רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
יש לנו ל2 בניינים יחד חנייה מצומצמת ואחד השכנים תופס מקום בחנייה עם רכב נטוש שלא עובד ולא זז, מלבד הרכב הנטוש יש לו עוד 2 רכבים פעילים לו ולאשתו באותה חנייה משותפת. התלוננתי לעירייה כמה פעמים, אבל זה לא עוזר כי הפקח מגיע ומדביק לו על הרכב התראה שהוא חייב להזיז את הרכב עד תאריך של משהו כמו 14 יום מההתראה, ומה שהוא עושה כל פעם שהוא מקבל התראה כזו הוא מזיז את הרכב בגרירה ממקום למקום הלוך חזור בחנייה כבר כמה פעמים שהוא עשה את זה. העירייה אומרת שהיא רוצה לעזור אבל זה החוק שמחייב אותה לתת לו זמן להזיז ומאחר והפקח רואה שהרכב לא במקום שבו נתן לו התראה הם לא יכולים לעשות כלום. לדבר איתו זה כמו לדבר לבטון יש דרך חוקית נוספת שיכולה לעזור לי? לפנות למשטרה? אם כן ל…
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, מישהו יכול להסביר לי איך מורידים את המושב האחורי בקיה סיד 2011? (בצד שמאחורי הנהג בעיקר)
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב, לאחר תאונת דרכים שרכבי היה מעורב בה, הוכנס הרכב למוסך מרכזי של היבואן לצורך תיקון. בתום הטיפול ולאחר דין ודברים עם חברת הביטוח הרכב שוחרר מהמוסך, בת הזוג שלי אספה אותו. שהיא הגיעה הביתה בחנתי את התיקון שנעשה לרכב ושמתי לב שישנם נזקי צבע ופח רבים לרכב באזורים אחרים. אזור התאונה היה בחזית, ונזקי הצבע והפח שנגרמו הינם בגג, צדדי הגג ובחלק האחורי של הרכב, כמו כן מעט בצידי הרכב (כמעט כל הרכב למעט החלק הקדמי, שגם בו העבודה לא בוצעה ברמה ראויה). מיד שלחתי צילומים של הנזק לנציג שירות במוסך, תחילה טען ואני מצטט "כל השריטות ששלחת נראות כמו בלאי טבעי של רכב במדינת ישראל" ו- "אין אצלי שום דרך לייצר כאלה שריטות במוסך". לאחר מכן ציינתי בפניו…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם. בעקבות שרשור הנהיגה בשלג ושרשור הפניה ימינה באדום, החלטתי לפתוח שרשור עם דוגמאות ודיון על הסדרי תנועה שלדעתי לפחות אף פעם לא יעבדו בישראל. מצרף תמונה של צומת שאם תעשה כזאת בארץ כמות התאונות שם תיהיה אסטרונומית. כמו שניתן לראות בתמונה, יש ארבעה נתיבים. אחד לפניה ימינה, שניים לנסיעה ישר ועוד שניים לפניה שמאלה. מה שמיוחד זה שהמסלול השני משמאל משותף לנוסעים ישר ולנוסעים שמאלה. אבל הרמזורים נפרדים. כלומר, אם אתה צריך ישר ועומד במסלול הזה, ולפניך יש רכב שרוצה לפנות שמאלה, אתה צריך לחכות עד שגם לפנייה שמאלה יידלק רמזור ירוק כדי שהרכב לפניך יסע שמאלה ואתה תוכל לסוע ישר. ההפרש בין זמני ההדלקה עומד על 20-30 שניות לפחות. …
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אף פעם לא ראיתי אותם במשך השנה - לפלס חומר לפני הנחת אספלט לדוגמא. מה תפקידם בפועל?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
במסגרת שיפוץ בבית החלטתי לעשות סדר גם בעליית הגג ומצאתי את "ארכיון" התחביב שלי. גיליונות המגזין טורבו החל המראשון אוקטובר 1988( עד גליון 88 בערך) וגם של אוטו . מתלבט מה לעשות בהם , כולם במצב מעולה. הצעות ?
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם וצפיה מתוקה לשלג 🤗 מחפש קישורים באלי אקספרס למערכת לזיהוי כלי רכב בשטח מת, עדיף ממישהו שהזמין ובדק. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רוצה למכור את הרכב שלי ממש בקרוב. הרכב שווה בסהכ 5k. עכשיו לשאלה אם אני מוכר את הרכב שלי, באיזה שיטה כדאי לי לקבל את הכסף מהקונה בצורה בטוחה במידה והקונה לא משלם במזומן?
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
במדינת חלם, סימוני הנתיבים בכל לילה חורפי וגשום, פשוט אינם נראים. אני בכוונה אומר מדינת חלם, כי יש לי הרגשה שבחו"ל אין דברים כאלה, בטח לא באירופה וארה"ב. כנראה שפשוט לא משקיעים בחומר צבע נורמלי שיהיה עמיד ב"לילות גשומים" ויבלוט כראוי. אני מעריך שזה מפאת זלזול ב"חורף הישראלי"? כך, כשנוסעים באיילון בלילה גשום שכזה, פשוט מנחשים איפה הנתיב שאמורים להיות בו. ניחוש זה נחמד, אבל כשיש עוד הרבה רכבים מסביב שדוהרים במאה קמ"ש לפחות וכל אחד מהנהגים שמסביב מבולבל ובצדק, הניחוש הופך להיות מעין משחק מפחיד שבו צריך לברוח כל הזמן מרכבים שעומדים לסטות בכל רגע נתון מנתיבם ולהתנגש ברכב הסמוך. ומה שיפה בכביש כמו איילון, בגלל שכל הזמן בונים מסביבו ומשרטטים מחדש נתיבים, אז יש אפילו סימונים…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לתשומת ליבכם, מחיר הדלק - בנזין עולה בשירות עצמי - 6.37 שקלים לליטר למחיר של 6.71 שקלים לליטר https://www.ynet.co.il/economy/article/rywqtjx0f
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי זקוקה לעזרתכם אז לפני כשבוע קניתי סקודה פאביה 2009 אוטומט לא היתה בעיה וגם אי אפשר לראות שהפלנצ שחוק בבדיקה, כש זה קורה זה פשוט קורה. שבוע נסעתי ברכב והוא היה במצב מצוין. אתמול חניתי ליד עבודה כרגיל וכש חזרתי מעבודה והתנעתי את המנוע - קפצה לי בלוח מחוונים התראה שמנוע חם ! מיד בדקתי מים - הם נעלמו ( ויום לפני היה מיכל מלא )! רצתי לתחנת הדלק קניתי מים מילאתי. כעבור חצי שעה מיכל כבר היה חצי ריק! הבנתי שיש נזילה. ! מילאתי שוב מים השארתי רכב ליד עבודה בחניה וחזרתי הביתה באוטובוס. היום על הבוקר הבאתי רכב למוסך דרך אגב מיכל שוב נהיה ריק והיה מלא אתמול !. עשו בדיקה בשביל לאתר אמ מיקום הנזילה ואמרו שיש בלאי בפלנצ הוא פשוט נשחק כנראה עם השנים ומשם הנזילה וצריך להחלי…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 23.3 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב מסוחר רכב העברנו בעלות והכל עכשיו היד הקודמת שהביאה את הרכב למגרש היה רשום ברישיון שלה מעוקל, הסוחר רכב אמר לי שהחוב נסגר והוא העביר את הרכב דרך תו סחר כדי שלא יהיה עוד דוחות או משהו כזה.. מה זה אומר בעצם ועד כמה אמין מה שהוא אומר לי? Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום בדה מרקר : אפשר לתקן את המכונית גם ליד הבית: אושרו תקנות למוסך נייד למרות התנגדות איגוד המוסכים, אישרה ועדת הכלכלה למכונאים להגיע לבית הלקוח על מנת לבצע תיקונים קטנים בכלי רכב, שאינם דורשים מכשור כבד . https://www.themarker.com/dynamo/cars/.premium-1.10578255 התקנות שאושרו יאפשרו בעיקר ביצוע תיקונים קטנים הכוללים בין היתר - החלפת מסנני אוויר, מסך מגע, פקדי חלון, ידיות דלת והחלפת שקע טעינה (במתח נמוך). כל אלה היו מוגדרות כפעולות שמצריכות איש מקצוע ופיקוח של מנהל מקצועי במוסך, אך אינן דורשות מכשור כבד ואת התשתיות הקיימות במוסך. premium-1.pdf
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברצוני לקנות רכב שהגיע ביבוא אישי ע"י עולה חדש לפני סביבות 10 שנים ועדיין מופיע לו ברשיון הערה על הגנת מכס לצורך העברת בעלות אשמח לדעת למה זה מופיע ואיך אפשר להעביר בעלות
הודעה אחרונה מאת יהודה יהודה, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם בצומת עקרון (ליד קרית עקרון)מפגש כביש 40 וכביש 411 יש מצלמת רמזור?
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בקצרה - אני עם android, אשתי עם apple. האם יש אפשרות לחבר מפצל USB כך שהכבלים שלנו תמיד מחוברים וכל פעם שמישהו אחר נוהג הוא יוכל להתחבר לכבל הנכון והאפליקציה תעבוד? או שהמפצל יגרום לבעיה בהתחברות?
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
עיקרי המבחן לג'יאומטרי C בשיתוף car-pad לג'ילי ג'יאומטרי C התוודעתי כמו כולם עם השקת הרכב בארץ, והמחשבה שעברה לי בראש היתה 'נו, עוד ג'יפון סיני more of the same', יאללה, נתאם לו מבחן כשיסתדר. מספר ימים לאחר מכן אני פוגש חבר בעל נסיון רב בתחום והוא אומר לי 'תשמע יואב, הג'ילי הזו אתה חייב לקחת אותה בדחיפות למבחן, היא לא game changer אלא היא game over', כלומר היא לא משנה את חוקי המשחק מעכשיו ואילך אלא היא סוף סוף רכב חשמלי בשל וראוי. בסופם של שלושה ימי מבחן עם הג'ילי ג'יאומטרי C, אני יכול לומר כי אם אתם מתעניינים ברכישה של רכב משפחתי כלשהו בטווח המחירים שבין 120.0 אש"ח ל 160.0 אש"ח, הג'יאומטרי C צריכה להיות גבוה מאוד ברשימת העדיפויות שלכ…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מצורפת תמונה. לתדהמתי אני מקבל דיווחים מחברים עם האאוטלנדר החדש 2x4 שעלו לירושלים ונוהגים בשלג כשהם בוחרים במצב "שלג" בבורר. נשמע לכם הגיוני?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני צריך דחוף לעשות העברת בעלות על רכבי אבל הוא עם תו נכה ובאתר לא מאפשרים עד תשלום ההפרש אני כבר שעתיים מנסה ולא מצליח הטסט לרכב הוא בתחילת ה04 מישהו יכול להסביר לי את התהליך😭
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כתבה שמביאה נתונים על מסירות רכבים באירופה https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sygz33rtt https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/best-selling-cars-europe-2021 מעניין שטסלה לא בראש סוף שבוע נהדר לכולם
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
נהיגה בשלג קל 1 2 3 4 5
מאת race driver-
- אחראי פורום
- 29 עוקבים
- 68 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
טיפים בבקשה, חוץ מפשוט להשאר בבית שזה הכי בטוח. וכמובן להימנע מתנועות / בלימות פתאומיות. איך האחיזה יותר טובה בשלג, בלחץ צמיגים מלא או מופחת ? עדיף ליסוע על החריצים השחורים או על השלג ?
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
-
נצפה היום בכרמיאל - סובארו BRZ כחולה עם "ל". לצערי לא יכולתי לצלם. כבר דובר פה בדיון אחר על טסלה 3 כפולת דוושות. האם מישהו ראה "ל" מופרך יותר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי לכולם, אני כבר מספר שבועות מחפש לקנות קיה פיקנטו (דגם GT Line) משנת 2018 צפונה ונתקל במחירים לא שפויים! אנשים יודעים שיש בעיה עכשיו עם האגרות רישוי במשרד התחבורה ושאין רכבים חדשים זמינים אז הם מרשים לעצמם לדפוק מחירים בשמיים. אני די צריך רכב בדחיפות ולא יכול לחכות עכשיו 3,4 חודשים עד שהשוק ירגע.. הגעתי דרך המלצות בפייסבוק לסוכנות הרכב קאר אקספרס, שהם למעשה סוחרי רכב מורשים ויש להם בדיוק את הרכב שרציתי. (שנת 2019, יד 2, 50,00 ק״מ). המחיר מעל מחירון אמנם אבל פחות ממה שהולך ביד 2. אני ממש מתלבט האם ללכת על זה ולקחת לבדיקה או לרדת מזה? הרבה אנשים שומעים סוחר רכב ונרתעים, אני לא מבין כלכך למה. הרי אם עושים בדיקה במקום שאני בוחר והכל תקין אז אין לי ממה לחש…
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
-
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אז הבת שלי נסעה לה שמחה וטובת לב בכביש 5, כאשר לפתע הצמיג האחורי-ימני התפוצץ. אחרי שבמשטרה אמרו לה לפנות לידידים, ואחרי שהבחור הנחמד מידידים נאבק חצי שעה במנגנון הגלגל הרזרבי של הקליאו, היא המשיכה לפנצ'ריה בראש העין. הצמיג המדובר היה של Dunlop. להפתעתי, הבחור בפנצ'ריה, שהציע לה צמיג של Riken, אמר שאין שום בעיה להשאיר את הצמיג השני, Dunlop כאמור, ולנסוע עם שני צמיגים שונים על אותו ציר (עוד פרט חשוב: הצמיג השני הוא בן 4). ההמלצה הזו היא בניגוד מוחלט לכל מה שאני מכיר, ואני תוהה - אני מפספס משהו?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הי אם מישהו אמור לקבל רכב חברה (ליסינג) מחברת הרץ, השייך לקטגוריה C, נכון להיום, על אלו מכוניות מדובר? תנו לי דוגמאות, הכל נורא לא ברור באתרים הישראליים...
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, כמו בכותרת, יום מסלול בגשם, רכב עם הנעה קדמית. מה צפוי להיות שונה? מה צריך לעשות אחרת? {יש לי הרבה שעות מסלול יבש} תודה
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם נסיעה בשלג גורמת נזק כל שהוא לצמיגים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני בתהליך רכישה של הרכב. עשיתי גם בדיקה במכון בדיקה, אבל הם לא בודקים את המערכת ההיברידית (בכלל הבדיקה הייתה לא רצינית, אבל זה לא העניין). יש רעש מוזר ככל הנראה קשור למערכת ההיברידית, בנסיעה ממש איטית. אני לא מדבר על הרעש המונוטוני של פעולת המנוע ההיברידי (כעין שריקה) אלא רעש שאורכו כשתי שניות והוא קורה (או לפחות נשמע) רק בנסיעה ממש איטית, קרוב לבלימה או האצה עדינה מאפס, למשל בפקקים. בדקה של נסיעה בתנאים המתוארים, הוא יכול להישמע כמה פעמים. VID_20220125_143906(0).mp4 דומה לרעש של מנוע חשמלי קטן (כמו קיפול מראות). מכירים? תקין או לא? מדובר על אוריס הייבריד 2016. אציין שאחריות הסוללה הוארכה …
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הונדה סיוויק האצבק 2011 זה הרכב שלי. לאחרונה התחילו לרוץ בי מחשבות על להביא רכב חדש, פחות ק"מ (שלי על 178 אלף) ולנסות משהו אחר. אני יודע שהמחירון של ההונדה הוא יחסית מחזיק מעמד, ואפשר להגיד שהרכב שווה 28 פלוס מינוס. השאלה, כמה לדעתכם ייתנו לי עליו בחברות כמו אלבר, אלדן וכד' והאם זה יהיה משתלם לדעתכם? אני פשוט רוצה ממש למנוע ממני כאבי ראש בתקופה לחוצה מאוד של לקבוע פגישות עם אנשים, לעשות משא ומתן וכו'.. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
לקנדים נמאס מתופעת הנהגים שנוסעים עם DRL בלילה ללא תאורה אחורית. על פי החוק החדש בקנדה, רכבים חדשים יחוייבו כדלהלן: פנסים אחוריים שנדלקים יחד עם ה-DRL הקדמי הפעלת אורות אוטומטית בחשכה, או לוח מחוונים חשוך כשהאורות כבויים. הלוואי עלינו. https://www.canada.ca/en/transport-canada/news/2018/03/transport-canada-goes-ghostbusting-targets-phantom-vehicles.html https://www.caranddriver.com/news/a37490555/canada-automatic-headlight-rules/
הודעה אחרונה מאת EliC25,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)