Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי בסולר בתחנות הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

בנזין היברידי רגיל,ובכלל PHEV לא רואה ממטר רכב דיזל מבחינת עלויות

ברור!

אבל למנוע דיזל יש מנוע יותר חזק!

ביחס לנפח המנוע.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

יש אומרים (גם פה בפורום) שזה לא 'כצעקתה',

תודה על הכינוי החדש......תרגום למה אתה מתכוון בחלק המודגש

זאת הצעקה של סדום ועמורה (תנ"ך, חומש בראשית)– שעלתה עד השמים.

היום משתמשים במילה כדי לשאול האם יש הצדקה להיזעקות הציבורית בעניין כלשהו.

אפשר להשתמש בה גם בשלילה: "לא כצעקתה" – המציאות טובה מהצפוי; הצעקה היתה מוגזמת.

☺️☺️

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

כשמכניסים פלאג אין להשוואה הוא לא עומד גם מול רכב בנזין

ויש רכבי סולר (כמו שלי) אם אמינות מופלגת וביקור במוסף רק לטיפול שוטף ומעל 500,000 ק"מ

הנפח מנוע הגדול בסולר מתבטא במומנט גבוה ולא בכ"ס

וכמו שיש רכבי בנזין לא אמינים יש גם רכבי סולר לא אמינים

צריך להשוות פרה לפרה ולא חתול לכלב

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

פותח שרשור בכלל לא ציין מה התקציב שלו, אז כל המהומה על תיקונים לא ברורה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, M H כתב:

זאת הצעקה של סדום ועמורה (תנ"ך, חומש בראשית)– שעלתה עד השמים.

היום משתמשים במילה כדי לשאול האם יש הצדקה להיזעקות הציבורית בעניין כלשהו.

אפשר להשתמש בה גם בשלילה: "לא כצעקתה" – המציאות טובה מהצפוי; הצעקה היתה מוגזמת.

☺️☺️

לא ביקשתי פירוש תנכית...אלא מה בדיוק לפי דעתו מסקנות של פורום

לפני 3 שעות, yairw כתב:

קיורטוש זאת עוגה הונגרית (מומלצת בחום)

ואת זה אתה מנסה להסביר למישהו שנולד באזור שהומצא :rofl: ולא הבדיחה מה שמוכרים בארץ במחיר מופקע,בכל תחנת מטרו בבודפשט תאכל יותר טעים בעשירית מחיר.
אני מקווה גם אכלת מה שבתמונה 

לפני 3 שעות, טרט כתב:

כשמכניסים פלאג אין להשוואה הוא לא עומד גם מול רכב בנזין

ויש רכבי סולר (כמו שלי) אם אמינות מופלגת וביקור במוסף רק לטיפול שוטף ומעל 500,000 ק"מ

הנפח מנוע הגדול בסולר מתבטא במומנט גבוה ולא בכ"ס

וכמו שיש רכבי בנזין לא אמינים יש גם רכבי סולר לא אמינים

צריך להשוות פרה לפרה ולא חתול לכלב

עוד לא הגענו להשוואות,כי כמו ש-EliC25 כבר כתב,פות"ש לא מגיב,אז אין לאן להמשיך,אני רק נגעתי בהפרשי מחיר בין סולר ובנזין, שממש זניח ,לא כמו שהיה פעם.
אתה מנסה להשוות תפוח מול תפוח ומתחיל לזרוק רכבים ישנים שעשו 500 אק"מ.....תחלום עם מנוע דיזל בתקן יורו 6,אולי אם תפרק מהתחלה ותעשה ממנו יורו 4,אבל זה לא חוקי,ומה קשר לאמינות מול עלויות דלק, שפות"ש דרך זה חושב לחסוך בהוצאות ?
שיהיה משהו קונקרטי אשווא לך פרה מול פרה. 

פורסם

מישהו שכח כאן את העיקר: הצריכה של הסולר היא נמוכה יותר ביחס למנוע בנזין פשוט בנפח זהה.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

שוק של 2.0L + בנזין בירידה מתמדת (או עובר חישמול מסויים),וב-1.5DCI-עד 1.75 ביחס מול אלטרנטיבות בנזין אתה ממש לא צודק.
שוב פעם,הכל תלוי מה הצרכים,אם אתה מוביל דברים,גורר או כמוך שבעל T6.1,אין לך אלטרנטיבה בבנזין,כנראה אין מנוס....אתם תבינו את החוסר משמעות של עלות דלק כאשר תפגשו עם צרות שכבר הזכרתי.
לרכבים פחות מ-1.6L,כדי לנייד אותך מנקודה א' ל-ב' אין שום הגיון כלכלי לרכוש דיזל מודרני בתקן יורו 6. 

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

בפועל, המחירים של סולר ובנזין מאוד דומים.

החיסכון בסולר לא מגיע מהמחיר של ליטר סולר, אלא מכח היותו יותר חסכוני מבנזין.

לפני 56 דקות, tinoki כתב:

מישהו שכח כאן את העיקר: הצריכה של הסולר היא נמוכה יותר ביחס למנוע בנזין פשוט בנפח זהה.

לא שכחו, פשוט מתעלמים ומרגישים צורך לספור את האפונים בפינה אחרת. ההבדל הריאלי בין תחנה לתחנה עם הנחות טובות יהיה לא יותר מ 5-8 אחוז ביחס למחיר של ליטר בנזין, אבל ההבדלים בצריכת הדלק מגיעים ל 30 עד 50 אחוז לטובת הדיזל (אותו מסלול אותו הנהג, לא משווה נהג X לנהג Y או מסלול A למסלול B).
בשורה תחתונה, טורבו בנזין GDI מול טורבו דיזל HDI\CRDI - לאורך זמן (עם כל ההוצאות הנלוות על תיקונים), דיזל יהיה יותר חסכוני מהקילומטר הראשון (וגם יותר אמין).
לכאן או לכאן ברור שיהיו מקרים קיצוניים יותר של מנועים שנולדו "חולים" ומתקלקלים הרבה, אבל אם לוקחים בחשבון את מנועי הלחם והחמאה של יצרנים עם ניסיון מוכח כמו PSA, VW ובעשור האחרון גם קיה וכד' - מדובר בטכנולוגיה בשלה\אפויה מזה 15-20 שנה (הזרקה ישירה בלחץ גבוהה) עם מנועים פשוטים שההבדל בינהם לבין רכב מלפני 15 שנה הוא תוספים שהלבישו על מערכת הפליטה לצימצום זיהום אויר (סנן חלקיקים, אוריאה).

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא ביקשתי פירוש תנכית...אלא מה בדיוק לפי דעתו מסקנות של פורום

כמו שכתבו "הצעקה היתה מוגזמת",

כלומר רכבי דיזל שלא נודעו כבעייתים,

יכולים להיות עם עלויות אחזקה לא גבוהות משמעותית מבנזין,

כך יש הטוענים.

בכל מקרה כנכד להונגרים,

שיהיה בתאבון.

פורסם

ואת זה אתה מנסה להסביר למישהו שנולד באזור שהומצא :rofl: ולא הבדיחה מה שמוכרים בארץ במחיר מופקע,בכל תחנת מטרו בבודפשט תאכל יותר טעים בעשירית מחיר.
אני מקווה גם אכלת מה שבתמונה 

סטל,

תקרא שוב את מי ציטטתי, הסברתי לבחור שחשב שאתה קטיושה.

ובמקרה נתקלת פה באוסטרו-הונגרי, כך שאנו על אותו הגל 😎

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

לא שכחו, פשוט מתעלמים ומרגישים צורך לספור את האפונים בפינה אחרת. ההבדל הריאלי בין תחנה לתחנה עם הנחות טובות יהיה לא יותר מ 5-8 אחוז ביחס למחיר של ליטר בנזין, אבל ההבדלים בצריכת הדלק מגיעים ל 30 עד 50 אחוז לטובת הדיזל (אותו מסלול אותו הנהג, לא משווה נהג X לנהג Y או מסלול A למסלול B).
בשורה תחתונה, טורבו בנזין GDI מול טורבו דיזל HDI\CRDI - לאורך זמן (עם כל ההוצאות הנלוות על תיקונים), דיזל יהיה יותר חסכוני מהקילומטר הראשון (וגם יותר אמין).

קודם כל בנפחי מנוע שקיים גם גרסה היברידי,כל הטיעון הזה לא שווה כלום,ובגרסה PHEV בכלל הדיזל נחות מכל הבחינות,אם מטעינים כמו פלאפון,לא זקוק לעמדת טעינה מיוחדת,שקע 10A נורמלי.
אתם כנראה לא מצליחים להבין,היברידי זה עדיין מנוע ICE בנזין קודם כל (בחו"ל קיים גם למנועי דיזל),מנוע חשמלי בנוסף פשוט עוזר,ומנצל את כל האנרגיה הקינטית שממילה אתה מייצר בנסיע שלך ואוגר אותו בסוללה מתח גבוה (ב-PHEV יש לך סוללה הרבה יותר גדולה,אז ליותר זמן וממש כמו רכב חשמלי אתה יכול להשתמש עד מהירות שיוט של 100-120 ק"מ תלוי תוואי הדרך).
אז לכם כנראה מאוד נוח להמשיך להתעלם לאן התקדמו מנועי בנזין מחושמלים ,וממשיכים להשוואות מול טורבו בנזין GDI,לבריאות.
לא מנסה לשכנע אף אחד,רק יודע מה מחכה לכם עם כל המערכות שהעמיסו לכם ביורו 6 (והנוסחה של כדאיות כאשר משקללים גם הוצאות נלוות מתהפך בשניה מול בנזין אפילו רגיל),מקווה בשבילכם ,שעם כל הריצה למצוא סולר מוזל לא תיפלו לכזה מהול,כי אני רואה איזה נזקים בלתי הפיך עושה לרכבים החדשים אצל כמה יצרנים,ואני אפילו לא רוצה לחשוב מה מחכה להם כאשר יצאו מאחריות ויתגלגל לשוק הפרטי מחפשי מציאות.

לפני שעתיים, race driver כתב:

כמו שכתבו "הצעקה היתה מוגזמת",

כלומר רכבי דיזל שלא נודעו כבעייתים,

יכולים להיות עם עלויות אחזקה לא גבוהות משמעותית מבנזין,

כך יש הטוענים.

אז אני טוען הפוך,ופירטתי למה.
ולא חייבים להסכים,זה כל היופי בדיון :D

לפני שעתיים, yairw כתב:

סטל,

תקרא שוב את מי ציטטתי, הסברתי לבחור שחשב שאתה קטיושה.

ובמקרה נתקלת פה באוסטרו-הונגרי, כך שאנו על אותו הגל 😎

צודק,משום מה חשבתי ציטט אותי Bocsánat

פורסם
לפני 35 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

רק יודע מה מחכה לכם עם כל המערכות שהעמיסו לכם ביורו 6 (והנוסחה של כדאיות כאשר משקללים גם הוצאות נלוות מתהפך בשניה מול בנזין אפילו רגיל),מקווה בשבילכם ,שעם כל הריצה למצוא סולר מוזל לא תיפלו לכזה מהול,כי אני רואה איזה נזקים בלתי הפיך עושה לרכבים החדשים אצל כמה יצרנים,ואני אפילו לא רוצה לחשוב מה מחכה להם כאשר יצאו מאחריות ויתגלגל לשוק הפרטי מחפשי מציאות.

אז אני טוען הפוך,ופירטתי למה.
ולא חייבים להסכים,זה כל היופי בדיון :D

הטענות היחידות שיש לך, שמגובות בידע שלך, הן לא יותר ממסע הפחדה על "מה שהעמיסו לכם ביורו 6" וסולר מהול.
אז קודם כל - אנחנו יודעים מה העמיסו לנו ביורו 6. אנחנו חיים עם זה כבר כמה שנים טובות (5-6) ואפילו עשור+ אם ניקח בחשבון את יורו 5.
לא יודע איפה יצא לך לתדלק סולר מהול (ומתי), אבל בשנים האחרונות מדובר בתופעה סופר נדירה אם אתה ממלא בתחנה מוכרת ולא מאיזה מיכל בחצר האחורית של השכן ממול - כך שלפחד מזה ? ממש לא.
בעניין הנהירה לחשמלי\הייבריד\PHEV: 
יבוא מישהו אחר ויתחיל להפחיד אנשים ש PHEV זה חרא וזה מתקלקל ועולה הון לתקן (אתה לעולם לא תוכל לדעת את האמת כי רובם לא יבוא להתייעץ על זה בפורום אלא ילכו למוסך) ואז כל החיסכון ב"אין טיפולים" הופך להיות בטל בשישים.
בדיוק כמו עם ההייברידיות, גם כאן יש איזשהו דיסוננס או "השתקה" מכוונת של אנשים שלא באים לדבר על הבעיות ברכב שלהם מחשש לגל שמועות שיוריד להם את המחירון - ואני מכיר כמה עם איוניק שאכלו ממנה קצת חרא, אז להגיד שזה אמין מאוד ובשיקלול הסופי עלויות של תיקונים\בלאי יהיו כמו בדיזל מודרני קטן, וואלה - לא יודע. אבל בגלל שאני לא יודע, אני לא רץ לצאת בהצהרות מטעות שחייבים מחר בבוקר לקנות PHEV או חשמלי או הייבריד-בנזין.
חוזר ואומר: אתה לא יכול לתת לאנשים את התחושה שב PHEV או בהייבריד או בחשמלי יש אפס תקלות וזה הכי חסכוני והכי טוב -  כאשר אין לך שום מידע מבוסס לאורך שנים על רמת הבעיות\תקלות ועלויות התיקונים שלהם (זה נכון שבהתחלה יש אחריות יצרן והכל טוב, אבל אח"כ  ? לא אתה ולא אני יודעים מספיק טוב מה ואיך יראה שוק המשומשות של החשמליות\הייברידיות\PHEV - ולכן צריך להיות מאוד זהירים).

במקרה של פותח השירשור, לא נראה שהוא הולך לקראת רכב חדש. הוא מעוניין להחליף את הבנזין הקיים בדיזל בגלל הנסועה הגבוהה שלו.
תכל'ס ? זה רעיון טוב- ואם התקציב שלו לא מגיע לרכב חדש חשמלי, אז הכיוון הוא משומש בן כמה שנים, ושם בהחלט הייתי מכוון אותו לדיזל מודרני (יורו 5 לפחות). אם היה מכוון מראש לאוטו חדש מהניילון, זה סיפור אחר לגמרי.
עוד לא שמענו ממנו פרטים בסיסיים על הדרישות למחליפה: גודל, תיבת הילוכים, מתווה הנסיעות העיקרי וכו'. אלו דברים שיכולים בקלות להטות את הכף לכאן או לכאן (הוא יכול לבוא עם דרישות סף שהיצע החשמליות\הייברידיות משומשות לא קיימות בכלל).

אגב, אם היית אומר לי לקנות רכב חשמלי - היו רק 2 דברים שהיו מושכים אותי לזה: קודם כל ביצועים (שבחשמליות מודרניות ידועים כמצויינים ברוב גרסאות הבסיס) ואחר כך - כל השאר (כן, יש לי חניה פרטית עם שקע חשמל פרטי מהבית, שאם ארצה אוכל לשדרג אותו גם לתלת פאזי אם אצטרך). על אמינות מופתית ממש לא הייתי בונה, בטח לא במכוניות שיש איתם 0 ניסיון לאורך שנים בישראל (איוניק 5, טסלה וכד').

וכמו שכתבת:  אנחנו באמת לא חייבים להסכים וזה חלק מהיופי בדיון :-) 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...