רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 45 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
מדובר בג'יפון במימדים דומים לסקודה קודיאק (אבל עם 5 מושבים בלבד) הספק: 204 כ"ס 0-100: לפי רוב האתרים 7.9 שניות, חלק מתעקשים על 9.6 דווקא... טווח טעינה לפי תקן WLTP בק"מ: 460 גודל סוללה: 72KWh טעינה מהירה: כן - 80% בחצי שעה. טעינה רגילה: 6.6kWh - כלומר 11 שעות לטעינה מלאה. מערכות בטיחות - יש הכל חוץ מזיהוי עצמים בשטח מת (יש גם בקרת שיוט אדפטיבית) באבזור כלול גג פנורמי, ומסך מולטימדיה בגודל 12.3 אינץ' להבנתי אין כרגע תמיכה ב-Carplay/Android Auto מקורות בחברה טוענים שהתמיכה "עדיין בפיתוח" מחיר 184900 ש"ח בדומה לאיווייס מדובר במותג צעיר שנוסד ב-2017. היבואן בארץ הוא אחים כדורי המוכרים בשם "המאגר" המתעסק בפ…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 730 צפיות
שלום חברים, יש לי קיה פורטה 2010 רכב ממש נח וטוב עבורי. העניין הוא שאני נוסע בו נסיעות ארוכות והדלק בהתאם. אני חושב לבדוק אופציה להסבה לגז (יש לי תא מטען ממש גדול) אך המוסכניק שלי הציע לי לבדוק האם ישנם רכבים נוספים מאותו דגם שהוסבו - ואיך זה משפיע עליהם ? מה דעתכם ? מישהו יכול לעזור \ לייעץ \ לתרום מנסיונו ? תודה רבה לכם ושבת שלום! ( פחות חשוב כרגע אבל הייתי גם שמח לדעת האם זה מעלה או מוריד את מחיר הרכב במכירה ? והאם אפשר לקחת איתי את המערכת לרכב אחר שאקנה (האם זה כדאי בכלל ?) )
הודעה אחרונה מאת חיים 111, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי מאזדה 3 ספיריט שנת 2008, שאני מתחיל נסיעה הגיר מושך את ההילוך ראשון ולפעמים את השני, ויש רעש של נקישה בעברת ההילוך מראשון לשני . האם מדובר בחיישן מהירות גיר או תקלת חיישן ?
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם ההחזר הכספי בעקבות ביטול ביטוח רכב הוא החזר יחסי מדוייק או שיש מצב שיש מצב שחברות הביטוח יחזירו פחות בגלל "שקר כלשהו" שלהן? דוגמא- אם יש לי ביטוח מקיף וחובה ששילמתי עליו 3600 לשנה, ואני רוצה לבטל חודש לפני- ההחזר היחסי הצפוי הוא 300 שח. האם יתכן וחברת הביטוח תחליט להחזיר רק 250שח למשל? *סיבה לביטול יכולה להיות שקיבלתי הצעה זולה יותר מחברה אחרת וכו'
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, ברכב שקניתי כמשומש (מאזדה CX5 2016), בנוסף לאנטנה הרגילה (אנטנת כריש) ישנה אנטנה נוספת בעלת קצה עגול וכתום שממוקמת על השמשה מצד ימין בחלקה העליון. האם מישהו מזהה מהי האנטנה ולמה היא משמשת? רציתי לפרק אותה ולבדוק האם הרדיו תקין, אבל במהלך הפירוק עצרתי למקרה ומדובר במשהו אחר חשוב והעדפתי לבדוק. מצרף תמונה- תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
נתון: יציאה מפתח תקווה בשעות הערב, נסיעה לראשון לציון. 1. דרך כביש גהה שפקוק כולו בכל הקטע הזה, מרחק 15 ק"מ, זמן 45-50 דקות. 2.מפתח תקווה על 471 מזרחה לנחשונים, מנחשונים דרומה כביש 6 עד ענבה, מענבה מערבה עם 431 לראשון לציון. 47 ק"מ, תנועה ברובה זורמת, זמן 40-45 דקות, תשלום לכביש 6. מבחינת העצבים האפשרות השניה עדיפה. מה הייתם בוחרים? תשלום לכביש 6 על חשבון הנהג, דלק על חשבון המעסיק.
