Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות קרו שני דברים.

-ב-2014 הופיעה איביזה אוטומטית ב-80 אלף ש"ח וחיסלה הלכה למעשה את קטגוריית הסופר מיני הידניות בזול.

דאצ'יה סנדרו שהגיעה ב-2016 חיסלה את כל עניין המיני הידניות בזול.

אבל מאז האיביזה התייקרה.

סלריו רובוטית איבדה תקינה אירופאית, המיני של vag הפכו לחשמליות, 108 ו-c1 ירדו מפס הייצור.

רוב רכבי המיני שמייצרים היום הם בעיקר לשוק היפני (נמכרות עם הגה הפוך) או לשווקי עולם שלישי שבהם יש פחות תקנות זיהום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 57 דקות, yoav911gt2 כתב:

והנה, בתזמון כמעט יותר מדיי נוח, האייגו החדשה נחשפה.

שינויים עיקריים - הדגם יושב על הפלטפורה החדשה של טויוטה ובזכותה גדול יותר, וגם גבוה יותר לטובת פניה אל קהל צרכני הקרוסאוברים.  

נפטרו מהתיבה החד מצמדית לטובת רציפה (כמובן שיש גם ידנית),  פנסי לד ואפילו תמיכה בעדכוני OTA עבור המולטימדיה. 

סוללת מערכות בטיחות נרחבת כמו בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי הולכי רכב בלילה, שמירה על מרכז נתיב ועוד. 

מנוע ליטר  עם 72 כ"ס ו-9.3 קג"מ.

פנים הרכב השתפר ממש,

מעניין כמה תעלה כשתגיע לארץ.

המנוע לא חזק, אבל כרכב עירוני אני מניח שזה יספיק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

הן לא היו חזקות, נוחות, מתנהגות או מאובזרות יותר מדי, אבל היה להן יתרון עצום אחד במשותף - ב60 וקצת אש"ח היית מקבל רכב חדש עם אחריות, גם אתה יכול 2011.

אחר כך הופיעו דגמים עוד יותר זולים - דאצ׳יה סנדרו ב55 אש"ח, וניסן מיקרה שבאיזשהו שלה היית מקבל עליה עודף מ50.

דווקא הדאצ'יה סנדרו נחשבה נוחה.

ואם מדברים דוגרי, אמנם נחותה מקליאו\איביזה\פאביה של אותה תקופה, אבל יכולת לקנות סופר מיני ידנית בפחות מ-60 אלף ש"ח.

כנראה שמבחינת נוחות הסנדרו הייתה טובה יותר מהמיקרה.

דרך אגב, מיקרה ידנית גם עלתה 70 אלף ש"ח ב-2012.

לפני 1 דקה, yoav911gt2 כתב:

אני משער שתהיה עליה במחיר בהשוואה לזו של הדגם היוצא ( בכל זאת פלטפורמה חדשה, מערכות בטיחות). 

ברור,

השאלה בכמה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, dorsht כתב:

דווקא הדאצ'יה סנדרו נחשבה נוחה.

כנראה שמבחינת נוחות הסנדרו הייתה טובה יותר מהמיקרה.

בתור אחד שמחזיק סנדרו , בהחלט כן, ואפילו נוחה יותר מרוב התחרות של אז בסגמנט הסופרמיני לדעתי. החסרון הוא מושבים ששוקעים אחרי נסיעה של שעתיים ויכולים להיות תומכים יותר. 

כשהגיעה הגרסה הידנית לאחר מתיחת הפנים קרו כמה דברים ששיחקו לרעתה. 

מחיר יקר יותר, התחילה מ-58 לעומת 55 אלף, השיווק שלה התחיל מאוחר יותר ובלי יותר מדיי התייחסות או ניסיונות לפרסום ומנוע חלש יותר ועם שלוש צילינדרים.  

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

^ שזו עוד נקודה. הטכנולוגיה משתפרת מצד אחד אבל משתמשים בזה כדי למכור לך מוצר נחות ביותר כסף. מי חשב בכלל על מנועי 3 צילינדרים? זה היה מיועד למדינות עולם שלישי ולסוסיתא.

היום מוכרים את הזבל הזה במחיר מלא כי "מה אכפת לך הביצועים לא רעים".

פורסם
לפני שעתיים, yoav911gt2 כתב:

והנה, בתזמון כמעט יותר מדיי נוח, האייגו החדשה נחשפה.

שינויים עיקריים - הדגם יושב על הפלטפורה החדשה של טויוטה ובזכותה גדול יותר, וגם גבוה יותר לטובת פניה אל קהל צרכני הקרוסאוברים.  

נפטרו מהתיבה החד מצמדית לטובת רציפה (כמובן שיש גם ידנית),  פנסי לד ואפילו תמיכה בעדכוני OTA עבור המולטימדיה. 

סוללת מערכות בטיחות נרחבת כמו בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי הולכי רכב בלילה, שמירה על מרכז נתיב ועוד. 

מנוע ליטר  עם 72 כ"ס ו-9.3 קג"מ.

אגב, עוד מתחרה שנעלמה, יותר נכון מעולם לא נמכרה פה היטב הייתה הטווינגו. השת"פ עם מרצדס עשה לה רק רע וכיום היא קיימת רק בגרסה חשמלית באירופה. 

מאוד מזכירה את האיגניס, וזה לא מפתיע בהתחשב בשיתוף פעולה של סוזוקי וטויוטה.

הביקוש לאיבזור,פינוק ותיבה אוטמטית עשו את שלהם, יחד עם פריסת עיסקאות באשראי.

כל עוד הציבור ימשיך לקנות רכבים חדשים ויקרים בהלוואות כך הרכבים הפשוטים והזולים יותר ילכו ויעלמו.

Isuzu Pickup 4X4 1993 2.0l ->Suzuki Jimny 2008 1.3l->Mazda 2 2015 1.5l

פורסם

איפה הסיאט לאון ליטר, המאזדה 2 דמיו \ מאזדה 3 1.5, רכבים שמתאימים בול למשפחות צעירות פשוט נעלמו, וחבל.

פורסם

לא מזמן שמעתי על כך פודקאסט, מטענותיהם עלה שגם היצרנים פשוט מפסיקים לייצר אותן עקב אי כדאיות כלכלית.

אמנם הרכבים עצמם קטנים אך  דרישות הלקוח היא לכך שהרכבים עדין יהיו מעוצבים ומאובזרים + דרישות רגולטוריות מחמירות שתקפות גם לרכבים הקטנים\זולים.

לכן, רכבים יקרים יותר הם משתלמים יותר. ליצרן.

פורסם (נערך)
לפני שעה, dorsht כתב:

פנים הרכב השתפר ממש,

מעניין כמה תעלה כשתגיע לארץ.

המנוע לא חזק, אבל כרכב עירוני אני מניח שזה יספיק.

לדעתי המחיר יהיה סביב 85-90 אלף - שזה באותו איזור כמו הספארק, ספייס סטאר והפיקנטו.

ליבואנית טויוטה זה תזמון מושלם ואני מאמין שזה ימשוך הרבה קונים שהחזיקו i10 או פיקנטו והתאכזבו מהגיר הרובוטי.

בייבוא מקביל אפשר למצוא אייגו ידנית במחירי סגירה נמוכים מ-65 אלף שקלים, אבל ללא מערכות בטיחות.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמו בכל דבר בחיים - יותר יקר יותר רווח. כל עוד הציבור קונה ביותר יקר, למה שהיצרניות יפגעו לעצמן ברווחים?

אם הציבור יקנה מכוניות זולות יותר או חס וחלילה לא ירוץ להחליף לרכב חדש כל 3 שנים תראו את המכוניות האלו עושת קאמבק.

פורסם

אני מציע להסתכל לדוגמא על מאזדה 3 שנת 2008 והדור שאחריו (למשל 2012): קיבלנו מחשב דרך, בקרת אקלים ו-AUX (יכול להיות שאני מפספס איזו החלפת מנוע לטכנולוגיית Skyactiv חדשנית לכאורה) ובגדול - קיבלנו את אותו הרכב עם body חדש.

ב-2018 אנחנו כבר מדברים על בלימת חירום אוטונומית, זיהוי הולכי רגל, בקרת סטיה מנתיב, בקרת שיוט, חיישני לחץ אוויר, אורות גבוהים אוטומטית, חיישני גשם, מצלמת חניה, הנעה ללא מפתח, stop &   start. על המערכות האלה לא היו קיימות לפני והן מייקרות את העסקה.

חלק מהדברים האלו נהיו היום סטנדרט ולכן כל שוק הרכב התייקר.

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

מסכים עם מה שנאמר עד עכשיו,
הכל התייקר, וכולנו החלטנו ש"מגיע לנו יותר".

אני חושב שחייבים להתחשב גם בעולם המדיה החברתית,

האשלייה שכל אדם שני נוהג בפורשה או אאודי RS-משהו (תבחרו מספר) או מרצדס, עושה את שלה.

הרשתות החברתיות מלאות באנשים צעירים ויפים שנוהגים ב-992 החדשה והמדהימה בצבע חול-אופ-ווייט המשוגע של פורשה ופצצות-על שנכנסות ומניעות אאודי עם אגזוזים של אקרפוביץ' עם האשתג "קופצת לבקר את החברות שלי" או "הנה מתחיל יום של קניות".

זה קורה בכל העולם, לא רק בישראל,

היה בעבר זעם בעולם הערבי שכל מיני ילדים של שייח'ים העלו פוסטים באינסטה עם צילומי לייב מהמסיבות שלהם בדובאי (או בכל מקום בעולם לצורך העניין) עם בחורים שמחזיקים בקבוקי אלכוהול ב-2400$ לבקבוק ובחורות שנראות כמו דוגמניות בביקיני משולשים קטנטן ממש, בניגוד הפוך למסורת ש"עליה גדלו", פשוט כי כשיש לאבא שלושה מטוסים פרטיים ופנטהאוסים של 3 קומות בכל עיר מרכזית בעולם עם רכבי-על בחניה של כל בית, והכל בחינם אז למה לא?

אז גם פה רוצים, בסקאלה יותר קטנה,

אבל רוצים.

גם פה אצלינו, תיפלו על החשבונות המתאימים באינסטה - ותראו - 

פנטהאוסים מדהימים בתל-אביב, בתים פסיכיים בגליל, אחוזות בכל מיני מצפים בארץ.. 

אחוז מכוניות היוקרה על  הכביש קפץ בטירוף, 

סיבוב של ערב חמישישישבת בעיר התחתית בחיפה ליד ה"Roku" (חפשו אותם, הסושי הכי מיוחד מצפת ועל תל-אביב) ותקבלו תצוגת אאודי/BMW/לקסוס/טסלה/ספורטיביות שמהן יוצאים אנשים צעירים שלמשפחות שלהם יש כסף, לא חסר.

ואז,

אנשים מסתכלים ורוצים גם, 
כי "מגיע להם",

כי "למה לאחרים יש? ולי לא?"

"אני עובד קשה, מגיע לי".

זו אמירה סתומה - לא מגיע לך כי אין לך מספיק כסף, אבל, כמו שאמרו לפני, שים X כסף, תשלם Y בחודש, והנה גם אתה מתנהל ביום יום ברכב של 300K,

אז מי יסתכל בכלל על קופסה ידנית עם מנוע של מכסחת דשא? 
כשבאותו מחיר, פשוט כמקדמה להלוואת בלון או איך שלא תקראו לזה, הם ינהגו ברכב עם גג פנורמי ומנוע טורבו? גם אם זה לא סופר יקר, זו לא מיקרה, וזה חדש לחלוטין.

לפני שעתיים, DC10 כתב:

איפה הסיאט לאון ליטר, המאזדה 2 דמיו \ מאזדה 3 1.5, רכבים שמתאימים בול למשפחות צעירות פשוט נעלמו, וחבל.

הוחלפו בארונה ואיביזה וקליאו וקיה פיקנטו.

כשהייתי ילד להורים שלי היתה אוטוביאנקי 3 דלתות עם צ'וק ידני ובלי מזגן,

לא זכור לי שזה מנע ממני להכיר את כ-ל הארץ בשבתות ולהגיע לירושלים לבקר את סבא שלי ז"ל.

😏

• אהבתי 3

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...