Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קרה שום דבר.. בלם היד בנוי להתמודד עם המשימה שלו ללא תלות במצב הגיר. מצב P בגיר הוא אבטחת בנוסף לבלם יד.

יום טוב גם לך

פורסם

אם אני לא טועה, בגיר ישנו פין אשר נועל אפשרות הסיבוב כשמעבירים למצב P.

עם זאת, בלם היד הוא זה שאתה רוצה לסמוך עליו שיעמיד את הרכב. אז בעצם אין כאן סיבה לדאגה.

דרך אגב, ברכבים רבים לא ניתן להוציא את המפתח מהסוויץ' אם ידית ההילוכים ב-D.

פורסם

הוראת הנהיגה בימינו זה משהו...
פותח שרשור יקר. כל מי שיש לו רכב ידני - בלם היד הוא זה שמחזיק את הרכב שלו בזמן חניה. זה תפקידו, השם השני (והנכון יותר) שלו הוא 'בלם חניה'.
זה שלך בתור בעלים של רכב אוטמטי יש עוד אפשרות זה טוב ויפה, אבל - כמו שכבר כתבו לך, ברגע שאתה לא עמוד במישור - מומלץ מאד להשעין את הרכב על בלם היד ולא על הפין של תיבת ההילוכים, זה מקצר את חיי תושבות המנוע והגיר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יותר מזה - יש סדר פעולות שנועד להגן על המנגנון הזה - הפעלת בלם החניה (שבישראל קרוי רשמית בלם עזר, אבל באנגלית parking brake) - ואז העברת ידית ההילוכים למצב P והדממת המנוע.

אבל, יתכן שיצרן הרכב שלך ממליץ על סדר פעולות שונה, ועל כן הטוב ביותר הוא לקרוא את הפרק המתאים בספר הרכב ולנהוג לפי הכתוב בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהנחה שהמנוע היה כבוי, אז לא קרה שום דבר, זה כמו להשאיר על ניוטרל. עם המנוע היה דלוק, שמן הגיר היה חם מאוד וזאת דאגה גדולה יותר מבלם היד.

ברכבים מודרניים בד"כ אין אפשרות להוציא מפתח או לכבות את הרכב לגמרי על D או N. רק על P. אפשר לכבות את המנוע אבל שאר מערכות יעבדו וזה עלול מהר יותר לרוקן את המצבר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

הפעלת בלם החניה (שבישראל קרוי רשמית בלם עזר, אבל באנגלית parking brake) -לשחרר ברקס ולתת לרכב להתיישב על הבלם ואז העברת ידית ההילוכים למצב P והדממת המנוע.

• אהבתי 2

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, shellcase כתב:

פותח שרשור יקר. כל מי שיש לו רכב ידני - בלם היד הוא זה שמחזיק את הרכב שלו בזמן חניה. זה תפקידו, השם השני (והנכון יותר) שלו הוא 'בלם חניה'.
זה שלך בתור בעלים של רכב אוטמטי יש עוד אפשרות זה טוב ויפה, אבל - כמו שכבר כתבו לך, ברגע שאתה לא עמוד במישור - מומלץ מאד להשעין את הרכב על בלם היד ולא על הפין של תיבת ההילוכים, זה מקצר את חיי תושבות המנוע והגיר.

שאלה: מתוך הרגל כשהרכב הידני שלי חונה בירידה , למעט בלם היד אני גם משאיר אותו ברוורס. בעלייה או מישור פשוט משאיר אותו בהילוך שני ובלם יד כמובן. האם זה באמת משנה? או שעבור רכב כבוי כל עוד או בהילוך זה יותר משמעותי מאשר באיזה? 

הרגל שיש לי עוד משיעורי נהיגה ואף פעם לא התעמקתי בו (בניגוד לסיבוב הגלגלים/מול אל המדרכה כתלות במישור למשל, של הכל מובן לי).

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 1 דקה, ניקו פ. כתב:

פשוט משאיר אותו בהילוך שני ובלם יד כמובן

למה הילוך שני? אם כבר אז הילוך ראשון.
יש המון דיונים באורך הגלות, האם יש לשלב הילוך עם כיוון המדרון (ראשון בירידה, רוורס בעליה) או נגד כיוון המדרון כפי שמלמדים בארץ עשרות שנים.

כיוון שבכל ספר טכני, לפחות מה30 שנה האחרונות, כתוב שאסור לסובב מנוע נגד כיוון הסיבוב הנורמאלית שלו, וכיוון ששום רכב עם מערכת הזרקה לא יניע מדרדור כאשר הסוויץ מכובה, אני נוטה לומר שנכון יותר לשלב הילוך עם כיוון המדרון, וכך גם אני נוהג תמיד. במישור אני משאיר על ניוטראל.. לא רואה לזה ערך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 16 שעות, shellcase כתב:

זה קטע שבארה"ב בד"כ לא משתמשים בבלם היד. שמתי לב לזה בסרטים וסדרות, בסצינות שהיו מחנים את הרכב, היה את הנדנוד האופייני שקורה אם משאירים את הרכב רק על P. הנה שרשור למשל שמדבר על זה.

טוב נו, אולי עם המחירים של הרכבים שם, פשוט קונים רכב חדש במידה ומשהו מתקלקל 😅

פורסם
לפני 6 שעות, zoid כתב:

זה קטע שבארה"ב בד"כ לא משתמשים בבלם היד

זה מסוכן, ראיתי רכב שהחליק בחנייה בירידה כי השתחרר הפארקינג.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 21 שעות, Igalz כתב:

כיוון שבכל ספר טכני, לפחות מה30 שנה האחרונות, כתוב שאסור לסובב מנוע נגד כיוון הסיבוב הנורמאלית שלו,

עם זאת זה לא משהו שמשפיע על הרכב בדרך כלל.

אחרת כל רכב שמסתחרר היה נהרס לו המנוע, וזה לא ממש המצב.

פורסם

ברכבים מודרניים שיש להם הנעה וכיבוי בכפתור אין מפתח ולכן אין את המנגון שמונע הוצאת המפתח כשהגיר לא ב- p.

אבל כשמכבים את הרכב עם כפתור הכיבוי כשהגיר לא ב- p, למיטב זכרוני אי אפשר לנעול את הרכב מבחוץ עד ששמים ב- p, ככה זה לפחות ברכבים עם כניסה ויצאה בקילס.

כמו כן ברכבים בהם יש בלם יד חשמלי, הוא מופעל אוטומטית כאשר שמים את הגיר במצב p, כך היצרן תכנן זאת. לכן אני לא רואה סיבה לסרבול עם הפרוצדורה של לשים את הגיר בניוטרל, להפעיל בעצמי את הבלם החשמלי ורק אז לשים p.

• תוכן חדש...