רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אוטו שהורד מהכביש ויש תעודה אדומה כיצד מוכרים? יש צורך בעדכון כלשהו? או פשוט מעבירים כסף ונגמר בתעודה רשום לפירוק
הודעה אחרונה מאת Eric, -
-
קרב יפאניות משומשות - טויוטה יאריס2017-2019 VS הונדה ג'אז 2015-2020 סקירה לאחר 3 שבועות עם יאריס 1500 1 2
מאת itamarg-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
"מה פיקנטו? אתה רציני? אין מצב לקבל איזו יאריס במקום?" אמרתי לנציג של חברת ההשכרה לפני קבלת הרכב החליפי מהביטוח. "אתה יודע מה, יש מצב, קיבלת. יאריס מנוע 1500". אמרתי לנציג הנחמד תודה רבה ויצאתי לרכב. 55500 ק"מ סך הכל. עושה סיבוב, חותם על המסמכים מקבל מפתח ונוסע לשלום. מתניע, לוחץ על הגז, וואו איזה הבדל לעומת ההונדה! המנוע מרגיש נמרץ וחי. אבל רגע. החיים לא נגמרים ב 0 ל- 100 ומנוע זה לא הכל. לצערי יש לא מעט מגזינים היום שהיבואן מממן אותם וכל כתבה שנייה היא כתבה פרסומית. אני כותב את מה שאני מרגיש ורואה מנקודת המבט שלי וגם אם לא יסכימו איתי, זה בסדר, זו דעתי האישית. פנים הרכב, אבזור ונוחות סביבת הנהג לא מזמינה. הרכ…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
בספינה באוקיינוס האטלנטי, העושה דרכה לארה"ב, כשהיא עמוסה ברכבי יוקרה מדגמי פורשה, אאודי וכנראה רכבים נוספים מדגמי פולקסווגן, פרצה שריפה. כתבה נרחבת (באנגלית)
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מערכת מקורית שמגיעה עם קיה נירו , מסך 8 אינץ , אשמח לדעת איך אני מבטל את תדר ה AM ברדיו ,בהנעת הרכב הוא הרבה פעמים עליו וזה ממש מיותר , גם במעבר בן רדיו לבלוטוט אפשר לדלג עליו .אשמח לדעת גם איפה מכניסים סים סלולאר למערכת . תודה רבה ,
הודעה אחרונה מאת shaul0309, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, קיה נירו פלאג אין נטענת גם במשך הנסיעה? בברקסים? בסיבובי הגלגלים? אם בכלל? או רק כאשר מטעינים?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אני לא נכנס אם עושים עבודה טובה או לא ולא נכנס לדיעה אישית. כאשר אדם מעוניין לרכוש רכב חשמלי ונכנס למכון לבדיקת הרכב. האם המכון נותן חוות דעת כלשהי בנוגע לאורך חיי המצברים בעת המכירה?. תקינות המצברים?.
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ראשית, אני יודע שפחות שווה לבצע את זה ככה כי זה יהיה יותר יקר, אבל חוץ ממקומות הטענה ציבוריים אין לי את האפשרות להטעין או להקים תחנת הטענה בבית, חייב להטעין רכבי פלאג אין??, אני מעדיף את הנירו פאג אין, כי יש לו יותר פיצ׳רים וחצי כיסאות עור וגם כי כרגע אין במלאי קיה נירו היברידית..
