רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 14 עוקבים
- 76 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
לפני חודש בערך ביקרתי בסוכנות יונדאי באמסטרדם. בין שאר מכוניות התצוגה עמדה לה בגאווה יונדאי נקסו. מכונית הפועלת על מימן (או משהו כזה, אני לא באמת יודע) עם תג מחיר של בערך 70 אלף יורו. גם לטויוטה יש אחת כזו (לפחות בהולנד היא מוצעת) והן עומדות למכירה כמו כל רכב אחר. אבל… אף אחד לא מדבר על זה. מה הקטע עם ההנעה הזאת? איך היא פועלת? האם זה העתיד או סתם עוד קונספט שייעלם?
הודעה אחרונה מאת RonABS, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כחובב גיר ידני (עולם הולך ונעלם..) מעוניין לברר סוגיה מסויימת. כל השנים נאמר וגם הוכח שגיר ידני מעבר להיותו יותר "מחובר" לנהיגה שלא נאמר מהנה לחלק מהנהגים (אלא אם כל היום תקועים בפקקים) הינו חסכוני יותר בצריכת הדלק. בשנים האחרונות (בוא נאמר החל מ 5,6 השנים האחרונות) נכנסו לעולם הרכב גירים אוטומטיים חסכוניים יותר. האם עדיין הגיר הידני חסכוני יותר? היות וגיר ידני כבר כמעט לא מופיע בארץ אני מתכוון לרכבים משנות יצור 2015, 2016 ואפילו 2017 של רכבים כדוגמת: ניסן קשקאי דאצ'יה דאסטר פיג'ו 2008 סיטרואן קקטוס רנו פלואנס דאצ'יה סטפוואי תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
בהמשך לשרשור הקודם(מחפש הוט האצ), חלק מהפרוצדורה היא גם מכירה של הרכב הנוכחי. עד כה לא מכרתי רכב, ולא יצא לי להעסק בזה וזו תהיה הפעם הראשונה שלי. אך יש לי תחושה שאני אקבל לא מעט טלפונים ויתכן גם כל מני טיפוסים לא סימפטיים(לפי מה ששמעתי), פוטנציאלית גם בשעות שלא לעניין. לכן אני לא מעוניין לפרסם את הנייד הפרטי שלי בפרטי התקשרות. מה האפשרויות העומדות מולי במקרה כזה? האפשרות שחשבתי עליה בינתיים היא לקנות איזה מכשיר פשוט ב100 שח, ולקנות סים. העניין הוא שסים בדרך כלל מקבלים כשאתה קונה חבילת תקשורת(שיחות, אינטרנט וכו) האם יש דרך שאני יכול לקנות בכמה גרושים סים כדי שאוכל לקבל שיחות? אני חושב שהכי קריטי זה עניין הקבלת שיחות, אבל יתכן …
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים, חדשה באתר. האם החלפת מנוע ברכב מחייבת איפוס מד הקילומטר? אודה על מידע בנושא.
הודעה אחרונה מאת Spencerit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, בקצרה הלך לי הגיר והחליפו לי לאחד אחר. אתמול שהוצאתי את הרכב שמתי לב שהביצועים שונים לגמרה מהגיר הקודם הרבה יותר זריז אבל הוא עובד על סלד הרבה יותר גבוה ממה שהיה לפני. כלומר על מהירות 120 בגיר הקודם הייתי על 3 אלף. כרגע כדי לנסוע על 120 אני על 4 אלף סלד. ואני רוצה לדעת מה הסלד הנכון שהרכב אמור לעבוד עליו במהירות 120 ולכן אני פונה אליכם בעלי הרנו קליאו בקהל 😅
הודעה אחרונה מאת BRAVO30, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי בעיה בממיר הקטליטי וזה אחרי שהחלפתי אותו לפני קצת יותר משנה, רציתי לשמוע המלצה מהיכן ניתן לקנות ממיר קטליטי לקיה סיד 2013 במחיר שפוי אין לי בעיה להזמין מחו"ל אם יש המלצות על חנות כלשהי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מיכלל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, לי ברור מאד שצמיגים - זה חלק (אולי) הכי חשוב ברכב מבחינת בטיחות ו"פינוק" של הרכב. כרגע יש לי VOLVO S60 RD עם צמיגים 235/40R18 95 Y, תוקף 5219 אחורי ו4219 קידמי. הם לא נראים לי גמורים או משהו כזה, אבל הם מחברה לא מוכרת. אני רוצה להחליף למישלן, בעיניי זה הכי טוב שיש (אם לא, אשמח לאלטרנטיבה) ועכשיו אני מסתכל בכל מיני אתרים על גודל צמיג שמתאים, ומנסה להבין מה הבדלים נניח בין זה: (תמונות מאתר TIREDEAL) וזה אני מדבר על חתחים וPUCTURE של צמיג, על מה זה משפיע? מה זה ועוד כל מיני הגדרות
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתכוון לקנות רכב משועבד ממכרז, מה משמעות מבחינת נוהל העברת הבעלות?. עלויות?. סיכונים?. (מעבר לסיכון בקנייה ממכרז). ואם מחיר הרכב שזכה במכרז לא מכסה את חוב בעל הרכב, מה קורה אז מבחינת העברת בעלות על שמי?.
הודעה אחרונה מאת yap331, -
בתור נער אני זוכר שתמיד הסתכלתי על המדבקה באוטובוס, בתא הנהג, שכתוב לנהג שאחרי הנעה, יש להמתין x זמן לפני תחילת נזיעה וכמו כן, לפני גיבוי, יש להמתין x זמן בתום הנסיעה. היום קראתי, איפשהו, המלצה לחכות גם כן. אני מודה שאני לא מחכה דקה, אלא ישר נוסע. כנ"ל לגבי אחרי הנסיעה. ובכלל, אני בקושי מבחין באנשים שעושים כך, גם נהגים מקצועיים כמו משאיות ואטובוסים. אתם כן מקפידים?. למישהו יצא לחוות תקלה, שקשורה בקשר ישיר לנושא הנ"ל?.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 9 אלף צפיות
זה אולי מוזיאון הרכב הכי פחות מוכר בארץ. הוקם בשנת 2009, נמצא באיזור תעשיה של רמלה, בסמוך למבנה המשרדים של "תעבורה". רוב הזמן המזיאון סגור לקהל, זאת אומרת ביקור רק בתאום מראש או לקבוצות. אבל בחול המועד פסח היה פתוח, ויותר מזה - כל הקבינות של כל המשאיות פתוחות, אפשר לעלות חופשי. יש במזיאיון כ 40 משאיות, רובן עבדו בחברת תעבורה בתקופות שונות + מספר משאיות צבאיות + שני כלים מסילתיים. המצב החיצוני של רובן די טוב, המצב הפנימי פחות אבל עדיין הרבה יותר טוב ממה שרואים במזיאון של אגד לדוגמא. שאפו לחברת תעבורה, זה בכלל לא מובן מאליו... בתקופה האחרונה נבנתה סככה מעל התצוגה. למי שאוהב את התחום, מומלץ. הכניסה ללא תשלום. אבל כאמור, בימים רגילי…
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
שלום לכולם. קניתי שברולט ספארק 2020 ויש לי בעיה עם המראה השמאלית. המראה מגדילה אובייקטים ורכב שנראה קרוב הוא בעצם רחוק ממני וקשה לעבור נתיב או להשתלב ובעיקר להחנות. במראה הימנית המצב טיפה יותר טוב אבל עדיין המראות ממש קטנות. ניסיתי לכוון כיסא ומראות ללא הצלחה ועדיין מתוסכל מהמצב הזה. נהגתי על עשרות רכבים בחיי ולא קרה לי דבר כזה. אנשים עם נסיון יש לכם עצות בנוגע לזה או פתרון?
הודעה אחרונה מאת bmw2020, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הפקק\מכסה של האור הגבוה נפל והפלסטיק נשחק לגמרי, כנראה נגע במשהו (גם שמעתי את הרעש של השפשוף אבל לא הבני מה זה ואחרי כמה זמן הוא נעלם). אני מנסה להשיג מכסה חדש. אני יודע את הקוד פריט שלו: 5F0941607A בebay מצאתי אחד שלא שולח לישראל. איפה אפשר להשיג את החלק בארץ? (איזור המרכז). הסימון בתמונה הוא החלק שנשחק לגמרי, נשאר רק הגומי. 48595778-d748-4182-aee5-d288dbfc56a6.jfif
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שאלה שאולי חכמי הפורום יחכימו אותי חמי ז"ל קנה רכב כזה (דרך ביטוח לאומי) ובזמן שעבר הרכב לאיבזור הוא נפטר. חמותי עצרה את האיבזור וכרגע צריכה למכור אותו (אין לה מה לעשות עם רכב כזה) ולהשיב את סכום המימון החלקי השייך לביטוח לאומי. א - האם רכב כזה יכול להיות רכב הסעות ? רכב למשפחות ? ב- איפה כדאי למכור אותו ? (היא לא מבינה יותר מידי ברכבים) ג- כל דבר אחר שבאמת יכול לעזור מבחינת עיצה
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ל "כאן חדשות" יש הצעה להפחתת הפקקים, קישור לכתבה פה ----------------------------------------------------------------------------------------------- דעתי האישית: מצד אחד, הפחתת הפקקים יתרום רבות למשק בזכות יכולת שינוע מהירה יותר, אנשים מגיעים מהר יותר לעבודה ויכולים גם לעבוד יותר זמן. משמע יש חיזוק לכלכלה. מצד שני, פחות מכוניות אומר פחות רווח למדינה. ----------------------------------------------------------------------------------------------- האם המדינה תיישם את הפתרון הזה, או ש-הרווח ממיסים עולה על טובת איכות החיים, מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 874 צפיות
עזרה. למי קרה שהוכנס הילוך רוורס ויש השהיה של שניה ואז האוטו כביכול נדחף ונוסע אחורה....
הודעה אחרונה מאת icc, -
יש מפגשים באזור אשדוד? אני יודע שיש בראשון אבל הייתי כמה פעמים וזה רחוק וגם לא ממש הצלחתי להתחבר לאנשים שם הרוב די מבוגרים... לא עכשיו סתם ללחוץ כמו ילדים קטנים באמת לדבר ולהכיר אנשים
הודעה אחרונה מאת icc, -
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אחד הנושאים הקריטיים בעיניי שלא מזכירים הרבה בעינין החלפת שמן זה חום שמן. הסיבה העדר מד חום שמן במרבית הרכבים (בהרבה רכבים אין אפילו מד חום נוזל קירור). אני יודע שבחלק מVAG יש את זה - אפשר להציג את הנתון בלוח שעונים במחשב דרך. אם נותנים לשמן להתחמם יותר מידי, השמן מאבד תכונות ומתחיל להשרף. הפיח מצטבר על הרינגים, רינקים שוקעים, מנוע מתחיל לשרוף שמן ואורך חיים מתקצר משמעותית, שחיקה מוגברת וכד'. מתחילות תקלות וצריכת שמן חריגה בהתאם כי שמן מלוכלח עם פיח סותם מעברים בין היתר. בעיקרון אם השמן התחמם יתר על המידה, צריך להחליף אותו במיידי. במנועים מודרניים שעובדים בטמפרטורה גבוהה יותר - אינדיקצייה מעולה מתי צריך להרפות מדוושת הגז ומתי מותר להתחיל ללחוץ. ב…
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, הקודן שבתמונה מתחיל לצפצף רנדומלית במהלך נסיעה ואין לי מושג למה. מתחיל בצפצוף איטי יחסית שמתגבר עד לקצב מהיר מאוד ואז נפסק. הרכב חדש לגמרי והתקלה שם כמעט מהיום הראשון. מישהו נתקל? IMG_9295.HEIC
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
2 יחידות ראשונות קיבלו רישוי רגע לפני סוכות: גודל סוללה: 62Kwh תאוצה מ-0-100: 9.6 שניות הספק: 145 כ"ס טווח WLTP: כ-427 ק"מ. מחיר: 180000 ש"ח גודל - מקביל לגולף.
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הגשתי בקשה למשרד התחבורה להוצאת רשיון רכב ציבורי לפני כחצי שנה, (חשבתי שאישור המכון זה חלק מהתהליך, כרגע אני רואה שהאישור הוא תהליך בפני עצמו) מישהו יודע איך אפשר לזרז את זה? למי פונים למרב"ד או למשרד התחבורה? שני הגופים הנ"ל נראים לי מתפקדים בצורה גרועה. שאלה נוספת הגשתי בקשה בהתחלה למונית ולאחר מס' ימים בקשה לאוטובוס, האם בשלב של המכון הרפואי זה משנה למה הבקשה?
הודעה אחרונה מאת GREEN., -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום,אני מחפש להזמין מחו"ל מסרק הגה חשמלי לסובארו אאוטבק 2011 ואין לי תמספר מק"ט של החלק מישהו יכול לעזור לי למצוא את המספר מק"ט תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת יהודה גבריאל, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ספציפית מדובר בC4 ספייסטורר. עדיפות כמובן לוייז, אבל אסתפק גם במפת ישראל באופליין. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי. האם יש מקום לסים במערכת הזו? במידה ולא,האם ניתן לחבר אליה מודם סלולרי והיא תתמוך בו?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי לפני כמה חודשים אמא שלי קיבלה תג נכה והרכב שלי רשום עליו כרכב ראשון, אך מבדיקה בגוגל הבנתי שפטור (יותר נכון הנחה) מאגרה שנתית מקבלים רק עם הנכה בן זוג או שהרכב רשום על שמו, אני יודע שאפשר להוסיף בעלים לרכב באתר של דואר ישראל, השאלה האם זה יעשה שהרכב ייחשב כמי שעבר יד נוספת, או שיש דברים אחרים שבגללם לא כדאי לעשות זאת? תודה מראש לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני חידוש ביטוח צד ג. ראיתי באחת החברות תוספת על החלפת פנסים או מראות 85 שח לשנה ותוספת להחלפת מפתח 65 שח לשנה. משתלם? יש השתתפות עצמית?והחלפת מפתח מביאים לי אחד חדש? כי המפתח שלי קצת עקום ואני מפחד שישבר באיזה שלב..
הודעה אחרונה מאת BackseatDriver, -
ביום שני ראיתי על הכביש דגם של הכרתי - הונדה קלריטי היברידי פלאג-אין. חוץ מזה שהיא מכונית גדולה (יחסית) ומכוערת (לדעתי) מישהו יודע מי מוכר אותה בארץ? לא מצאתי בגוגל... https://automobiles.honda.com/clarity-plug-in-hybrid
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אחרי שכבש את תחומי השטח, המשפחה, אמהות הקט-רגל (יעני soccer moms) ואפילו אכיפת החוק, פורד אקספלורר רוצה לתת בראש גם לשוק הספורטיביות. אז אייל לקח אותו, ונתן בראש לספורטיביות. סך הכל, עמידה מרשימה במשימה. הנה מה שהוא חשב עליו: https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3614/מבחנים/פורד-אקספלורר-ST-במבחן---מהר-גבוה-וחזק-יותק
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני רואה כאן לפעמים שרשורים של רשמים משימוש ברכבים, והרי שלי - אם יעזור למישהו - הרווחתי. הקדמה קלה: ישנן 4 גירסאות אבזור: LS - הנחותה ביותר, מגיעה עם מנוע יחיד 999 סמ"ק, ידני, גירסת ליסינג/השכרה. LT - מעט יותר אבזור - זניח' גם נפוצה בליסינג/השכרה. +LT - ההבדל קצת יותר משמעותי LTZ - הטופ מנועים - 1.0 (999) או 1.4L. גיר ידני או רציף. אז לפני שנה בדיוק רכשתי את הרכב. רכשתי אותו עם 103K על השעון (השכרה לשעבר, קל אוטו). לאחר הרכישה נתגלה פילטר שמן מחורר שהתיז את כל השמן החוצה מהמנוע - הוחלף. רכשתי את הרכב במחיר סביר של 18,900 ש"ח, כאשר המחירון היה 22K. נוחות: …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
המהפכה שטויוטה ביצעה בעולם הרכב, ושהפכה אותה להיות אחת היצרניות הגדולות והרווחיות ביותר היא סיפור רחב יריעה- ופרק חשוב מאד בסיפור זה הוא הקורונה T40. היא הייתה הרכב עימו ביצעה טיוטה דריסת רגל מוצלחת בשוק הרכב בארצות הברית, השוק העשיר ביותר בעולם, האחראי לנתח משמעותי מרווחי טויוטה. בתוך שלוש שנים בלבד, מרגע הצגת ה-T40, הזניקה הקורונה את טויוטה מיצרן עלום-שם אל המקום השלישי בין המותגים המיובאים לארצות הברית. וזו הייתה רק התחלת ההשפעה האדירה של טויוטה על תעשיית הרכב האמריקאית, שספגה מכה אחר מכה, "הודות" למכונית צנועה זו וצאצאיה. הקורונה מיסדה את כל התכונות שטויוטה הפכה לשמה השני, ושתרמו כל כך להצלחתה. ולמרות שינוי בשם פעם אחת במעבר להנעה קדמית, הקורו…
הודעה אחרונה מאת שלומיש, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 849 צפיות
אשמח להמלצה על מצלמת דרך לרכב
הודעה אחרונה מאת amir100,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 857 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- motior
- AriGof
- danbr
- mikyl
- Fazer
- yohai71
- Markm4
- דוד495
- benny-m
- davemustaine87
- פאר האורה