Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 8.10.2021 בשעה 15:15, nev כתב:

בדיוק. יצא לי כמה פעמים לנסוע בכביש 4 מוצף. כל הרכבים נסעו על 10 קמ"ש ורק הג'יפים והסובארו הישנה שלי נסעו בכיף. שילוב של רכב כבד (יחסית) והנעה כפולה נותן לרכב לתפקד מעולה בתנאים האלו.

חוץ ממקרה כזה ההנעה הכפולה כמעט מיותרת לחלוטין בארץ (מבחינתי לפחות).

ההבדל בין אלה שנסעו מהר לאלה שנסעו לאט כמו בעוד הרבה מצבים הוא בבטחון הנהג ולא ברכב. לאנשים אין טיפת מושג איפה מגבלות הרכב שלהם.

יוצא לי לנהוג הרבה בכביש החוף וכביש 6 במזג אויר סוער עם סובארו ישנה משלך הנעה קדמית בלבד ואני נוהג בכיף בלי בעיה מתוך הכרת מגבלות הרכב. הסכנה הכי גדולה זה אלה שבגלל הגשם נוסעים על 10 קמ"ש בנתיב השמאלי. 

מה שכן צריך להיות עם ידי פלדה על ההגה בגלל הרוחות ומשיכת הגלגלים ע"י השלוליות. עשיתי לא מעט נהיגות של 100-150 ק"מ במהירויות גבוהות בסערה אבל סיימתי אותם עם ידיים תפוסות..

בחציית שלוליות בקו ישר אין בעיה של אחיזה גם ב100+ קמ"ש אבל יש סיכון אחר: בלילה חורפי ללא גשם בקטע חשוך בכביש 1 אני על 100++ קמ"ש חוצה שלולית גבוהה שלא ראיתי בחושך. שמרתי על קו ישר והרכב אחז מעולה אבל שילוב של גובה המים ומהירות הרכב גרם למים "לעלות על האוטו" (פשוטו כמשמעו, זה היה מדהים!) הייתי מכוסה בכמויות אדירות של מים לכמה שניות טובות מה שאומר כמובן חוסר ראות מוחלטת עד לירידת המים מהאוטו.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 2
פורסם

בכביש רטוב שיש בו ראות מוגבלת (ובכלל אם יש ראות מוגבלת) צריך לנסוע לאט יותר. ביטחון והכרת מגבלות הרכב זה מעולה, אבל יש גם דבר כזה ביטחון מופרז.
צריך לנהוג בזהירות עם מקדם ביטחון שיאפשר לך להגיב לסיטואציה שאתה לא מצפה לה. 100++ זה ממש מהירות מוגבלת בזמן סערה, במיוחד עם יש לא מעט רכבים שנוסעים לאט. הפרש במהירות זה מסוכן.

אם בגלל הרוחות הרכב עף מצד לצד, צריך להוריד מהירות.
דווקא כאן יש יתרון מסויים למשקל הרכב, כי ככל שהרכב כבד יותר (בהנחה שהוא באותו גובה ואותה צללים אוירודינאמית) לרוח קשה יותר להעיף אותו. רכב ככל שיהיה גבוה יותר כך הוא יותר מפרש לרוח והרכב יעוף מצד לצד. על אחת כמה וכמה על כביש רטוב.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני 14 שעות, nev כתב:

משום מה חשבתי שהרכב הרבה יותר כבד ממה שהוא באמת. בכל מקרה - אתה מדבר על נסיעה ספורטיבית. בנסיעה רגילה\זהירה יש משמעות למשקל. אלו חוקי הפיזיקה.

חוקי הפיסיקה לא משתנים עם המהירות.
כוחות חיכוך וגזירה ומאמצים פנימיים בצמיג מתנהגים בדיוק אותו הדבר בין אם אתה בפרארי או בדאצי'ה.
אשמח שתסביר במפורט למה אתה מתכוון כי אולי אני מפספס משהו.

לפני 14 שעות, Sparrow420 כתב:

יצא לי להתקל בשלוליות גדולות בדרום בחורף, בעיקר ב12 אבל גם ב90

אלו לא כבישים מהירים, ואני חושב שאתה מתכוון לגשרים איריים.

לפני כשעה, tzvipper כתב:

בכביש רטוב שיש בו ראות מוגבלת (ובכלל אם יש ראות מוגבלת) צריך לנסוע לאט יותר. ביטחון והכרת מגבלות הרכב זה מעולה, אבל יש גם דבר כזה ביטחון מופרז.
צריך לנהוג בזהירות עם מקדם ביטחון שיאפשר לך להגיב לסיטואציה שאתה לא מצפה לה. 100++ זה ממש מהירות מוגבלת בזמן סערה, במיוחד עם יש לא מעט רכבים שנוסעים לאט. הפרש במהירות זה מסוכן.

מגבלות תלויות בין השאר בנהג וברכב, כל אחד ומגבלותיו. יש הבדל של שנות אור בין מה שילד בן 17 בסוזוקי אלטו מרגיש לבין מה שנהג מיומן (לא מנוסה כמוך, אלא מיומן, אחד שעבר הדרכה מקצועית, מכיר את מקבלות הרכב ומבין את 'הפיסיקה של הנהיגה') באאודי A6 חדשה מרגיש (הוא לא מרגיש כלום).
100++ בכביש 6 כשיורד גשם ואין הרבה תנועה ברכב נורמאלי זה לא דרמה ולא גבולי.

מה כן צריך לקחת בחשבון? צמיגים.
בממלכת 'הזבל הסיני שהתייבש לפני שנה אבל עובר טסט' שקוראים אותה ישראל - הגיוני מאד שאנשים נוסעים בבהלה בגשם, אין אחיזה ואין תחושת ביטחון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני שעתיים, tza כתב:

ההבדל בין אלה שנסעו מהר לאלה שנסעו לאט כמו בעוד הרבה מצבים הוא בבטחון הנהג ולא ברכב. לאנשים אין טיפת מושג איפה מגבלות הרכב שלהם.

יוצא לי לנהוג הרבה בכביש החוף וכביש 6 במזג אויר סוער עם סובארו ישנה משלך הנעה קדמית בלבד ואני נוהג בכיף בלי בעיה מתוך הכרת מגבלות הרכב. הסכנה הכי גדולה זה אלה שבגלל הגשם נוסעים על 10 קמ"ש בנתיב השמאלי. 

מה שכן צריך להיות עם ידי פלדה על ההגה בגלל הרוחות ומשיכת הגלגלים ע"י השלוליות. עשיתי לא מעט נהיגות של 100-150 ק"מ במהירויות גבוהות בסערה אבל סיימתי אותם עם ידיים תפוסות..

בחציית שלוליות בקו ישר אין בעיה של אחיזה גם ב100+ קמ"ש אבל יש סיכון אחר: בלילה חורפי ללא גשם בקטע חשוך בכביש 1 אני על 100++ קמ"ש חוצה שלולית גבוהה שלא ראיתי בחושך. שמרתי על קו ישר והרכב אחז מעולה אבל שילוב של גובה המים ומהירות הרכב גרם למים "לעלות על האוטו" (פשוטו כמשמעו, זה היה מדהים!) הייתי מכוסה בכמויות אדירות של מים לכמה שניות טובות מה שאומר כמובן חוסר ראות מוחלטת עד לירידת המים מהאוטו.

כדאי להכיר את מגבלות הרכב שלך אתה צריך ללמוד במקום בטוח תחת הדרכה נכונה, בדרך כלל בכביש כשאתה מגיע למגבלה, זה נגמר לא טוב.

נסיעה בכביש מוצף ובסערה במהירות 100++, זה מתכון לבעיות, ציפה של הגלגלים ואיבוד אחיזה רגעי הוא דבר מאוד שכיח. שלא נדבר על מרחקי בלימה גדולים יותר. בדוגמא שנתת, אם גובה המים היה יותר גבוה, זה כמו להיכנס בקיר בטון, נשמע שהיה לך בעיקר מזל ולא תלוי מגבלת הרכב שלך.

יצא לי כבר לחלץ המון אנשים עם המון ביטחון עצמי, אבל ללא ידע מספק במה ואיך צריך לנהוג תחת המגבלות או התנאים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 21 דקות, shellcase כתב:

מה כן צריך לקחת בחשבון? צמיגים.
בממלכת 'הזבל הסיני שהתייבש לפני שנה אבל עובר טסט' שקוראים אותה ישראל - הגיוני מאד שאנשים נוסעים בבהלה בגשם, אין אחיזה ואין תחושת ביטחון.

לגמרי, היה לי ממש קשה להשיג צמיגים טובים במחיר טוב לרכב שלי כי אף אחד לא שם צמיג טוב לרכב בן 15 חוץ ממשוגע כמוני.

לפני 11 דקות, לירון .ה. כתב:

כדאי להכיר את מגבלות הרכב שלך אתה צריך ללמוד במקום בטוח תחת הדרכה נכונה, בדרך כלל בכביש כשאתה מגיע למגבלה, זה נגמר לא טוב.

צודק לגמרי, לא הצעתי לאף אחד לבדוק מתי הוא מגיע למגבלה. רק ציינתי שלרוב הנהגים אין טיפת מושג לגבי איפה המגבלה בכלל.

לפני 16 דקות, לירון .ה. כתב:

נסיעה בכביש מוצף ובסערה במהירות 100++, זה מתכון לבעיות, ציפה של הגלגלים ואיבוד אחיזה רגעי הוא דבר מאוד שכיח. שלא נדבר על מרחקי בלימה גדולים יותר. בדוגמא שנתת, אם גובה המים היה יותר גבוה, זה כמו להיכנס בקיר בטון, נשמע שהיה לך בעיקר מזל ולא תלוי מגבלת הרכב שלך.

אבל לא נסעתי לא בכביש מוצף ולא בסערה.. לילה חורפי רגיל בכביש מהיר עם שלולית מפתיעה בקטע לא מואר.

אבל גם עם העובדות אני לא מסכים איתך: נהגתי עשרות פעמים לפחות את כביש החוף בסערה, לא ב100++ אבל לא רחוק מזה ושתי דברים הקפדתי: ידי פלדה על ההגה וזהירות יתר מפחדני גשם בשמאלי. מעולם לא חוויתי בעיות איבוד אחיזה בקו ישר! (והרכב שלי בלי ESP). מה שקורה הוא שהמים גורמים לגלגל אחד או יותר שנכנס אליהם למשיכה חזקה הצידה וידי פלדה על ההגה פותרים את זה לחלוטין! יש מה להתווכח על רמת הזהירות שלי אבל לא בשביל זה אני מספר אלא להראות שמנסיוני אין שום בעיות אחיזה בקו ישר.

לפני 26 דקות, לירון .ה. כתב:

יצא לי כבר לחלץ המון אנשים עם המון ביטחון עצמי, אבל ללא ידע מספק במה ואיך צריך לנהוג תחת המגבלות או התנאים.

כמה אנשים חילצת משלולית בכביש מהיר סטייל 6 1 2 וכדומה? על זה אני מדבר.

• תוכן חדש...