רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
אז ככה בגלל שהרבה אנשים דורשים מתלוננים שאני לא מפרט, אז אני מפרט אני החלטתי לפרט הכל כדי שיהיה ברור קיבלתי רישיון החודש לאחר שעברתי טסט, הרישיון כבר אצלי, השלב הבא הוא כמובן לקנות רכב ולעשות ביטוח למה רכב? לא חושב שצריך לפרט אבל אוקיי... קודם עצמאות, לא להיות תלוי במשפחה חברים או תחבורה ציבורית , נוחות לא להחליף אוטובוסים ולשבת באוטובוס צפוף עד אפס מקום עם 20-30 אנשים בבוקר במקום סגור על ומי יודע מי מהם חולה. תקציב? 30-40 אלף שקל למקדמה+אפשרות למימון מה אני מחפש? רוצה כמובן יד ראשונה מהחברה לא מחפש משהו צעקני או מנכר עיניים משהו חסכוני ובטיחותי, יוקרה זה הדבר האחרון שאני מחפש סוג מועדף? סאדן/מיני מה הייתי רוצה? קורולה/מאזד…
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חיבור הפלאפון למסך המדיה מתנתק כל הזמן, במוסך נאמר כי צריך לעדכן את אנדרואיד אוטו בפלאפון ,יש לי גרסה 6.9.613724 (כבל מקורי של סמסונג נוט 10+) יש עדכון נוסף? זו הסיבה לניתוקים? תודה
הודעה אחרונה מאת mottis, -
יחסי הילוך למהירות 1 2
מאת Maor_g0-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני לא יודע אם זה המקום המתאים או שזה צריך להיות בתת כותרת אחרת, יש ברשותי קורולה 2021 היברידית. אני רוצה לדעת באיזה מהירות הוא הכי חסכוני לכיוון ה90. אנסה לכוון יותר טוב את השאלה, אני יודע הצרפתיות מעבירות הילוך ב95 או 97 ואז המנוע פחות מתאמץ ושותה פחות, ובנוגע לקורולה מה היחס ?
הודעה אחרונה מאת Maor_g0, -
-
- 23 עוקבים
- 69 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
כאשר מחפשים מאזדה cx-30 למכירה אי אפשר לפספס את המלאי הענק שנוצר אצל סוכנויות הרכבים של ה-0 ק״מ נראה שמאזדה שיחררו את כל המלאי שהיה להם האם לדעתכם זה אומר על בואו של מנוע הטורבו של מאזדה skyactive x?
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
אני כנראה אצטרך את האישור לא לפני חודש יוני ומתכוון להכין אותו מראש שיהיה לי ביד ל1.6, האם ניתן לגשת לפקידה במשרד הרישוי (אחרי קביעת תור טלפוני) ולבקש שהאישור יכנס לתוקפו רק בעוד חודש וחצי(1.6)? או שיש הגבלה כלשהי ליומיים-שבוע קדימה לכל היותר .
הודעה אחרונה מאת much, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טויוטה וכל השאר. מאמר מעניין היום בדה מרקר https://www.themarker.com/magazine/.premium-MAGAZINE-1.10291102 התמצית בתמונה הזו וכמה נקודות מענינות - הטנדרים והלנדקרוזר מככבים במדינות מדבריות. גם ה ראב 4. בלבנון אוהבים ניסאן סאני הודו ופקיסטאן אוהבים סוזוקי דרום אמריקה אוהבים פיאט והעירקים אוהבים קיה 😂
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
השאלה הינה שאלה שאני בדיוק נתקל בה בעבודתי, ותהיתי מה דעת החברים כאן בנושא. במסגרת אחד הפרוייקטים עליהם אני עובד אנו לוקחים כביש חד מסלולי דו נתיבי ללא הפרדה ועם בעיות בטיחות רבות (עליהן ארחיב תיכף) ומשדרגים אותו לכביש דו מסלולי, שני נתיבים בכל כיוון, תוספת של שביל אופניים ורצועת הליכה\מדרכה לכל אורכו, מסדירים תאורה, ניקוז, גאומטריה והופכים אותו לכביש של 90 קמ"ש, מהיר ונח. מדובר בכביש איזורי שמשרת בעיקר את הקיבוצים שיושבים עליו (ואני מתכוון ממש עליו, המרחק מהכביש עד לשער הוא 10 מטרים בחלקם), הכניסות לכל הישובים כמעט הן בעייתיות, צומת לא מרומזור עם מגבלות שדה ראייה חמורות - אין מעברי חציה וילדים חוצים שם את הכביש בריצה 'בעזרת השם' בדרך לאוטובוס. אחד הפתרונות המוצעים הו…
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה קורה כאשר המערכת פועלת ואני עומד 10 דקות עם הרכב, ללא נסיעה האם המצבר נישחק,והאם צריך לכבות את הרכב כדי להניע מחדש
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי ניסאן קשקאי 2015 עם מנוע בנזין 1.2 לאחרונה ראיתי שהמנוע התחיל לשתות שמן ולאחר דיאגנוסטיקה במוסך מורשה של יבואן (קרסו) "התבשרתי" שמנוע תקול ושצריך להחליף אותו. בדיקה במוסכים אחרים לקבלת דעה נוספת העלתה אותה בעיה - רעשים ברצועת תזמון וראו קצת עשן יוצה כשפתחו את פקק השמן בראש מנוע (מזה הסיקו שרינגים לא אוטמים טוב ושמן עובר למנוע שם הוא נשרף) תסלחו לי אם הסברים לא נכונים או מבלבלים - אני לא מבין גדול בנושא. הרכב כבר לא באחריות ולאחר פנייה ליבואן הוא הציע להישתתף ב50% עלות של מנוע חדש (רק החלק) . סך כל עלות החלפת מנוע לאחר הנחה - כ 20000 שח (כמובן עליי) אני בהתלבטות קשה - האם לתקן ולספוג את העלות או לנסות להיפתר מה…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום חברים, בהתלבטות בין קורולה היברדית סטיישן\ סדאן לראב 4 היברידית הדגם הפשוט ביותר EVOLVE. למי שיש ראב 4, מה צריכת הדלק שלכם בפועל? רוב רובה של הנסועה שלי היא 90% בינעירונית. תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך ניתן לפנות למנהלים של הפורום? (לצערי לא מצאתי דרך) סליחה מראש שזה מפורסם בפורום הזה. אשמח אם יוכלו להעביר לפורום המתאים (אוף טופיק?), למען רפרנס למשתמשים אחרים בעתיד.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום האם לשלט (דמוי כרטיס אשראי) נדרש להחליף סוללה או אמור להיטען בחריץ ההכנסה ? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
באתר thecar גיל מלמד מספר על מקרה חדש של בעיות בתקינות המערכת. ישנם 3 שיטות לדגימת מהירות, רדאר, חיישני לייזר או כפי שמבוצע בארץ, לולאות על הכביש שמודדות את המהירוץ מנקודה א לנקודה ב, שזו גם השיטה הכי זולה. מסתבר שיש תקלה בסוגייה בזו. מסתבר שאם 2 רכבים נוסעים בו זמנית על הללולאות, ב2 נתיבים צמודים, ההשארה החשמלית של האחד, משפיעה על השני. אם שנינו נסענו 80 קמש, לצורך הדוגמא, אז למחשב זה יראה כאילו נסענו 90 קמש. זה מדהים אותי כיצש שוב ושוב אנחנו רואים באיזו צורה עקומה, חשודה וגם מושחתת, הגיעה המצלמה לארצנו ובעיקר עבודתה, לסחוט כסף מין הדוחות. אנשים שהודחו לשקר, מכון שמזייף דוחות ועוד. מדובר, דרך אגב, במצלמות שממו…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אם הבנתי נכון בשיטוט בפורום, אני מבין שמנועי דיזל נחשבים יותר אמינים (ק"מ גבוה) וחסכוניים בדלק בהרבה מבנזין אז למה הצרכן הפרטי לא ממהר בקניית רכב דיזל? מה החסרונות לעומת בנזין?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 104.9 אלף צפיות
הרכב עבר טסט בהצלחה, הרישיון שולם כמובן והמדבקה על החלון. כל זה התרחש לפני כחודשיים אבל לצערי אני לא מצליח למצוא את הרישיון (עשיתי ניקיון באוטו ועברתי גם על הניירת). אשמח לקבל הסבר כיצד אני משלם ומקבל העתק רישיון רכב? והאם ניתן לבצע זאת דרך האינטרנט? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת [email protected], -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 932 צפיות
החודש היה חודש רגוע יחסית: טסלה מסרו את שיירי משלוח אוגוסט. MG מסרו כמות יפה של יותר מ150 כלי רכב. אייווייס נחו לפני משלוח אוקטובר. פולקסווגן ID3 הגיעה בייבוא מקביל. המוסטנג Mach-E ממשיכה לטפטף בייבוא מקביל גם מהאנייאק נמסרה כמות נאה (ביחס לייבוא מקביל) כל המסירות בטבלה הן מלפני ההשקה הרשמית, אבל יש מסירות מייבוא מקביל גם אחרי ההשקה. מומלץ לצפות בטבלה מדפדפן רגיל (בנייד מאד קשה לקריאה) יצרן דגם הספק כ"ס 0-100 טווח מחיר גבוה מחיר נמוך כמות יבוא ישיר יבוא מקביל הע…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שמתי לב שחסר ברכב שלי כיסוי עגול קטן בפגוש האחורי, מה המטרה שלו ומה הוא מכסה?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אחרי שבועיים נסיעה, הגיע זמן לכתוב כמה מילים על הרכב שרכשתי. לפני חודש נרשמתי לפורום לקבל יעוץ על רכישת רכב. בחירה הייתה בין לקסוס IS300H, ניסאן מקסימה וVOLVO S60 (תמיד רציתי וולוו, לא יודע למה). דרישות היו: - נוסע הרבה (3500 ק''מ בחודש) - בכביש 6, מעט בעיר - מושבי עור + תפעול חשמלי + נוחות נסיעה - שיהיה נעים לגב בנסיעה רב-שעתית - ביצועים סבירים - שיהיה מומנט גבוהה (לא חיפשתי 0-100 כי זה לא מדד בשבילי) - אמינות ותפעול של האוטו שיהיה אמין - ואין בעיה לשלם על טיפולים\חלקים במקומות מורשים מקוריים - צריכת דלק סבירה, אבל לא הפריה לי (ניסאן מקסימה) - ק''מ פחות מ100 K בזמן קניה - תקציב…
הודעה אחרונה מאת online, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חברים, נתקלתי ברכב שתאריך עלייה לכביש שלא הוא נובמבר 13 ומשום מה הטסט שלו בכלל בחודש יוני, בד"כ זה אמור להיות תואם מכיוון שרכב עובר טסט (או רק אגרה) פעם בשנה ופה יש הפרש של 5 חודשים בערך. מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה ש"הזיזו" את תאריך הטסט המקורי? זה יכול לרמוז על משהו לא טוב שהרכב עבר? תודה רועי.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
צמיגים טייר קלאב
מאת BeaT- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש צמיגים במידה 155/65/R14 ואחת מהאופציות שהופיעו הם צמיגי SN110 | FALKEN. מה אומרים? מומלץ או פחות? בנוסף, האם קיים קוד קופון לטייר קלאב? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
אהלן, כמה חברים שוקלים לעשות טיול לנס הרים שבת בבוקר, יציאה סביב 5 לכיוון מאיזור המרכז. האם השעות מתאימות בתקופה של עכשיו? כמובן מדובר על טיול כיף ולא שטויות, לא מסוג האנשים של נהיגה מטורללת בכבישים, זה בעיקר לנוף. תודה
הודעה אחרונה מאת Electron, -
מה זה הרכיב הזה? 1 2
מאת zaf-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מה זה הרכיב הזה? התמונה של הרכב ההפוך מתוך כתבה על התאונה של הזמרת דנה לפידות
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי סובארו XV חדש בן מספר חודשים דגם Crosstrek Plus - הדגם המפואר ביותר של ה XV ! מסתבר כי כסא הנהג סביר מבחינת נוחות אבל כסא הנוסע הקדמי ( ליד הנהג ) לא נוח כלל ושונה מכסא הנהג ! אשתי ואני עשינו הצלבות בנסיעה - בישיבה , ולשנינו קיימת בעיית נוחות רק בכסא ליד הנהג. האם ייתכן שרמת הכסאות הקדמיים שונה מכסא לכסא ? האם מישהו נתקל בדבר כזה ? תודה
הודעה אחרונה מאת ronen7, -
משקפיים לנהיגה
מאת ניקולו- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי! אני עומד להתחיל ללמוד נהיגה. במקרה אני גם צריך לקנות משקפי ראייה חדשים. בגדול, יש שני סגנונות של מסגרות משקפיים: 1. מלבניים (גובה העדשות בהם הוא, בערך, 3 סנטימטר). 2. עגולים/מרובעים (גובה העדשות בהם הוא, בערך, 4.5 - 4.0 סנטימטר). רוחב העדשות בשניהם דומה. השאלה שלי: האם יש העדפה מסויימת עבור נהיגה? מבחינת שדה הראייה בצדדים, נראה לי שאין הבדל מהותי בין שני הסגנונות. מה לגבי שדה הראייה של מעלה/מטה? העגולים לכאורה נותנים יותר שטח, אבל זה שטח שהעין לא באמת מכוונת אליו. עוד שאלה: יש חשיבות לעובי המסגרת? האם מסגרת עבה תחסום לי שדה ראייה בצדדים? האם זה משמעותי? מה דעתכם? יש כאן בעלי נסיון?