Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות לגבי צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

יש לי כמה (הרבה) שאלות לגבי צמיגים.

אציין מראש שאני לא מבין בתחום, אבל אני מתחיל להבין שכדאי שאני אתן לזה את ההתייחסות הראויה...

(אני מניח שלפחות חלק מהשאלות כבר נשאלו, ואולי לגבי חלקן יש הסכמה כללית - תרגישו חופשי להפנות אותי למקור מידע מהימן, פשוט מחיפושים באינטרנט לא זיהיתי משהו שהרגשתי שאני יכול לסמוך עליו, ודווקא הייתי שמח לאיזה מדריך מקיף וממצה)

(למנהלים - אולי כדאי לרכז שאלות, ליצור איזה מדריך, ולנעוץ אותו בפורום, לטובת משתמשים פחות מנוסים)

1. איך יודעים שצריך להחליף צמיגים?

יש לצמיגים תוקף? זמן שימוש מקסימלי? נסועה מקסימלית?

עד כמה זה מושפע מאופי הנסיעה? (עירוני / בין-עירוני / פקקים וכו׳)

עד כמה זה מושפע מחניה בשמש / בצל / חניון תת קרקעי?

בדיקה תקופתית של התקינות? הבדיקה בטסט השנתי מספיקה או שכדאי לעשות בדיקות יזומות נוספות? כל כמה זמן צריך לבדוק?

זה משהו שאפשר לבדוק לבד ולא מצריך ידע מעמיק? (ואם כן, אז איך?) עדיף להיכנס לפנצ׳ריה ולבקש שיציצו בצמיגים? (או שאם אכנס לפנצ׳ריה ממוצעת הם ידחפו אותי להחליף צמיגים למרות שאין באמת צורך?)

2. איך בוחרים צמיגים חדשים?

מקריאה בפורום אני מקבל את הרושם שגם לחברות מוכרות/טובות יש דגמים מוצלחים יותר ופחות.

יש איזה אתר שמשווה אותם ושניתן לסמוך עליו?

לפי אילו קריטריונים בוחרים צמיגים?

מקריאה בפורום קיבלתי את הרושם שיש שיקולי אחיזה/בטיחות, נוחות נסיעה, חיסכון בדלק, עמידות לאורך זמן/נסועה - האם הבנתי נכון? האם יש קריטריונים נוספים?

מה היחס בין הקריטריונים האלה? האם יש כאלה שבאים אחד על חשבון השני?

דרך אחרת לשאול את זה היא על מה הצמיגים משפיעים? (ברור שהם משפיעים על הבטיחות דרך האחיזה, אבל עד כמה הצמיגים השונים שונים זה מזה? עד כמה צמיג יכול להשפיע על צריכת הדלק או על איכות הנסיעה או על רעשי כביש? וכו׳)

(אני מניח שכדאי שאני אבוא לפה להתייעצות כשיהיה משהו קונקרטי, אבל אשמח להבין את מה שעומד מאחורי זה, ולדעת מתי הזמן הנכון לעשות את זה)

3. כל כמה זמן צריך לבדוק לחץ אוויר בצמיגים?

האם אפשר ״לסמוך״ על חיישני לחץ האוויר במכונית (במקרה שלי מאזדה 2), או שעדיף למלא אוויר בתחנת דלק באופן שגרתי?

עד כמה מזג האוויר משפיע על לחץ האוויר? אם יש התקררות משמעותית האם תהיה ירידה משמעותית בלחץ האוויר? (אם כן, אז אולי התקררות משמעותית בעונות מעבר צריכה להיות טריגר לבדיקת לחץ אוויר)

הבנתי שצריך למדוד לחץ אוויר כשהצמיגים קרים. האם זה נכון? עד כמה נסיעה קצרה לתחנת הדלק משפיעה? (האם נסיעה של 5-10 דק׳ / 2-5 ק״מ זה בסדר, אבל לא למדוד אחרי נסיעה של שעה? או שגם נסיעה קצרה יחסית משפיעה?)

איזו רמה (קצב) של איבוד אוויר היא ״נורמלית״ ותקינה? (נניח שאני בודק לחץ אוויר פעם ב- 3 חודשים - כמה אוויר סביר שיהיה לי חסר? וכמה צריך להביא אותי לפנצ׳ריה?)

תודה מראש לעוזרים (ולכל מי שטרח לקרוא את החפירה שלי...)

פורסם (נערך)

שלום, הרבה שאלות,  רובן נשאלו אין ספור פעמים בפורום.

אנסה לתמצת :

צמיגים מחליפים כאשר 

1. הם נשחקים ( עומק החריצים בסוליה מגיע למינימום המותר, יש בתוך החריצים אינדיקטורים של שחיקה).

2. מתייבשים ( מופיעים סדקים על הסוליה או על דופן הצמיג ).

אורך חיי הצמיגים בממוצע 3-4 שנים או 60 אלף קילומטרים, כאשר הרכב חונה בחוץ ( בשמש/ גשם). בתוך חניון מקורה יכול להיות עוד שנה נוספת. יש דגמים שמחזיקים גם 90-100 אלף קילומטרים עד לשחיקה. דגמים ספורטביים/ אוחזים יותר גם נשחקים יותר מהר, יותר רועשים ופחות נוחים ( סופגים מהמורות).

נסיעה בכבישים משובשים, לא סלולים ובמיוחד חצץ מקצרת חיי הצמיגים. בנסיעה בכבישים פתוחים אשר סלולים היטב , הצמיגים מחזיקים יותר קילומטרים.

