Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקרר לרכב

Mr.Hybrid
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, ידני כתב:

הבחור שלנו רוצה מקרר ,ולא עצות איך לשמור אוכל  ברכב

אז שיקנה טויוטה בצבע לבן.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המקררים של waeco ועוד חברות מגיעים עם תקע מצית.

כל עוד שאתה סולל מהמצבר לבגאז עם חוט עבה ופיוז אין שום בעיה.

שקע מצית זה שם הסטורי, זה הסטנדרט לחיבור אביזרים חשמליים לרכב.

נתקלתי רק בקומפרסורים לניפוח גלגל שמגיעים עם תנינים לחיבור למצבר  כי העומס הנדרש גבוה מדי עבור שקע מצית. שם גם יש אזהרה לעבוד עם רכב מונע בלבד.

לא הבנתי מאיפה הקביעה שמקרר מתאים לג'יפ ולרכב פרטי זה מיותר?

ואם נהג רכב פרטי רוצה/צריך לשתות קר? להביא בשר? להוביל תרופות? אז הוא צריך להחליף לג'יפ? 

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

אז היו קוראים לזה שקע מקרר לא? 

לא זכור לי שאי פעם ראיתי מישהו משתמש במצית הזאת. בחלק מהמכוניות החדשות בכלל לא שמים את המצית הזה שם.

אם כבר, למה לא קוראים לזה "שקע מטען"? כי ב99.9 אחוז מהמקרים זה הייעוד שלו.

לפני 3 שעות, יוסי פרנקוס כתב:

ההספק של שקע מצית לא אמור להספיק למקרר.
זה בדרך כלל לתאורה זו או אחרת או מכשירים שלא צורכים כמעט כלום.

תחבר שם מקרר וזה יכול להגמר בפיוז שרוף במקרה הטוב.

צריך להתאים את המערכת למה שאתה רוצה לחבר.

אוקיי, אז למה מייצרים מקררים עם תקע מצית ושנאי 12V?

לפני כשעה, amosbmw כתב:

נתקלתי רק בקומפרסורים לניפוח גלגל שמגיעים עם תנינים לחיבור למצבר  כי העומס הנדרש גבוה מדי עבור שקע מצית. שם גם יש אזהרה לעבוד עם רכב מונע בלבד

לי יש קומפרסור עם תקע מצית במשך שנים. עובד כמו פנתר, מנפח צמיגים מאפס, ואף פעם לא שרף כלום אצלי, בכמה מכוניות.

https://www.amazon.com/gp/product/B06VSVSG6G

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבעיה היא לא השקע עצמו אלא למה הוא מחובר.
יש סיבה שכשהמשטרה עושה דיגום לרכבים שלהם ושמה להם עוד אביזרים, גם משדרגים את מערכת החשמל כדי שתתאים לעומס שרוצים לשים בה.

פורסם
לפני 4 שעות, יוסי פרנקוס כתב:

ההספק של שקע מצית לא אמור להספיק למקרר.
זה בדרך כלל לתאורה זו או אחרת או מכשירים שלא צורכים כמעט כלום.

לא מבין בזה יותר מדי אבל העפתי מבט בכמה דגמים וכולם נעים בין 45-50 וואט. ביונדאי קונה יש "שקע מצית" שמוציא 180...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

הבעיה היא לא השקע עצמו אלא למה הוא מחובר.

אוקיי, אמור להיות תקן לשקע הזה, לא?

כדי שמה שמחובר אליו, לא ימשוך יותר זרם ממה שמערכת החשמל של הרכב מסוגלת לתת לו.

אז אם מייצרים מקררים לרכב שניזונים משקע מצית, כנראה שיש לזה ביקוש, לא?

ואם יש לזה ביקוש, אז כנראה שמקרר כזה הוא לא גזר דין מוות לחשמל ברכב. כי אם זה היה המצב, אף אחד לא היה קונה מקררים כאלה.

ואם יש רכבים שיש להם שקעים כאלה מאחורה, שבמקרה רכבים כאלה מוגדרים בתור רכבי פנאי שמיועדים לנסיעות ארוכות לכל המשפחה (קרוסאוברים ומיניוואנים למיניהם), השקע הזה פשוט צועק לחבר לשם מקרר, לא פנס (יש היום פנסים עוצמתיים שלא חייבים שום שקע, מסתדרים טוב מאוד עם סוללה פנימית), ולא מצית בשביל הילד שיושב נעול בבגאז' וחייב סיגריה.

אגב, לשם השוואה:

שקע מצית של מאזדה 3, שהיצרן מפציר בך לא לחבר אליו מכשיר חשמלי שנדרש בשבילו הספק של יותר מ120W

https://www.mazda3tech.com/accessory_sockets-293.html

מקרר לרכב עם הספק של 45W

https://www.amazon.com/-/he/Euhomy-קרוואן-ו-120-240V-קמפינג-ושימוש/dp/B08N63CSH5/ref=zg_bs_15735671_2/134-0437070-5182006?pd_rd_i=B08NCL89YN&th=1

ז"א, אני יכול גם לחבר מקרר וגם יישאר לי מספיק להטעין לפטופ.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 2 דקות, vadim6385 כתב:

, ולא מצית בשביל הילד שיושב נעול בבגאז' וחייב סיגריה.

מיועד לשוק אפור שנועלים לווים שמאחרים בתשלום בבאגז'. במתיחת הפנים הבאה גם יוסיפו לום לשבירת ברכיים.

• מצחיק 4
פורסם
לפני 6 דקות, nev כתב:

במתיחת הפנים הבאה גם יוסיפו לום לשבירת ברכיים.

לום כבר יש, זה בא יחד עם ג'ק (איפה שעדיין יש ג'ק)

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

לא זכור לי שאי פעם ראיתי מישהו משתמש במצית הזאת. בחלק מהמכוניות החדשות בכלל לא שמים את המצית הזה שם.

אשכרה .... פרימיטיבי 

הרבה יותר קל להדליק עם מצית 

מישהו יכול להסביר את זה ?

אולי זה קטע יוקרתי ?

לא מבין...

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

....

סבבה, אני רק אומר שעדיף לבדוק קודם אם הרכב שלך מסוגל להתמודד עם זה.

לא כל רכב יכול, ולרוב המוחלט של האנשים אין את היכולת לבדוק דברים כאלו לבד.

אני לא אשים מקרר בפיג'ו 107 שלי אבל בלי בעיה בפיקאסו.

פורסם
לפני שעתיים, ידני כתב:

הרבה יותר קל להדליק עם מצית 

מישהו יכול להסביר את זה ?

אולי זה קטע יוקרתי ?

לא מבין...

בארה"ב מספר המעשנים הרבה יותר נמוך מאשר בישראל. סיגריות ניתן לקנות רק מגיל 21 ויש מסוי כבד. אז ברוב המכוניות אין מאפרות ואין מצית, רק שקע 12V. בטסלה אפילו מצויין במדריך למשתמש שאין להשתמש במצית בשקע הזה, הוא פשוט לא מיועד לזה.

פורסם
לפני 18 שעות, vadim6385 כתב:

אז למה יש רכבים עם שקע מצית בבגאז'? לא בשביל לחבר מקרר?

פעם היתה לי גולף 2001 עם שקע מצית בתא המטען,

חיברתי אליו שואב אבק והייתי בטוח שלזה הוא נועד.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 8 שעות, eladts כתב:

בארה"ב מספר המעשנים הרבה יותר נמוך מאשר בישראל. סיגריות ניתן לקנות רק מגיל 21 ויש מסוי כבד. אז ברוב המכוניות אין מאפרות ואין מצית, רק שקע 12V. בטסלה אפילו מצויין במדריך למשתמש שאין להשתמש במצית בשקע הזה, הוא פשוט לא מיועד לזה.

מצאתי טבלה שבה מוצג כי אחוז המעשנים בישראל ובארה"ב דומה מאד - בישראל יותר גברים מעשנים ובארה"ב יותר נשים. ודרך אגב, הנתונים הרשמיים של משרד הבראות יותר נמוכים.

לגבי מאפרות ברכב - כבר די הרבה שנים שגם רכבים אירופיים מגיעים ללא מאפרות וללא מצית.

והערה לשונית - משום מה רבים בפורום הזה מתייחסים למצית בלשון נקבה. לא יעזור, המצית הוא זכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...