רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לא יודע מתי ולמה, הכיסוי של פנס האיתות צד השמאלי ברכב נפל מתישהו, זה לא הדליק נורה כי האיתות עדיין עובד. בקרוב יש טסט, האם זה יכשיל אותי וחייב להחליף לפני כן? לאון 2012 אם זה משנה
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר מספר רב של גניבות רכב באזור המגורים שלי אשמח לקבל הצעות למיגון הרכב לאחר פריצה. אני יודע שבשביל זה יש ביטוח אבל בתקופה זו שקשה מאוד למצוא רכבים והמחירונים עולים, אני מעדיף לנסות לשמור על הרכב הנוכחי. הכיוון שלי הוא ניתוק כל שהוא במערכת, מנעול כל שהוא. שפשוט יגרמו לגנב להמשיך לרכב הבא.
הודעה אחרונה מאת Barp111, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הזמנתי רכב יונדאי ב20 דצמבר ושילמתי מקדמה לפי ההסכם שהרכב הגיע לארץ בשבוע האחרון לפני ינואר לפני 3 ימים הסוכנות שלחה לי חשבונית עם מספר הרכב אבל בשיחה עם הסוכן, עדיין אין רישיון מודפס והרכב ממתין להתקנות עדיין בהסכם יש להם עוד שבועיים לספק אבל לא הבנתי איך יש לרכב מספר רישוי אבל עדיין אין הרישיון עצמו ? האם יכול להיות שיש את הרישיון אצל הסוכנות והם משחררים לפי הקצב שלהם אשמח להבין את העניין מיודעי דבר תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כותרת הרכב הוא סקודה סופרב 2012
הודעה אחרונה מאת nev, -
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן, הפרטים היבשים: אני מעוניין לטוס בקרוב לאנגליה ולהביא משם קיט הגבהה (קפיץ, בולם, בושינגים וצינורות ברקס) לג'ימני 2021 שלי. בארץ קיבלתי הצעות להתקין את הסט המדובר בסביבות ה-7500 \ 8000 שקל כולל החלקים. לעומת זאת לרכוש את הסט באנגליה יעלה לי 3600 שקל ועוד 1200 שקל התקנה בארץ. יש גם אופציה יותר מאתגרת שהיא לשלוח את זה ישירות לארץ ולהחזיק אצבעות שהמכס ייקבל את זה בשלום. עכשיו לחלק של השאלות: ניתן לעלות עם קיט כזה למטוס? במזוודה שנכנסת לבטן המטוס. אשמח לשמוע מאנשים שעשו את זה (ספציפית מאנגליה לארץ). האם הייתם הולכים על זה בהינתן ההפרש במחיר המדובר? כמובן שאני לא טס במיוחד לזה אלא אטוס ללונדון לטיול ועל הדרך אביא את הקיט איתי. תודה!
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
כידוע, מנוע חשמלי מספק מומנט לינארי ולכן לא נדרש לתיבת הילוכים. ובכן, בהרבה רכבים חשמליים חדשים אין תיבת הילוכים (ואפילו יש כמה היברידיים עם תיבות מנוונות). אבל גם יש כמה פלטפורמות, שבעיקר מגיעות מסין, שבמפרט שלהן מופיע תיבת הילוכים. האם לדעתכם זה שיקול נגד קניה של רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בשעה טובה אמא שלי קיבלה את היונדאי קונה שהזמינה. היא קיבלה שיחה מכלמוביל שהציעה ביטוח זול ב500 ש"ח מההצעה הזולה שקיבלה במקומות אחרים. כולל חדש תמורת ישן, 2 מיליון כיסוי ואפילו בלי השתתפות עצמית. אמא שלי ממילא תטפל במוסך מרכזי כך שסוגיית מוסך ההסדר לא מפריעה לה. למישהו יש ניסיון איתם? יש דברים שכדאי לוודא קודם?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי השבוע היה עדכון אגרות לרכב חדש 2022 שמתי לב שהתשלום שהיבואן גבה ממני עבור תשלום אגרת רישוי גבוה יותר ממה שרשום ברשיון הרכב החדש , האם עלי לדרוש החזר של ההפרש ?
הודעה אחרונה מאת davidler, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
על פי הודעת רשות שוק ההון וכפי שפורסם אמש בגלובס, צפויים כמה שינויים מעניינים בפוליסות ביטוח הרכב -רכוש, שאמורים לסייע בהגברת התחרות והוזלת מחירים. דו"ח תביעות עבר לא יכלול תביעות של פחות מ5,000 ש"ח, יבוטל קנס ביטול פוליסה, יימכרו פוליסות עם פיצוי חלקי במחיר מוזל ועוד. על פי גלובס, השינויים צפויים להיכנס לתוקף בעוד מספר חודשים. להלן ההודעה המלאה של דוברות רשות שוק ההון:
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם מותר להעמיד רכב ללא טסט על הרחוב? צריך בשביל זה אישורים?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 765 צפיות
אהלן, מעוניינים לקנות מרכת כזו, מכירים משהו מומלץ? שמעתי על הTippy pad דברים טובים. תודה, זיו
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני מעוניין לרכוש מגיני פלסטיק לאורך הדלתות בצבע שחור , היבואן דורש מחירהמופקע עבור מגנים מקוריים ,, האם יש חנות לאביזרי רכב שמוכרת מגנים כאלו באזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת davidler, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=rkb243ety שימו לב מה משחילים בנוסף לתאורה החכמה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני מנסה להיזכר מתי בדיוק קניתי את הרכב שלי [לפני מספר שנים, נצרך לי לצורך הנה"ח], אבל אין מסמכים מאז. יש דרך פשוטה שניתן לברר את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב פולו 2016 שנקנה וטופל ברכב הנגב. לאחר כשנתיים ועשרה חודשים המזגן לא קירר. כשהגעתי למוסך והסברתי את הבעיה ישר נאמר לי שזה "דליפה או המדחס". ביקשתי מהנציג שיבדוק אם יש אחריות (מכיוון שאני זוכר שהרחבנו את האחריות לשלוש שנים) ולאחר בדיקה נאמר לי שיש לי עוד כחודש לסיום האחריות. התבצעה בדיקה וכשהגעתי לקחת את הרכב נאמר לי שעל מנת לבדוק אם ישנה דליפה הם מילאו לי גז עם זרחן ושאסע עם הרכב ואחזור בעוד כשבועיים שלושה. לאחר כשבועיים חזרתי ולאחר בדיקה נאמר לי כי הכל תקין ואין בריחת גז. כששאלתי איך זה יכול להיות, הרי אם הגז יצא סימן שישנה בעיה כלשהי. נאמר לי שמילאו גז לפי הוראות יצרן והגז שנשאר הוא בכמות שהיצרן אמר. כששאלתי מה יה…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לחוכמת ההמונים. מעוניין לקנות קטנוע 125 סמ"ק לצורכי עבודה - משלוחים (שנתון 2020 או 2021). המחירים לשוק המשומשים למציאה טוב (עד 10,000 קילומטר או פחות) נעים בין 8,000 ל 12,000 ש"ח לפני מיקוח לפי יד2. יש לי את הכסף במזומן, אך עולה אפשרות נוספת קנייה דרך הסוכנות כשאני אהיה יד 01 (היבואן יד 00) - קטנוע עם 0 ק"מ (שנת 2021 ברישיון) במימון מלא 100%. אבל דרך היבואן המחיר 14,900 ש"ח. (משמע תוספת של 2,000 ש"ח בערך). מכיוון שאני מעוניין לעבוד עם הקטנוע והוא אמור לשרת אותי, נוח יותר לפרוס ל 10 תשלומים את עלות הקטנוע ולקבל חדש מהניילון - אחד כזה שלא שומש. יש לי את הכסף והתוספת 2000 שקלים האלו לא מפריעה - דרך העבודה זה יחזור). …
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
לא מצליח להבין, ראיתי שאמור להיכנס לתוקף היום עם כל המיסים החדשים אבל לא רואה לזה ביטוי באתרי מכירה וכאן בפורום. התחיל או לא?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
גגון לפג'ו 108
מאת bitla- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני להתקין גגון על פג'ו 108 לטובת נשיאת אופניים. ראיתי גגון יד שניה של thule מדגם 754 עם מתאמים לאופל אסטרה. אני מודה שאני לא ככ מבין בזה, איך אני יכול לדעת אם הגגון יתאים לי?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב שלי ישן מאוד (מעל 20 שנה) ושמתי לב שמעולם לא ניקיתי אותו בצורה רצינית. האם כדאי לשים ריפודים על המושב? או אולי לנקות ולחטא את המושב?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, קצת עייפתי מהתעסקות עם חשבוניות ואפליקציות של תחנות דלק למישהו יש פתרון שהוא מבסוט ממנו ויכול לשתף עלות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
צה"ל מתחיל היום לנפק לאל"מים שזכאים לכך את ג'יפ הרנגלר רוביקון, גרסת שטח נחשקת לרנגלר הרגיל. צה"ל: הרכב נבחר לאחר סקר שוק וניסויים, בהיותו היחידי שיכולנו לרכוש בכספי הסיוע הביטחוני מארה"ב. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bybp2dsjk אולי כדאי לחזור לשרות 😁 בעתיד עשוי צה"ל לבחון גם את המתחרה האמריקאי החדש של הרנגלר, פורד ברונקו.
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
תחנת מילוי גז פז נחלת יהודה , זהירות המשאבה מזייפת לפעמים לבדוק טוב או לחפש מקום אמין יותר
הודעה אחרונה מאת Amby, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שיעשו ידית גיר רגיל שנותן פקודה למחשב לתרגם את זה דומה לגיר ידני במנוע בעירה.אני למשל לא מסוגל לגעת בגיר אוטומטי אז זה נישמע לי אחלה פטנט
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
הורדתי את הרכב מהכביש במשרד הרישוי ב2019 ״ופתאום״ באתר של משרד התחבורה כן יש לי אפשרות לחדש את רישיונו
מאת much- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה, ב 19.11.19 ניגשתי למשרד הרישוי בחולון והורדתי את רכבי דאז מהכביש וקיבלתי ביד ״ רשיון כתום״ שבו מצוין במפורש שרישיון הרכב בוטל, הסרתי את לוחיות הרישוי ומכרתי אותו לגרריסט לפירוק לברזל(יש לי העתק מכירה ביד), במהלך השנתיים הללו מדיי כמה חודשים הייתי נוהג סתם להכנס לאתר של משרד התחבורה ומזין שם את פרטי הרכב ות.ז שלי ומבקש כביכול לחדש את רשיון הרכב וכך למעשה הייתי מוודא שאכן הרכב כבר לא רשום על שמי ובאתר לא הייתה לי את האפשרות לחדש את הרשיון, כרגע סתם ״ בשביל הספורט״ אני נכנס שוב לאתר ע״מ לחדש את רשיון הרכב(שבוטל) ולהפתעתי פתאום כן יש לי אפשרות לחידוש הרשיון בסכום של 940₪, נרשמתי לאתר my gov של משרד התחבורה ובדקתי באיזור האישי שלי ושם הרכב לא מופיע בכלל, כלומר …
הודעה אחרונה מאת much, -
מצורף תקציר / עיקרי המבחן לאיוניק 5 כפי שפורסם השבוע ב car-pad. המסקנה אגב היא אותה מסקנה. האיוניק 5 היא המכונית הכי מסקרנת שנחתה בארץ בשנים האחרונות. עד כדי כך. מדובר במותג חדש של חברת יונדאי, שכל כולו ממוקד בכל רכב חשמליים לחלוטין. כשנהגתי עליה לנהיגת התרשמות לפני כמה שבועות היה לי ברור שמדובר משהו אחר ושונה, אבל אחרי 72 שעות עם הרכב הבנתי עד כמה האיוניק 5 שונה, חריגה ומדויקת. קשה לי להסביר לכם עד כמה האיוניק 5 מושכת תשומת לב מהסביבה. נהגים מאטים ליד האיוניק 5, בוחנים אותה לעומק מאחור ומלפנים, מרימים אצבע של 'לייק' וממשיכים לדרכם, ילדים בגיל חטיבת ביניים שנעצרים בסוף יום לימודים ליד הרכב ומסתכלים בהערצה, ועוד. …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
הלילות מתארכים (עכשיו כבר לא), פתאום ראיתי את הרכב שלי מתחת לפנס באור אחר לגמרי. יש לכם גם תמונות מעניינות של הרכב שלכם בחשכה?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טיילתי באלפים השוויצרים בספטמבר האחרון, וראיתי מספר מכוניות חונות עם שלט מוזר. מסתבר שיש ראלי שחוצה את האלפים השוויצרים, עם משימות קלילות, שמורכב משתי מקצים של 180 ק"מ ביום. הקאצ'? רק נשים יכולות לנהוג, ורק במכוניות אספנות.
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם אתם יודעים איפה יש מצלמות על ז'בוטינסקי
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 997 צפיות
מנסה לאתר בעלים של סיטרואן סי קרוסר לטובת פתיחת קבוצת וואטסאפ. מיותר לציין שמדובר ברכב נדיר לפחות בתצורת סיטרואן (אאוטלנדר כנראה יש דיי הרבה מ 08-09). אשמח לאינדיקציה.
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי מצלמת רכב VIOFO A129 קדמית ואחורית איך אני עושה עדכון גרסה? פשוט לא מצליח אשמח אם מישהו יכול להסביר לי תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת guya72,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 544 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- laviil
- natco
- desertdriver
- flytomars
- SlowRide
- stx
- BassDriver
- yoav911gt2
- thebaron
- ESTK
- osheri
- sperial