רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם יש רופא במטוס ? האם יש בנקאי או כלכלן בפורום ? העלתי את הנושא עקב מידע שנתקלתי בו,חברה של אישתי לקחה הלוואה לרכישת רכב באחת מחברות הליסינג הגדולות. היא התלוננה שסכום פרעון ההלוואה עולה כל חודש. לונג סטורי שורט,עברתי על המסמכים שלה,ריבית של 4 אחוז,ואז גיליתי שההלוואה צמודה למדד המחירים לצרכן. לי זה מאוד מוזר,עוד לא נתקלתי בדבר הזה,למשל אצלנו במשפחה יש הלוואה של 50 אחוז מערך הרכב בריבית של פריים פלוס 0.2 ולא ראיתי שום סעיף של מדד בהלוואה שלנו. האם יש המלצות ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
כל שני וחמישי אני מגלה שריטות ודפיקות חדשות ברכב שלי ונשבר לי לגמרי, האם הגומיות האלה ששמים על הדלתות והטמבונים עוזרות באמת? אם כן איפה אפשר לקנות כאלה וכמה הן עולות?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני קראתי פה הרבה שאלות לגבי החלפת מנוע ברכב. הבנתי שזה נושא בעייתי... בכל אופן, כשאנשים פה אומרים שצריך אישור מהיבואן ושהסיכוי לקבל הוא נמוך, הכוונה היא שלא מקבלים תשובה או שמקבלים סירוב? כולם שואלים כל הגדלת נפח, מה לגבי הקטנת נפח על מנת לקבל צריכת דלק טובה יותר, גם אז עושים בעיות?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
המלצה גרועה לאי שרות בחברת וובי Wobi אני מבוטח בוובי ביצוע ביטוח קבלתי שרות טוב. אך שרות לקוחות הוא מאוד בעייתי...רציתי לשנות ביטוח ... להוסיף נהג... ולא מצליח מאחר וזה מבוצע ע"י שרות לקוחות. אני טועה לעצמי מה היה קורה אם חו"ח ההיתי נזקק לשרות.
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
תדלקתי בפז בני ברק (הדלק בפז בין היקרים שיש), סקודה סופרב 1.5 2021, נשארו לי כ-70 ק''מ דלק וככל הנראה מדובר בקצת מתחת ל-2 ליטרים של בנזין שנותרו במיכל, תדלקתי פול באמצעות דלקן, מדובר במיכל של 70 ליטר כפי שניתן לראות. כמעט 500 שקל למיכל מלא! מיכל עצום שישלים גם 800-900 ק''מ בנסועה בינעירונית מרובה (רגועה). לצורך ההשוואה אצלי במאזדה מדובר במיכל של 51 ליטר, שזה נחשב לקטן, למכונית משפחתית ומכונית משפחתית עם מנוע 2000 (למרות שהיא אוכלת פחות מ-1600 ממוצעת). תדלוק מלא אצלי יסתכם באזור ה-330 ש''ח במידה והייתי מתדלק בתחנה עם מחיר הזוי לדלק 95 של 6.6 שקל לליטר.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
רק קנה את הרכב וכבר רוצה למכור אותו, אתה דפוק או מה ? או שסתם מכור להחלפות רכב? אז התשובה היא : אולי. אבל לנושא העיקרי, הרכב הנוכחי שלי סיטרואן c3 2018 שנקנתה לפני 3 חודשים נקנתה בתור רכב באחריות שיהיה אמין וחסכוני כי אני נוסע 130 קילומטר ביום. אלוהים כניראה אוהב את ההחלטות שלי בנוגע לרכבים ורצה הגורל ומצאתי עבודה חדשה שבה יש הסעה שמביאה אותי ממש עד הבית. ככה שמ 130 קילומטר ביום זה הפך ל 130 קילומטר בשבועיים. טבעית מרגיש לי מיותר להחזיק רכב ב 60 אלף עבור נסיעות לסופר וחזרה(הרכב הקודם שלי בתנאים כאלה היה שווה 10 אלף ביום טוב ושירת אותי נאמנה), אבל כן, במצב נורמלי לא היה לי כוח לזה והייתי נשאר עם הרכב עוד, אבל עכשיו השוק מש…
