רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, עד שתגיע ההזמנה לרכב שהזמנתי מהליסינג, אני מקבל מהם רכב גישור ל 3 חודשים. הציעו לי או פריוס פלוס 7 מקומות, או ספורטאג' 1.6 בנזין אטמוספרי. את הספורטג אני מכיר, על הפריוס פלוס לא נהגתי. מעניין אותי נוחות מתלים וכסא נהג, מרווח פנימי (ל 5), ביצועים (כלומר הפחות גרועים). בנוסף הבנתי שבפריוס אין אפשרות לווייז במסך המולטימדיה, וזה קצת מבאס. מה האופציה העדיפה מבין שניהם?
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מבלי להיכנס לאם תומכים או לא, ראיתם שמתכננים מחאת התו הירוק ב 3.10 ורוצים לסגור כבישים בכל הארץ? אתם מתכוננים או חושבים שלא יהיה כלום?
הודעה אחרונה מאת RONEN111, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לקנות לוגו LED על הדלת שפותחים ויש הקרנה של סמל (כמו באוקטביות חדשות). אבל אני לא רוצה להזמין מחו''ל וגם בישראל מה שמצאתי זמני משלוח הם ממש גבוהים. מישהו מכיר אולי חנות שאני יכול לנסוע ולקנות במקום? (צריך לוולוו) תודה משהו כזה
הודעה אחרונה מאת agavello, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, מחר בבוקר יש לי תור לבדיקה באסותא השלום בתל אביב. האם ישנה בקרבת מקום חניית נכים ללא תשלום? שאלתי את הנציגה כאשר נקבע התור, היא לא ידעה. תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
זו פשוט אחת מהיצירות הכי מדהימות שראיתי - יש שם כל כך הרבה פרטים קטנים מטורפים שהייתי יכול לבלות יום שלם רק בלבחון את הפרטים הקטנים.
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחרי שאוטומקס הביאו בתחילת השנה את הדגם הישן קראו לו גראנד טיגאן ומכרו ממנו 21 יחידות. צ'מפיון מצטרפת לחגיגה ומביאה אף היא את הטיגואן אבל לא את זה המיושן, אלא את זה המבוסס על הדגם החדש. בסיס הגלגלים ארוך ב-21 ס"מ מהגירסה עם חמשת המקומות. (אולי גם כדי להתמודד עם זמני אספקה הולכים ומתארכים של הקודיאק) הדגם יגיע מאובזר מאד וכלל את כל מערכות הבטיחות כולל זיהוי בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית. המנוע הוא 2.0 בנזין 190 כ"ס המוכר, רמת הגימור אלגנס, והתקינה אירופית. המחירים: בלי גג פנורמי: 229900 ש"ח עם גג פנורמי: 239900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
עריכה: הרכב הוא מרצדס E350 (שילדה W211) אוונגרד יד שנייה משנתון 08 צבוע בשחור מטאלי. לא עלינו אתמול אני ומשאית ניסינו לקחת את אותו מסלול אך המשאית זכתה וזיכתה אותי במכה בכנף השמאלית, דיברתי עם הסוכן ביטוח שלי ולדבריו זה קרה באשמתי. אע"פ שהרכב שווה במחירון לוי יצחק כ 40 אש"ח אני (עדיין) מבוטח בביטוח מקיף ונראה לי כי מהשנה הבאה אעבור לצד ג' בלבד כך שאני לא חושש לאבד את האובדן תביעות. לדברי הסוכן תיקון במוסך לבחירתי יעלה לי 2000 ש"ח בהשתתפות עצמית ובמוסך הסדר ללא תשלום, הוא המליץ לי על מוסך לין בת"א כמוסך הסדר. -חיפשתי אצלנו על מוסך לין ולא ראיתי ביקורות, מישהו עבד איתו או מכיר את העבודה שלו? -האם ההחלטה לאבד את האובדן תביעות היא נכונה? לא נראה לי …
