רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
קצת מושך את השרשור הצידה אבל גם כך הוא מתנפח למימדי ענק. מה ההבדל בין ה 1.5HDI ל 1.6HDI? שואל כמי שרכש 3008 1.5HDI וחי תחת הרושם שזה תחלס אותו המנוע בנפח מופחת.
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי. יש לי רנו זואי 2021 נוסעת לי בערך 260/280 קמ האם אוכל להגיע איתה מחולון לאילת עם עצירה טעינה בדרך גם אם זו עצירה של 40 דקות ~? ואם כן איפה כדאי לעצור להטעין בדרך
הודעה אחרונה מאת ldti, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי לחיצה על כפתור הנעה אין שום תגובה אפילו מסך לא נדלק . פיוזים , ממסרים,מצבר, כפתור הנעה , מפתח ,בית מפתח נבדקו ונמצא תקין
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
כתבתי בעבר מדוע ואיך קניתי יאריס קרוס היברידי. קיבלנו אותה ב-14.2 והגיע הזמן לכתוב קצת על המכונית. ראשית אציין שאני טרחן בן 55 וכנראה לכן אני מרוצה מהמכונית 😝 עוד סיבות אפשריות לכך שאני מרוצה מהמכונית הן שזאת המכונית החדשה הראשונה שקניתי בחיי (קיבלתי בעבר מכוניות חדשות בליסינג, זה קצת שונה) ושאני משווה אותה לטויוטה אוריס היברידית 2015 שהייתה ברשותנו וליאריס לא היברידית 2013 שעדיין ברשותנו. בזכות הסקירה של dorsht על קבלת הקורולה שלו, אתחיל בתהליך המסירה: רכשנו את הרכב בסוכנות דנאל מוטורס בכפר סבא. בניגוד לסוכנות שפילמן בפתח תקוה, לדנאל אין חדר מסירה וקיבלנו את הרכב על המדרכה מחוץ לסוכנות. בחור צעיר ונחמד הסביר לנו בפירוט על הרכב כולל כל הפונקציות. המידע ה…
הודעה אחרונה מאת motior, -
הסיפור שלנו מתחיל לפני בערך שנה ושליש. אשתי לפני לידה ואני נוסע להורים שלה לאסוף שידת החתלה. לא אמורה להיות בעיה לדחוף אותה לתוך הפונטו, מורידים את המושבים וזה בדוק נכנס. זה לא נכנס. גם אחרי פירוק של כמה דברים שחסמו את פתח תא המטען השידה הייתה רחבה מדי ב-2-3 ס"מ. סעמק. צריך סטיישן. ז'תמורת, זה מה שאמרתי לאשתי. בשבילי זה סתם היה תירוץ לקנות סטיישן. תחילת החיפושים נדחה למשך כמה חודשים כי "כמה פעמים כבר תצטרך להוביל דברים כאלה?!". יופי. גם כן היא עם ההיגיון המושלם שלה... אז הסתדרנו כמה חודשים, אבל נסיעות להורים תמיד דרשו כמה דקות של "טטריס תא מטען" כדי שנוכל לשבת בלי סירים על הראש. אבל אז אחד המנהלים כותב בקבוצת הוואט…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי רנו פלואנס דיזל 2014 ואין לו בקרת שיוט יש אפשרות להוסיף ? קיים תשתית לבקרת שיוט?
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
i4 e-Drive 40: הנעה: אחריות 0-100: 5.7 הספק: 340 כ"ס מומנט: 43.8 קג"מ טווח WLTP ק"מ: 590 טווח ריאלי ק"מ: 470 מחיר: 399000 ש"ח i4 M50: הנעה: כפולה 0-100: 3.9 הספק: 544 כ"ס מומנט: 81 קג"מ טווח WLTP ק"מ: 510 טוח ריאלי ק"מ: 430 מחיר: 539000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כתבה מעניינת ומפורטת מאוד שעושה חשק לרכב חשמלי. מעכשיו נצטרך למדוד צריכת חשמל פר ק"מ במקום צריכת דלק. מי שיקרא עד הסוף יראה שהמחיר בחו"ל קרוב לטסלה מודל 3, מעניין כמה ההפרש יהיה בארץ 😜 https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/2022-ב-מ-וו-i4-נחשפת-במלוא-הדרה-כל-הפרטים תהנו!
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דו"ח המבקר, חושף דברים שכבר יודעים. - 60 אחוז מהחלפים אצל היבואנים יקרים ב50 אחוז - יבואני הרכב מחזיקים 96 אחוז משוק ייבוא הרכבים (4 אחוז לייבוא מקביל) - בין 2014 - ל2019 יבואני הרכב נהנו מהוזלה משמעותית עקב התחזקות השקל , מה שהוזיל ליבואנים את הרכבים ב538 מיליון ש"ח, הרווח הגולמי גדל ב-612 מיליון שקל. היבואנים לא גלגלו את ההוזלות לציבור. - בכל שנה נוספים 120 אלף רכבים נטו. - בבדיקה בתחום החלפים עולה - שייבוא אישי של חלפים זול ב 93 אחוזים מהמקרים. ( עם פערים של פי 3 ,4 , 6) המבקר הוסיף "ממצאי הבדיקה עשויים להעיד על סימנים לבעיות ברמת התחרותיות בענף הרכב" לדעתי משרד האוצר לא מעוניין לשחוט תרנגולת שמטילה ביצי ז…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי שזגג רכב הרכיב חזרה את הרמקול בדלת הנהג בעזרת מברגה רוטטת הצלילים ממנו נשמעים מעוותים. היתכן?
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז ככה בקצרה אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה, האימפלה האלמותית (10 וחצי שנים אצלי, סיכום בהמשך אחרי שאשתחרר ממנה רגשית😅) כבר הזדקנה, הגיעה ל 240K ק"מ ולמרות שעדיין הייתה במצב סביר, החלטתי שהגיע הזמן להתחדש. דילמה במה לבחור כמעט ולא הייתה לי כי אני צריך: רכב מנהלים (לא יכול משהו אחר), חסכוני (סביב נניח ה 1/20 בינעירוני), חזק (כי התרגלתי ל V6 וקשה לרדת מזה). תקציב שהעמדתי זה באזור ה 80K עם יכולת להגדיל קצת אם צריך. ההתלבטות ההתחלתית הייתה בעיקר בין ניסאן מקסימה 2016 "צורה חדשה" שהמחירים שלה היו יותר לכיוון ה 90K לבין קרייזלר C300 נניח 2014. לענין החסכוניות, לשניהם תכננתי התקנת מערכת גז (זו גם הסיבה דרך אגב שלא שקלתי למשל אימפלה חדשה יותר, מנוע הזרקה ישירה פחות מתאים …
הודעה אחרונה מאת mamtani, -
מקור. אם רוצים לחוקק חוק כזה, אז צריך קודם לדאוג ש 4 חודשים מראש יהיה כבר ניתן לעשות טסט לרכב. אבל, בכל מקרה החלטה הזויה. מצפים מכל אחד שמתכנן למכור את הרכב לעשות טסט 3 חודשים מראש ולמכור אותו עם טסט לשנה ושלושה חודשים? שהרי ברכבים ישנים עלות טסט מהווה חלק ניכר מעלות הרכב, ואז יתחילו ויכוחים עם הקונה על המחיר. והאם הטסט בכלל מבטיח את תקינות הרכב? הקונה צריך לבדוק את הרכב בעצמו/במכון יעודי/במוסך ועל סמך זה להחליט. כשקניתי רכבים יד 2, הסתכלתי על תוקף הטסט, אבל לא על כזה שמעיד על תקינות, אלה בשביל לחשב מתי תהייה עלות נוספת על הוצאות רכב.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני חונה בחנייה טוב עומד לא מפריע לאף אחד נהג מצפצף לי אני חושב אולי אני חוסם אותו אני זז והופ החצוף לוקח לי את החנייה. פשוט לא יאומן במקום לשאול כמו בן אדם אם אפשר את החנייה.