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
האם אי פעם חוויתם זעם כביש? במידה וכן, מהו זעם הכביש החריף ביותר שהיה לכם אי פעם? אתן את שלי כדוגמא: אני עומד ברמזור אדום, השני מאחורי הראשון, הרמזור הופך לירוק, הראשון מתקדם ואני לאט לאט מתחיל להתקדם גם כן, פתאום מהנתיב של הפנייה ימינה איזה רכב נכנס לי מאוד מהר בפלישה אל הנתיב ברמה שהייתי צריך למחוץ את הבלמים ולמשוך קצת שמאלה את ההגה כדי שלא ייכנס בי. רתחתי מעצבים, ובאותו רגע שיגרתי את הרכב עד כדי עמידה במקביל למבצע העבירה, מסתבר שמדובר באיזו ישישה, כבת 50... בלהט הרגע זה לא עניין אותי כלל, פתחתי את החלון, הסתכלתי עלייה במבט רצחני וצעקתי בכל כוחי: ''^&* אמא שלך יא בת !@#$%*''. חייב לציין שאני נהג זהיר ביותר, ואפילו זהיר מדי, אבל עבירות מ…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, אולי מישהו מכיר רפד טוב באזור המרכז, לחידוש תקרת הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב יש לי 2 שאלות : 1 האם יש פקודה כתובה שאומרת שאסור לגרור/לחלץ רכב עם רצועה ? 2 האם שוטר בתפקיד יכול להנחות אותי לגרור / לחלץ רכב מהכביש שלא ע"פ פקודות התעבורה ( למיטב הבנתי גרירה מותרת עם מוט גרירה וחילוץ יעשה ע"י מי הוסמך בקורס גרירה וחילוץ )? ההנחיה לפנות רכב ולא להצלת חיים כמובן ?
הודעה אחרונה מאת אבי כהן גרירה, -
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בשעה טובה החלטתי שאני מעוניין להקפיא את חייה של המרצדס שלי לתקופה של 9 שנים כדי שהיא ב2031 תהפוך לרכב אספנות רציתי לדעת מה הפעולות שיש לבצע מול משרד הרישוי, כדי לא לשלם עלויות מיותרות בעתיד. ויחד עם זאת איזה פעולות אתם ממליצים לבצע כדי לשמר את הרכב במצב הקוסמטי/מכאני הכי טוב שניתן ב9-10 שנים הקרובות לציין כי השאיפה היא שהרכב יעמוד מכוסה בחניה "פתוחה"
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 6 אלף צפיות
כמה שעות השארתי את האוטו על D בחנייה עם בלם יד מורם כבר פעם שנייה שחכתי לשים על P האם זה יכול להרוס את הבלם יד?
הודעה אחרונה מאת evc, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קראתי בכל מיני מקומות על סוגי מחברים לטעינת רכב חשמלי, ונתקלתי במושגים שונים בכל מיני חברות המספקות תחנות טעינה: ChDeMo+CCS, Type 2, Mode 2, וכן רכב מסוג M, רכב מסוג N. האם יש כאן מישהו שיכול לעשות לי סדר בהגדרות של כל המושגים האלה ואחרים אשר מגדירים בצורה חד משמעית וסטנדרטית את סוג החיבור לרכב חשמלי?
הודעה אחרונה מאת northwaydriving, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הסוברו אמפרזה שלי מודל 99 צריכה תיקון שעולה 3600 שח. איך לקבל החלטה אם לתקן או להחליף אוטו?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 565 צפיות
מבקש המלצה למתקין וו גרירה לרכב פרטי באזור טירת כרמל, דרום חיפה. כמו כן אשמח לקבל ייעוץ לגבי איזה סוג כדאי ונקודות נוספות שאיני מכיר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת MJ01, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 713 צפיות
קרדיט: cartube
הודעה אחרונה מאת TNSH8688, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
*** אני מדגיש מראש ואומר שאין לי הוכחות לרמאות / פלילים וכו' והמטרה של הפוסט היא לא להכפיש אלא פשוט לשתף בהרגשה שלי ולהבין מה עומד מאחורי זה *** אחותי חיפשה רכב משומש בתקציב מסוים. במסגרת החיפושים נמצאה יונדאי איוניק מודל 2018 מליסינג. הרכב נמצא באחד ממתחמי המגרשים המרובים במרכז (כן אלה שעל בלוק קטן מגרשים של 10 חברות שונות) והוא של חברה גדולה ומוכרת והמחיר היה מפתה ומפתיע בתקופה הזאת מתחת למחירון. אז מה הבעיה? הרכב ליסינג נהג יחיד, עם ק"מ גבוה מאוד של 113 אלף ק"מ ב3 שנים. נמצא כי יש ספר טיפולים מלא ובזמן והרכב עבר תיקונים קוסמטיים בפח. למרות הק"מ הגבוה , הליסינג וחוסר ההתלהבות שלי היא החליטה שזה מתאים לה משיקוליה ואז צירפה אותי לעניין רק כדי לבדוק…
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 38 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
בקרוב יגיע לישראל האופל מוקה בגירסתו החשמלית מצויד ביחידת הכח המוכרת של הקונצרן (136 כ"ס) מצויד בסוללה בנפח 50kWh. 0-100: 8.5 שניות טווח WLTP: כ-322 ק"מ המחיר 142900 ש"ח 5000 ש"ח פחות מהקורסה! והנה היא במלוא הדרה כפי שנצפתה בחניון של לובינסקי
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
(כמה מכם רק לפי הכותרת הבינו מה העניין?) החלטתי לקנות רכב משומש חדש יחסית ולהתמקד (אבל לא רק) ברכבים של "טויוטה סלקט" - הטרייד שיש בכל סוכנות של יבואן טויוטה. עלה באתר של "סלקט" פרסום של רכב בן פחות משנתיים, ק"מ נמוך מהממוצע ו- "יד ראשונה פרטית". מתקשר לסוכנות - (הסוכן) "אני מחכה לתשובה ממישהו, דבר איתי מחר אחרי צהריים". הרכב פרטי, נכון? "פרטי, נדבר מחר". למחרת: "תבוא לראות הרכב". הרכב עבר תאונות? "אין תאונות. תבוא, נפתח לך הכל. נדבר שתגיע". פה התחלתי ממש לחשוד. אבל בעצם החשד הראשוני היה שהרכב הוצג במחיר של 1 אחוז פחות ממחיר אתר "יד2" משוקלל. הסיבה היא שכל הרכבים בסלקט מהדגם שהתעניינתי בהם והתאימו לי, הוצגו לרוב במחיר גב…
הודעה אחרונה מאת nev, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי סיאט טולדו 2014 וחסר לו המתג שמכוון את המראות צד אני מנסה להשיג הרבה זמן כולל ברשתות ואני לא מוצא אשמח לעזרה תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 38 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
עמדתי כ 10 דקות עד שהרמזור התחלף והרמזור לא התחלף, לכן לא הייתה ברירה ואני נסעתי ישר במקום לפנות כאשר הרמזור ישר התחלף לירוק. מה צריך לעשות במצב שהרמזור לא מתחלף כאשר עובר 10 דקות?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני עתיד לעשות טסט לרכב, איני יודע אם השבר הקטן במראה האחורית עלול להכשיל אותי. הצעות?
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום! חזרתי השבוע מהצפון וראיתי תופעה מעניינת שיש בהרבה כבישים ברחבי ישראל, נורות בצד הכביש עם צ'קלקה של כחול ואדום, וזה נראה כמו משטרה, ופתאום אתה רואה שזה סתם נורה. מישהו יודע למה זה מוצב? להרתיע עבריין פוטנציאלי?