לא הייתי סומך על טסט ובודק את מצב הצמיגים לבד ( לפעמים בטסט מפספסים, ועדיין אלה החיים שלך )

כאשר קונים צמיגים,  מומלץ לבדוק תאריך ייצור המוטבע עליהם ( 1221 = שבוע 12 שנת 2021 ). ולהשתדל לרכוש צמיגים בני שנה לכל היתר. עזוב מה מותר לפי החוק ( הרי לא תקנה צמיגים ששכבו 3 שנים במחסן, למרות שמותר למכור אותם ). לחצי אוויר בודקים בבוקר כאשר הרכב קר, ממלאים אוויר לפי הוראות היצרן ( לרוב יש מדבקה על שלדת הרכב עם לחצים ). אם חיישני אוויר ברכב שלך מראים מה הלחץ בכל אחד מהצמיגים,  אפשר לסמוך על זה. אם לא, פעם בשבוע- שבועיים כדאי להכנס לתחנת דלק הקרובה בבוקר ולמלא.  אפשר לקנות מד לחץ ידני ולבדוק לבד. בחורף או בלילה קר לחץ אוויר ירד יותר נמוך. אבל עדיין בודקים על קר.

איך לקנות צמיג. ..

קודם כל תראה כמה הרכב נוסע בשנה וכמה זמן יש כוונה להחזיק את הרכב. אחרי זה קובעים מה התקציב ( לפי המידות).

פשוט תיכנס לאתר הזה ותראה מה רמת המחירים למידות שלך

https://tires4u.co.il/mobileSearch?cs=1&type=-1&diameter=-1&area=-1

קיימים אין ספור יצרנים ודגמים.

כאן אפשר לראות מה בין החברות נחשב מפרמיום עד לbudget

https://www.tyrereviews.com/Tyre/

עם הדגמים זה יותר מסובך. באותו האתר אפשר לקרוא על כל אחד מהדגמים, מבחנים,  חוות דעת. אפשר גם להיעזר כאן בקארספורום בניסיון של אנשים. 

למאזדה 2 כדאי לרכוש צמיגים המוגדרים Summer Premium Touring. יש גם העדפות אישיות ( לפי סגנון הנהיגה וכמות הנסיעות ) - יותר אחיזה, יותר שקט, פחות שחיקה,  פחות התייבשות בשמש,  חסכון בדלק ( מזערי, אבל מצטבר במהלך השנים ) ועוד פרמטרים.

אם יהיו עוד שאלות או משהו קונקרטי לגבי הרכישה, תשאל.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפני שעתיים, mm1987 כתב:

@mm1987  לינק מעולה. תודה

@vladclar  תודה על התשובות.

לפני 51 דקות, vladclar כתב:

לא הייתי סומך על טסט ובודק את מצב הצמיגים לבד ( לפעמים בטסט מפספסים, ועדיין אלה החיים שלך )

אשמח להנחיות (או קישור כמובן) לאיך בודקים את הצמיג לבד.

איך מזהים צמיג שחוק? (איך מזהים שעומק החריצים מגיע למינימום?)

מבחינת התייבשות מספיק להציץ ולראות שאני לא רואה סדקים נראים לעין? או שצריך איזו בדיקה יותר מדוקדקת מסתם להעיף מבט?

כל כמה זמן מומלץ לבדוק את הצמיג?

לפני 51 דקות, vladclar כתב:

למאזדה 2 כדאי לרכוש צמיגים המוגדרים Summer Premium Touring

איפה אני רואה את ההגדרה של צמיג ככזה?

מוסיף שאלה נוספת:

4. האם ומתי מומלץ לעשות הצלבה בין הצמיגים?

מה הטריגר לעשות את ההחלפה הזו? (כלומר, איך אני יודע שכדאי / שהגיע הזמן?)

זה נותן משהו מהותי או שזה זניח? (תחת ההנחה שהרכב ננהג בצורה ״סטנדרטית״ ולא באגרסיביות)

מחליפים בין הקידמיים לאחוריים באותו צד, נכון?

כל פנצ׳ריה תעשה את זה?

צריך לעשות משהו נוסף כאשר עושים את ההחלפה הזו?

פורסם

בתוך החריצים יש מין קוביות - אלה אינדיקטורים לשחיקה.  כאשר הסוליה נשחקת עד למצב שהיא באותו העומק כמו הקוביות - הצמיג שחוק.

לפעמים הצמיג  הקדמי נשחק לא בצורה שווה, ובאחד הצדדים בכלל לא רואים ציור הסוליה - גם כאן הצמיג חייב ללכת לפח+ צריך.לעשות כיוון פרונט ( במכון הפרונטים ).

סדקים - כן, מה שנראה לעין,  במיוחד בדופן החיצונית. לא בטוח שתצליח לראות כי צריך לדעת על מה להסתכל. תוכל לצלם ממש מקרוב את הצמיג מכמה כיוונים ולצרף תמונה לכאן.

רוטציה ( החלפה בין גלגלים קדמיים לאחוריים באותו הצד ) מאריכה חיי הסט כולו במקרים בהם נוסעים קילומטראז' שנתי גבוה.

עושים זאת פעם ב 10-15 אלף קילומטרים ( בזמן הטיפול ).

לא תמיד מומלץ, במיוחד ברכב עם חיישני לחץ אוויר שמראים לחצים בכל הגלגלים. גם מי שנוסע 10-15 אלף קילומטרים בשנה - אין צורך ברוטציה כזאת, כי בכל מקרה הצמיגים יוחלפו בכלל היובש ולא השחיקה.

מדי פעם תסתכל על הצמיגים ולא רק בגלל השחיקה. לפעמים הם מקבלים מכה מהמדרכה בצד,  ואז נוצרת בליטה או קרע ( עד שרואים סיבים פנימיים ) - צריך מיד להחליף.

Screenshot_20211026-173500_Chrome.jpg

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...