Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד הנושאים הקריטיים בעיניי שלא מזכירים הרבה בעינין החלפת שמן זה חום שמן. הסיבה העדר מד חום שמן במרבית הרכבים (בהרבה רכבים אין אפילו מד חום נוזל קירור). אני יודע שבחלק מVAG יש את זה  - אפשר להציג את הנתון בלוח שעונים במחשב דרך.

אם נותנים לשמן להתחמם יותר מידי, השמן מאבד תכונות ומתחיל להשרף. הפיח מצטבר על הרינגים, רינקים שוקעים, מנוע מתחיל לשרוף שמן ואורך חיים מתקצר משמעותית, שחיקה מוגברת וכד'. מתחילות תקלות וצריכת שמן חריגה בהתאם כי שמן מלוכלח עם פיח סותם מעברים בין היתר.

בעיקרון אם השמן התחמם יתר על המידה, צריך להחליף אותו במיידי.

במנועים מודרניים שעובדים בטמפרטורה גבוהה יותר - אינדיקצייה מעולה מתי צריך להרפות מדוושת הגז ומתי מותר להתחיל ללחוץ. בחלק מרכבים יש קולר שמן או מחליף חום. בחלק מהרכבים אין בכלל קירור לשמן וכדי לשמור על המנוע לאורך זמן, מועיל לדעת מה טמפרטורת שמן.

וגם ככל שהשמן חם יותר, בעיקרון רצוי לקצר זמני החלפת שמן. בעיני 20000~30000 זה לא מרווח הגיוני אם רוצים לשמור את הרכב מעבר לתקופת אחריות.

ובנסיעות קצרות כאשר השמן לא מגיע לטמפרטורת עבודה, הוא מאבד מתכונות שלו בגלל שמצטברת בו לחות והוא מתחמצן מהר יותר. לכן גם צריך לקצר מרווחי החלפת שמן במקרה כזה.
כמובן, שקילומטרז' זו לו אינדיקצייה טובה למועדי החלפת שמן, היה יותר נכון לעשות לפי שעות מנוע. הרי רכבים שעושים הרבה שעות מנוע בפקקים צוברים מאט מאוד קילומטרז'.

אני מבין שמנועי בעירה פנימית נמצאים בשקיעה של הקריירה שלהם. ובכל זאת עדיין יש לא מעט כאלה על הכביש והיצרנים מנסים למצות מהטכנולוגייה המתיישנת הזאת את המקסימום וזה עובד על גבול דק בין חוזק חומרים, משקל וכוח בפרוספקט.
עד שהמצב ישתנה ונרצה לשמור על הרכבים עד שחשמלי יהפוך למיין סטרים בלי הוצאות מיותרות על תיקונים, כמה נושא של השמן קריטי? אולי לא קריטי כי הרבה אנשים מחליפים רכבים כל 3 שנים ורוכשים רכב חדש? מה קורה עם מי שקונה את המשומש שלא שמרו אליו?

מה אתם חושבים?

מה חום שמן תקין במנועים מודרניים? 100-110 מעלות? הרי בחלק כבר נוזל קירור עובד על 107-117 מעלות - מעניין מה חום השמן אצלם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למרבית האנשים, אלו שלא נוסעים "על המנתק", טמפ השמן לא רלוונטית. 

נדלן התצוגה יקר, ומוקרב לעיתים לטובת מידע אחר ( רלוונטי יותר, לפי מה שמוכר יותר מכוניות ).

יש נורת שמן שמצביעה על תקלה / חוסר.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי כמו שהטכנולוגיה של המנועים השתפרה, ככה גם הטכנולוגיה של השמנים. השמן החדש אמור לעמוד בטווח הטמפרטורות שהמנוע עובד בהן כל עוד הן בגדר התקין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, tzvipper כתב:

מה חום שמן תקין במנועים מודרניים? 100-110 מעלות? הרי בחלק כבר נוזל קירור עובד על 107-117 מעלות - מעניין מה חום השמן אצלם.

ממש לא

יותר לכיוון 130-140

שמן זה לא נוזל קירור

נוזל קירור תפקידו לקרר. טמפ' עבודה רגילה בין 85 בשיוט ל105 בעמידה / פקקים / עליות

שמן תפקידו לסכך בין החלקים הנעים 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מבחינת טמפרטורה נכונה לשמן, יש הבדל בין רכבים/מנועים/שמנים שונים? או שזה איזשהו כלל אצבע שתמיד תקף?

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני 4 דקות, GR8Day כתב:

מבחינת טמפרטורה נכונה לשמן, יש הבדל בין רכבים/מנועים/שמנים שונים? או שזה איזשהו כלל אצבע שתמיד תקף?

140 זה הגבול העליון בדרך כלל, כמו 110 בנוזל קירור (עד 110 מד החום ישאר על 90).

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, avargel כתב:

ממש לא

יותר לכיוון 130-140

בכתבה הזאת https://www.motortrend.com/how-to/engine-oil-temperature/ אומרים שהשמן מתחיל להתפרק ב275 מעלות פרנהייט (135 מעלות צלזיוס) וממליצים לשמור על טמפרטורות 230-260 שזה בצלזיוס 110-126

הם מזכירים ששמן סינטטי  יכול לעבור 300 מעלות במירוץ קשה  (148 מעלות צלזיוס) ואפילו 350 (176 צלזיוס) עבור שמן למירוץ בלבד. אבל אני מניח ברכבי מירוץ מחליפים שמן אחרי כל מירוץ ולא כל 30,000 קילומטר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי בכל המכוניות התקנתי צג קטן שמתחבר לOBD2 שמראה בין היתר טמפ' שמן, ואם אני זוכר נכון הטמפרטורה של השמן היא סביב 140. אבל אתם גורמים לי לפקפק

אשתדל לבדוק בהמשך, זה כמובן לא בתצוגה הראשית שמול העיניים כל הזמן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש לך חיפושית עם מנוע מקורר אוויר שאתה צריך כל הזמן לנטר את טמפרטורת השמן?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

יש לך חיפושית עם מנוע מקורר אוויר שאתה צריך כל הזמן לנטר את טמפרטורת השמן?

לא, ואני לא כל הזמן מנטר.

הצג נותן איזה 15 פרמטרים, וטמפ' שמן היא רק אחת מהן - והיא אף פעם לא במסך הראשי. ברגיל הוא מציג טמפ' נוזל קירור.

על כל פנים, מצ"ב צילום מסך. 133c זה אחרי כדקה של נסיעה, בלילה, בכביש פתוח

במהלך הנסיעה זה זז כל הזמן על הטווח של בין 130 ל140, ובעמידה בפקק בעליה הגיע גם ל145

יתכן שמחשב מציג את הטמפ' בנקודת מדידה חמה יותר מהנקודה שאודותיה נסוב המאמר הנ"ל. לא יודע.

מעניין לראות שטמפ' נוזל קירור באותם תנאים עמדה על 84-88.

בהמשך אבדוק גם במכוניות אחרות, סתם בשביל הסקרנות.

20210929_234135.jpg

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 10 שעות, avargel כתב:

אצלי בכל המכוניות התקנתי צג קטן שמתחבר לOBD2 שמראה בין היתר טמפ' שמן, ואם אני זוכר נכון הטמפרטורה של השמן היא סביב 140. אבל אתם גורמים לי לפקפק

אשתדל לבדוק בהמשך, זה כמובן לא בתצוגה הראשית שמול העיניים כל הזמן.

אפשר קישור?

פורסם (נערך)

AUTOOL Direct Store
https://a.aliexpress.com/_m0XlHps

הלינק מוביל לכל ליין המוצרים של החברה, הדגם שלי ספציפית הוא x60

עדכון:

כנראה פספסתי משהו בקונפיגורציה, כי הבוקר כשעדיין צונן בחוץ (22°) מד טמפ' שמן הראה סביב ה70 תוך כמה שניות, וטיפס עד 140 שם נעצר

מסתבר שצריך לנרמל באיזה 40° כלפי מטה ואז כל מה שכתבו החברים כאן נכון

אם יהיה לי זמן אשחק עם זה יותר מאוחר

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא הגיוני מה שמציג הצג שלך.

לי יש שעוני טמפ' שמן עם חיישנים עצמאיים שהתקנתי במכוניות. במאמץ מלא (עלייה מהירה וארוכה עם מזגן ביום חם במיוחד, רכב מלא) מגיע ל120 מעלות, וזה תקין.

אגב, מה שכתבו למעלה ששמן לא מקרר, לא נכון. יש לו תפקיד בקירור המנוע.

מה שחשוב לדעת לגבי טמפ' שמן:

שינויים בטמפ' השמן הם יותר איטיים משינויים בטמפ' נוזל קירור. גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה.

אין לנסוע בסל"ד מעל 3000 לפני שהטמפ' מגיע ל60 מעלות לפחות. וזה לוקח יותר זמן מלנוזל הקירור.

אם רואים טמפרטורות גבוהות (מעל 130 במאמץ), כדאי לעצור בצד, לפתוח מכסה מנוע ולתת להתקרר. 

אם זה קורה באופן קבוע, להתקין קולר שמן חיצוני.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אצלי בעיר טמפ' שמן כ95 מעלות עם מזגן מופעל (ללא מזגן קצת יותר), 100 מעלות בשיוט בין עירוני. בעליות אם לא לאמץ את הרכב מגיע ל103-105, אם לאמץ הגעתי פעם אחת ל110 בעלייה ארוכה. לרכב יש מחליף חום בין נוזל קירור ושמן מנוע. טמפרטורה גם תלויה במזג אויר בחוץ. אם מאוד חם, בשיוט יכול להגיע גם ל102.
בעמידה בפקק שמן קר יותר מאשר בשיוט.

אם יש מחליף חום לקירור שמן, אז שמן אמור להיות קרוב בטמפרטורה לנוזל קירור. אני יודע שהרכבים מודרניים שונים היצרן העלה טמפרטורת עבודה של נוזל קירור לכיוון 107+ ובהתאם לכך גם שמן אמור להיות חם יותר.
מה שמדאיג אותי כמה זמן יחזיק שמן בתנאים קשים בעוד שהיצרנים מגדירים מועדי החלפה ארוכים מאוד.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

• תוכן חדש...