Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים - כיצד לבחור ומה הבדלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום, 

לי ברור מאד שצמיגים - זה חלק (אולי) הכי חשוב ברכב מבחינת בטיחות ו"פינוק" של הרכב.

כרגע יש לי VOLVO S60 RD עם צמיגים 235/40R18 95 Y, תוקף 5219 אחורי ו4219 קידמי. הם לא נראים לי גמורים או משהו כזה, אבל הם מחברה לא מוכרת. 

אני רוצה להחליף למישלן, בעיניי זה הכי טוב שיש (אם לא, אשמח לאלטרנטיבה)

ועכשיו אני מסתכל בכל מיני אתרים על גודל צמיג שמתאים, ומנסה להבין מה הבדלים נניח בין זה: (תמונות מאתר TIREDEAL)

30782ImageFile4.jpg

וזה 

Michelin%20Cup-2_2.jpg

אני מדבר על חתחים וPUCTURE של צמיג, על מה זה משפיע? 

מה זה image.png.9e2cfcd09aafcfe5ab121e0ba1e31df0.png

ועוד כל מיני הגדרות

עריכה אחרונה על ידי agavello
פורסם

הציורים הם לפי הסדר הזה: צריכת דלק, אחיזה בגשם, ורעש במהלך נסיעה.

ככל שהדירוג גבוה יותר- יותר יקר אך משתלם, למשל רמת בלימה A היא הכי בטיחותית,

וצריכת דלק C היא לא כל כך חסכונית, וכן הלאה.

בכל מצב תעשה השוואת צחירים שלא תיפול בפח, ואל תקנה טורקי או סיני, הכי טוב גרמני-ארופאי.

*השוואת מחירים

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם

לאחרונה החלפתי בוולוו שלי את הצמיגים.   החלפתי את המקוריים ל Good Year Asymmetric 5. 

מאוד מרוצה. הם הרבה יותר שקטים, אוחזים ונוחים מהמקוריים. 

מכיר חברים נוספים עם וולוו שהתקינו את אותו הצמיג וגם להם רמת שביעות רצון גבוהה.

Screenshot_20211001-134837_WhatsApp.thumb.jpg.cdd5a0ca0af91d27c72c4eb6c88e6ee5.jpg  

S60 Rdesign

פורסם

לשאלתך בעניין 'עיצוב' הסוליה של הצמיג:
להבדיל ממה שחלק מהעיריות בארץ נוטות לחשוב כשהן מקרצפות כבישים 'לשיפור הבטיחות' - כדי שצמיג יאחוז כמה שיותר, הוא צריך כמה שיותר מגע עם פני הקרקע.
זה למה צמיגי מירוצים נראים חלקים לגמרי:
Radial Slick

אבל, מה קורה כאשר הצמיג פוגש במים? אם הוא היה חלק לגמרי - הייתה נוצרת שכבת מים בינו לבין הקרקע ובמקום שהגומי ידבק לאספלט, הצמיג פשוט יצוף (אם תראה highlights של מירוץ הפורמולה1 האחרון שהתקיים בסוצ'י, תראה איך מי שהוביל כמעט כל המירוץ סיים בסוף 8 כי התחיל גשם כמה הקפות לסוף והוא חשב שהוא יצליח לסיים בלי להכנס להחליף צמיגים ובכל פנייה פשוט היה צריך לרדת למהירות 0 וגם זה לא תמיד עזר).
ולכן מוסיפים חריצים - שתפקידם לפנות מים, ככל שהסוליה מחורצת יותר כך היא מסוגלת להתמודד עם יותר מים, על חשבון אחיזה בתנאים יבשים - וזה למה בישראל היבשה יחסית אין מה לקנות צמיגים שאינם 'צמיגי קיץ'.
יש מספר קטגוריות: צמיגי קיץ כאמור, צמיגי all season, צמיגים חורף, צמיגי m+s (mud+snow) שהם כבר חצי דרך לצמיגי שטח. בקטגורית הקיץ ו4עונות יש מדרג בין צמיגים מוכווני אחיזה, על חשבון נוחות, רעש ואורך חיים, יש צמיגים תיור, שזה בעצם צמיגים 'רגילים' עם אורך חיים טוב, נוחות ושקט טובים ואחיזה טובה אך לא טובה מאד, יש גם קטגורית צמיגים 'ירוקים' שאמורים לשרוד המון ק"מ, לצרוך פחות דלק, אבל זה בא על חשבון שקט, נוחות ואחיזה.
נתת את מישלן כדוגמא: אז יש להם את סדרת הenergy saver הירוקה, סדרת הprimacy מכוונת התיור, סדרת pilot sport מוכוונת הביצועים והאחיזה (ברכב הספורטיבי שלי למשל מורכבים pilost sport 4 של מישלן) ומעל זה יש את סדרת הcup שהם כבר צמיגי חצי סליק שמוכוונים לרכבי ספורט ומירוצים.
לקונטיננטל גם כן יש Conti Eco Contact, Conti Premium Contact וConti Sport Contact - תבין לבד מה זה מה.

אם אחיזה ובטיחות חשובים לך, ויחד איתם הנוחות, הייתי מתלבט בין הPrimacy 4 של מישלן, לבין הGoodyear Efficientgrip Performance (חשוב שיהיה מתוצרת אירופית, ולא טורקית), לבין הConti Premium contact המעט יקרים יותר.
אלו הצמיגים המובילים בקטגוריה הזאת.
אם חשקה נפשך בקצת יותר אחיזה מזה, הassymetric 5 של גודייר מצויינים ומעל לכך יש את הpilot sport של מישלן. אתה תקריב קצת אורך חיים, ואולי טיפה רעשי כביש ונוחות, אבל תקבל אחיזה גבוהה מאד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אתה לא יכול ללמוד המון נטו מהעיצוב.

אפשר לקבל קו כללי על ייעוד הצמיג.

מה שחשוב זה הביצועים בפועל.

יש אתר שנקרא 

https://www.tyrereviews.com/

תחפש את דגם הצמיג שם, פרט לביקורות משתמשים (שזה יש ךקחת בעירבון מוגבל) יש עמודה של all tests

שם תוכל לראות איך הצמיג מתפקד בפועל לעומת צמיגים אחרים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...