רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה הכי כדאי לקנות מצבר?+התקנה?
הודעה אחרונה מאת nev, -
שלום רכשתי קיה פורטה 2015 איך אני יכול לדעת אם יש לי בבקרת שיוט גם בקרת שיוט אדפטיבית?
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
נקודה מעניינת לסיבה לתאונות. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hjxqr54fk
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צהריים טובים, עד לפני כמה ימים, חשבתי שהאופציה היחידה עבור נכים בכיסא גלגלים להתנייד ברכב היא מסחרית כמו טרנספורטר ומעלון, שבאמצעותו הנכה נכנס ויוצא. אך מסתבר שטעיתי. בשבוע שעבר ראיתי בחור חביב מתגלגל על כיסא גלגלים ונעצר ליד הרכב שלו - מרצדס GLA כלשהי. הופתעתי מאחר ומדובר בג'יפון... הבחור פתח את הדלת ומשך את עצמו מעלה אל כסא הנהג. ואז קרה הדבר המגניב באמת - הבגאז' של הרכב נפתח, ויצאה ממנו זרוע ענקית שאספה את כיסא הגלגלים לתא המטען! מצאתי בגוגל תמונה להמחשה. רציתי לדעת איך זה עובד? והאם זה מגיע מן המפעל או שמותקן בארץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מסתכל בתמונות התאונה המחרידה בה נהרגו הילדים הקטנים שישבו מאחור ברכב. ותוהה עד כמה באמת ניתן להבטיח את ביטחונם ושלמותם של היושבים ברכב מאחור. ואני מניח שלפחות הילד בן ה 3 ישב בכיסא בטיחות תיקני. ברכב המשפחה שנראה כי הוא מודרני ויחסית חדש , תא הנוסעים נותר יחסית שלם. כלאמר, אמור היה "לעשות את העבודה". שני המבוגרים שככל הנראה ישבו מלפנים אמנם נפצעו, אבל מערכות הבטיחות ככל הנראה פעלו. לו היו כריות אוויר לנוסעים מאחור, האם התוצאה הייתה אחרת? או כשמדובר בילדים, אין ממש הגנה עקב עצמת הטלטלה שנגרמה בתאונה ושוב בהנחה שהיו חגורים וישובים כראוי?
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
אפליקציות תדלוק 1 2
מאת שלומיש-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
פנגו.סונול ודומיהם. האם חוסך? האם המחיר נמוך מתדלוק עצמי? פריסה ארצית?האם נדרש התקן דלקן? מה דעתכם?המלצות יתקבלו בברכה. חג שמח
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 820 צפיות
מאזדה 2 2015 לא מתניעה הקודנית מצפצפת כל כמה זמן ונראה שאין חשמל ברכב, והוא גם לא ננעל ע״י השלט בעיה במצבר? קודנית? מה עושים?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למה רכבים חדשים בנמל מגיעים בצבע לבן או שחור? הצביעה נעשת בארץ או מדובר בציפוי?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מותר לאוטובוס פרטי שנועד להסעות לנסוע בנתיב ציבורי?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום גיליתי לצערי בליטה/בועה בדופן בצמיג הקדמי בסיטרואן קקטוס, הרכב נרכש בעסקת אפס קילומטר בשנת 18 וככל הנראה הצמיגים מקוריים שהגיעו מהיצרן, חשבתי כבר להחליף את כל ארבעת הצמיגים מכיוון שכבר עברו את ה3 שנים ואף התחילו סימני יובש קלים בדפנות, האם באמת מקפידים בבדיקת צמיגים בטסט על קוד העומס והמהירות שמופיעים ברישיון למה שיש בפועל על הרכב פרט למידת הצמיגים?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
מי שחי באיזור המרכז (סליחה עם כל השאר, אני פשוט לא מכיר מספיק טוב), מכיר את השלכות עבודות הכביש הנרחבות באינספור צירים מרכזיים. הפקקים מייאשים מאוד, אבל לא פחות נורא זו הנסיעה רצופת המהמורות, צלקות ומכשולים שהופכים לסיוט מייאש, במיוחד למי שאוהב את רכבו. האם זה גורם לכם לשנות מסלול, נתיבים, לשנות לחץ אוויר או רעיון אחר?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אני לא בטוח שהנושא של חשיבות תאורת החזית עלה פה בהקשר של אבזור הבטיחות ברכבים החדשים. תיקון סטיה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חרום וזיהוי שטחים מתים בד"כ מקבלים תשומת לב רבה. בנוסף לשאר המערכות, ממליץ בחום למי שעומד בפני החלפת הרכב, לחפש במפרט הרכב תוספת בטיחותית חשובה במיוחד - לד מטריקס! מערכת הלד מטריקס יודעת לשנות את עוצמת התאורה ופיזור אלומת האור מבלי לסנוור את שאר משתמשי הדרך מלפנים ובצדדים. התוצאה - תאורה עוצמתית בכבישים חשוכים, בכל מצב וללא כל הפרעה לשאר המשתמשים. בד"כ המערכת מקבלת פידבק ממצלמת הרכב הקשורה לשאר מערכות הבטיחות. התאורה המתקדמת תורמת לתחושת הביטחון בכבישים חשוכים ומורידה מהנהג עומס שנגרם כתוצאה משינוי תדיר בין "אור גב…
הודעה אחרונה מאת X9500, -
לפני כחודש וחצי קיבלנו הצעה לקנות פיז'ו 5008 בת שלוש מחברת ליסינג משפחתית קטנה שהמנהל הקודם של אשתי הכיר והמליץ עליהם בתור חברה אמינה שניתן לסמוך עליהם. הגענו לראות את הרכב, והוא מצא חן בעיני אשתי, למרות הריפודים המלוכלכים. נאמר לנו שהרכב היה ברשות העובדת בחברת הליסינג. המושבים האחוריים היו במצב פתוח והמוכר טען שאינו יודע לקפלם. הבעלים הבטיח לתקן כל פגם או תקלה שיתגלו ברכב, ועם ההמלצות של המנהל (מנהל יחידת הליסינג בבנק שעובד עם חברת הליסינג), הרגשנו די בטוחים. קבעתי עם הבן של הבעלים שאגיע לקחת את הרכב לבדיקה, לאחר שינקה את הריפודים ויכין את הרכב למכירה. עברו כשבועיים. התקשרתי והבעלים של החברה אישר לי להגיע ולקחת את הרכב. הגעתי ולאכזבתי הריפודים נשארו במצב המל…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, יש לי חיבה עזה למכוניות עממיות משופרות. אין דבר יותר משעשע עבורי מאשר מאזדה 3 מהירה כמו M8 קומפטישן, כמו למשל בסרטון הזה. האם יש כאן עוד אנשים שאוהבים סרטונים של מכוניות עממיות משופרות? רצוי בזווית POV (והאינטרנט כבר הוכיח שהכל יותר ב-POV). אם כן מוזמנים לשתף ערוצים/סרטונים שאהבתם. אני אשמח לראות.
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מתכנן כבר למכור את הרכב שלי ששירת אותי נאמנה המון שנים וזאת פעם ראשונה שאני מוכר אז יש לי כמה תהיות. 1. לרכב יש 3 פגמים קוסמטיים: - קילופי צבע בגג -שריטות מפתח מהדלת עד לכנף (אנשים חארות). -שפשוף ישראלי טיפוסי בפגוש הקידמי (אנשים חארות). להערכתי, תיקון של כל השלושה יעלה לי כ3000-4000 שקל. האם כדאי לתקן את כולם, או חלקם (לי באופן אישי נורא מפריע הגג) או להשאיר ככה ולהוריד במחיר? שווי הרכב, כ-35 אלף. 2. יש לי טסט עד אמצע ינואר והרכב גם רגע לפני טיפול. במידה ואעביר את הרכב טסט, האם נהוג לגלגל את עלות האגרה (שכן מדובר על שנה שלמה) לרוכש? פרט לאלו, מדובר ברכב שמטופל באופן מסודר, עם היסטוריה מלאה, צמיגים איכותיים, מצבר שע…
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טסלה הכריזה כי היא משיקה רכב שטח חשמלי שמיועד לילדים מגיל 8, הרכב ניתן להזמנה החל מהיום עבור $1900 ומשלוחים צפויים להתחיל עוד כשבועיים. הרכב הוא גרסה קטנה יותר לרכב השטח Cyberquad שהוכרז לפני כשנתיים ועדיין לא שוחרר. מקור
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן האם אפשר לרכוש רכב ולרשום אותו על שם מישהו אחר האם ייפוי כוח מספיק ומאיפה משיגים אותו? מה צריך לקחת איתי ניירות לדואר? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
נכון להבוקר עלו 10101 כלי רכב חשמליים מאז תחילת השנה. להלן רשימת המותגים והכמויות טסלה שולטת בשוק עם למעלה מ50%(!) מהשוק. סביר להניח שהם יהיו חזקים גם בהמשך, אבל לא בצורה כזאת מובהקת. סה"כ מאז 2011 נמכרו כאן 13207 מכוניות חשמליות. עוד 135 מכוניות הגיעו בייבוא אישי. טסלה 5349 אמ.ג'י (MG) 1509 איווייס 422 מרצדס 287 במוו 230 אאודי 229 פיג'ו 212 יונדאי 194 איוניק 163 פיאט 163 ג'י.איי.סי. (GAC) 151 סרס 125 קיה 117 ניסאן 114 רנו 110 מקסוס 107 ג'ילי 106 לקסוס 90 וולוו 86 סמארט 63 אופל 48 פורשה 46 סקודה 42 פורד 40 סקייוול 2…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שאלה, כביש 443 בצומת שילת מודיעין, אחד הכבישים שלדעתי נפקקים יתר על המידה, הרי במידה והיו בונים שם מחלף זה היה מוריד המון מהעומס, ובניגוד למקומות אחרים גם נראה שיש שם די שטח בשביל זה, אם למישהו ידוע איך אני האזרח הקטן גם יכול לדחוף עניין כזה או שחוץ מלהוציא קיטור אין לי הרבה איך להשפיע.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, עד כמה יש סטייה בין מחשב הרכב לבין הצריכה בפועל? יש לנו פורטה 18" ובנהיגה רגועה בין עירונית המחשב מראה צריכה של בין5.4-7.7 ל100 קמ האם זה הגיוני? עדיין לא בדקתי בין תדלוק לתדלוק אבל מעניין אותי לדעת אם יש סטיה בדרך כלל או שאפשר לסמוךבכללי על הנתונים שעל המחשב כי לא נראה לי שרכב אטמוספרי יעשה 1/18 בבין עירוני
הודעה אחרונה מאת om2, -
שלום אנשים נחמדים נתקלתי בתופעה במערכת המובילאיי נסעתי עם האוטו מחוץ לעיר המערכת התנהגה למופת היום נסעתי בעיר המערכת הייתה שקטה ביותר ידוע משהו על תופעה כזו ופתרון לה?
הודעה אחרונה מאת כפיר. כ, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי , יש לי אאודי ישנה 2013 מנוע 2000, הרכב אצלי שנה ואני מרוצה ממנו יחסית למעט עניין קטן שהייתי צריך להחליף שמן בתדירות גבוה (פעם בחודש - חודש וחצי) לפני 3 חודשים הלכתי לטיפול וביקשתי שיבדוק אם קיימת נזילת שמן, הבדיקה יצאה תקינה ולא היה צורך בתיקונים (הטיפול נעשה במוסך מורשה מוכר ומומלץ) לפני מס' שבועות פרסמתי אותו למכירה, היו מיליון הצעות והכל טוב ויפה שהגענו לבדיקה הסתבר שהוא נתן המון סעיפים לא תקינים לרכב (במנוע - נזילת שמן, שריפת שמן, קורזיה במנוע - תיקוני פח, פגמים) למרות שכתב על כל אלה לא תקין כשהסביר לקונה הרכב הוא אמר לו שהרכב במצב מעולה והבעיה של אכילת שמן היא מוכרת במנועים האלה וברכבים הגרמניים. הקונה אמר שהמנוע שלדה לא תקין ובגלל זה אני מחויב ל…
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
סוף סוף משרד התחבורה מתיישר עם המדינות המתקדמות באירופה ומאמץ את הרכב החשמלי. חדשות מעולות לכל מי שרוצה לנשום אוויר נקי: "קבענו כלים ויעדים להטמעת הרכב החשמלי כשעד 2030 כמעט 100% מהרכב הפרטי עד 3.5 טון יהיה רכב חשמלי ועד שנת 2035 50% מהמשאיות יהיו חשמליות. אוטובוסים עירוניים חדשים יהיו מ-2026 חשמליים. אם רוצים להגיע ליעדים צריך גם לתת גזרים כמו הפחתת מס קנייה, או לפחות להשאיר אותו במצב הקיים עד 2025". מקור: משרד התחבורה: עד 2030 כמעט 100% מהרכב הפרטי יהיה חשמלי
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בדגם הזה מישהו אמר לי שאין [יש לי את הרכב הזה אבל אין את זה שם ואני חושב שזה בגלל בעיה בחשמל ולא בגלל שזה לא קיים ברכב] השאלה אם זה קיים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סדרת ה-IX כוללת שני דגמים: IX XDRIVE 40 גודל סוללה: 76.6KWh טווח: 425 ק"מ הספק: 322 כ"ס מומנט: 64.2 קג"מ 0-100: 6.1 שניות מהירות מקסימלית: 200 קמ"ש מחיר: 599000 ש"ח IX XDRIVE 50 גודל סוללה: 111.5KWh טווח: 630 ק"מ הספק: 385 כ"ס מומנט: 78 קג"מ 0-100: 4.6 שניות מהירות מקסימלית: 200 קמ"ש מחיר: 759000 ש"ח מצ"ב קטלוג מפורט שתי מכוניות הדגמה (אחת מכל דגם) עלו על כבישי ישראל בשבוע שחלף. 932413770_I20PSL64EWL_121_web(1).pdf
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בשבוע שעבר מכרתי את המיצובישי שלנו והיה לי ברור שאנחנו הולכים לעשות העברת זהב כמו שנאמר פה בפורום לא פעם ולא פעמיים כאמצעי תשלום בטוח ובלתי חוזר. הקונה זרם אבל המוסכניק שאצלו הקונה רצה לבדוק את הרכב אמר ״אם אתם באותו בנק - זה הכי קל, זה עובר מיידית״. אכן שנינו היינו באותו בנק וזרמתי, עשינו העברה בנקאית רגילה ואחרי כמה שעות ראיתי את הכסף (זה היה ביום שישי, מפתיע.). מה דעתכם? העברה בנקאית רגילה בין שני חשבונות באותו הבנק בטוחה מספיק או שיש כאן סיכון?
הודעה אחרונה מאת dotSYS, -
-
אבד התו נכה
מאת avimorde- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום התו נכה של אימי אבד, האם יש אפשרות להדפיס את התו עצמאית דרך האזור הממשלתי האישי?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן חברים. אני מתעניין ברכישת יונדאי ולוסטר ולא מצליח למצוא מה ההבדל בין רמות גימור: Inspire,elite, premium,supreme. מישהו שיודע ויכול להסביר לי? תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אולי אני מפספס כאן משהו?... יש לי ספורטאז' 2019, קוד משרד התחבורה 0416-0197, ובעברית - Urban Top בנזין 1.6 אטמוספרית. לא מדובר בבנזין טורבו, וגם לא בדיזל החדשות יותר שהגיעו במהלך 2019 - אלא בדגם זהה לזה שנמכר בסוף 2018. אני רוצה לפרסם אותו ב-יד2, אבל הבחירה היחידה שיש לי זה בין בנזין טורבו, לבנזין 2.0. טעות שלי, או שצריך לפנות אליהם?
הודעה אחרונה מאת seeker, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני אוהב הזדמנויות לרכוש דברים בזול.. כשהייתי נער (בן 16) הייתי נוסע באוטובוס לנמל אשדוד למכרזים של הוצל"פ ומשתמש בהיתרון ה"טכנולוגי" שלי כדי למצוא מציאות. ככה לפעמים הייתי מצליח לאתר מוצרים שנראים כמו מוצר רגיל אבל שהיו יקרים בהרבה... למשל רמקולים או מערכות אאודיו שהיו נראות רגיל לגמרי אבל על ידי בדיקת המק"ט שלהם הייתי מגלה שהעלות שלהם היא כמה אלפי שקלים, הייתי רוכש אותם בעשירית מהמחיר ומוכר ברווח נאה. מאז גדלתי טיפה ומצאתי עבודה טובה ככה שאין לי יותר צורך להתעסק בכל זה כדי להרוויח עוד אלף שקל בחודש... אבל השתתפות במכרזים השאירה אצלי טעם טוב וחשבתי לנסות לרכוש רכב במכרז, לא בשביל להרוויח כסף אלא בשביל לרכוש רכב לעצמי. כך שמתי עין על 308 פרימיום 2018 יד ראשונה עם 2…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 916 אורחים (הצג רשימה מלאה)