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
אנו שמחים לבשר על הצטרפותינו כנותני חסות לפורום. חברת דיטק שיווק והפצה בע"מ הוקמה בשנת 2004 ועוסקת ביבוא והפצה של אביזרי סלולר, התקנים לקיבוע טלפונים וטבלטים ברכב, מוצרי תקשורת לבית ולרכב ומערכות ניווט לוויני לשוק הפרטי והביטחוני. מוצרי החברה משווקים למגוון חנויות וחברות ברחבי הארץ וביניהם חברות הסלולר, חנויות פרטיות, משרד הביטחון (ספק מורשה) וגופים ציבוריים. החברה גם מפעילה 2 אתרי מכירות ללקוחות וחנות/משרדים ברמת-גן. בין החברת שאנחנו מייבאים / מייצגים: Brodit – פתרונות התקנה יחודיים לרכב של טלפונים וטבלטים המיוצרים בשבדיה. Arkon – חברה אמריקאית המייצרת התקנים לרכב ולבית לסמרטפונים וטבלטים. GlobalSat - מערכות ניווט GPS לרכב ושעוני GPS לספורטאים. ORK…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן, אני כשרציתי לקנות רכב חשבתי שזו לא תהיה בעיה, אבל לצערי התוודעתי לכך שכשקונים רכב שהוא לא חדש מהחברה לפעמים יש התפשרויות. כתלות ברכב עצמו ובשוק שלו, לא תמיד ההיצע בשמיים. לצערי הייתי צריך להתפשר על הצבע. מאוד רציתי שחור ובסוף קניתי אפור מטאלי. אז רציתי לשאול, על מה מהפרמטרים הבאים הייתם מתפשרים? רכב עם ק"מ גבוה מהממוצע השנתי - (נניח עשה 18,000 ק"מ בשנה) רכב שעבר כמה ידיים - (נניח אתם תהיו יד 3 או רביעית) רכב עם היסטוריית טיפולים לא מלאה לגמרי - (נניח הטיפול האחרון לא מתועד. עבר 17,000 ק"מ מהטיפול האחרון ואין לכם מושג אם עבר טיפול אחרי ה-10-15 אלף) רכב שעבר תאונה "קלה" - (נניח רכב שקיבל שריטה בדלת האחורית ונרש…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רקע: מעולם לא היה לי רכב עם מולטימדיה. יש ל באוטו מקום 2DIN שמאפשר להתקין מולטימדיה, אני מאמין שאוכל להתקין לבד בלי שום בעיה ונגיד שאני יכול להקציב 1000 ש"ח להזמנת מכשיר סביר. כרגע מותקן רדיו רגיל עם Bluetooth שמאפשר שיחות והזמרת מוזיקה, לא מרגיש שחסר משהו אבל כאמור מעולם לא נסיתי משהו אחר. משתמש בוויז יחסית לא הרבה. השאלה: האם התקנת מולטימדיה תקדם אותי, תשפר משהו או שלא שווה לטרוח? תודה.
הודעה אחרונה מאת טרט, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, זה פורום מצוין ואני לומד המון מהתשובות של המומחים כאן ולכן זה המקום הטוב ביותר לדעתי לשאול את השאלה הבאה - יש לי סוזוקי SX4 משנת 2013 שאני ואמי כתובים בתור הבעלים שלו (אני כבעלים נוסף). האם בהמעמד המכירה שלו שנינו צריכים לחתום על הטפסים או שמספיק שרק אחד מאיתנו יהיה? ועכשיו בנושא הרכישה - אותו הדבר, אני ואישתי על סף רכישת קיה ספורטז' 2018 - אנחנו רוצים שברישיון שנינו נהיה כתובים בתור הבעלים - יש משמעות משפטית מי מופיע בתור בעלים ומי בתור בעלים נוסף? תודה רבה על העזרה בכל מקרה!