הודעה אחרונה מאת G-רפי, -
-
בוגאטי בישראל 1 2
מאת yossi23-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 18.4 אלף צפיות
חברים נא עזרתכם בישוב ויכוח סוער בכיתה של הבן שלי. כמה בוגאטי יש בארץ? אני מכיר ויירון ושירון אצל עודד שריקי בנתיבות. חוץ מהן יש בוגאטי בישראל? ואם כן, כמה?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז האמת שהתיישנתי כבר לפני 4 חודשים אבל לא היה זמן להתעסק עם האוטו ובטח שלכתוב עליו משהו. אחסוך מכם את כל הסאגה על איך מתקציב של 70K ש"ח יצא שקניתי טרנטה ב23K. אבל התקציר הוא: מחפש דיילי מעניין -> נלחץ כי כבר מעל שבועיים בלי רכב -> מתחיל לבדוק משפחתומטיות -> נגנב מזה שרכבים 2017 רובם נראים כמו פחי אשפה מה שלא מפריע לבעלים שלהם להגיד "מה אתה רוצה זה לא חדש" -> עושה במקרה סיבוב על S80 גרוטאה בטרייד אין של וולוו -> קונה S80 טרנטה. הטרנטה שעדיין בועטת אז מה יש לנו? S80 2.5T בגרסה המוקדמת שלו עם 200 כ"ס. בהמשך המנוע הזה הגיע עם 230 כ"ס ולקראת סוף השיווק עם כ250 כ"ס. יד ראשונה השכרה, לאחר מכן 10 שנים אצל האדון מרמת השרון ממנו רכשתי ואני היד …
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי כותרת ,התושבת נותרה ברכב הישן ומחפש לרכוש תושבת חדשה/יד 2 תודה המצלמה בתמונה
הודעה אחרונה מאת Ehud Tood, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חכמי הפורום, האם נכון להניח שלג'יפ/ג'יפון יש יתרון על פני רכב קטן במזג אוויר סוער, שלוליות, הצפות וכו'?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
שלום, באיזור שאני גר יש מצוקת חנייה לא קטנה ויש לא מעט רחובות קטנים עם כמה מעברי חצייה שלפניהם(מובן) ואחריהם יש כמה מטרים טובים משני צידי הנתיב שצבועים באדום-לבן וכל קטע כזה "גוזל" כ-4 חניות. הרי אין טעם ממשי באדום-לבן הזה כי התנועה מגיעה מכיוון אחד בלבד
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי רכב שחונה במחסן גדול ומרווח וסובל ממכת עכברים(מושב, על השדות). למיטב זכרוני ישנם כיסויים שנפתחים, הרכב עולה עליהם ואז מכסים וסוגרים עם רוכסן כך שהרכב סגור הרמטית. מישהו מכיר? היכן אפשר למצוא? קישורים? תודה!!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 91 תגובות
- 25.1 אלף צפיות
אם אתם מתכננים לקנות רכב חדש ובייחוד מ- Hyundai Israel יונדאי ישראל, כדאי מאוד שתקראו את הפוסט הבא: בשנת 2012 רכשתי יונדאי וולוסטר מודל 2012 דגם פרימיום ישירות מחברת כלמוביל 146 אלף ש"ח כולל עלויות מימון. במהלך כל השנים הרכב טופל במוסך המרכזי ונשמר בקנאות. הרכב מעולם לא נאלץ להתמודד בהמתנה ארוכה בעומסי תנועה, מכיוון שמקום עבודתי תמיד היה בקרבה למקום מגורי. במהלך 6 שנים בהן נמצא הרכב בבעלותי הוא עבר כ- 44 אלף ק"מ בלבד. ביום רביעי האחרון, ניסיתי להתחיל נסיעה ברכב ולתדהמתי גיליתי שאני לא יכול לנוע כלל. במשך שעות ארוכות הייתי תקוע ונאלצתי להמתין עד שעות הלילה המאוחרות לחילוץ ואחסנה של הרכב אצל שגריר. למחרת בבוקר הרכב הגיע למוסך של הילוך שישי. במוסך הכינו אותי להוציא סכ…
הודעה אחרונה מאת edward, -
-
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
העליתי את השאלה בפורום של המולטימדיה, אך לא נעינתי ולכן עובר לשאול פה. כידוע ישנה בעיה בקישור בין אנדרואיד אוטו ולפיג'ו 3008, הצרפתים האלה, רק צפרדעים. רציתי לשאול מספר שאלות, בבקשה. א. במידה ואני מתקין מערכת חדשה, בעל אנדרואיד, מה קורה לכל ממשק ההגדרות המקורי של פיג'ו?. לפי נציג של פיג'ו, חלק מההגדרות נעלמות ו/או נפגמות, מכירים את זה?. ב. בשרשור אחר, ראיתי שיש מכשיר AA, אבל ברפרוף לגביו, הוא לא נותן לי פתרון לוויז למשל, אם אני מבין נכון, הוא רק נותן לי אפשרות לווייפיי ובלוטות' ברכב. או שמא הוא בעצם כמו הלובינסקי טאץ'?, אפשר הסבר לגביו?. ג. במידה וההצעות לעיל, לא מתאימות, יש איזה פתרון שאפ…
הודעה אחרונה מאת TZR84,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood