Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבת הילוכים ברכב חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

(ועוד פטנטים שטסלה מסרבת לחשוף)

אי אפשר לסרב לחשוף פטנטים - בהגדרה.

מת על הזילזול במהנדסים של פורשה. מה הם מבינים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 13.1.2022 בשעה 12:17, gollu כתב:

לא נראה לי ש mg ו geely נכנסים לקטגוריה של רכבי על, אלא אפילו להיפך. הפרסומים שלהם טוענים לתיבות הילוכים רגילות למדי.

איפה ראית פרסומים שטוענים לתיבת הילוכים רגילה? נכנסתי למפרטים שמפורסמים באתרים של Geometry C וMG ZS EV, בשניהם רשום "הילוך יחיד" ו""תיבת/תמסורת הפחתה"

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

בדיוק,כמו שאני מת על זה שכל אחד פה בפורום "מהנדס" פיתוח ומביא כל מני "הסברים" שמשרת את הנרטיב שלו ,הרי גם פה רואים רדוקציה של דיון ל:
טסלה - זה פשוט עילוי כל מה שהם עושים - היתר לא מבינים כלום.
דווקא שאלה במקום של פות"ש,כרגיל מהר מאוד הופך לדיון סטייל פייסבוק :mm_nah:
אז הנה כמה עובדות מהחיים האמיתיים,ולא "דעות" כי אין לי מספיק ידע או טימטום,להצהיר הצהרות בומבסטיות שאני לא מסוגל לעמוד מאחורייהם.
כמובן כולם התעלמו ממגוון ארכיטקטורות של מערכת הנעה אפשריים ברכבי EV,ולמה כן יכול להיות הצדקה לקיום גיר לפעמים,וכל יצרן מנסה ליישם גישה מסוימת לפי מה שחשוב לו.
וכמובן רובם לא יפתחו כלום,פשוט יקנו "פתרון" וזה יהיה כמו מחשב נייד,הרבה מותגים מבוסס על יצרנים בודדים של מעבדים.

CVT4EV.thumb.png.9bd24cd96c4b7660dbc2a889f185cf78.png

קצת בהרחבה:

1_a.png.2f6f9c67818d894d2ffa509d95f29021.png

1_b.thumb.png.f7637efb011d0d36f6c01ca97ceefb3b.png

1_c.thumb.png.d68d5c1a412ff4108396fa95994ad10d.png

1_d.thumb.png.03cae0d862747e2f0024fcdf896c5d56.png

1_e.thumb.png.adb05b9c9f618bc0a465dfdc6c1f146c.png

1_f.thumb.png.1bb8d6ade0c2757e274505bb4d909919.png 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, David32 כתב:

אי אפשר לסרב לחשוף פטנטים - בהגדרה.

אפשר (ואפילו חייבים, חשיפה מבטלת את הזכות לרישום פטנט) כל עוד הפטנט בתהליך רישום. תהליך של לפחות 18 חודשים ולפעמים יותר אם יש הסתייגויות לרשם הפטנטים 'וכמובן שהרישום שונה בין מדינות שונות. נכון ללפני חצי שנה, הפטנטים היו עדיין תחת תהליך רישום.

והזלזול הוא לא רק במהנדסים של פורשה, אלא בכל תעשיית רכבי הבנזין. תעשיית רכב ענקית בת מאה שנה לא מצליחה להדביק חברה חדשה מארה"ב שמייצרת רכבים בצורה סדרתית בקושי עשור. צריכים להיות מאוד מקובע כדי לא להבין שאם בעשר שנים של פעילות של טסלה, תעשיית הרכב עדיין רודפת אחריה ולא להיפך, הם עושים משהו אבל ממש ממש רע.

לפני שעתיים, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

בדיוק,כמו שאני מת על זה שכל אחד פה בפורום "מהנדס" פיתוח ומביא כל מני "הסברים" שמשרת את הנרטיב שלו ,הרי גם פה רואים רדוקציה של דיון ל:
טסלה - זה פשוט עילוי כל מה שהם עושים - היתר לא מבינים כלום.
דווקא שאלה במקום של פות"ש,כרגיל מהר מאוד הופך לדיון סטייל פייסבוק :mm_nah:
אז הנה כמה עובדות מהחיים האמיתיים,ולא "דעות" כי אין לי מספיק ידע או טימטום,להצהיר הצהרות בומבסטיות שאני לא מסוגל לעמוד מאחורייהם.
כמובן כולם התעלמו ממגוון ארכיטקטורות של מערכת הנעה אפשריים ברכבי EV,ולמה כן יכול להיות הצדקה לקיום גיר לפעמים,וכל יצרן מנסה ליישם גישה מסוימת לפי מה שחשוב לו.
וכמובן רובם לא יפתחו כלום,פשוט יקנו "פתרון" וזה יהיה כמו מחשב נייד,הרבה מותגים מבוסס על יצרנים בודדים של מעבדים.

CVT4EV.thumb.png.9bd24cd96c4b7660dbc2a889f185cf78.png

קצת בהרחבה:

1_a.png.2f6f9c67818d894d2ffa509d95f29021.png

1_b.thumb.png.f7637efb011d0d36f6c01ca97ceefb3b.png

1_c.thumb.png.d68d5c1a412ff4108396fa95994ad10d.png

1_d.thumb.png.03cae0d862747e2f0024fcdf896c5d56.png

1_e.thumb.png.adb05b9c9f618bc0a465dfdc6c1f146c.png

1_f.thumb.png.1bb8d6ade0c2757e274505bb4d909919.png 

אחלה ברושור, אבל תסתכל מה כתוב בו ועכשיו תסתכל על מבחן התוצאה. ה s פלייד חזקה ומהירה יותר כמעט בכל מצב עם מהירות סופית גבוהה יותר וגם שוקלת פחות ועם טווח יותר גדול. אז אני לא מבין, אתה בוחן מנועים ע"י ברושור ומי שהכין את הברושור הכי יפה מנצח?! אני יודע שלרובכם (ואני מודה שגם בשבילי) המילה פורשה מיד מעידה על הנדסת על (עד היום אני לא מבין איך הם הצליחו לגרום לכל ה 911 לא לגמור בתעלות אחרי כל סיבוב 😀)  אבל במבחן התוצאה ,במנועים, הם אחרי טסלה, ונסיון לפתור את הנחיתות החשמלית שלהם בעוד תיבת הילוכים, לא ממש מעיד על שינוי גישה. חברת הבנזין היחידת שמתקרבת היום לטסלה היא דווקא יונדאי/קיה שהיא חברת רכבי הבנזין היותר צעירה בתחום רק שהיא לא מתעסקת בינתיים עם מכוניות על.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

הברושור מיועד ליצרני רכב שכמעט שום דבר לא יפתחו לבד,וזה רק "דוגמית" מה יש בצנרת,כי אין בן אדם שלא שמע על בוש,כמובן יש עוד כמה יצרנים עם פתרונות OEM בתחום של תיבת הילוכים,מנועי EV,אבל בהחלט מיותר לנסות לאתגר את ה-BIAS שלך עם ברושורים אחרים,בקיצור לא למומחים/מהנדסי פיתוח כמוך ;)
לאכזבתך בשנים הקרובות תראה שילובם בהרבה דגמים "עממים" כאשר השיקול של היצרן יהיה הוזלת מחיר,להציע טווח נסיע סביר לפחות לפי התקן WLTP (מציאות לחוד),ואמינות זה יהיה השיקול האחרון שלו !
כמובן לא הבנת את הסאבטקסט וגם מה שסימנתי,אחרת היית מבין שאף אחד לא מנהל פה דיון איתך על מכוניות על,במדינה שחוץ מדגמים עלובים שהיבואנים מכתיבים את השוק דרך צי רכב,כל דבר אחר,עולה מחיר הזוי כמובן עם רמת מיסוי פסיכי של המדינה.
תאמין לי מעניין את התחת שלי EV,רוב המוחלט של הצרכנים בעולם מחפשים רכבים חדשים בטווח של 35-50K דולר,אם הייתי חי במדינה נורמלית,עכשיו שצריך עוד רכב,הייתי קונה AMG A35 הכי מעפן לאשתי,וסוגר עניין,שיהיה כפי יותר מכל EV כולל מודל 3,אבל בגלל מיסוי וחזירות של יבואן זה עולה בסביבות 400K !!!

פורסם (נערך)

מה שאתה לא מבין זה שאם בעולם רכבי העל בו מציגים את מיטב הטכנולוגיה, תיבת הילוכים לא יעילה בשום תחום כמו שיפור יכולות המנועים החשמליים(כולל הטווח), אין שום סיבה להוסיף אותה לרכבים עממיים (ואני בספק אם זה יקרה) חוץ מרצון לגרום לעוד הוצאות בטווח הארוך לרוכשים. Vag אולי יעשו את זה כי על הז^% כמה יעלה לתקן ולהחליף בספק אם הסינים/קוריאנים/יפנים.

פורסם

פשוט מאוד, MG שמים לך מנוע חשמלי של מכונת כביסה והוא זקוק לתיבת הילוכים בכדי לשמור על היעילות שלו, כאשר טסלה מפתחת את המנועים החשמליים ולא רק, אלא כל תהליך ההינע עד לגלגל אשר מותאים לשמור על יעילות ההנעה וההנאה לאורך כל הדרך

• רעיון גרוע 2
  • לא הבנתי... 1
פורסם

החבר מעליי צודק, אחרי שעברתי על הspecs של geely ו mg, אכן רשום שם דברים בסגנון automatic single gear.  למעשה, לא הצלחתי למצוא רכב חשמלי עממי (פחות מ200000 ש"ח), רלוונטי לשנת 2022 שמשווק עם תיבת הילוכים. אני מניח שהתבלבלתי בגלל הגרסה הPHEV.

מה שכן שונה בין החברות זו הנעה אחורית מול הנעה קדמית. גם כאן יש שאלה אם זה משנה לנהג הממוצע.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, adi89 כתב:

פשוט מאוד, MG שמים לך מנוע חשמלי של מכונת כביסה והוא זקוק לתיבת הילוכים בכדי לשמור על היעילות שלו, כאשר טסלה מפתחת את המנועים החשמליים ולא רק, אלא כל תהליך ההינע עד לגלגל אשר מותאים לשמור על יעילות ההנעה וההנאה לאורך כל הדרך

Mg שמים מנוע בין 157 ל 177 כס עם 28.5 קג"מ, ממש לא מכונת כביסה (ובטח לא דורש תיבת הילוכים), וביצועים 0-100 של 8.5 שניות לרכב ששוקל טון שבע מאות זה יותר ממצויין, בייחוד כשזה מגיע במחיר אטרקטיבי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 19 שעות, gollu כתב:

מה שכן שונה בין החברות זו הנעה אחורית מול הנעה קדמית. גם כאן יש שאלה אם זה משנה לנהג הממוצע.

עקרונית לא אבל אין ספק שלכל החשמליות עם הנעה קדמית והרבה מומנט יש בעיה להוריד את המומנט הזה אל הכביש, מה שלא היה קורה עם הנעה אחורית. על כביש יבש זה לא נורא, על כביש רטוב זה כבר ממש לא מוצלח. אז כמובן שאפשר ללמוד למנן את המומנט אבל זה לא סתם שמרבית היצרנים עם שלדה ייעודית בחרו בתצורת בסיס של הנעה אחורית שבמקרה של רכב חשמלי, היא פשוטה הרבה יותר ליישום לעומת רכב בנזין. 

• אהבתי 1
פורסם

כמעט כל רכב חשמלי משתמש ב"תיבת הילוכים" עם גיר יחיד בגלל שהמנועים מגיעים ל20000 סל"ד, אין אפשרות פיזיקלית להניעה את הגלגלים במהירות כזאת.

מצרף סירטון עם הסבר די ברור שמתייחס דווקא לריבוי ההילוכים במכוניות הבנזין אבל נוגע בחלקו גם ברכבי החשמל

פורסם
בתאריך 14.1.2022 בשעה 17:44, Uri-G כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאם בעולם רכבי העל בו מציגים את מיטב הטכנולוגיה, תיבת הילוכים לא יעילה בשום תחום כמו שיפור יכולות המנועים החשמליים(כולל הטווח), אין שום סיבה להוסיף אותה לרכבים עממיים (ואני בספק אם זה יקרה) חוץ מרצון לגרום לעוד הוצאות בטווח הארוך לרוכשים. Vag אולי יעשו את זה כי על הז^% כמה יעלה לתקן ולהחליף בספק אם הסינים/קוריאנים/יפנים.

מה שאתה לא מבין מהתחלה,לשניה אני לא טוען לנחיצות של תיבת הילוכים ברכב חשמלי,כי מהתחלה הסברתי שאין לי מספיק ידע ובטוח הבנה איך מפתחים טכנולוגיות מול ספקי TIER בתעשיית אוטומוטיב,אבל ברגע שבוש,שהוא אחד מהספקי TIER הכי גדול בתעשיה הזאת משתעשע עם הרעיון הזה,כי יש גם כמה מגרעות במומנט לינארי בנושא של EMF ו-NVH,משקיע בפיתוח מוצר,עושה לובינג.....לך תדע מה ייצא מזה,ועוד ספקים אחרים ילכו לכיוון.הרי רוב היצרנים לא ירוצו לפתרון של ישר לתקוע סוללה של 70-100KWH,רובם יקנו פתרונות לניהול יעילות המערכת ההנעה החשמלית וסוללה,לא יהיה להם מחלקת פיתוח IT יעודי לפיתוח אלגוריתם,שכמו טסלה,אחרי X זמן מקבל עדכון דרך OTA,ופתאום התאסף לך עוד כמה ק"מ לטווח נסיע שלך,וכמו שאמרתי את רוב היצרנים לא מעניין הוצאות תחזוקה עתידיות של הלקוחות אחרי שיצא מאחריות,אבל ללא ספק ניחשת נכון באיזה רכב נראה את זה אם זה יגיע לפסי ייצור :rofl:  

אני חושב שלא כל הטכנולוגיות בעולם האוטומוטיב מתחיל ברכבי על,רובם לעולם בכלל לא יזלגו לעממיות משם,ויש הרבה פתרונות טכנולוגיים שנוצרים רק כדי לחסוך בעלויות ייצור/הגדלת שולי רווח של יצרן !

2022-01-15_19-18-54.thumb.png.8e058c9047800dc16e79d3e3ddd8f0d6.png

פורסם (נערך)
בתאריך 14.1.2022 בשעה 16:08, Uri-G כתב:

והזלזול הוא לא רק במהנדסים של פורשה, אלא בכל תעשיית רכבי הבנזין. תעשיית רכב ענקית בת מאה שנה לא מצליחה להדביק חברה חדשה מארה"ב שמייצרת רכבים בצורה סדרתית בקושי עשור. צריכים להיות מאוד מקובע כדי לא להבין שאם בעשר שנים של פעילות של טסלה, תעשיית הרכב עדיין רודפת אחריה ולא להיפך, הם עושים משהו אבל ממש ממש רע.

פה יש לי בעיה עם הנחרצות שלך,כי לאף אחד בפורום אין את הידע שיתן לו זכות (מעבר ליומרות או שחצנות) לקטול בצורה כזאת תעשיה שלמה !
אותם מהנדסים "פח" לפי הגדרתך,בשיתוף עם אחד היצרני גירים הגדולים ZF עשו את זה מכל מני סיבות,אחת המרכזית,הוספת 5% טווח סוללה,ומהירות מרבית כי להזכירך לגרמנים יש לא מעט כבישים ללא הגבלת מהירות ,הגיוני או לא,זה כבר סיפור אחר,אבל עדיין לא הייתי מזלזל במהנדסים של התעשיה הוותיקה,כמו שאני לא מזלזל במהנדסי טסלה,אבל בו זמנית אני לא חושב שהם עילוי,נכון גרמו לתעשיה שלמה "לחשב מסלול מחדש" אבל לא לעולם חסינים
https://www.wired.com/story/electric-car-two-speed-transmission-gearbox/
טייקן היה גם הרכב 800V הראשון בעזרת דלפי,שבינתיים נרכש ע"י אחד הספקי TIER החזקים בתחום הרכבים החשמליים BORGWARNER
https://www.borgwarner.com/technologies/power-electronics

דרך אגב גם הקוריאנים בחרו בהם לפלטפורמה החדשה שלהם  E-GMP,בנוסף ל-HITACHI והאחרונה VITESCO שכנראה גם יצרנים אמריקאים בחרו לאחרונה
https://www.electrive.com/2022/01/10/vitesco-receives-order-worth-billions-for-800v-inverter-from-the-usa/

טסלה מנגד נשארו עם מערכת 400V ופתחו את הסוללות 4680.
ברכב 400V שזה שקול ל-12000 RPM ורכב 800V שזה שקול ל-20000 RPM,באמת לא רואה צורך,אבל לכו תדעו בעתיד כדי לייצר רכבים EV זולים,יציעו רכבים עד 250V ושם יש היגיון בתיבת הילוכים,אף אחד לא נביא בפורום,זה בטוח.

קצת חפרתי בנושא,את האמת הנושא כבר נידון בכמה מקומות,הנה אחד
https://insideevs.com/news/511495/two-speed-ev-gearbox-inmotive/

ולפי תוכניות של כמה יצרנים במיוחד לרכבים לסגמנט A,הנה אחד,כבר מ-2023 תיבת הילוכים דו-הילוכים שיסופק ע"י BORGWARNER iDM146 ישולב ברכבים הקוריאנים.

2022-01-15_21-18-52.thumb.png.c9054e12f70158518b2225e31e3fbedf.png

מקור:
https://www.borgwarner.com/newsroom/press-releases/2021/06/02/borgwarner-to-supply-integrated-drive-module-to-hyundai-motor-group-electric-vehicles

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

הטייקן, בזכות התיבה שלו, הוא הרכב היחידי כמעט שמצליח להשיג טווח גדול יותר משמעותית מהטווח המוצהר בנסיעה בכביש המהיר (120 קמ"ש). מרבית הרכבים החשמליים העממיים מרגישים די חלשים (באופן יחסי להספק) מעל 120 קמ"ש ואפילו מודל 3 פרפורמנס לא ממש מרשימה בתאוצה של 100-200 קמ"ש. זה משנה למרבית הנהגים? ממש לא אבל בהחלט שיש מה לעשות בתחום.

• תוכן חדש...