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מניח שהנושא לא חדש וקצת נטחן פה אבל בכל זאת משהו נראה לי נורא דפוק לפני שהתחדשתי ברכב חשבתי לקנות ראב 4. משהו בצורה שלו היה נראה לי יפה וסמכותי כזה והגובה שלו עניין אותי כי יש לי קצת בעיות גב קצת נסעתי וישבתי בו והאוטו פשוט לא מיוחד בשום צורה (אוקיי אולי מרווח) לא חזק ובטח לא בעליות, מנוע רועש בהאצות בעיר אחרי כל באמפר אתה מתפרק ושום דבר ברכב לא מרגיש איכותי במיוחד. פלסטיקים פשוטים ומושבים לא נוחים (מאחור זה פשוט מיטת סוכנות) אין מערכות בטיחות ובכללי אבזור מינימלי מאוד אולי חוץ ממולטימדיה סבבה עכשיו נכנסתי ליד 2 לראות מחירים והייתי בהלם. אנשים רוצים עליו 100 אלף ועד 130 ואפילו 140 אלף (!!!) עכשיו למה שבנאדם יהיה חמור לשלם על אוטו כזה 50 אלף י…
הודעה אחרונה מאת פראג, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אחרי הפסקה של מס' חודשים חוזר הדגם ההברידי של היונדאי קונה להיצע של כלמוביל. הפעם היא מגיעה בגירסה מאוזברת הכוללת ניטור בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית שלא היו בדגם הקודם. המחיר: 149900 ש"ח סביר להניח שבקרוב תצטרף להיצע גם גירסת מאובזרת פחות וזולה יותר.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קישור לכתבה https://www.caranddriver.com/news/a38961880/chevy-spark-discontinued/ שברולט ספארק תופסק בהמשך השנה, כשהייצור יימשך עד אוגוסט. שברולט לא תציע מחליף ישיר ל-Spark, אלא תפנה את הלקוחות לקרוסאוברים המשנה-קומפקטיים של Trax ו-Trailblazer.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
החל ממחר בחצות - מחיר הדלק יזנק ויעמוד על 7.04 שקלים לליטר. עלייה של 33 אגורות בהשוואה למחיר מהחודש שעבר.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום לאיזה רכב מסחרי בינוני יש שקע 110/220 מובנה? הכוונה היא רכב מסחרי שבו ניתן לשים מוצר להדגמה שצורך 110/220 וולט , וזאת מבלי להצטרך להתקנה של ממיר חיצוני. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Lamalo, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר אחד אשתי זורקת לי: "יש לי ממש רעשים מוזרים כשאני בולמת". הרכב הוא 3008 בן שנה וחצי. בדיקה קצרה מעלה שרפידה כבר לא קיימת, והיא כבר שבוע בולמת וחורטת את הצלחת 🙄 כמובן שהשבתתי לה את הרכב (לקחה את שלי) וישר נסעתי למוסך המרכזי בשורק. תמצית השיחה: "הגעת בלי להזמין תור? נוכל לטפל ברכב רק בעוד שלושה ימים, אני מציע לך ללכת למוסך אחר" מפה לשם, טלפון לשרותון, מזמינים אותי בשמחה להגיע, אני מגיע לשם ולשני הצדדים ברור מה הטיפול הנדרש. הנציג מתזכר אותי שבעוד 2,000 ק"מ מגיע הטיפול השנתי (טיפול גדול) ואני מסכים לעשות אותו כבר עכשיו תוך הבטחה שהם יתעדפו אותי בתור כי אני ממהר. בסופו של דבר, הרכב נכנס מיד לעבודה, תוך מעט יותר משעתיים …
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, היום לראשונה במקרה יצא לי להעביר את היום ביונדאי יוניק היברידית ומאוד אהבתי את צריכת הדלק! 1:20 אני חושב להחליף את הרכב שלי לרכב היברידי כלשהו... מה האופציות מלבד יונדאי?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב , הלך המנוע ברכב בפניי יש שתי הצעות משני מוסכים שונים הראשון מנוע מיבוא כלל התקנה 3000 שח עם אחריות 3 חודשים . והשני מנוע מפירוק לטענתו עובד 100% ללא בעיות מפורק מרכב פורד פוקוס 2009 שעבר תאונה . 2200 שח מורכב כולל אחריות 3 חודשים , הבעיה ששני המוסכים לא יודעם כמה המנוע נסע . אני מאוד מתלבט ,עזרתכם
הודעה אחרונה מאת מני א, -
ממשיכים לתכנן תכניות ואלוהים צוחק. אז בהמשך לרכישת הסורנטו בשרשור הנ"ל והתכנון לרכוש מאבריק לסופש"ים, מטרד בשם מרפק טניס (אפיקונדיאליטיס) שלא רוצה ללכת לשום מקום, נשאר כרגע, והדבר האחרון שהוא זורם איתו זו נהיגת שטח אינטנסיבית למסלולים של נהיגת 10 וגם 14 שעות ביום...אז המאבריק לא קורה בינתיים. המונדאו נמכרה מחוסר שימוש, ובצל הקורונה החיים מתנהלים בעצלתיים. אין חופשות, אין טיולים ויש רק מינימום של ביקורי משפחה הכרחיים. מכאן והלאה, מי שאוהב סיפורי רכב (בסגנון שלי) אז שימשיך לקרוא, ומי שלא, שידפדף לפסקה האחרונה...(;- כרגע לא מובטל, אבל יש מידי פעם רגעים של בטלה, ומי לא יודע שהבטלה מביאה לידי שעמום, והשעמום לידי דפדוף מוגזם באתרי רכב ובמבצעים, והדפדוף לידי חטא. איז…
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש לשכור טסלה ליום יומיים, גיגלתי וחיפשתי ולא מצאתי משהו אשמח אם מישהו מכיר חברה באזור המרכז שיכתוב כאן תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני צריך לחדש את הביטוח לרכב מקיף+חובה לרכב פורד פוקוס 2011. חברה שאני לא זוכר את שמה, זה רכב של אבא שלי והוא עשה את הביטוח דרכם אבל הם העלו את המחיר בכמה מאות שקלים ולא מוכנים לבוא לקראתי, אמרו לי תעבור לחברה אחרת, זה המחיר שלנו. אני ללא תביעות קודמות או שלילה. קיבלתי הצעה מחברת ליברה במחיר של 2700 שקל שזה כולל את רוב הדברים שאני צריך, קיבלתי גם הצעה מחברת הכשרה GO במחיר של 2700 שקל ואם אני מוריד את האפליקציה שלהם המחיר יורד ל 2600 שקל יצרו איתי קשר נציג WOBI בהצעת מחיר מחברת מגדל עם מחיר 2700 עם אותם תנאים מהחברות שרשמתי. האם יש למישהו ניסיון עם החברות האלה? הכשרה GO קצת מרתיע מכיוון שהבנתי מהנציג שזה מתנהל דרך אפליקציה. החברו…
הודעה אחרונה מאת גלגולה, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רכב מיושן שהיה משלם אגרת רישוי חצי שנתית בסך 749 קיבל השנה אגרה בסך 788 ₪, הייתכן דבר כזה? הייתי בטוח שברכבים ישנים האגרה כבר לא משתנה .
הודעה אחרונה מאת much, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מישהו יודע האם יש באינפיניטי Q50 sport מנוע 2000 טורבו 4 צילינדר גל זיזים אחד או שתיים
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 8 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נסעתי בכביש ראשי במהירות תקינה והגלגל התפוצץ בגלל בור בכביש, מה ניתן לעשות בנושא?
הודעה אחרונה מאת adirnasri, -
כביש 443 מזרח, במחסום מכבים. המחסום הינו רק לכביש המערבי, היינו אלו שנכנסים משטחי יו"ש, והכביש המזרחי פתוח ללא מחסום. בקטע הרלוונטי, ישנם מספר בורות כבר תקופה ארוכה. כשטילפנתי לנתיבי ישראל, ענה לי המוקדן הנחמד כי הרבה מתלוננים על כך, והקטע הרלוונטי הוא באחריות משרד הביטחון, משום ששם הוא שטח מחסום מכבים. לא טילפנתי למשרד הביטחון משום שיש לי הרגשה שלא אמצא את האחראי לזה (תקנו אותי אם אני טועה), אך אני מניח שאם אמצא את הנ"ל הוא יטען לי כי המחסום הוא רק על הצד הצפוני (הנתיב המערבי) של הכביש ולכן אין להם אחריות על צידו הפתוח. חלם. מצ"ב תמונת אויר של המחסום. החץ מורה על מיקום הבורות.
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
אהלן, אבי בן 80 ולכן צריך לחדש רישיון כל שנתיים (בעזרת מילוי הטופס המתאים). בגלל הקורונה לא יכל ללכת לאופטימטריסט, ורק עכשיו עשה זאת, הרישיון יפוג בסוף החודש הזה. את הטופס צריך לשלוח בדואר למשרד הרישוי, אבל כולנו יודעים כמה מהיר ואמין הדואר. בשל כך שהרישיון עומד לפוג ולא יודע כמה זמן יקח לטופס להגיע בדואר, ראיתי שניתן להגיש את הטופס בצורה מקוונת, כאן: https://motssl5.mot.gov.il/FORMS/he/medical-tests/lang/he-IL העניין הוא, שאין לנו סורק, וצילמתי את הטופס עם הנייד. האם זה קביל? אני יכול פשוט לשמור את התמונה כPDF, אבל אני חושש שהטפסים האלו נסרקים עם סורק מיוחד במשרד הרישוי (אולי בגלל זה מבקשים למלא בעט שחור), ולכן נראה לי …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
4 חודשים של חיפוש הסתיימו. אז מה חיפשתי ? האמת שגם אני לא הייתי סגור על זה, כן ידעתי שאני מעוניין ב SUV גדול, 4X4, נוח בכביש וסביר בשטח. התקציב עמד תחילה על 80 אלף ש''ח, משום מה זה היה נראה לי סכום הגיוני להתחיל את המסע לעולם הג'פים, אך מהר מאוד הבנתי שמשימה קלה זאת לא תהיה. איזה מכוניות בדקתי ? יוקון, קאיין, הונדה פיילוט, דיסקו 4, דיסקו 3, פרילנדר 2, לנד-קרוזר ארוך, פאג'רו ארוך וגרנד צ'ירוקי. כמו שניתן להבין מהרשימה לא הייתי סגור על עצמי בכלל, אבל בכלל , התחלתי לעשות טלפונים להפגש עם אנשים לעשות נסיעות מבחן: יוקונים פשוט קירקשו על כל בור בנוסף אפס התחברות לרכב. קאיין רק דיזל - לא נכנס לתקציב אחד נורמלי, ולבסוף הפחד …
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לא משהו שרואים כל יום ובטח שלא בארץ. נצפתה הבוקר בתל אביב. אין לי מושג, מה הדגם המדובר, אבל נראה כמו טנדרון, לרכב היה לוחיות 'במבחן' ומדבקות של בוש. מאתגר את המומחים פה, לדעת במה מדובר
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בסוף החודש (שבוע הבא) נגמר לי ביטוח החובה על האופנוע. בגלל שכרגע אני לא נוסע עליו ואולי אמכור אותו בחודשים הקרובים כרגע אני לא מחדש. העניין הוא שהטסט שלו הוא עד אמצע אפריל ואני רוצה להספיק להעביר טסט לפני שנגמר הביטוח. הגעתי היום לרשיומט בסופר פארם וכשהזנתי את הפרטים לחידוש רישיון הוא נתן לי רק את האופציה לשלם 10 ש"ח ולקבל כפל רישיון. אני יודע שפעם היה אפשר לחדש רישיון חודשיים לפני הטסט ובן דוד שלי סיפר שלפני שנה הוא חידש אפילו כמעט שלושה חודשים לפני. מישהו יודע האם השתנה משהו והאם יש דרך אחרת לחדש את הרישיון (אולי במשרד הרישוי)? תודה *עריכה* מעדכן שאיך שפרסמתי את הפוסט נזכרתי באופציה של …
הודעה אחרונה מאת elik0, -
מכר שרכש סינית חשמלית אמר בנחרצות ש"כל היבואנים" מתחילים לדחוף טיפולים תקופתיים לרכבים החשמליים שלהם ומי שלא יבצע אותם, כמובן שמסתכן באובדן אחריות. קומבינה ישראלית חדשה? במה בכלל יש לטפל ברכב חשמלי לאחר 10-15K? מילוי נוזל וישרים?
הודעה אחרונה מאת galbh, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סיפור מעניין מאחוריו, נראה בהחלט מסקרן. https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/h1o0t11slc?utm_source=taboola&utm_medium=referral&utm_content=internal
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעוניין בגגון לרנו קפצ'ור 2018 עם גג זכוכית (חלקי) וללא מסילות. היה לנו מזמן גגון של THULE למאזדה דמיו, שהחזיק יפה שנים, לכן אני מעוניין להמשיך עם החברה. יש באתר שלהם המלצה ל-5 קונפיגורציות שונות: https://www2.thule.com/en-gb/buyers-guide?c=roof+racks&q=HD67q6PuK יש למישהו ניסיון/המלצה לגבי קורות הרוחב? לא מדובר בהתקנה קבועה אלא רק לפי הצורך. מתכוון להזמין באמאזון אירופה.
הודעה אחרונה מאת zadoki,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide