה אחרת, שמתמזגת עם ....  בכל הצמתים הנ'ל שיטת הריצ'רץ' עובדת מצוין בשעות העומס וכולם (פרט לחכמים נדירים) אמצו אותה.  נכון - מדובר על תנועה זוחלת/עומדת ולא זורמת אבל עדין - מפתיע ביחס לישראל.

בכיבישם מהירים, אם אני מתקרב להשתלבות שאני רואה בה תנועה נכנסת - עובר לנתיב השמאלי אם אפשרי כדי לאפשר את שילוב התנועה הנכנסת בקלות.

• אהבתי 1
פורסם

איפה זה?

אני נתקל בבעיה דומה במחלף פז, בעליה ל-22. בדרך כלל הריצ'רץ' פועל היטב, לצרות שמדי פעם יש,איזה בריון שיידחף.

לגבי המעבר לאמצעי/שמאלי בהשתלבויות - אני נוהג כך שנים רבות, כמובן כשהשמאלי פנוי - וזה לא עניין נדיר לראות זאת. מצד שני, פה ושם יש מי שעושה "דווקא", נשאר בימני ומאיץ כך שיוצר בעיה בהשתלבות כמעט במכוון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני 13 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כשמתעקשים לחשוב במקום הנהג (כמו כאן), השיטה הזו לא תעבוד, ולכן היא לא בשימוש בארץ בכלל.

לא יודע, בכבישים שאני נוהג בהם לרוב השיטה עובדת ורוב הנהגים כן משתמשים בשיטת הריץ'רץ'. מעט מאוד נדחפים, או שלפעמים יש נהגים חסרי בטחון/ישנים/בטלפון שיוצרים מרווח גדול שמאפשר מעבר של יותר מרכב אחד בהשתלבות.

יוצאי דופן לנושא - אנשים שמנצלים מפרצי חניה, תחנות אוטובוס, תחנות דלק, שוליים - כדי לדלג מספר מקומות בהשתלבות בפקק. שם אני לא משתמש בשיטת הריץ'רץ'

פורסם

בכבישים שאני נוהג בהם זה לא קורה כמעט. ואם כן זה מוגבל ל-4-5 רכבים מכל צד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, sperial כתב:

התקנות ברורות מאד.

סעיף 64 (ו) לתקנות התעבורה:

ציטוט

נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, ייתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

לפני 23 שעות, אורח לרגע כתב:

יש תקנות מאוד ברורות.

מי שנוסע בנתיב ההשתלבות צריך לתת זכות קדימה. מאוד ברור.

התקנות ברורות, המציאות לא תמיד.

1. לא תמיד מדובר על נתיב השתלבות, לעיתים אלה שני נתיבים על אותו כביש באותו מעמד שפשוט מתאחדים. 

2. לא תמיד קל לקבוע איזה נתיב ״מסתיים״. לרוב מוצב תמרור, אך  לעיתים לא. וגם הסימון לעיתים פשוט נפסק באמצע בלי סטיה לכיוון זה או אחר שמעידה שזה הנתיב ש״נגמר״. במקרה זה ניתן לטעון שהנתיב שנגמר הוא השמאלי, שכן, נתיבים סופרים מימין והנהג שהיה בנתיב הימני עדיין נמצא בנתיב הראשון מימין, ואילו זה שהיה בשמאלי ״עובר״ למעשה מנתיב שני לנתיב ראשון ולכן הוא זה שצריך לתת ז״ק. רק שמעטים הנהגים שזוכרים את התקנות האלה.

3. גם כשברור למי ז״ק, במצב של עומס לא ניתן למעשה להשתלב ללא התחשבות מנהגים בכביש אליו נכנסים. שיטת הריצ׳רץ׳ בארץ אינה מעוגנת בתקנות, ולכן למעשה כל מי שמשתלב בפקק עובר על החוק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

3. גם כשברור למי ז״ק, במצב של עומס לא ניתן למעשה להשתלב ללא התחשבות מנהגים בכביש אליו נכנסים. שיטת הריצ׳רץ׳ בארץ אינה מעוגנת בתקנות, ולכן למעשה כל מי שמשתלב בפקק עובר על החוק.

הזכרת לי סיטואציה מסוף שיעורי הנהיגה:

הגעתי להשתלבות בפקק. "התחכמתי" ונעמדתי.

המורה: "למה אתה מחכה?"

אני: "לפי החוק אני צריך לתת ז"ק עד שיגמר הפקק.. "

המורה מתעצבן: "יאללה תידחף כבר.."

אכן לומדים שם דברים חשובים..

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

ולכן למעשה כל מי שמשתלב בפקק עובר על החוק.

לפני שעתיים, tza כתב:

הזכרת לי סיטואציה מסוף שיעורי הנהיגה:

הגעתי להשתלבות בפקק. "התחכמתי" ונעמדתי.

המורה: "למה אתה מחכה?"

אני: "לפי החוק אני צריך לתת ז"ק עד שיגמר הפקק.. "

המורה מתעצבן: "יאללה תידחף כבר.."

בטסט , הגעתי להשתלבות בפקק, נעצרתי לשניה, 

הטסטר פשוט נתן לי גז - והשאיר לי להתמודד עם ההגה, יענו, תבחר לאיפה אתה נדחף, לא האם אתה נדחף.

מה באמת אמורים לעשות ???

עריכה אחרונה על ידי M H
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

החוק, - המחוקקים/בית המשפט, באופן עקרוני אמור להתעדכן עם זרימת החיים ולסגור את הפינות האלו, נראה לי.

לפני כשעה, Be roo כתב:

מתמודדים.

זה קביל בבית משפט, אם קורה תאונה?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, M H כתב:

זה קביל בבית משפט, אם קורה תאונה?

אם קורית תאונה ומגיעים לבית משפט, השופט בוחן את הנסיבות הספציפיות של המקרה ומחליט. אין טעם לדבר על מקרה תאורטי, כי אלוהים נמצא בפרטים הקטנים של כל מקרה ומקרה לגופו.

עקרונית, עם עברת על החוק אתה בעמדת נחיתות, אבל זה לא אומר שהנהג השני יכול לעשות מה שבא לו, גם עליו יש חובת זהירות המוגדרת בחוק. 

אם כבר הגעתם לתאונה, כנראה ששניכם הלכתם עם ראש בקיר.

אם אתה מנסה להשתלב ומישהו לא נותן לך, חכה לנהג שאחריו. קל יותר להמנע מתאונה מאשר לריב אחר כך.

רוב הנהגים מבינים שהתחשבות היא המפתח, גם הם מוצאים את עצמם בצד המשתלב לפעמים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, Be roo כתב:

2. לא תמיד קל לקבוע איזה נתיב ״מסתיים״. לרוב מוצב תמרור, אך  לעיתים לא. וגם הסימון לעיתים פשוט נפסק באמצע בלי סטיה לכיוון זה או אחר שמעידה שזה הנתיב ש״נגמר״. במקרה זה ניתן לטעון שהנתיב שנגמר הוא השמאלי, שכן, נתיבים סופרים מימין והנהג שהיה בנתיב הימני עדיין נמצא בנתיב הראשון מימין, ואילו זה שהיה בשמאלי ״עובר״ למעשה מנתיב שני לנתיב ראשון ולכן הוא זה שצריך לתת ז״ק. רק שמעטים הנהגים שזוכרים את התקנות האלה.

אם לא ברור איזה נתיב נגמר הברירת מחדל היא גם ככה זכות לימין, בלי קשר למספר הנתיבים כמו שציינת. (למרות שזו נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה)

פורסם
לפני 14 שעות, Sparrow420 כתב:

אם לא ברור איזה נתיב נגמר הברירת מחדל היא גם ככה זכות לימין, בלי קשר למספר הנתיבים כמו שציינת. (למרות שזו נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה)

הזכות לימין נובעת בדיוק מענין ספירת הנתיבים ולא מתקנה ספציפית אחרת (אתה אולי מתייחס לז״ לימין בצומת, זה לא רלוונטי למקרה).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...