Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Xtazi כתב:

ובכל הרכבים שקנית לא צצו להן בעיות ? לא נצרכת להכניס את האוטו למוסך אחרי הבדיקה ?

תודה לאל אף פעם לא התחרטתי שלא הלכתי למכון בדיקה. 

מה שכן אם יש לי ספק ומזהה משהו "מסריח" לרוב אני מוותר על הרכב, לרוב מעדיף להתעסק רק עם רכבים באמת שמורים. 

הדבר היחיד שעולה לי שנפלתי בו זה שלפני כמה שנים בדקתי רכב בלילה ולא זיהיתי שהפח אחורי תוקן עם הזמן גיליתי את זה, שנתיים אחרי לפני המכירה ציינתי לקונה, זה לא מאוד הטריד אותו.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אין מה לדאוג. הייתי בסיטואציה דומה לפני שנתיים שלוש.

בא בחור לרכוש את הלנד קרוזר יד שניה, 150,000ק"מ שהיתה ברשותי *(תיכף תבין למה ציינתי את הנתונים).

בכל מקרה, הגיע אלי לעבודה בלי התראה. טלפון כמה דקות קודם. בדיוק הייתי בדרך לפגישה של שעתיים..

אמרתי לו אם אתה רוצה תסתכל זריז ונקבע לבדיקה כי אני ממהר.

הציץ מתחת לרכב, פתח דלת נהג הסתכל פנימה. ביקש מספר חשבון. העביר את הסכום שהיה רשום במודעה (*קרוב ל 50 אלף ש"ח מעל המחירון). למרות שהוא ידע שהוא צריך להמתין כמה שעות עד שאצא מהפגישה.

ניצלתי את הזמן בשביל להתקשר לבנק ולראות שהכסף באמת שם ושאין סיכוי שהשורה תימחק יום למחרת. הבנקאית אישרה ובזה זה נגמר.

אבל! צריך להיזהר, כי כל עוד אין לך אישור מהסניף של הקונה (בהנחה שהוא באותו בנק) הזיכוי הוא רק על תנאי. ז"א - בעיבוד הלילי יכול להתגלות שהכסף לא קיים בחשבון הקונה והשורה נמחקת.

לכן, העברת זהב או טלפון לבנק בלבד. לא לשחרר את הרכב בלי זה.

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 10 שעות, Jeka88 כתב:

מה רכבים בני שנתיים\שלוש לא עוברים תאונות?

מוציאים דוח סליקה של חברות הביטוח ב10 שקל.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, Potato כתב:

מוציאים דוח סליקה של חברות הביטוח ב10 שקל.

במידה והרכב היה בליסינג לא תראה שום דבר בדוח הזה.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

יותר מזה - גם אם הרכב היה פרטי, אבל התשלום לא בוצע על ידי חברת ביטוח.

דו"ח סליקה יכול לתת מידע חשוב, אבל דו"ח נקי אינו מבטיח דבר, וגם בדו"ח עם תאונות יתכנו נזקים שלא נרשמו בו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בשבילי בדיקה זה בעיקר בשביל נזקי שלדה וכדי לשמוע את הבודק אחרי הבדיקה נותן את "הסקירה כללית" שבד"כ תתחיל ב "עזוב מה שכתוב, המצב של הרכב כך וכך".

כשקניתי את המקסימה לפני כמעט שנה (2015 קצת פחות מ 143K ק"מ, רכב בפנים במצב חדש) אמר לי עוד לפני הבדיקה שאין אחריות על המנוע כי זה מעל 140K, אין אחריות על הגיר כרגיל, ובעצם מבחינתי שילמתי 750 ש"ח בעיקר על השלדה. אני גם לא מאלה שמחפשים היסטוריית טיפולים אז גם על זה אין מה לסמוך. כל עוד הבדיקת קומפרסיה תקינה, שלדה נקיה, וסיבוב ברכב מראה שהוא נוסע כמו שצריך (למשל גיר זה משהו שאפשר להרגיש בד"כ אם ישנן בעיות), בודק שמן ונראה תקין, בודק פוטנציאל לנזקי התחממות והכל בסדר, אני זורם.

ודרך אגב, אם הייתי מוכר בלי בדיקה לא הייתי עושה שום זכרון דברים ושום חתימות (אלא אם הקונה היה מבקש), תעביר את הכסף וקח רכב. כמוכר לא רואה בזה שום צורך ולא חושש מתביעות או משהו בסגנון, לא מאמין שיש שופט שיחייב את המוכר אחרי כמה חודשים על נזק כלשהו שנגרם לרכב, יהיה קשה עד בלתי-אפשרי להוכיח משהו, לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 2

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בדרך כלל אני קונה עם בדיקה .

בפעם האחרונה שקניתי את ה SX4 קרןסאובר , הבדיקה היתה מיותרת בדיעבד כי היה לי ספר טיפולים מלא , דו"ח סליקה ומוכרים נורמליים אבל השקט הנפשי שווה לי עוד 500 שקל

לעומת זאת , הבן שלי קנה I10 2016 כשכהרכב היה באחריות יצרן עם ספר טיפולים מלא והיה לנו דו"ח סליקה . חסכנו בצדק 500 שקל

גם לאחרונה הוא שוב קנה I10 שמורה היטב וק"מ נמוך עם ספר טיפולים מלא ממישהי שאביה מכונאי ביונדאי ודו"ח סליקה נקי ושוב חסך 500 שקל . לדעתי בצדק

פורסם
לפני 15 שעות, Jeka88 כתב:

במידה והרכב היה בליסינג לא תראה שום דבר בדוח הזה.

מליסינג מחברה גדולה לא הייתי חושש לקנות.

מידע מהותי כמו תאונות רציניות הם לא מסתירים.

פורסם

אתם שוכחים שדוח בדיקה היה משמש פעם להורדת מחיר אם המוכר היה פרטי או לתיקון פגמים אם המוכר חברת ליסינג או סחר.

צמיגים פגומים, פרונט לא מכוון וכו וכו

כיום זה שוק של מוכרים. פעם היה של קונים.

פורסם
לפני 11 דקות, Potato כתב:

מליסינג מחברה גדולה לא הייתי חושש לקנות.

מידע מהותי כמו תאונות רציניות הם לא מסתירים.

כבר היו מקרים, למשל כתבה על טיוטה סלקט שהסתירה תאונה עם שילדה לפני כמה שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

כבר היו מקרים, למשל כתבה על טיוטה סלקט שהסתירה תאונה עם שילדה לפני כמה שנים.

היו מקרים ויהיו מקרים.

לא מפריע לי,עדיין.

פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 17:18, buchgb כתב:

אני מוכר את הרכב שלי, נתקלתי כבר ב2 קונים פוטנציאליים שלא רוצים לעשות בדיקות לפני הקנייה - לא רוצים לנסוע למכון בדיקות , אומרים אנחנו מאמינים לך, בוא נעשה העברת זה״ב והעברת בעלות אחרי זה.

שאלה: למה הם לא רוצים לעשות בדיקה? האם יש לי אחריות אחרי המכירה? ההרכב ממש בסדר, אך אני לא יודע מה קורה בפנים , חושש מטענות אחר כך.

תודה רבה.

הלוואי עלי. מנסה כבר חודש למכור את הרכב הסחיר שלי ואין אפילו טלפון אחד.

פורסם

רכב סחיר לדעתך!

אחרת איך ייתכן שבחודש אין לך אפילו לא פנייה אחת?

או שכל כך התלהבת מהמצב ושמת מחיר לא הגיוני בעליל.

פורסם
לפני 5 דקות, ALÞћÃ כתב:

בפעם האחרונה שבדקתי, מאזדה 3 עצ'בק פרימיום עדיין נחשבת כרכב סחיר למדי.

מכרתי 3 אקטיב במחירון לפני שבועיים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...