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כן, אז הפעם הגיע תורי, במהלך היום כשהאוטו היה בחניה מישהוא גילח אותו, לא, אין מצב שהוא 'לא שם לב', אין הרבה מה לעשות אבל אם אצליח להוציא את ההסרטה ממצלימה של מוסד ממול ויהיה לי מספר רכב מה אני יוכל לעשות עם זה, (בסה"כ המצלימה מהצד השני כך שאולי אני אבין מי עשה זאת אבל לא נראה לי עד כדי הוכחה מוחצת שזה אכן הוא)?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אולי מדובר בחבר הנהלה, הבוקר ראיתי ביציאה הצפונית של אשדוד 308 אפורה עם כיסוי לוחיות של CARSFORUM, איך אפשר לקבל כאלו?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
נניח וחושקת נפשי ברכב חשמלי. אבל - אני גר בדירה שכורה ללא חניה פרטית. העיר היא כפר סבא, אומנם לא שופעת בעמדות טעינה ציבוריות, אבל יש פה ושם. פלוס יש עמדות ציבוריות פה ושם לאורך המסלול שאני מתנייד בו בדרך כלל, לרוב באיזור השרון והמרכז. בנוסף, יש לי אפשרות להטעין את הרכב בעבודה. העבודה 10 דק' נסיעה מהבית. השאלה - עד כמה ריאלי להתנהל עם רכב חשמלי בעל טווח מוצהר יחסית מכובד של ~400 ק"מ דוגמת מודל3/איוניק? כי נראה שטווח כזה נראה לא כזה שונה מה"טווח" של משפחתומטית 1.6 מצויה. למעשה ככה בערך היה לי במיצובישי לנסר (ולא, אין לי ברז דלק בבית). ואם אפשר להטעין בעבודה בטעינה איטית או להגיע לעמדה מהירה/סופרצ'אג'ר פעם בכמה ימים ולב…
הודעה אחרונה מאת arc55tg, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני כבר תקופה ארוכה רוצה לקנות רכב משנתון מתקדם אבל כולם אומרים לי שהשוק כרגע ממש יקר וכדאי לחכות שירגע ואז לקנות, אז השאלה שלי מתי הוא ירגע כבר, והמחירים של רכב יד שנייה יהיו סבבה, אם יש למישהו צפי או ידיעה כל שהיא, זה ממש יעזור לי. דרך אגב תודה רבה לכל חברי הפורום שעונים תשובות לכולם בנחת סובלנות זה ממש עוזר.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
את האמת,אני מופתע,שנים שאני מקפיד לרכוש צמיגי קונטי. האקו קונטקט 6 פשוט זוועה ! הם נותנים הרגשה לא יציבה,הם מחליקים,לפני שבוע בירידות של חיפה עליתי על בור קטנטן,וביציאה הרכב פשוט החליק והופעלה מערכת בקרת יציבות. בנסיעה מהירה ההרגשה עוד יותר גרועה. נכנסתי ל tyrer eviews ולא טעיתי,הדירוג בהחלט נמוך https://www.tyrereviews.com/Tyre/Continental/EcoContact-6.htm בהחלט שוקל לזרוק אותם לפח
הודעה אחרונה מאת DesertFox, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://wheel.co.il/קיה-ev6-נבחרה-למכונית-השנה-בגרמניה-בקטגו/ ה ev 6 צריכה להמכר במחיר לא רחוק מהאיוניק 5, וכמו הטסלה מנצחת לא מעט רכבי יוקרה והכל בזכות הטבות המס במחירים עממיים למדי בארצנו 😆 מי אמר שיוקרה אומר יקר😀
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
יבואנית סיטרואן בישראל השיקה היום את הרכב סיטרואן C3 אייקרוס בתצורה העדכנית. בדגם החדש היצרנית ויתרה על האייר באמפס שהיו בדגם הקודם. הרכב מצוייד במנוע טורבו 1.2 ליטר בעל 3 צלינדרים ובהספק 130 כ"ס ומומנט 23.4 קג"מ תיבת ההילוכים של אסיין בעלת 6 הילוכים.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם זה נכון מה שקראתי בפורום? ציטוט: אהלן, אני נוסע על פולו 2011 (DSG7), כבר שנים טובות (בלי טיפולים לתיבת ההילוכים זולת עדכוני תוכנה) לאחרונה שמתי לב שבמהירות נמוכה מרגישים את העברת ההילוכים, כאשר הכי הציק לי היה הורדת הילוכים מאוד לא נעימה (מלווה בהאטה לא רצונית ומורגשת. ככה למשל שנסיעה בחניונים במהירות נמוכה היתה "קופצנית" ולא נעימה). לאור כמעט 100Km שעברתי, חשבתי שכנראה יש להחליף מצמדים אז קצת התבאסתי (לא זול). חשדי התעורר כאשר שמתי לב שגם כשה DSG משלב להילוך ראשון (לא קורה הרבה, רק במהירות מאוד נמוכה) עדיין מופיע D2 על הלוח מחוונם (ולא D1 - בהתאם להילוך האמיתי המשולב). ואז חשבתיש אולי אין בעיה ופשוט ה DSG משלב להילוך ראשון מוקדם מדי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
הדבר המרשים פה, כמו תמיד, אף פעם לא לומדים מדברים פה. הדבר הכי מצחיק בעיני, שהוא נכנס בגשר, בדיוק מתחת לשלט המורה על הגובה. הדבר המצחיק X2 בעיני, שאני חותם שלנהג לא היה מושג איזה גובה המשאית שלו. FCnhWwTWUAAEH7u.jfif
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם ברכב הנ"ל יש רצועת תזמון או שרשרת תזמון?
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
-
-
- אחראי פורום
- 51 עוקבים
- 83 תגובות
- 19.1 אלף צפיות
קניתי רכב מסוכנות רכב באזור המרכז מאזדה 2021. עכשיו לפני כמה ימים היה תקלה ברכב ונסעתי למוסך מורשה במוסך אמרנו שקמ של הרכב 28.000 היה בטיפול האחרון למרות שקניתי את הרכב 0 קמ במחוג מופיע כמו שנקנה ב0 קמ כמובן אחרי בדיקה ראיתי שהבלמים לא כמו שחדש אמור להיות. ועל הצמיגים רשום 2019 בדקתי באיזה אתר ורשום שהרכב עלה לכביש כבר ביונאר ורשום בעלות חברה. אשמח לעצות מה לעשות האלה
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
לאחר עדכון אנדרואיד אוטו לגירסה 6 יש מסך חדש בו מקבלים הודעה שהתוכנה לא נתמכת במדינה בה אתה נמצא! גירסה 5.9 האחרונה עובדת יופי, כנ"ל שינמוך. אם תהיה דרישה אעדכן איך לבצע שינמוך. לפי מה בטוח הוא לא עושה בדיקה - שפת התפריטים כיוון שאצלי שפת התפריטים היא אנגלית - בריטית.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לו פוקוס 2012 ולאחרונה נדלקת לי מדי פעם הנורה שמתריעה על בעיה כנראה במערכת ABS האם זה חשוב לתקן את זה? הרכב לא עובר טסט בלי לתקן את זה? דיברתי עם מוסכניק אמר לי שצריך לבדוק אם צריך לזה קוד, אם צריך זה מייקר את התיקון בעוד 400-500 ש"ח (בלי קוד הוא אומר 700 ש"ח עם קוד באיזור ה1100 - 1200, נשמע הגיוני? איך אני יודע אם צריך קוד ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת הייתי נהג חדש, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לא בטוח אם מישהו כבר נתקל בדבר הזה אבל פשוט מעורר התפעלות...
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
-
מה נסגר עם היבואן הזה? הוא מביא 2 וחצי רכבים, מוכר ואז עושה רשימות המתנה של שנה..? נכון שיש בעיית מלאים אצל כולם, אבל זה לא חריף כמו אצל צמפיון. רוצה איביזה, אין! רוצה אטקה, אין רוצה קאמיק, אין וזה ממשיך… למישהי יש הסבר לדבר הזה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים! אני אמור למכור רכב שמשויך אליו תג נכה, אך אינו רכב המשלם אגרת רישוי מופחתת, דהיינו הרכב אינו של הנכה ולכן אינו זכאי לאגרה מופחתת. האם גם במקרה זה ישנה הגבלה בדואר על העברת בעלות, או שמא רק כשיש אגרה מופחתת על הרכב?
הודעה אחרונה מאת משה. ט, -
-
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני מדבר על נסיעה שהטורים ב4/5 הרבה פעמים ביום יום. ולא בנסיעה בסל"ד קבוע אלא בהאצות, בעליה לסל"ד גבוה מסל"ד נמוך, או בנסיעה בעליות במאמץ. אין לי בעיה עם זה שאוטו שנוסע רגוע בינערוני במישור המנוע שלו בגדול יאריך ימים יותר. כי המנוע שמתאמץ, בפחות נסיעה עובד הרבה יותר. השאלה שלי האם זה לא בריא למנוע ויכול להביא לכל מיני תקלות
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
ברמבו סנסיפיי
מאת Uri-G- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 627 צפיות
https://www.cartube.co.il/טכנולוגיה-וירוק/ברמבו-sensify-מערכת-הבלימה-האלקטרונית-החדשה-של-ברמבו אחד מהרעיונות היותר מגניבים של התקופה האחרונה שיצא לי לשמוע עליהם. מערכת דיגיטלית עם שליטת בלימה לכל גלגל יכולה ליצר כל כך הרבה אופציות חדשות ביכולת השליטה ברכב. חיסרון יחיד, נראה לי, הולך להיות שרכבים חשמליים משתמשים בפחות ופחות בלמים כך שזה ישאר כנראה פתרון רק לרכבי חשמל סופר ספורטיביים/רכבי מסלול.