הודעה אחרונה מאת o_prime, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, קני רכב יד 2 וראיתי כי יש לו את המערכת של לובינסקי. האם ניתן להסיר אותה? ולהתקין android auto?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 856 צפיות
בוקר טוב גגון ספוג לגג פנורמי האם בעייתי? להניח עגלת תינוק בלבד קיה ספורטאז' 2014
הודעה אחרונה מאת asix, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
רכב שלא זז זמן רב - 3 שבועות וגם לפני כן היה זז אחת לשבועיים למשך שעה. המצבר התרוקן והרכב לא מניע. האם ניתן להחזיר לחיים?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ביום שישי האחרון השתתפתי בתחרות, פעם ראשונה שלי בתחרות מוטורית - אליפות ישראל באדוונצ'ר. זה היה הסבב השני של ליגת האדוונצ'ר. הגיעו סה״כ 72 להשתתף בכלל בקטגוריות. לצורך קיום ספורט מוטורי קמה ההתאחדות לספורט המוטורי בישראל והאירועים האלה מתקיימים תחת חסותה. בפיטס (מתחם המירוץ) חלק מהיבואנים הקימו מתחמי שהייה ומנוחה לרוכבים שמתחרים על הכלים שלהם. אני התחרתי על KTM 690 ENDURU, יבואן קטמ הקים את המתחם הכי גדול ומרשים בפיטס. מדובר במתחמים אשר מאוד עוזרים למתחרים, בין הקפה להקפה יש כמה דקות מנוחה ובמתחם נחים קצת בצל, יש מים קרים, כיבוד, קפה וכל מה שצריך כדי להתכונן להקפה הבאה. הייתי מתאכזב מאוד אם לצורך הדוגמא הייתי רוכב על סוזוקי או הוסקוורנה, יבוא…
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן. שאלה. קניתי רכב מטרייד אין.מסוכנות מוכרת. לאחר מכן התברר לי שהם גם עצמאים ומוכרים רכסים יד 2 אבל לא באחריות הסוכנות. לאחר סיפורים וכו לקחתי את הרכב לבדיקה. לצערי כנראה שנפלתי בין השורות ולדעתי בבדיקה שיתפו פעולה.. כי נאמר לי שכביכול הכל תקין אבל דאגו לכסות את עצמם. לאחר שהלכתי למוסך שלי ולעוד כמה אנשים יש בעיה בגיר. הוא לא תקין. החברה שקניתי ממנה נפנפה אותי למכון בדיקה.ולא לוקחת.אחריות. האם יש מה לעשות בנידון? המלצות
הודעה אחרונה מאת Meirts1, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אחד השכנים שמכנה קבוע ליד אבא שלי שפשף את הטמבון האחורי שלו, והוא השאיר מכתב עם הטלפון שלו. עכשיו אבא שלי לא בטוח מה לעשות, לקחת ממנו כסף או להשאיר ככה? זו לא פעם ראשונה שזה קורה (ואני מאמין שלא אכפת להם כי הם מחזיקים רכב ישן וחבוט), כבר היה בעבר איזשהו מקרה של שפשוף והשכן לקח את אבא שלי לחבר שלו שיסדר את המכה/שפשוף במוסך. הצעתי לאבא שלי את האפשרות שיש סוג של לק צבע לפי הקוד של האוטו, אפשר לסיים את זה ב-100 שקל (למרות שזה דורש קצת עבודה וסביר להניח שלא יצא מושלם). מה דעתכם? כמה הייתם דורשים? הנה תוכן ההודעה שהשאיר: וזה השפשוף:
הודעה אחרונה מאת student, -
-
בתהליך. המתכון : מים וחשמל מטורבינות רוח - יש לך מימן. ערבב עם CO2 ויש לך נפט (crude oil). ועכשיו פצח וקבל דלק מטוסים. התהליך (מהפקת המימן ועד שריפת דלק המטוסים) הוא carbon neutral. לקוח ראשון - לופטהנזה. מדובר על גוף גרמני שלא למטרות רווח שרוצה להראות את הישימות של הפתרון הזה. רק תזכורת - מאילוצים שונים גרמניה היתה די חלוצה בייצור תעשייתי של דלק סינטטי (וגומי סינטטי) כבר במלחמת העולם השניה. המקור
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 654 צפיות
שלום, רציתי לדעת איזה מים לרדיאטור מומלץ לשים באיביזה 2013 1.4 ידני? יש מוסכים שאומרים g13 יש מוסכים שאומרים g12 ויש בכלל כאלה שאומרים g12++ וגם, אם אני לא יודעת איזה מים יש לי כרגע (רק שהם ורודים) האם מומלץ לרוקן ולמלא חדש או שאפשר לשים מעל מים חדשים?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המוכר אמר שיש כמה סוגים שונים... מצלמה במראה... או על השמשה... מה דעתכם ? על איזה סוג הייתם ממליצים שהוא הכי נוח?