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לפני דקה נכנסתי לאתר של פיאט בישראל לראות איזה דגמים יש בהיצע, ראיתי רק פיאט 500. באירופה יש עוד גרסאות שממותגות כ500 גדולות יותר וקטנות אבל הפונטו כמובן נעלמה. הטיפו לא המשיכה וכך גם שאר הדגמים. מה בעצם עובר על פיאט? מדוע החברה הולכת ונעלמת? הרי אם נסתכל על השוק הישראלי הפונטו מכרה פה לא רע, הטיפו גם השיגה נוכחות כזו או אחרת בשוק (אם כי כבר פחות) בשוק האירופאי (לוקח את הולנד לדוגמא כי זה מה שאני מכיר) נמכרו המון פונטו, המון בראבו (בשנים שבהן הדגמים האלה יוצרו כמובן) ועכשיו רואים על הכבישים את דגמי ה500 הגדולים יותר. יש לזה הסבר? זה היבואן בארץ או החברה עצמה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
איתור רכב
מאת ירון דורפמן- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני תקופה שפשפתי רכב, אבל לא היו לי כלי כתיבה רשמתי בטלפון את מספר הרכב, וכשחזרתי הרכב כבר לא היה שם מאז אני מנסה לראות כל פעם אולי הוא הגיע במקרה לביקור נוסף, מה שלא התרחש עד היום, אם מישהו יכול לעזור לי איך ניתן לאתר בעל רכב על פי מספרו אשמח מאד.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
אז ככה בגלל שהרבה אנשים דורשים מתלוננים שאני לא מפרט, אז אני מפרט אני החלטתי לפרט הכל כדי שיהיה ברור קיבלתי רישיון החודש לאחר שעברתי טסט, הרישיון כבר אצלי, השלב הבא הוא כמובן לקנות רכב ולעשות ביטוח למה רכב? לא חושב שצריך לפרט אבל אוקיי... קודם עצמאות, לא להיות תלוי במשפחה חברים או תחבורה ציבורית , נוחות לא להחליף אוטובוסים ולשבת באוטובוס צפוף עד אפס מקום עם 20-30 אנשים בבוקר במקום סגור על ומי יודע מי מהם חולה. תקציב? 30-40 אלף שקל למקדמה+אפשרות למימון מה אני מחפש? רוצה כמובן יד ראשונה מהחברה לא מחפש משהו צעקני או מנכר עיניים משהו חסכוני ובטיחותי, יוקרה זה הדבר האחרון שאני מחפש סוג מועדף? סאדן/מיני מה הייתי רוצה? קורולה/מאזד…
הודעה אחרונה מאת Ronithen, -
אכיפת מהירות ע"י שוטר עם לייזר
מאת Guest Mikelt89- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום בנסיעה בכביש 60 בינעירוני עם הפרדה (לא בטוח אם 90 קמ"ש או מעל, היכן ניתן לבדוק?) נסעתי בקטע מסוים קצת מעל בהתאם לתנאי הדרך, אבא שלי באותו הקטע ראה את השוטר ואמר שהוא צילם אותי, השאלה שלי אם יש לחשוש מדוח או שבמידה ושוטר מאתר עבירת תנועה הוא מחויב לעצור את הרכב ובמקום להגיש לו דוח?
הודעה אחרונה מאת Ido12, -
שלום לכולם, אבקש לציין לפני שמטרת הפוסט היא שיתוף של חוויה שלילית מאוד שלי בכלמוביל טרייד אין, אני חבר בקארספורום מעל לעשור, מחשיב את עצמי כאחד שמבין דבר אחד או שניים על רכבים ויודע לבחון לקנות רכבים, הסיפור שלנו מתחיל בחודש יולי, חודש שבו מישהו/י החליט להוסיף מעט פלפל לחיי והחליט שבחודש אחד או יותר נכון במהלך שבוע וחצי נחווה גניבה של הרכב הראשון וטוטל לוסט אכזרי של הרכב השני שלנו בשילוב עם מעבר דירה, לאור הקריסס הזה, החלטתי לראשונה בחיי לגשת ולבדוק את המלאי במספר סוכנויות טרייד אין מפורסמות, לאחר בדיקה באתר של כלומוביל טרייד אין, שמתי עין על אחד הרכבים שנראה על פניו עם נתונים טובים ויד פרטית ובתאריך 1.8 התקשרתי …
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
עייפות בנהיגה 1 2 3 4
מאת ירון דורפמן-
- אחראי פורום
- 32 עוקבים
- 45 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אני מניח שכולם מכירים את זה, (אולי יש לי רכב משעמם) אבל נהיגה קצת ארוכה בדרך בינעירונית ונופלת עייפות כזאת שזה מתחיל להפחיד, אם יש למישהו טיפים מה לעשות (פחות בקטע של להתחיל תחרויות עם נהגים תמימים שלא יודעים מאיפה זה נפל עליהם😉). שמעתי המלצה לא יודע אם זה עוזר, לאכול תפוח שהחמיצות מעוררת, המלצה למי שאוהב.
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood