Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מדבר על נסיעה שהטורים ב4/5 הרבה פעמים ביום יום. ולא בנסיעה בסל"ד קבוע אלא בהאצות, בעליה לסל"ד גבוה מסל"ד נמוך, או בנסיעה בעליות במאמץ. אין לי בעיה עם זה שאוטו שנוסע רגוע בינערוני במישור המנוע שלו בגדול יאריך ימים יותר. כי המנוע שמתאמץ, בפחות נסיעה עובד הרבה יותר.  השאלה שלי האם זה לא בריא למנוע ויכול להביא לכל מיני תקלות

עריכה אחרונה על ידי בנימין 2
תוספת הסבר
פורסם

דווקא למנוע עדיף נסיעות בין עירוניות רצופות ללא עצירות, גם אם מדובר על 4000 סל"ד, מאשר נסיעה "רגועה" בתוך העיר עם המון עצירות והאצות מ0 קמ"ש שלדעתי גורמות ליותר בלאי,

אבל, אינני מומחה בתחום ורצוי שתמתין לתשובת אחד כזה

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

תקפיד על שמן איכותי ופלטר שמן מקורי,ותקדים טיפולים ל7-10 אלף קמ וסע ברכה. 

4/5 סלד לזמנים קצרים זה ממש לא בעייתי. 

ואם אתה בעלייה עדיף להדביק דוושה על הילוך שלישי מאשר להדביק דוושה על הילוך חמישי. 

יהיה פחות עומס על המנוע(תחשוב על זה כמו הילוכים באופניים)

כל עוד אתה לא מגזים,וומתקרב למנתק כל פעם בלי סיבה זה לא מה שיהרוס לך את המנוע. 

בקיצור אתה יכל להיות רגוע. 

אני אישית לגמרי מעדיף רכב שעבד קשה בטיולי נהיגה ועשה במצטבר 50 אלף קמ בנסיעה בקצב מהיר מאשר רכב תל אביבי עם מיליון שעות מנוע עם מהירות ממומצעת 2 קמש שה50 קמש נעשו בפקק והמנוע ״נח״.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • אהבתי 2
פורסם

על הנייר גם לא אמורה להיות בעיה להגיע למנתק, אחרת היצרן היה שם אותו בנקודה שאינה מסוכנת,

תפקיד המנתק הוא למנוע ממך להכנס לטווחים מסוכנים, לפחות לפי הבנתי, יתקנו אותי אם אני טועה, 

זה לא אומר שרצוי למשוך עד המקסימום ולהתמיד בכך, אך שוב, על הנייר היצרן מאפשר זאת

כבר חתמתי...

פורסם

ברכב כמו מיאטה אני מכיר נהגים שלא יורדים מ5-6 אלף טור לכמה קילומטרים טובים. 

איזה רכב?

בכל אופן,אם בנסיעה שלך אתה מגיע ל4-5 סלד זה בסדר,לא אמור לקרות שום דבר. 

המנוע נועד לעבוד בכל הטווח עבודה שלו. 

אתה רוצה לשמור על המנוע?תגיע ל5 אלף סלד שבאמת צריך את זה כמו בעליות ועקיפות. 

לנהוג כל היום קרוב למנתק זה לא טוב לשום דבר. 

מתי שצריך?אין בעיה.

למנתק לא הייתי מגיע בחייים לא משנה באיזה רכב,לא אוהב לשמוע צרחות מהמנוע ולרוב זה לא באמת יתן משהו. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הרכב פוקוס 2012 ידנית 1.6 ליטר אטמוספרי וכדי לעמוד בקצב שאני רוצה אני חייב למשוך הילוכים, בעיקר בתחילות נסיעה אחרי רמזור למשל. וגם בעקיפות ואני עושה את זה הרבה

עריכה אחרונה על ידי בנימין 2
פורסם
לפני 27 דקות, בנימין 2 כתב:

הרכב פוקוס 2012 ידנית 1.6 ליטר אטמוספרי וכדי לעמוד בקצב שאני רוצה אני חייב למשוך הילוכים, בעיקר בתחילות נסיעה אחרי רמזור למשל. וגם בעקיפות ואני עושה את זה הרבה

מירב הכוח של מנוע הפוקוס 2012 1.6 ליטר  - המומנט הוא 16.2 ב 4000 סל"ד.

אפשר להסתפק בהגעה ל 4000-4200 סל"ד, ולקבל את מירב הכוח של המנוע
אין צורך למשוך הרבה פעמים, ל מעל 4500 סל"ד.

כמובן שאפשר מידי פעם, לעלות גם יותר בסיבובי המנוע.

אייל.

• מעניין 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

אפשר להסתפק בהגעה ל 4000-4200 סל"ד, ולקבל את מירב הכוח של המנוע
אין צורך למשוך הרבה פעמים, ל מעל 4500 סל"ד.

בגדול - כל מי שכתב פה שאין בעיה להגיע מידי פעם (עשרות פעמים בנסיעה, אבל לזמן קצר) לאזור 5000 סל"ד - צודק.

כאשר מדובר במנוע שאינו מוגדש - כמו בפוקוס האמורה - אזי עקומת המומנט שלו בד"כ הרבה פחות שטוחה מזו שבמנוע טורבו מודרני, שם ניתן להגיע למומנט המירבי כבר בפחות מ-2000 סל"ד ולמשוך עד 4000 ולא יותר, להעלות הילוך ועדיין להישאר בתחום המקסימלי.

בפוקוס אכן צריך לאמץ יותר את המנוע ולמשוך הילוכים על מנת שלא ליפול לתחום הלא יעיל בעת העלאת הילוכים.

1. שמירה על משטר החלפות שמן בזמן והשקעה של עוד 100 ש"ח בשמן איכותי - יבטיחו שמירה נאותה על חיי המנוע.

2. האצות חזקות - רק כאשר השמן הגיע לטמפ' העבודה שלו (מה שקורה סביב 2-5 דקות מהרגע שנוזל הקירור הגיע לשם - ובפוקוס יש שעון טמפ' רק של הנוזל, לכן קח בחשבון עוד כמה דקות כאמור)

3. סל"ד גבוה מידי פעם גם עוזר לנקות שיירי פיח מחלקי המנוע השונים - אין מה לחשוש.

4. כפי שצוטט ליין מן למעלה - בפוקוס הייתי אומר שלהעלות ל-4200 סל"ד זה לא מספיק, וכן יהיה לך צורך להתקרב ל-5000 ע"מ לשמור על רצף האצה חזק.

5. מנתק ההצתה ברב המנועים מתערב אחרי שכבר עברת את הקו האדום, לשם ממש לא מומלץ להגיע אלא בלית ברירה (השלמת עקיפה) ולא באופן קבוע - אתה יותר מידי מתקרב לתחום שבו עלול להיגרם בלאי לכל חלקי המנוע הנעים.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

תחשוב על זה שיש לך רצועת כוח, באופן כללי לא כדאי להכנס לקו האדום(גם אם כן לא נורא לרגע קצר- יש בדיוק בשביל זה את המנתק), אבל כן רצוי מאוד שהרכב על בסיס קבוע יפעל על פני כל רצועת הסלד, אם אתה מוצא את עצמך למשל בעקיפה או סתם בהאצה מגיע ל5-6 זה לגמרי תקין.

קח את הדוגמא הנגדית של רכבים שנוסעים את רוב הנסיעה(הכוונה על עשרות אלפים רבים של קמ על בסלד קבוע) על סלד פחות או יותר קבוע נגיד 3000, זה יהיה רבה יותר מזיק.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 6 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

2. האצות חזקות - רק כאשר השמן הגיע לטמפ' העבודה שלו (מה שקורה סביב 2-5 דקות מהרגע שנוזל הקירור הגיע לשם - ובפוקוס יש שעון טמפ' רק של הנוזל, לכן קח בחשבון עוד כמה דקות כאמור)

האם התכוונת שהמד חום מנוע שיש לי זה עדיין לא אומר שהשמן חם?

פורסם
לפני 3 דקות, ik3 כתב:

קח את הדוגמא הנגדית של רכבים שנוסעים את רוב הנסיעה(הכוונה על עשרות אלפים רבים של קמ על בסלד קבוע) על סלד פחות או יותר קבוע נגיד 3000, זה יהיה רבה יותר מזיק.

מה?? אני נוסע קבוע כל השבוע על 120 שיוט ב 2300 סל"ד כמעט קבוע, 25-27K בשנה, אתה חושב שזה מזיק? מאיפה הבאת את זה?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)

סלד קבוע גורם להצטברות של פיח, אתה רוצה לפחות פעם ב לתת למנוע לעלות בטורים, ובאופן כללי לתת לו לעבוד על פני כל רצועת הסלד.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 13 דקות, בנימין 2 כתב:

שהמד חום מנוע שיש לי

לא יודע באיזה רכב מדובר, אבל בדרך כלל זה לא "חום מנוע", אלא חום נוזל הקירור.

השמן מתחמם לאט יותר.

• תוכן חדש...