הודעה אחרונה מאת shay6272, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אמל״ק; האם להחליף את הרכב השמור והאהוב שלי ברכב שניתן לי במתנה במטרה לחסוך כסף, או למכור את הרכב הכנראה חסכוני יותר? אז התגלגלה אליי לאחרונה סיטרואן c4 דיזל 2012 שהיתה שייכת לסבי וסבתי שיזכו לשנים ארוכות. הרכב נקנה חדש על ידם ובשנים האחרונות שימש כרכב שני, ועל כן צבר קילומטראג׳ נמוך לשנתון - 140 אלף ק״מ. מעבר לנסועה הנמוכה יחסית הרכב במצב לא רע, מעבר לכמה שפשופים פה ושם הוא שמור אך על מנת להביא אותו למצב שאני אהיה מרוצה ממנו נדרשת השקעה של כ2-3 אלפי שקלים. יש לציין שבמקור הרכב הגיע עלי אל מנת שאמכור אותו, אבל אחרי שנסעתי עליו בשבוע האחרון התרשמתי ממנו לטובה. ואחרי ההקדמה הגענו להתלבטות: האם למכור את הסיטרואן או שמא למכור את הרכב ש…
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 613 צפיות
רכשתי רכב חדש מהיבואן והחשמלאי של הסוכנות המורשית התקין לי את המצלמה שקניתי לפני כן, המצלמה היא VIOFO A129 Plus Duo עם הערכה VIOFO HK3 ACC Hardwire Kit. אני לא מוצא היכן ברכב נמצא בורר המתח והחשמלאי לא זמין כעת 1. מישהו יודע לומר לי היכן אני אמור לחפש את הרכיב הזה? הרכב הוא טויוטה קורולה (היברידית), אם זה אמור להיות במקום שנמצאים הפיוזים, אשמח לדעת היכן זה. 2. ליתר בטחון, איך אני מבטל את ה Parking Mode במצלמה, כדי שהיא לא תצרוך מתח כאשר הרכב כבוי? 3. באופן כללי, על איזה מצב כדאי לשים את בורר המתח, לאחר שאפעיל את ה Parking Mode? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ben Gordon, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עשיתי טרייד אין על רכב ולא ביצעתי העברת בעלות על הרכב שהבאתי לחברה והתברר לי שהרכב הורד מהכביש. רציתי לדעת איך אני מוודא שהוא אכן הורד והאם אני יכול לקבל אישור על כך כדי להודיע לביטוח. אשמח לדעת אם אני רשאי לקבל החזר כספי על רישיון הרכב שהיה עדיין בתוקף. תודה לכל מי שיעזור.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הצלמת שבמקרה אשתי: "ביום שלישי האחרון נפגשו כמה עשרות בעלי רכבי פיג'ו 106 ראלי כדי לחגוג 30 שנה למותג הרכב הספורטיבי במשך 13 שנה אני חיה את האהבה והתשוקה לרכב הזה דרך בעלי היקר שהיה בעלים של 106 ראלי, ניהל את מועדון פיג'ו ספורט ישראל - PSI ועד היום פעיל ואוהב את תחום הספורט המוטורי האהבה שלי לצילום התחברה באופן מושלם לאהבה שלו לנהיגה והיינו יחד באינספור ימי מסלול, טיולים ומפגשים. אספנו בדרך חברים לחיים והמון מכרים ולכן האירוע הזה מרגש גם עבורי תודה ענקית למשה אנגלברג מ- חוות הדוד משה שאירח אותנו בחווה משה הוא נהג ראלי 106 בן 80!!!! שעדיין מתחרה במסלולים וזוכה בתחרויות איש אגדה!!! וחבר יק…
הודעה אחרונה מאת שלומיש, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, מסתבר שעברה שנה מאז שהוצאתי רישיון a1 ואני מתכונן להתחיל בקרוב רישיון a. מעשית זה אומר שיכול להיות לי עוד שבועיים רישיון a. כיום אני מחזיק Duke 390 ואני רוצה להתקדם למשהו קצת יותר רציני. אבל מכשול אחד שעומד בדרכי הוא במכירה של האופנוע הנוכחי. אני כמובן לא מתכונן לתת לאף אחד לנהוג על האופנוע, הן מבחינת ביטוח שתקף רק עליי והן מבחינת גניבה. גם לא נשמע לי כל כך סביר להרכיב אדם רנדומלי על האופנוע לסיבוב מבחן. אז איך מעשית מוכרים אופנוע היום? הדיוק עוד פחות מטריד אותי כי זה אופנוע זול, אבל הייתי רוצה לקנות אופנוע יקר כשיהיה לי רישיון a ופה זה יותר מטריד. תודה
הודעה אחרונה מאת gucci3, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי רציתי לקנות מוט פיתול לסיוויק שלי ואני לא יודע אם זה יתקע במכס או לא מישהו יודע אם זה יעבור מכס או שלא? תודה לכם
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 646 צפיות
יש לי תקלה שחוזרת על עצמה ברכב ניסאן, ולאחר שמחשב במוסך לא הביא לפתרון הבעיה, אני מחפש המלצה למוסך טוב באיזור ירושלים עם מומחיות בדיאגנוסטיקה לרכב תודה
הודעה אחרונה מאת Ishay, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, רכבי מסוג יונדאי קונה 2018, עלה באש במהלך נסיעה (לאחר איסופו מטיפול) הוא נשרף כליל רגע לפני שילדי הקטנים עמדו לעלות על הרכב (וצפו לאחר שהתרחקתי אותם כיצד הוא האש מכלה אותו! עם הצעצועים, מוצצים והכיסאות שלהם). *אני מעוניין לדעת אם למישהו/י אירוע מקרה דומה בו הרכב עלה באש*. תודה.
הודעה אחרונה מאת student, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 846 צפיות
יש לי רכב אופל אסטרה 2015 ונדפק לי המסך מולטימדיה ואין לי אפשרות להפעיל שירים AUX וכו' אני רוצה להחליף מסך אני רוצה לברר כמה דברים א' אני רוצה משהו מאוד זול אפילו לא אנדרואיד אני לא מוכרח שיהיה לי ווייז ב' מה אני צריך לדעת כדי שהמערכת שאני קונה או מזמין (מאליאקספרס וכדו') תהיה בדיוק למה שאני צריך ג' לפי מה שמדדתי ברכב יש לי כמעט 7 אינץ' יכול להיות שאם אני יזמין 7 אינץ' זה יהיה גדול או שלא מייצרים משהו בין 5 אינץ' ל7
הודעה אחרונה מאת 4646475457,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 857 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- motior
- AriGof
- danbr
- mikyl
- Fazer
- yohai71
- Markm4
- דוד495
- benny-m
- davemustaine87
- פאר האורה