רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לרכב שני במשפחה שנוסע מעט בערך 5 אק בשנה. האם צריך לעשות בכל זאת טיפול כל שנה? לצורך העניין דאציה סטפווי
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש wrx חדשה ומכוערת: למה שלא תגיע לישראל? עד כמה שאני מבין אין מניעה להביא דגמים בתקינה אמריקאית לישראל. גם ה brz הבאה לא צפוייה להימכר באירופה אבל יש כוונה להביאה לישראל, סביר שתגיע בתקינה אמריקאית. ליבואן אין בעיה להעביר תקינה לרכב שנמכר במספרים נמוכים, הbrz מוכיחה זאת. המנוע קיים באיבולטיס מה שיקל על מלאי חלפים. יש גרסא אוטומטית (בניגוד לsti שנמכרה כאן בעבר ואני מאמין שתגיע גם בעתיד) אז מתי בישראל?
הודעה אחרונה מאת race driver, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 924 צפיות
שלום, במהלך ינואר אנחנו עומדים לקבל רכב חדש, טויוטה קאמרי שמחליפה את הלקסוס GS שברשותנו. אנחנו מעוניינים בהמלצות לחברת ביטוח, המלצות על סמך ניסיון או הכרות אישית. מבירור ראשוני ראינו שטווח המחירים רחב ולאוו בהכרח משקף או מעיד על איכות ורמת השירות. אנחנו מעוניינים בחברת ביטוח אשר מעניקה שירות אמין וכתובת יציבה במקרה הצורך. תודה מראש להמלצות. רפאל
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מקווה שעל גבי הפורום יהיה מישהו שידע להסביר לי. רכב שיובא אישית לארץ, מפרט זהה לרכב שנמכר כאן ביבוא סדיר: דיזל 4X4 5 מקומות. ביבוא סדיר קיבל תקינה M וביבוא האישי קיבל תקינה N1 מה המשמעויות של ההבדלים ומאיפה זה נובע? האם ישנה אפשרות לשנות את התקן הקיים ברשיון לתקן הנכון?
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
שלום, בתוכנית של חיים אתגר, נאמר עלידי המומחה נמרי שמומלץ להחליף צמיגים אחרי 10 שנים. כן כן 10 שנים. והם טענו שהזמן בכלל לא רלוונטי. עכשיו, זה רק אני או שזה פשוט הזוי מה שהם אומרים, כי ידוע לי לפחות שצמיג לאחר 3 שנים מתייבש והגומי שלו לא בדיוק כבר גומי אלא יותר דומה לפסלטיק, במיוחד בצמיגים הסיניים הזולים. 10 שנים??? זה באמת נכון?
אגרה שנתית
מאת Leonroy1- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן במידה וקונים רכב חדש מהחברה ואגרת הרישוי שנקבעה לו היא 3350 שח האם התשלום הבא יהיה זהה ? או שזה יורד בגלל שווי הרכב שנחתך עם ירידת הערך?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, לאחר הגשם היום ,המצלמה כוסתה במים ברמה שלא ראיתי כלל את התמונה שהמצלמה מציגה. מוזר שלא השקעו עוד קצת באיזה פלסטיק שימוקם מעל המצלמה ויגן עליה לפחות חלקית מטיפות ו\או לכלוך. מילא בארץ כאן אין הרבה גשמים אך הרכב משווק גם באירופה ובצפון אמריקה שם הנושא קריטי ביותר. האם יש למישהו פיתרון הולם ? תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
רבים מאתרי הרכב בישראל - פרסמו היום הודעות יח"ץ של ג׳ילי ישראל. (אתר wheel, אתר מגזין EV, אתר מלכת הכביש, אתר gear,) הפרסום בדבר הכוונה של מספר חברות להצטייד ברכבי ג'יאומטרי C במטרה לחשמל את צי הרכבים של אותם החברות. כל הכתבות בנושא נעשו במתכונת העתק את הודעת היחצנות של היבואן והדבק באתר כפי שהיא.
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
רכשתי היום מאזדה 3 2018 ספורט, מרכב סדאן ושמתי לב שאין מגב אחורי. בנסיעה הביתה הסתכלתי על כל רכבי הסדאן למינהם וראיתי שאין מגב אחורי ונדהמתי. למה לעזאזל זה ככה? אם החלון האחורי מלוכלך איך אני אמור לראות משהו במראה האחורית?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
מי שמכיר ב-נמל יש כלי שקוראים לו טאג ותפקידו לשנע את הכוחות לספינות ולהפך. הוא נראה כמו סמיטריילר בחלק האחורי שלו. עכשיו השאלה שלי היא כזאת.. מה הדרישות כדי לנהוג על טאג?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, לקראת חידוש ביטוח רכב לשנת 2022 גרירה ורכב חלופי - מומלץ זברה או דרכים? שמשות - מומלץ אילן זגגות או דרכים? כיסוי למראות הצד החיצוניות ולפנסי הרכב החיצוניים - אילן זגגות או דרכים?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בשנים האחרונות חברות עברו לשירות לקוחות דרך Call Centers, אנשי מכירות מתחלפים כל חצי שנה (כנראה ממש כייף לעבוד שם), נציגי שירות... לא הכי מחודדים... ופשוט אין עם מי לדבר. מכירים חברת ליסינג (תפעולי) טובה? יש בכלל דבר כזה? אשמח לשמוע. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ענף של עץ קטן נכנס לי בנסיעה בין הגלגלים ועכשיו יש רעש בנסיעה באחד הגלגלים, איך אני מוציא אותו?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
שלום לכולם, 3008 דיזל, הוזמנה במבצע חבר ב 1/9/21 כשהיה ידוע שזמן האספקה יהיה ארוך. צפי לפריקה מהאוניה בארץ 17/12. הסוכן הממש נחמד (באמת!) מהסוכנות בשורק שבה הוזמן הרכב התקשר והציע לדחות במספר ימים את הרישוי והמסירה וכך הרכב ירשם כשנת מודל 2022. נכון שבשנים הראשונות זה פחות רלוונטי אבל למיטב ידיעתי אחרי 3 שנים אין יותר תיקון לחודש העליה לכביש במחירון. שמחתי, אחלה רעיון ושירות. אחרי יום התקשר שוב ואמר שמאחר והרכב נרכש במבצע ׳חבר׳ אין אישור לדחות את המסירה והוא ימסר בסוף דצמבר כ 2021. אין הסבר למה ההתעקשות הזו, ומה איכפת ללובינסקי לבוא לקראת הלקוח. מצליחים לבאס לקוח עוד לפני שהרכב התקבל.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 9 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אמא שלי איבדה את אחת ממשענות הראש האחוריות ב i20 שלה (הבוסטרים של הילדים שלי היו שם וצריך היה להוריד את המשענות כדי שהבוסטרים ישבו טוב). בתמימותה היא הלכה למוסך שבו היא מטפלת מזה 11 שנים - מורשה יודאי - וביקשה הצעת מחיר למשענת חדשה. הצעת המחיר עבור החלק עצמו היתה 600 ש"ח, מי רוצה לנחש מה היתה עלות ההתקנה בהצעה?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
הנה ציטוט "מומלץ וכדאי לתדלק כאשר מיכל הדלק מגיע לרבע וזאת מכיוון שבתחתית מיכל הדלק מצטברים לכלוכים ומשקעים כאשר הדלק המלוכלך נשאב זה עלול לייצר סתימות, להפריע לזרימת הדלק, ולעיתים גם עלול לפגוע בפעילות המנוע. ולכן עדיף כאשר המיכל מגיע לרבע לעצור ולתדלק ולא לחכות שלא ישאר דלק."
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
מה השוטר חשב? 1 2
מאת GR8Day- 17 עוקבים
- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
הבוקר בכביש 436 בין רמות לגבעת זאב אני רואה ניידת עומדת בסוף הירידה שאחרי קבר שמואל הנביא. השוליים לא רחבים, הניידת בולטת 'קצת' לתוך הנתיב והשוטר מחוץ לניידת עם דלת פתוחה - עוד קצת לתוך הנתיב - מכוון לייזר ומנסה 'לדוג' קליינטים. מה הוא חושב? עומד ליטרלי על הכביש בסוף ירידה בסיבוב. אכן מקום נפלא לפגוש אנשים שהאיצו ביודעין או שלא ביודעין, אך הוא מסכן את עצמו ואת שאר משתמשי הדרך. יש להם מקומות מסוימים בהם הם עומדים על פי תכנון מראש? או שכל אחד עושה מה שנראה לו? משום מה אני נזכר באמרה שנהג לומר חמי ז"ל: אל תחשוב מה החמור חושב, כי הוא לא חושב...
הודעה אחרונה מאת G-רפי, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. היום שכשחברות הביטוח לא מחייבות בקודנית. האם הדבר המציק הזה חיוני ומגן באמת נגד גנבות רכב, או שהוא מיותר? אני שואל מכיוון שברכב שקניתי מותקנת קודנית וחשבתי להסיר אותה.
-
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רכשתי רכב יונדאי סונטה לפני שלושה שבועות חדש מהניילונים. היום נהגת לא עצרה בעצור ונכנסה ברכב. כמובן שלקחה אחריות ואני תובע את הביטוח צד ג׳ שיש לה. שאלתי היא: במידה ויוכרז הרכב כטוטאל לוס, המחירון שאני אקבל יהיה פחות מהמחיר שקניתי את הרכב. זה אומר שאני אצטרך להביא כסף מהבית לקנות שוב רכב חדש?
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
לאחרונה נשמעים לא מעט מקרים של גניבות רכב, וחשבתי להוסיף מיגון כדי לפחות להקטין את הסיכוי. בתור התחלה חשבתי על מנעול להגה- זה אמנם לא 100% הגנה, אבל לפחות זה עוד שלב על מנת להקשות על הגנב(בתקווה לגרום לו לעבור לרכב הבא ולדלג על שלי מלכתחילה) האם יש מנעולים מומלצים? עברתי באמזון על מנעולים רבים, ואני שמתי לב לתופעה מדאיגה מעט- מקרים שהמפתח לא פותח את המנעול, כמובן אם מצב כזה קורה זה חמור ביותר(כנראה יעלה 1000+ שח לקרוא לפורץ מתאים). בנוסף אם יש למישהו נסיון עם kill switch אשמח שיפנו אלי בפרטי.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים קיבלתי היום מספר רישוי של הרכב החדש שהזמנתי ועדיין לא נמסר לידי, רציתי לדעת מועד עליה על הכביש ברשיון הרכב הינו המועד של קבלת מספר הרישוי ?או המועד שהרכב נמסר לידי בפועל?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
אני שוקל למכור את רכב הבנזין שלי ולעבור לדיזל בגלל שאני נוסע בערך 25-30 אק"מ בשנה. רציתי להבין עד כמה בערך אני יחסוך על דלק מהמעבר ומצאתי שלהבדיל מבנזין ששם לרוב הפרשי המחיר בין תחנות שונות הוא זניח ברמה שלא באמת שווה להתחיל לחפש תחנה זולה בדיזל המצב מאוד שונה ויכול להגיע לאלפי שקלים בשנה. כמה דוגמאות שמצאתי: באתר דלק מנטה: 8.51 שקל לליטר (מחיר מירבי), אין לי מושג מה המחיר בתחנה אבל אם אתדלק במחיר המרבי אז יותר כלכלי כבר לסוע על בנזין. באתר דור אלון: 16.35 שקל לליטר, באמת? באתר פז: 15.88 מה לעזאזל? אחרי כל אלה הגעתי למסקנה שבנזין הרבה יותר חסכוני, ואז עברתי בתחנת הדלק "מיקה" שליד מקום העבודה שלי וראיתי שמוכרים שם סולר במחיר 6.33 שקל לליטר! …
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים שבת שלום יש מישהו שיודע אולי מתיי בערך הסקודה סופרב דור חדש תגיע אליינו לארץ? בחול הרבה אנשים מנחשים שב 2022,2023,2024 .. לפי המצב משהו לא נראה לי רציני שם סקודה כאילו מאוד שקטים בנוגע לנושא הזה מה אתם חושבים מתי נראה אותה כאן ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
פורסם היום כי מגזין אוטו, שכבר הרבה שנים אינו מה שהיה בשנותיו הראשונות, שוב עבר שינוי, הפעם עבר לידי מימון ישיר https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001392362. עיתונות הרכב המקומית למעשה עוברת שינוי מהותי. אמנם הצריכה של המגזין המודפס יורדת בחדות, אבל המידע שקהל היעד מחפש נותר בביקוש גבוה. את מקומם של המגזינים המקוריים תפסו מגזינים רישתיים ומדורי רכב באתרי העיתונות , אבל, תקנו אותי אם אני טועה, למעט וואלה, אין ממש "בשר" אצל "העיתונים" האחרים (גלובס,כלכליסט 😉 או טמקא) מה שיוביל למבול של כתבות ממומנות או "מטעם" או בקיצור פירסומות לא ממש אובייקטיביות (כאילו שאובייקטיביות היתה נר לרגלי המגזין) לפני פרישת של פאבל, הוא ערך בדיקת תעבורה באתר והגיע ל…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 8 אלף צפיות
ממה שמצאתי ברשת, מחיר אגרת הרישוי אמור לרדת בשנה הרביעית, השביעית והאחת עשרה. אגב, לא הצלחתי לאמת את הנתון הזה באתר משרד התחבורה. מועד הרישום של הרכב שלי הוא 1/1/2019, וציפיתי שהשנה, אחרי שהרכב שלוש שנים על הכביש, אגרת הרישוי לשנה הבאה תפחת, והתבאסתי לראות שהסכום זהה לסכום של שנהיקודמת. היכן ניתן לוודא מתי פוחתים מחירי האגרה?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
פורסם מוקדם יותר ב Ynet, רנו זואי החשמלית 0 מתוך 5 כוכבי בטיחות בEURONCAP מכה קשה לקונצרן הזה. הזואי מצטרף למעט מאוד רכבים שאי פעם קיבלו אפס (!!!) כוכבי בטיחות במבחן ריסוק.
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
"Toyota has been testing the waters by making the remote start functionality on your proximity key fob part of a larger connected services subscription." אנחנו דואגים על מיסוי לפי ק'מ. טויוטה תמסה לפי התנעה. מעניין מה עוד צופה העתיד.
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רנגלר ספורט ארוך שנת 2011. האם יש בעיטת ידועות שאני צריך לשים לה אליהן? יש מוסך מומלץ שעושה בדיקות לפני קנייה? האם 190 אלף הוא מחיר הגיוני? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Jj, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דבר ראשון תודה רבה ל: motior על העריכה. אני מפרסם את ההודעה עוד פעם רק ערוך, כדי שיהיה קל יותר לקרוא אספר את הסיפור שלי ואשמח להצעות ורעיונות מה לעשות: אז ככה אני קניתי שברולט קפטיבה 2008 דיזל טורבו, ליפני קצת פחות משנה, הרכב נסע מצוין והכול התנהל על מי מנוחות, הייתה לי בעיה אחת שהטורבו שרק, הלכתי למוסך ושם אמר לי שהטורבו בעיתי, אבל שאפשר עוד לשרוד אתו, טוב היות שטורבו זה דבר יקר אז דחיתי את הטיפול. עובר איזה חודש או קצת יותר, נדלקת המנורה של ממיר קטליטי אז בדקתי בספר של האוטו מה זה, ושם כתוב שצריך נסיעה רציפה של 15 דקות במהירות מעל 50 קמ"ש, עשיתי את הנסיעה ואז באמת המנורה נכבתה, אבל לא עובר כמה ימים וזה שוב חוזר. ,טוב אני מת…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני עשיתי חיפוש למוסך מומלץ של קיה בראשון לציון, לא מצאתי ממש מוסך מומלץ, אנסה שוב😃
הודעה אחרונה מאת A_lex,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)