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה ההמלצות שלכם איזה מותג טוב באיכות ומחיר סביר כדאי לקנות
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הטויוטה יאריס ששיווקה החל לפני מס' שבועות - נחתה בישראל. יחידה ראשונה ברמת גימור URBAN היברדית כמובן שמחירה 136900 ש"ח עלתה על כבישי ישראל בשבוע שעבר. ככל שיבואן טויוטה יקבל הקצאות נדיבות כל הסיכויים שהדגם ישתחל בקלות למקום גבוה בעשרת הדגמים הנמכרים ביותר בישראל.
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי כולם, יש לי כמה (הרבה) שאלות לגבי צמיגים. אציין מראש שאני לא מבין בתחום, אבל אני מתחיל להבין שכדאי שאני אתן לזה את ההתייחסות הראויה... (אני מניח שלפחות חלק מהשאלות כבר נשאלו, ואולי לגבי חלקן יש הסכמה כללית - תרגישו חופשי להפנות אותי למקור מידע מהימן, פשוט מחיפושים באינטרנט לא זיהיתי משהו שהרגשתי שאני יכול לסמוך עליו, ודווקא הייתי שמח לאיזה מדריך מקיף וממצה) (למנהלים - אולי כדאי לרכז שאלות, ליצור איזה מדריך, ולנעוץ אותו בפורום, לטובת משתמשים פחות מנוסים) 1. איך יודעים שצריך להחליף צמיגים? יש לצמיגים תוקף? זמן שימוש מקסימלי? נסועה מקסימלית? עד כמה זה מושפע מאופי הנסיעה? (עירוני / בין-עירוני / פקקים וכו׳) עד כמה זה מו…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קבוצת 'כדורי', משיקה בימים אלו באופן רשמי את מותג סקייוול (SKYWELL) באמצעות ג'יפון כל-חשמלי חדש ET5. סקייוול היא חטיבת הרכב של מותג Skyworth הסיני, יצרן מסכים ומעבדי טלוויזיה מהגדולים בעולם. אם תשאלו מה ליצרן מסכים ולתעשיית הרכב רצוי לשאול את זה גם בהקשר של שיאומי, וואווי ואפל שהודיעו אף הן על כניסה לתחום הרכב החשמלי, תוך הבנה שיש הרבה משותף בין עסקי הליבה של החברות עם תעשיית התחבורה והרכב. ה ET5 הוא ג'יפון גדול עם בסיס גלגלים מרשים של 2.8 מטר דבר שמצביע על מרווח פנים מכובד. לרכב מנוע חשמלי בהספק של 204 כ"ס, 32.6 קג"מ, סוללה בקיבולת 72 קוט"ש וטווח מוצהר יצרן של 520 ק"מ. הסקייוול יכול לקבל טעינת DC מהירה עד 145 KWH דבר שיטעין את סול…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני לא יודע אם בקטגוריה הזאת זה המקום הנכון לשאול. יש לי פורסטר שנת 2010 עם מנוע 2000 4x4 קבוע. האוטו תוכן דלק ברמה מוגזמת וזה לא קשור לבעיה באוטו. יש לה 4 הילוכים ולכן שקצת מנסים לזוז איתה מהר היא מושכת את ההילוכים לסל"ד דיי גבוהה ואז היא אוכלת אפילו עוד יותר דלק. כשמשתמשים במצב הילוכים אפשר לעזור לגיר לנסוע יותר בהיגיון, אבל המצב הילוכים מכונה מצב ספורט אז זה אולי גורם לה לאכול אפילו יותר דלק? ואם לא, בהעברה נכונה של ההילוכים אפשר לחסוך בדלק או שאפילו ההיפך?
הודעה אחרונה מאת דותןן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 933 צפיות
יש באמתחתנו שני רכבים (לא במצב נסיעה) שאנחנו מעוניינים למכור או לאנשים שמעוניינים להחזיר את הרכב לכביש או לחלפים. 1. וולבו 245 שנת 1984 2. טויוטה קרינה שנת 1993 למי יש סיכוי יותר טוב למכור? ובכמה לדעתכם אפשר למכור אותם?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood