רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חכם סיני אמר פעם "הזמן הכי טוב לקנות רכב הוא שאתה לא צריך אותו". כנראה שיש אמת במשפט כי כשאתה לא צריך רכב אתה לא צריך להתפשר (כמעט...). בגדול צי הרכב שלי כלל בתוכו פג'ו 205 שנספרת כבימבה נוספת לילד, פונטו איבו של זוגתי וקקטוס סולר שעומד בחניה כל השבוע. למה חיפשתי רכב? אישתי לא רוצה לנסוע בקקטוס הידני, ובכל פעם שהיא נסעה עם הילד (נסיעה קצרה) עברו לי בראש מחשבות (כשהכרנו הייתה לה מאזדה 121 ידנית אבל היא התחילה להתפנק). בהתחלה חשבתי להחליף את הרכב שלה והתחלתי להציץ בלוח יד 2, חיפוש כללי מאוד, עד 60K ק"מ, משנת 2016, מנוע 1.6 ומעלה ומחיר של עד 85K. חשוב היה לי שהרכב לא יהיה משעמם ויש עדיפות לסטיישן מעניינת. בגלל החיבה לסטיישן, הצצתי גם ספציפית על סובארו לבורג. צצה א…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי פוקוס 2016 שקניתי מאלבר בסביבות יוני 2020, עבד עד עכשיו חלק לגמרי בלי שום תקלות, לאחרונה התחילו הצרות, לפני כמה שבועות הרכב התחיל לרעוד לי לאחר ההתנעה, פתחתי את המכסה מנוע ולתדהמתי המיכל של המים ריק לגמרי! מלבד זאת יצא עשן לבן, ונדלקה נורה של "טיפול במנוע". המוסכניק אמר שזה 100% ה"קולר" (האמת שאין לי מושג בזה ואני לא יודע מה זה, רק סומך על המוסכניק כאדם אמין מאד..) החליף לי את החלק (יקר מאד! 2250!) ובאמת נעלמו הרעידות, וכן העשן נעלם והנורה נעלמה גם כן, עברו שבועיים מהתיקון, ושוב פעם אני רואה שהמיכל ריק לגמרי. יש לציין שלאחר התיקון, המוסכניק רוקן והחליף את הנוזל קירור. יש למישהו מושג בענין? מישהו מכיר מוסך מתמחה בדגם הנ"ל באיז…
הודעה אחרונה מאת שלומקו, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, המשפחה שלי טסה בקרוב לאיסטנבול ונשאלה השאלה - האם אני מעוניין להצטרף? עלות הטיסה והמלון די נמוכים כך שזה די קרץ לי, אבל התחלתי לתהות; מה כבר אני אעשה שם במשך חמישה ימים? לאחר חיפוש קצר הצלחתי למצוא מוזאוני רכב קלאסיים (פחות מושך אותי), חווית נהיגה של פורשה (ככל הנראה מדובר על חבילה הכוללת מלון ואיסוף משדה התעופה) אך שום אינפורמציה בנוגע לעלויות ומועדי פעילות, וכמובן העובדה שיש 2 מסלולי מרוצים אך גם לגביהם לא קיים מידע על פתיחה לציבור הרחב. אשמח לדעת מכם, מניסיון, סיפורים של חברים או משפחה על אטרקציות מוטוריות הקיימות באיסטנבול
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי סובארו B3 האצ׳בק אפורה יפיפייה על גבול המושלמת חיסרון אחד שהורס את התחת היפה של האצ׳בק זה כמה מכות ממש קטנות בטאמבון האחורי ואחת מכוערת באמצע ממש , אז ככה אחריי שהסברתי ונראלי כבר הבנתם אני רוצה לעשות פחחות וצבע רק לטאמבון האחורי זה אפשרי מבחינת צבע ? כי האוטו שנתון 2008 האוטו אומנם שמור וחנה הרבה מהשנים שלו בחנייה מקורה אבל עדיין הצבע מין הסתם התשנה קצת , מקווה שהבנתם אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
התמונות דלפו לרשת לפני החשיפה הרשמית המתוכננת למחר. בתמונות מככב דגם ה phev. בנוסף אמור להיות היברידי מתון ומנוע 6 צל' טורי. פנים הרכב מהווה קפיצה משמעותית בנראות בדרך לעולם הפרימיום.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן רכב שעבר תאונה קשה חזתית, סיכמתי עם הפירוקיה למכור להם את הרכב אבל העברת בעלות תהיה ביום ראשון, הם לקחו את הרכב בגרר והם אמרו שהרכב יעמוד אצלם עד אז (כנראה לצורך שיקום) האם יש סיכון כלשהו עד אז?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
https://m.ynet.co.il/articles/ByitB9awO ואם לא, האם אפשר לעשות רשיון על 3 גלגלים? בלי לנסוע בטסט על 2 גלגלים?
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מישהו מכיר חייב לציין האוטו נוסע חלק ניסן אקסטרייל בכל זאת הולך למוסך מישהו מכיר דבר כזה ???
הודעה אחרונה מאת האיש שבקיר, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הבנתי מכמה שנכנסו לתקלות בדגמים 2016 2017 האם קיימים תקלות גם ב2018 2019?? ומה מומלץ לקנות 7 מקומות דיזל עד 100 אלף שח
הודעה אחרונה מאת האיש שבקיר, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש סט בוקסות לרכב. בנוסף גם סט מפתחות. איזה מותג מומלץ ?
הודעה אחרונה מאת david86, -
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כי אני לא מכיר (אולי במורשי יבואן זה ככה?) אני לא מבין למה כל טיפול אני צריך לקבל דף נייר, לשמור אותו, לפעמים נעלם יותר פשוט. לא?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי שעברתי לא מעט רכבים בליסינג רובם עברו אלי בירושה, גם האיביזה ב2015, גם הקליאו ב2017, גם הגולף ב2020 עברו אלי בירושה מרכבים קודמים - והנה נגמר הליסינג על הגולף 2018 שהייתה לי ואני יכול לבחור בעצמי רכב ליסינג שאני רוצה - החברה שלי מתירנית יחסית בבחירה של הרכבים והתחלתי לבדוק. גם הגולף וגם הלאון נראות לדעתי פחות טוב בדור החדש מהדור הקודם, מצד שני לא מצאתי אף משפחתית אחרת שקורצת לי - חשבתי על הפוקוס ST LINE אבל דיווחים על בעיות של אנדרואיד אוטו וחניונים תת קרקעיים פסלו אותה(אני לא אשב 2 דקות מחוץ לחניון לחכות שהשעון יסנכרן כדי שאני אוכל לחבר את הטלפון - פשוט לא יקרה, כנ"ל דיווחים על בעיות רבות במערכת המולטימדיה גרמו לי לפסול). …
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לשמוע את דעתכם המלומדת גולשי קארספורום, ומה הייתם מסיקים מדרך התנהלותם של כלמוביל וסוכנות ג.פ.י. לאחרונה התוודתי לסאגה ארוכה שניהל אבא שלי (איש מבוגר) עם שני הגופים הנ"ל, מה שהוביל אותי לחשוד למעשים לא ראויים לכאורה. ארחיב עליהם בהמשך הפוסט, ואשמח אם תכתבו לי מה דעתכם, כדי שאדע איך לפעול מולם אם בכלל ובאיזה מישור תחילתו של הסיפור בכך שהוא ניגש עם בעיית צבע ברכב היוניק שברשותו, כאשר הרכב בתקופת האחריות, בעיה חריגה גם עקב גילו הצעיר של הרכב עת הבעיות צצו, וגם כיוון שבאף רכב קודם זה לא קרה לו (כולל i35 שגם נרכש באותו מקום) …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אני מוכר את הרכב שלי, נתקלתי כבר ב2 קונים פוטנציאליים שלא רוצים לעשות בדיקות לפני הקנייה - לא רוצים לנסוע למכון בדיקות , אומרים אנחנו מאמינים לך, בוא נעשה העברת זה״ב והעברת בעלות אחרי זה. שאלה: למה הם לא רוצים לעשות בדיקה? האם יש לי אחריות אחרי המכירה? ההרכב ממש בסדר, אך אני לא יודע מה קורה בפנים , חושש מטענות אחר כך. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
האמת הפוסט הזה נוצר לדעת האם יש משהו לעשות בנושא שיפורט, אבל מביא אותי לתהיה האם הכאוס בחוסר רכבים חדשים מביא אותנו לזלזול בלקוחות? מעשה שהיה (ועדיין קיים) כך היה: חבר טוב הזמין וולוו XC60 חדשה (אספקה מהירה - כנראה מתצוגה) יחד עם איבזור נוסף (ועוד XC40 חשמלית לאישתו שתמסר בהמשך), לאחר טלפון המסוכנות שהרכב נמצא וימסר בזרזות בסיום תשלום הבחור מוכר את הקודיאק שלו משלם וממתין, לאחר 10 ימי עסקים טלפון לסוכנות מה קורה הבטחתם מסירה זריזה מקבל תשובה בקרוב...זה מתעקב בגלל עידכון תוכנה שממתינים לו מוולוו וללא זה הרכב לא ישוחרר. לאחר 14 ימי עסקים שוב טלפון - אפשר הסבר (הכל בנימוס) - עדיין ממתינים לעידכון תוכנה, דין ודברים קצר והבחור קיבל סוז…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי צריך לעשות טיפול ראשון ומחפש המלצה למוסך מורשה של מאזדה באיזור ראשון לציון והסביבה.
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
נניח שהכנסתם את רכבכם למרכז שירות מורשה יבואן לביצוע של פעולה מסויימת. הרכב נכנס לשם תקין שלם ומלוקק. לאחר ביצוע הפעולה קיבלתם רכב עם סדק באזור שבו בוצעה הפעולה (מסך המולטימדיה של הרכב). סדק שלא ניתן לפספס... אותו מוסך טען "ככה הרכב הגיע", והציג לכם תמונות לכאורה מ"לפני" ביצוע העבודה. התמונה צולמה ב12:20, את הרכב הם קיבלו ב8:20 ומיד התחילו לעבוד עליו... לא רק זה לפני תחילת העבודה הדגשתי בפניהם שהרכב שמור כמו חדש ושישמרו עליו, שאלת אותם שוב ושוב אם הם עשו את הפעולה הזו חצי בצחוק חצי ברצינות, ונאמר לי שאין מה לדאוג והמנהל הנחה את העובד שלו שילך לראות שהכל שם בסדר ויתחיל לעבוד. כמובן שהם לא דיווחו על שום נזק באותו רגע. דיברתי עם הבעלים הקודם של הרכב (רכשתי …
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
רציתי להתייעץ עם חברי הפורום ובעיקר לדעת אם יש כאלו שרכשו וברשותם מקרר ברכב. אני מתלבט בין כמה מוצרים שונים וכמובן מבחר גדול של נפחים וגדלים שונים.. לפי מה שהבנתי אני צריך גודל מינימלי 25 ליטר מקרר שעובד ע"י מדחס חיבור לשקע מצת האם מומלץ לרכוש מצבר רק בשביל המקרר כדי שלא יזיק למצבר הרכב? אשמח להמלצות על בתי עסק מומחים בנושא. *התמונות להמחשה בלבד
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אחות שלי קיבלה קיה נירו פלאג אין ללא כבל טעינה , מסתבר שכמה עשרות ( ואולי מאות ) הגיעו לארץ וסופקו ללקוחות ללא כבל טעינה שיסופק בשבועות הקרובים, במקרה שלה יש לה עמדת טעינה בעבודה שזה מספיק לה ל 80% מהנסיעות שלה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אודה לעזרתכם. הייתי הבוקר במשרד הרישוי כדי לבטל את הרישום של רכב שלי שעמד מושבת. הפקידה אמרה לי שעלי לשלם את האגרה עבור השנתיים שבהם הרכב עמד ויחד עם זאת הציעה לי לפנות בבקשה למשרד התחבורה כדי לבקש את התחשבותם ואולי יבטלו/יפחיתו את התשלום. ניסיתי לבדוק באתר של משרד התחבורה, אך לא מצאתי למי ניתן להעביר את הפניה. אם מישהו יודע ויכול לכוון אותי, כתובת דוא"ל וכד'- אודה לו מאד.
הודעה אחרונה מאת much, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלו' לכולם אני מעוניין להתקין מערכת של סטיה מנתיב (בטיחות החזר בטסט והנחה בביטוח) מבדיקה שעשיתי השבוע יש 3 אפשרויות מובילאי-איווקס-מובאון כולם כמעט באותו מחיר ! איווקס הציעו לי ב 1860 +3 שנים אחריות, והם נותנים מתנה מצלמת דרך קידמית (ויש להם אופציה של רכיב אינטרנטי ואז אפשר לאתר את הרכב באפליקציה) מובאון הציעו לי ב 1800 +3 שנים אחריות, ויש להם מצלמה מובנית במערכת (והתראה על שכחת ילדים בכל פעם שמוציאים את המפתח) מובילאי הציעו לי ב 1790 + שנה אחריות. כולם כולל התקנה בבית הלקוח, האם מישהוא יודע מה עדיף ? תודה !!!
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
עד הערב לא שמעתי על קיומה של מכונית זאת. איכשהו לא נראה לי שהמכונית תהיה להיט בארץ https://cars.walla.co.il/item/3491801 בעיקר אהבתי את המחווה ל- DS המקורית ע"י נורה כתומה על החלון האחורי
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המלחמה באוקראינה משפיעה גם על עולם הרכב, מעניין עד כמה נרגיש את ההשלכות. https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/byauoulb5
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם פעם ראשונה פה יש לי פיגו 207 שנת 2010 רובוטית הגיר מחליף הילוכים רק על מצב ידני (טיפטורניק) מזהה ניוטרל הכל אבל הילכוים מחליף רק במצב טיפטורניק מה זה יכול להיות הלך גיר? לא רוצה שימרחו אותי במוסך פשוט תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ezra3150, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי דרכון אירופאי, האם אני יכולה לקנות רכב בגרמניה למרות שאני תושבת הארץ.
הודעה אחרונה מאת אירופאית, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שבוע טוב מישו מכיר מקום טוב ואמין לתיקון ריפוד גג? העברנו משו ברכב וזה כנראה נפגע מזה ועד כמה סימנים בחלקו הפנימי של הרכב אין שם רטיבות או משו תודה
הודעה אחרונה מאת Jago, -
נתיב שמאלי 1 2 3 4 6
מאת Liquidator-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 84 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
שמתי לב כל מי שבנתיב השמאלי נוסע מהר מעל המותר. זה רק בישראל ככה? או בעוד מקומות כי זה בלתי נסבל אם נוסעים בשביל לפנות ישר נהגים מהבהבים עם אור גבוה לא תמיד אבל לרוב.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אהלן חברים עברתי לדיזל, הבנתי שהמחירים בסולר לא אחידים כמו בבנזין וגם האיכות משתנה מתחנה לתחנה לכן שואל את בעלי הדיזליות מבקש מידע עדכני איפה כדאי לתדלק סולר בראשון/רחובות שהסולר יהיה נקי ואיכותי הבנתי גם שזה משפיע על האמינות של המנוע במיוחד שיש אוראה ברכב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת David2540, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חשבתי להקפיץ את השרשור שנוגע בנושא, אבל ההוראות אומרות שאם יש שאלה לפתוח נושא חדש. הרכב המדובר הוא מאזדה 6. רציתי לשאול האם באמת נדרש פירוק דשבורד בשידרוג הזה? אני מאוד חושש מזה במיוחד כשאני יודע איך עובדים בארץ. (תולשים קודם ופותרים בעיות עם בורג קודח אחר כך). מי שכבר ביצע את השדרוג האם אתם מרוצים? האם יש לך בעיות של רעשים קרקושים עקב השידרוג? מה בדיוק מחליפים בשידרוג מלבד השידרוג גרסה של המערכת? תודה.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אוטו שהורד מהכביש ויש תעודה אדומה כיצד מוכרים? יש צורך בעדכון כלשהו? או פשוט מעבירים כסף ונגמר בתעודה רשום לפירוק
הודעה אחרונה מאת Eric, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6