Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי בסולר בתחנות הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

- ממש אין שום מסע הפחדה,טענות שלי אכן מבוססות על ידע רחב,היכרות מה קורה בשטח,ורכב פרטי שלי שאני יודע מה ה-TCO שלי,ועכשיו שאשתי חוזרת לנהוג,תקבל את זה,ורכב הבאה גם יהיה PHEV או EV,תלוי מה יגיע בתחילת שנה הבאה אם בכלל,וזה מה שמתאים לנסועה שנתית שלי 40 אק"מ +,אין סיכוי לדיזל.אבל שוב פעם זה אני,לא באה לא נגד ולא בעד שום סוג,כל אחד שיעשה את החישובים שלו !
- SCR וצרותיו אני רואה,ולא היה קיים ביורו 5

- אין שום נהירה לכיוון HEV/PHEV האירופאים לא במשחק,"חוסר הקצאה",וגם מה שמביאים זה בתמחור הזוי,רק הקוריאנים עשו את המהפך ! והבדיחה לקרוא ל-48 היברידי כמו אצל סוזוקי,שממש לא חוסך כלום בצריכת דלק כמעט,עוד משהו שלא מובן לי איך נותנים יד להטעיה כזאת,אבל במדינה שלנו הכל אפשרי.

- תסמוך אלי שאני לא זורק סתם הפחדה,יש קשר ישיר בין מחיר גבוה של סולר,לרצון לרמות,יש מכה בצפון לאחרונה,בהמשך אדע אם זה ארצי.

- מי אני בכלל,בתעשיה מפלצתית של אוטומוטיב, שבכלל יכול להשפיע או לתת תחושה שישפיע משהו על שוק המקומי,אבל היצרנים החליטו,הכיוון חד משמעית סוג של חישמול 48V,HEV,PHEV,אתה תראה עם הזמן לא יהיה בהיצע שום מנוע דיזל קטן,ולא כי לא הצליחו לעמוד איתם בתקן 6B,פשוט הדרישה העולמית יורדת,ומאוד יקר לתחזק את זה !

תקרא כל הפאנבויים פה בפורום שחושבים שעוד 10 שנים יהיו רק EV,חיים בסרט,עד 2050 ימשיכו למכור ICE אבל מחושמל את הרוב שיעמדו ב-יורו 7.
- בטח שיש בעיות עם HEV/PHEV אין רכב שאין,ויש גם הרבה מרכיב של מזל בכל רכב,אחד הבעיות המרכזיות זה חוסר המקצועיות מחוץ למוסכי רשת,אין להם את הידע כנראה בנתיים גם לא רצון.איוניק זהה אחד לאחד למנוע שלי ,מחלה ידועה פה זה EGR קולר,חיישן חמצן עליון...ואם לוקחים משומש רק עם רצף ביטוחי של סוללה,מעבר לזה אין בעיות מיוחדות עם המנוע האטמוספרי האנמי הזה.ללא קשר ייקח עוד כמה שנים עד שנדע אם יהיו צרות עם GPF/PPF You name it,ברכבי בנזין חדשים,אבל לפחות אין צורך בקללת SCR.
- EV אני לא ממליץ לאף אחד,כי צריך שינוי מיינדסט בשביל זה,לי אין שום כדאיות TCO בגלל מחיר רכישה גבוה,כמו שכבר כתבתי אם כבר אקנה זה לפינוק,ולא לעבודה,ואז אשאר עם הישן שלי,שאישה תקבל את EV,אבל אני בשום פנים לא חושב לשניה לרכוש מהיצע של "מתקפת סינית" ואני יודע בדיוק למה,ואתה נגעת בכמה.

ושוב פעם זה דיון,לא מסע שכנוע,מקסימום נקודות למחשבה לפה או לשם,טיעון המרכזי שלי שזה ממש לא גורף/באופן אוטומטי מנוע דיזל יותר חסכוני מק"מ הראשון,אבל בסופו של היום,רק הקונה צריך להיות שלם עם הרכישה שלו,בהתאם לתקציב וצרכים שהציב לעצמו.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

לא יודע איפה יצא לך לתדלק סולר מהול (ומתי), אבל בשנים האחרונות מדובר בתופעה סופר נדירה אם אתה ממלא בתחנה מוכרת ולא מאיזה מיכל בחצר האחורית של השכן ממול - כך שלפחד מזה ? ממש לא.

פיקוח על איכות הדלק (energydmz.org)

למרות הקישור, אני מסכים איתך, אם מתדלקים בתחנות מסודרות ומוכרות - אין באמת חשש לסולר מהול. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

ורק כדי לחדד,דלק מהול לא מומלץ גם בבנזין,אבל בסולר הנזק שזה עושה למערכת מניעת פליטת גזים מטורף,בהזדמנות אצלם מה זה עושה מבפנים (חתכו את הממיר הכל לבן) ,האמת רק לאחרונה צצו תלונות,ושמעתי על יותר מדי מוסכי דילרים מדברים הרבה על זה.
דרך אגב אם תכנסו לספרות טכני של יצרנים,באזורים עם בנזין עם רמת גופרית גבוה לא משווקים עם GPF/PPF גם היום אחרי תקן מחייב יורו 6B !!

פורסם
לפני 5 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא מנסה לשכנע אף אחד,רק יודע מה מחכה לכם עם כל המערכות שהעמיסו לכם ביורו 6 (והנוסחה של כדאיות כאשר משקללים גם הוצאות נלוות מתהפך בשניה מול בנזין אפילו רגיל),מקווה בשבילכם ,שעם כל הריצה למצוא סולר מוזל לא תיפלו לכזה מהול,כי אני רואה איזה נזקים בלתי הפיך עושה לרכבים החדשים אצל כמה יצרנים,ואני אפילו לא רוצה לחשוב מה מחכה להם כאשר יצאו מאחריות ויתגלגל לשוק הפרטי מחפשי מציאות

אני עם רכב יורו 6 דיזל מודל 2016 שעשה 213.000 ק"מ. רכב במשקל 2.2 טון (ברלינגו) שצורך בממוצע 1 ל 16.5, הוחלף מיכל SCR ומזרק אוריאה, (6000 ש"ח בערך לשנים יחד אם הכל נעשה במוסך), אני לא מבסוט מרמת האמינות אבל עדיין אין אלטרנטיבות וזה הכי חסכוני וזול כיוון שפשוט אין איפה להטעין רכב PHEV או חשמלי. 

פורסם (נערך)

אם אתה זקוק ל-MPV אין באמת אופציה יותר טובה,לכן כתבתי "רק" במידה ויש מקבילה מחושמלת,למזלי אני לא זקוק לזה,בינתיים.
אם בעתיד אתפתח לכיוונים נוספים שאצטרך להוביל דברים גדולים,אעשה בדיקה,ואכן בגלל שהאירופאים בארץ,נכון להיום אין להם כלום מה להציע.
אבל גם כאשר תחליף את הרכב,עם נסוע כמו שלך,בטוח לא תרכוש רכב משומש,אני מניח,בינתיים יש לך ברלינגו IV,ומי יודע מתי ינחות בארץ,מה שלא רלוונטי עבורך אבל באירופה להיט

שוב פעם שנחדד דברים.יש עוד כמה סיבות לגיטימיות לבחור בדיזל לאנשים מסוימים בכל סגמנט כל עוד היצרנים לא יפסיקו לייצר אותם,ויש סגמנט שבזמן הקרוב לא יהיה פתרון הולם במקום דיזל,העיקר שאנשים יבינו שכמה ק"מ עושה לליטר זה לא חזות הכל , ולהבין את המערכות המורכבות אליהם.
בכלל תיאום ציפיות,זה שם המשחק בתחום הזה.

פורסם
לפני 44 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

יש עוד כמה סיבות לגיטימיות לבחור בדיזל

הסיבה מאוד פשוטה, וזה לא קשור לסוג הרכב, האם צריך או לא צריך MPV והאם יש מקבילה חשמלית. 

פשוט אין חניה פרטית ואין איפה להטעין רכב חשמלי, מה שהופך את כל הגורמים  האחרים ללא רלוונטיים.

פורסם
לפני 16 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

והבדיחה לקרוא ל-48 היברידי כמו אצל סוזוקי,שממש לא חוסך כלום בצריכת דלק כמעט,עוד משהו שלא מובן לי איך נותנים יד להטעיה כזאת,אבל במדינה שלנו הכל אפשרי.

זאת הסיבה שכבר לפני כמעט 4 חודשים חודשים הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית כנגד יבואן סוזוקי בישראל על הטעיית לקוחות (בניגוד לאירופה ששם הם מציגים את הטכנולוגיה בצורה נכונה:Mild hybrid).
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/h1nfzutbt

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואו כמה תגובות. 

קראתי ונשארתי מבולבל.

בכל אופן לגבי המחיר של הסולר אני רגוע. למי שרצה לשאול מה ההתלבטות אני אשמח לשתף:

כיום אני נוסע על מיצובישי ספייס סטאר ידנית (רכב חלש מאוד, לא נוח אבל מצד שני חסכוני מאוד וגם זול לתחזוקה).

אז אני התחלתי לחפש משהוא עם קצת יותר כוח. שקלתי רנו קליאו/איביזה,פולו,פאביה מהשנים 2012/2016 (90,105 כס) בשביל לשפר את העניין של הכוח ושל הנוחות (מושבים) אבל זה בא על חשבון צריכת דלק פחות טובה וכנראה שגם האמינות שלהם היא לא מופלאה ככל שהרכב צובר קילומטרים.

בכל אופן בתקציב שלי אני יכול להביא איביזה (אחת שמורה) במשהו כמו 100-130 אקמ וכשאני חושב על זה בתוך כמה שנים אני אגיע כבר ל200 אקמ.

מצד שני אם אקנה דיזל, הוא יוכל לשמש אותי להרבה יותר זמן ובק"מ שמצטבר ברכב ּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּדיזל הוא הרבה פחות גרוע למנוע יחסית לדיזל (תקנו אותי אם אני טועה?)

בכל אופן המחשה היא לעבור לרכב כמו 208,קקטוסולר ולקבל מעבר ליותר כוח ונוחות גם חסכון בדלק וגם רכב שלא אפחד שיזדקן אצלי.

בתקציב שלי אני מוצא לא מעט דגמים עם 120-140 אקמ, אבל שוב, מנוע דיזל כנראה שיגיע להרבה יותר מאשר בנזין שעבר את אותם תנאי הנסיעה כמובן).

ספציפית לרכבי הדיזל אני מחפש הבנתי שחוץ מהנקודה של טיימינג שנוטה להתבלות מוקדם מהצפוי ומיכל אוריאה שנוטה להתפגר (ניתן לצרוב תוכנה ולסגור את העניין באלפייה לפי מה שהבנתי) הרכבים האלו מאוד אמינים.

בכל אופן הבנתי שהיום עניין האחזקה/אמינות של רכבי דיזל לא שונה יותר מידי מרכבי הבנזין (כמובן שיש דגמים ויש דגמים).

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, Roy142 כתב:

בכל אופן המחשה היא לעבור לרכב כמו 208,קקטוסולר ולקבל מעבר ליותר כוח ונוחות גם חסכון בדלק וגם רכב שלא אפחד שיזדקן אצלי.

פעם בהחלט היו כאלו,אפילו בנזין,יש אחד כזה אצל הילד הגדול שלי,שקיבל ממני לפני 4 שנים,אני נסעתי איתו מ-2009,עד שהפך לרכב שני,קורולה 2006,זאת אשכרה רכב "דלק וסע" ותחזוקה הכי בסיסית,כרגע על 230K,הילד כבר סיים טכניון עובד בהייטקס מזמן,טרם מכר אותו כי אין לו צורך מעבר לזה כרגע,ויתר על רכב צמוד צעד חכם מבחינה כלכלית,יעביר לחברה,זה בהחלט רכב עד הגריטה....מצד שני קשה לי לדמיין רכבים שיצרו ב-4/5 השנים האחרונות שיגיעו להזדקנות מכובדת כזאת,עוד 10 שנים בטוח נדע .
בגדול כן אפשר להגיד שבמנוע דיזל יש יותר פוטנציאל של ק"מ

לפני 51 דקות, Roy142 כתב:

בכל אופן הבנתי שהיום עניין האחזקה/אמינות של רכבי דיזל לא שונה יותר מידי מרכבי הבנזין (כמובן שיש דגמים ויש דגמים).

אכן די דומים,וכמו שכבר הזכרתי לא פעם צריך גם מזל עם כל רכב,כל הדיון סטה הצידה בזמו שחיכינו לתגובה שלך, וזה היה מסביב ל-"שזה לא תמיד גורף" לטובת דיזל,ברמת נסוע שלך.

אם היית רוצה רכב חדש,או עם ק"מ ממש נמוך,אז הטיעונים שלי תקפים,אם אתה מחפש רכבים עם 100-120 אק"מ עם "השמדת ערך" אכן כנראה מתאים לך יותר דיזל ואתה מודע מה כן אולי יצטרך תחזוקה.

בהצלחה במה שתבחר!

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...