Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שעברתי לא מעט רכבים בליסינג רובם עברו אלי בירושה, גם האיביזה ב2015, גם הקליאו ב2017, גם הגולף ב2020 עברו אלי בירושה מרכבים קודמים - והנה נגמר הליסינג על הגולף 2018 שהייתה לי ואני יכול לבחור בעצמי רכב ליסינג שאני רוצה - החברה שלי מתירנית יחסית בבחירה של הרכבים והתחלתי לבדוק.

גם הגולף וגם הלאון נראות לדעתי פחות טוב בדור החדש מהדור הקודם, מצד שני לא מצאתי אף משפחתית אחרת שקורצת לי - חשבתי על הפוקוס ST LINE אבל דיווחים על בעיות של אנדרואיד אוטו וחניונים תת קרקעיים פסלו אותה(אני לא אשב 2 דקות מחוץ לחניון לחכות שהשעון יסנכרן כדי שאני אוכל לחבר את הטלפון - פשוט לא יקרה, כנ"ל דיווחים על בעיות רבות במערכת המולטימדיה גרמו לי לפסול).

חשבתי על קיה סיד אבל היא מרגישה פשוטה מידיי, ואז יום אחד הסתכלתי על האוקטביה - אין לי שום צורך ברכב כזה גדול אבל בניגוד לכל הדורות הקודמים(שבהם האוקטביה היא האחות המכוערת במשפחה) בדור הזה לטעמי פשוט ממש...הצליח להם, האוקטביה החדשה פשוט נראית לטעמי ממש ממש טוב - אז התלבטתי המון בגלל הגודל אבל החלטתי פשוט ללכת על זה - ביקשתי אוקטביה דיינמיק 1.5, החברה עשתה הזמנה בליסינג עם 2 קאצ'ים - הראשון? הרכב יגיע רק באוגוסט והליסינג על הגולף כבר יגמר במאי ואצטרך לסחוב רכב גישור(עשיתי גם סיקור עליו - הקרוסאובר) והשני? אני יכול לבחור בין צבע לבן לצבע לבן, מונית?(אין במלאי צבע אחר).

זה סיכום שלי אחרי 8000 קילומטר וחצי שנה עם הרכב.

עיצוב

כמו שכתבתי בקדימון, לדעתי הרכב הכי יפה בקטגוריה היום, וזה בניגוד לאוקטביות מכל השנים שתמיד היו נראות הכי רע בקבוצה, הפנסים הקדמיים הגריל המושחר של הדיינמיק עם הכנף השחורה מאחורה הפנסים עם האיתות האקטיבי הכל פשוט משתלב ממש יפה, הרכב לדעתי נראה הכי טוב.

נוחות ישיבה תפעול ואבזור

האבזור בדיינמיק פשוט תענוג, המושבים היו הסיבה המרכזית לבחירה בדיינמיק - המושבי באקט של הדיינמיק פשוט משמעותית יותר נוחים מהמושב הרגיל שיש ב2 הרמות גימור האחרות, בנוסף מלא פיצ'יפקס - מהאווירת תאורה, הסמל של סקודה שמוקרן על הרצפה שפותחים את הדלת, המסך מולטמדיה המתקדם יותר שהגיע, מערכת לזיהוי שטחים מתים(שתיהם לא אמורים להגיע בדיינמיק, אבל בבאצ' הראשון מסתבר שהגיעו - המסך הגדול של ה10 אינצ' הגיע גם ברמת הגימור הנמוכה ביותר במסירות הראשונות) כמובן ווירטואל קוקפיט וכל האנימציות המגניבות שהכניסו ברכב ממש נותן תחושה טובה(שמסיימים נסיעה יש בלוח מחוגים הדיגיטלי לדוגמא סרטון של הרכב נוסע למרכז המסך ומציג לצידיו נתונים על הנסיעה+הדלתות הפתוחות על הרכב בתצוגה - פשוט מגניב!).

הרכב מגיע עם אנדוראיד אוטו(שכבר לא מרגש) כולל הקרנה של הנתוני ניווט למסך של הווירטואל קוקפיט - אבל משום מה הרזולוציה של המסך לא מתאימה כנראה לאנדוריד אוטו ושליש מהמסך הענק מוקצה לטובת שעה או מוזיקה שמושמעת - לא מבין למה כ"כ הרבה שטח נדלני מבוזבז ככה במקום להציג מידע פונקציונלי כמו ניווט), בנוסף העברית שבאה מוטמעת בתוך המולטמדיה פשוט איומה ונוראית(משפטים עם תווים מוזרים שנכנסים באמצע, ג'יבריש באמצע המשפטים), מהר מאוד החלפתי לאנגלית לטובת קריאות של המידע - עוד באג קומי שמוזיקה/רדיו יכולה להפעיל את ה"הגוגל אסיסט" נגיד בשיר טודו בום של סטטיק ובנאל כל פעם שהם אמרו "היי טודו בום" ה"גוגל אסיסט" חושב שאני אמרתי "היי גוגל" - אותי זה קרע מצחוק.

בנוסף לטכנולוגיה, אם כל הטכנולוגיה באים קצת באגים - נגיד, הודעת שגיאה רנדומלית שקוראת אחת לפעם ב- של "חיישני חניה לא זמינים" באמצע נסיעה בכביש מהיר בכלל, או אם לדוגמא אני מסנוור את האוטו(נגיד אורות גבוהים  מול גבעה) המערכת התראת מרחק מקפיצה שגיאה שנעלמת אחרי כמה שניות - מציק, מיותר אבל לא הפריע לי יותר מידיי.

מערכת התפעול הקולי היא על הפנים, לא מבינה 90% מהפקודות ויכולה להיות מופעלת גם מהרדיו.

התפעול של המערכת אוורר מהמערכת מולטמדיה ללא כפתור קיצור היא מציקה(יש קיצור לטמפרטורה אין קיצור לאיוורר) - לדעתי חיסרון מרכזי, להגיד את האמת? התרגלתי, מה שמרגיז שבדיפולט תמיד המסך של הAUTO מופיע ודורש עוד לחיצה(בפעם הראשונה שמשנים בנסיעה את האיוורר זה 3 לחיצות! להגיע למסך של השינוי עוצמת איוורר) היתרון זה שלחיצה חזרה על הכפתור של המזגן תחזיר אותי למסך הקודם שהייתי(נגיד אנדרואיד אוטו) - גם גיליתי שדרך המערכת התפעול הקולי אני יכול בפקודה קולית להגביר או להנמיך את האיוורר, אבל זה לא נוח כמו כפתור פיזי וזה לא יעזור.

מתחת למושב של הנוסע יש במה ממתכת(ניחוש שלי למערכת ההיברידית המתונה שיושבת מתחתיו)  - כמה פעמים שזרקתי את התיק עם הלאפטופ על הרצפה בצד של הנוסע הבום של החבטה מהחתיכת ברזל הזאת הציקה לי מאוד.

הצורה של הרכב מקלה מאוד עם החניה שלו, גם עם חיישני רוורס מקוריים ומצלמת רוורס מקורית אין תלונות על לתמרן את הרכב גם בחניות בתל אביב.

20210831_110103.thumb.jpg.768fd7da63b2317527b9f616821ccdc0.jpg

נהיגה

המנוע 1.5 הוא חזק אבל מאוד משעמם, הוא מאוד לינארי ובלי המון כוח מתפרץ המנוע 1.4 של הגולף היה הרבה יותר חיי וטוב יותר.

ההתנהגות היא לא רעה בכלל, מפתיעה לגודל של הרכב - הצמיגים קצת "הורסים" לפחות כשהם היו ממש חזקים הם לא נתנו יותר מידיי מרחב לשחק עם הרכב(הצמידו אותו יותר מידיי לכביש) אחרי חודשיים ככה הרכב התחיל קצת יותר לתת לשחק בכביש מפותל, הזכיר לי את ההתנהגות של הלאון החדשה שגם עליה יצא לי לנהוג - אפילו עם הגודל היא הצליחה להתנהג באופן מפתיע ולא רע בכלל לדעתי.

הגיר מגיב מהר, הידית הילוכים הדיגיטלית מצחיקה אותי - אני לא יודע אם אני אוהב אותה או לא, היא נראית לדעתי נורא מוזר.

המערכת ההיברידית המתונה מגניבה, הרבה פעמים במהלך גלישה היא מכבה לגמרי את המנוע(הסלד צונח ל0) והרכב היה מאוד חסכוני, 1-17 אם אני לא טועה הוא עשה תחת ידיי - בנהיגה שהיא ברובה עירונית, לא רע ביחס לגודל.

המרווח מחיה לנהג הוא פשוט מעולה התנוחת ישיבה היא מאוד נמוכה כמו שאני אוהב.

סיכום

אני רווק אז אין לי ניסיון ברכב בפונקציה המשפחתית שלו, יש מזגן מאחורה, אולי הוא טוב? אולי לא? לא יודע - יש גם מרווח לא רע מאחורה, האם זה מספיק לכיסא ילדים? האם 3 ילדים יכולים לשבת בנוחות? אין לי שמץ, וסורי שלרכב משפחתי אין לי פרטים שכאלה.

פעם ראשונה בחיים שלי שבחרתי רכב ליסינג ולא לקחתי "מה שיש", ואני חייב להגיד שאחרי חצי שנה איתו אני לא הייתי בוחר שום רכב אחר - עם כל הבאגים והדברים הקטנים האוקטביה היא הרכב הכי נוח, מתקדם וטכנולוגי שהיה לי והוא פשוט היה מכונית מעולה ליום יום - הכל מתממשק ומתחבר עם הכל באופן פשוט מושלם.

מאז קרה הרבה, בסוף ינואר נפרדתי מהאוקטביה שעברה לעובד אחר של החברה - בזמן שאני עברתי עם החברה לארה"ב - מדינה שבה לא יודעים מה זה בכלל סקודה ולא מכירים את הסטיגמה על המונית והאוקטביה, ובמנהטן אין בעקרון שום צורך או סיבה לרכב - את 95% מהתחבורה שלי אני מבצע בכלל על 2 הרגליים שלי(המשרד שלי מרחק 17 דקות הליכה מהבית) וכשצריך קצת רחוק יותר סאבוואי או אובר - אבל לנפש ככל הנראה אחרי שאתבסס פה קצת אחשוב על רכישת איזה מכונית משומשת נחמדה לנפש =].

אם יש שאלות כמה שאני זוכר מסוף ינואר הרחוק אני אשמח לענות, והיי - בקרוב אולי למצוא לעצמי גלגלים עם קלאצ' במדינת האוטומט =].

457927812_20211203_123932(2).thumb.jpg.a3ccf9c5c2184f34af9c0ac9635ccf3f.jpg

353759215_20220123_182114(2).thumb.jpg.fc390652638c585c94da43319ce84411.jpg

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • אהבתי 3

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אחלה סיכום.

העובד שקיבל ממך את הרכב זכה לאור זמני האספקה הארוכים. אני מניח שאנשים רבים בחברה קפצו על ההצעה. 

תהנה בארה"ב.  יש מצב שברגע  שתחזור רכבי החברה היחידים יהיו היברידיים או חשמליים (לשם שוק הליסינג מתקדם). 

S60 Rdesign

• תוכן חדש...