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי שוקל לעשות חיישני רוורס, איפה מומלץ בנתניה וכמה אמור לעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת מאיר פנחסי, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כלמוביל, יבואנית מיצובישי השיקה את המיצובישי אקליפס קרוס החדש. קרדיט לתמונות - תומר פדר בשיתוף car-pad אתר הרכב של יואב פולס האקליפס קרוס המקורי השוק ב 2018 והיה חלוץ מבחינת מיצובישי עם מנוע טורבו בנזין קטן וחזק, ועיצוב קרוסאובר קופה חדשני, ואולי חדשני מדי. האקליפס קרוס המחודש עושה צעד גדול קדימה ומטפל במרבית נקודות החולשה של האקליפס קרוס המקורי. עבור מיצובישי (היום חלק מקונצרן רנו-ניסאן-מיצובישי) שנת 2021 הסתיימה בהצלחה בשוק הישראלי, עם ביקושים ערים לדגמים השונים, ומסירות של מעל 13,000 כלי רכב. האקליפס קרוס המשווק אצלנו מ 2018 רשם עד היום כ 7150 אקליפסים-קרוסים שנמסרו ללקוחות, והדגם החדש כבר צבר מעל 1000 הזמנ…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 13 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני לא מצליח להבין את הקטע. אי אפשר להחזיק משאית בלי שאחד מהצמיגים שלה יתפוצץ בנסיעה בכביש מהיר? בפחות מ5 דקות ראיתי 2 משאיות בצד הדרך בכביש שש עם צמיגים שהתפרקו לחלוטין. זה מתווסף לפעם ההיא שנסעתי בכביש שש אחרי משאית שהתפוצץ לה צמיג לנגד עיני. לשמחתי היה לי ברור שמשהו לא סבבה עם המשאית הזאת ולכן נסעתי אחריה במרחק מה ולא עקפתי אותה. למה זה קורה למשאיות ומדוע אין אכיפה על הדבר המסוכן הזה?
הודעה אחרונה מאת GAD57, -
תהליך מכירת הרכב והעברת כסף
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, לפני מכירת הרכב הדרך הבטוחה ביותר להעברת כסף היא העברת זה"ב האם זה תקף לכל הבנקים? (בנק פפר תחת לאומי) והאם הפרוצודורה אפשרית לא משנה באיזה בנק נמצאים? והאם תהליך מכירת הרכב הוא כדלקמן: בדיקת הרכב (משולמת ע"י הרוכש) במידה והכל לשביעות רצון חתימה על זכרון דברים (מומלץ?) העברת זה"ב, לא רואה שום דרך אמינה אחרת, במיוחד שאני הצד המוכר, קבלת הכסף בחשבון ואסמכתא (האם הכל מתבצע אונליין דרך הטלפון וכד'?) לאחר מכן, העברת בעלות דרך האתר הממשלתי במידה ושנינו רשומים אליו או דרך הדואר (שגם עליה הרוכש משלם). והשלב האחרון, להתקע בלי רכב באמצע הדרך כי בדיוק מכרתי אותו. הכל טוב ?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם גם הקונה וגם המוכר צריכים להיות עם גישה לאיזור האישי באתר הממשלתי או רק המוכר ?
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לפני שבועיים יצרתי קשר עם מוקד המכירות הארצי של קיה לתיאום פגישת ייעוץ לגבי רכישת רכב חדש. נקבעה לי פגישה ליום ראשון בבוקר(שלשום) לבקשתי לרחוב האומן 8,ירושלים. הגעתי בזמן ולהפתעתי נמסר לי במקום שאולם התצוגה והמכירות עבר מקום באותו יום:אף אחד לא חשב לעדכן אותי או ליידע אותי מראש. הגעתי למיקום החדש ברגל מחניון של רשת מרכולים סמוכה עקב היותו של החניון במיקום החדש מלא עד אפס מקום(משמש לא רק את קיה) אני נכנס לאולם;מלא ארגזים,מחשבים לא עובדים אני מודיע שנקבעה לי פגישה. אחר הנציגים מגיע אליי(התעניינתי בקיה ספורטאז׳). מכיוון שתוך חודש(לפי פרסומים) מגיעה הצורה החדשה של הרכב ושאשתי עובדת בארגון שמשוייך למועדון הו״ט ביקשתי לקבל את ההנחה לחברי המועד…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם מצורפת תמונה של רכב סקודה קמיק ברכב בכל צד קרוב לגלגל בחלקו התחתון של הרכב - באזור הסימון בתמונה המצורפת (קצת יותר למטה) יש כמו בקע קטן כזה האם מישו יכול להגיד לי זה תקין ?
הודעה אחרונה מאת הדר1234, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום פורסם כתבה בעצם משתלטים על הטסלה מרחוק ומונעים ממנו אפי' את האפשרות של עצירה, עד כמה זה נראה לכם הגיוני? אגב, רק היום עלו מניות של טסלה ב 7.3% זה לא אמור להשפיע?
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נסעתי והרכב נצמד שבר את המראה כנראה לא שם לב וברח יש לי תיעוד ומספר רכב מה עושים? הביטוח מראות מכסה?
רישיון רכב שלי תקף עד 01.05.22. היום ב 01.03.22 אני כבר יכול לשלם את הרישיון לשנה הבאה, ולהיכנס לטסט עם הרכב. אם הרכב נכשל בטסט האם זה מבטל את החודשיים שנשארים על רישיון עד 01.05.22?
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולכם, ברצוני לשאול האם מישהו יודע האם יש אפשרות לשכור באוסטריה (אינסברוק) רכב לנהג חדש? אני בן 25 ויש לי 11 חודש מאז הוצאת הרישיון שלי. תודה רבה מראש על תשובותיכם.
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שבוע שעבר שלחתי את הפקידה לשלם ביטוח חובה לאחד הרכבים שילמה את הביטוח בדואר וראיתי אותו בעצמי מונח על השולחן שלי בבוקר בצהריים חזרתי ורציתי לצלם אותו לחברת ביטוח והוא לא היה. כנראה בטעות התערבב עם מסמכים שהיו מיועדים לגריסה. התקשרתי לחברת ביטוח, אמרו שעדיין לא מופיע להם ששולם. פעם אחת אמרו שזה לוקח 3 ימים עד שמופיע, אחר כך אמרו 14 יום. שלחו אותי לדואר הפקידה הלכה לדואר, מכירים אותה שם, אמרו לה שאין להם אפשרות לשחזר ביטוח חובה ששולם דרכם, רק דרך פתיחת חקירה של בנק הדואר. אני מנסה להבין איך בשנת 2022 שילמתי סכום כסף לגוף כזה גדול ואין שום תיעוד לזה בשום מקום.
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
רכשתי מצלמת VIOFO A129 אשר הותקנה עם חוט ACC Hardwire ערכת כבל HK3 מקורי. לאחר כ-10 ימים הפסיקה לעבוד, ביקור במקום ההתקנה נאמר כי החוט פגום ולא מעביר חשמל. הזמנתי את ערכת חוט חדשה שהותקנה, לאחר כ-10 ימים שוב הפסיקה לעבוד. מקום ההתקנה טוען כי החוט פגום, החלק שמתכוונן מתח הגנה עבור ניקוז הסוללה. מה הסיכוי שפעמים יש אותה תקלה? המצלמה תקינה רק לא מקבלת מתח. - האם יש למישהו רעיון למה זה קורה? - האם קרה למישהו בעבר? - מה אתם ממליצים?
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן לקראת הקיץ המתחמם, האם אפשר להשאיר פקל קפה באוטו (לא בשמש ישירה? יש לי חברים שעושים ככה שנים ויש חברים שנשבעים שאי אפשר..
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
זה משהו שמציק לי כבר תקופה ולא מצאתי פתרון שאפשר לקנות באוטודיפו. קניתי ארגז פלסטיק פשוט אבל אין לי אך לתפוס אותו שלא יזוז. יש לי מלא דברים קטנים שנזרקים באוטו שצריך לדחוף אותם לאן שהו ויש גם שקיות מסופר לפעמים ולא נוח לשים אותם בתא מטען יש פתרונות להציע? יש לי ברכב נקודות אחיזה אבל לא מצאתי שום כבל נוח שאפשר להשתמש בו. אני מאד אשמח לעצות.
-
מעורב בתאונה
מאת efistr70- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לפניי יותר מחודשיים הייתי מכורב בתאונת צד ג', פגעו בי מאחורה והדפו אותי אל רכב מקדימה. מדובר במאזדה CX30 2020. הסוגייה שלי, הכנסתי את הרכב למוסך הסדר, מלבד פירוק קידמי של הפגוש להערכת שמאי לא נעשה ברכב שום תיקון. הרכב הוחזר אליי להמשך שימוש (היות ואין חלקי חילוף בארץ), עד להגעת החלקים לארץ. בנתיים עברו מעל לחודשיים ועדיין לא הגיעו החלקים. בבדיקה שעשיתי מול מאזדה נאמר שבמידה והרכב היה מטופל באחד ממוסכי הרשת אז החלק היה מסופק מזמן, בנוסף אני רואה ברשתות החברתיות שיש אמת בדברים, אנשים שטיפלו במוסך היבואן קיבלו עדיפות וטופלו כבר אחרי חודש. שאלתי היא, האם יש באפשרותי להוציא את הרכב ממוסך ההסדר ולהעבירו למוסך הי…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
בורר הילוכים
מאת Levii- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 968 צפיות
מה הנזק שנגרם לבורר הילוכים ברכב אוטומטי כתוצאה מנסיעה עם היד על ידית ההילוכים
הודעה אחרונה מאת אוחז בהגה ביד ברזל,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6