רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
טוב, נו-קיבלתי סוף-סוף את הרכב שלשום. נסעתי כ-200 ק"מ, בשלב זה מרוצה-קיבלתי למה שציפיתי, אפילו בונוס בתור כל מיני גדג'טים שאינני מפונק מבחינתם. קניתי גלגל ספר, ג'ק ומפתח גלגלים היו לי, בקיצור הכול סבבה. חוץ מדבר אחד: במקום מדף שצריך להיות בבגג' יש וילון-רשת כזה וכל רעש מגלגלים האחוריים מגיע לסלון ומציק מאוד.😨 בנסיעת מבחן נתנו לי רכב עם מדף קשיח והכול היה סביר. אף אחד לא אמר לי שב-אורבן יהיה רשת במקום מדף. בקיצור ברוח.... מה עושים? אשמח לכל עצה.😊
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 987 צפיות
היי כל יום שאני נוסעת לעבודה יש לי בערך 10 דקות נסיעה בדרך בין עירונית. אז ככה כש אני יוצאת מדרך עירונית ומשתלבת בכביש מהיר אני מאותתת שמאלה ועוברת נתיב ואז מגבירה מהירות ל77 בערך. אבל הבעיה שנתיב הראשון שיוצאים עליו מדרך עירונית הוא נתיב 2+. בגלל שאני נהגת בודדה אסור לי להישאר בנתיב זה אז אני שוב מאותתת שמאלה ועוברת לנתיב הרגיל ששם כבר אני יכולה לנסוע. רק הבעיה שלפעמים לוקח לי כזה 10 - 15 - 20 שניות עד שאני עוברת מנתיב 2+ לנתיב הרגיל ( כי היה בנתיב הרגיל רכב או כמה רכבים אז צריכה לחכות שהם יעברו ורק אז לעבור לנתיב כש הוא פנוי ). עכשיו שאלה זה מלחיץ אותי כש רק יצאתי מדרך עירונית נתיב הראשון שאני נהיית עליו זה נתיב 2+. ולוקח לי את החצי דקה הזאת עד שאני משתלבת מנתיב 2+ לנ…
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
Nissan Micra EV
מאת levy-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ניסאן מיקרה הופכת להיות חשמלית מ 2024 וכניראה ללא מנוע בנזין. https://www.autoexpress.co.uk/nissan/micra/356335/new-nissan-micra-supermini-confirmed-all-electric-power
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
שלום, האם החובה על רכב מיושן לבצע שני טסטים בשנה חלה גם אם הרכב כמעט אינו נוסע?
הודעה אחרונה מאת g2c, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 966 צפיות
שלום. ברשותי טויוטה אוריס סטיישן שנת 2017. כבר תקופה שאני מחפש לקנות ידית אחיזה (ממוקמת מעל החלון של כל אחד מהנוסעים) במקום אחת שנשברה לי ולא מוצא. חיפשתי באינטרנט בכל האתרים המוכרים (אמזון, איביי, עלי עקספרס וכדומה) ולא מצאתי, ועד שכבר קרה שהיה נראה שמצאתי אז המוכר כתב לי שזה לא מתאים לטויוטה אוריס סטיישן 2017. האם יש למישהו רעיון איפה באינטרנט אני יכול להזמין את הידית?. האופציה של חיפוש בפירוקיות לא באה בחשבון מבחינתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת chaimm, -
מחפש אוטובוס ישן 1 2
מאת נתן לנדאו-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
חברים שלום. אני מחפש בימים אלו אוטובוס ישן ללא מכלולים מנועיים (הווה אומר- שלד וחלונות בלבד), כדי לשפץ למטרות מגורים. אם מישהו ראה או שמע- אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי. יצרתי כבר קשר עם אגד ודן, אבל הם מציעים אוטובוסים יחסית יקרים, ובעיני גם לא יותר מדי מעניינים, אני מחפש משהו ישן יותר (נניח שנות ה-70). זהו. נראה לי שאין עוד הרבה מה להוסיף. תודה ויום טוב. נתן
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן מתכוון לרכוש פיג'ו 208 2017, והסוכן ביטוח שלי אמר שהביטוח מכסה עד 2000 שח נזק לפנסים, אם אני רוצה לעלות את הכיסוי ל4000 לפנס זה בתוספת של 100 שח. ואם אני רוצה כיסוי שישימו לי פנס מקורי זה תוספת של 300/400 שח. ניסיתי למצוא כמה עולה פנס חליפי ומקורי לרכב הזה בשביל להבין אם שווה לשלם תוספת בשביל כיסוי מורחב. יש למישהו מושג כמה כולה פנס קידמי/אחורי ברכב הנ''ל ומה דעתכם שווה להוסיף 100 שח או 300 לכיסוי מלא לפנס מקורי ? עוד שאלה לא קשורה אבל לא בא לי לפתחו שרשור רק בשביל זה, איפה יש תחנה טובה לתדלוק סולר בראשל"צ ? לא בהכרח הכי זול, העיקר שהסולר יהיה איכותי.
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רוצה להזמין מגבים ברשת ולא מצליח להבין מה ההבדל בין וו U לוו J. אשמח להסבר או הפניות. תודה!
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים יש לי רכב רק שבועיים אני נהגת חדשה יש לי סקודה פאביה 2009 אוטומט. אז היום ככ מיהרתי לעבודה שחניתי יצאתי ובטעות השארתי אורות דלוקים. מזל שנזכרתי בכך ואחרי 40 דקות בערך רצתי לרכב וכיביתי אותם. מזל שלא גיליתי על כך רק בסוף משמרת כש הייתי חוזרת לרכב ורואה אורות דלוקים כבר 6 שעות, לפי מה שהבנתי זה היה גומר לי את המצבר. אבל עכשיו אני גם קצת בלחץ זה שרכב עמד 40 דק בלי לנסוע עם אורות דלוקים יכול לעשות משהו לא טוב לרכב גם או שלא? מי שמבין תעזרו לי ממש לחץ
הודעה אחרונה מאת ae1924, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך מבטלים את התראת service, בצורת מפתח ברגים צהוב, בלוח השעונים במאזדה 3 שנת 2016?
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
-
מה יהיה עם המיני? 1 2
מאת לירון .ה.-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/h1dpckyay זהוא עוד מכונית מיני תיגרע מהשוק. מה יעשה מי שיחשוק, או צריך מכונית קטנה? בסוף יישארו התאומות הקוראניות, עם הגיר המסורס. או יצטרך לחפש מכונית משומשת. במדינה כמו שלנו, זה מוצר מתבקש, מה גם שלא בדיוק מעודדים מעבר לדו גלגלי,
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נתקלתי בתמונה הזאת: מה הסיבה למגמת הרחבת הצמיגים שממשיכה עד ימינו אנו? הגידול בכח של מנוע הרכב?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
צמפיון השיקו הבוקר את ה-Skoda Enyaq עם סוללה של 80kWh בלבד וטווח של 517 ק"מ ומחיר כניסה מצוין של 189990 ₪. רמות הגימור והמחירים: הזולה שבהן רמת גימור Loft שמחירה 189990 ₪ רמת גימור Lodge שמחירה 224990 ₪ רמת גימור Lounge שמחירה 228990 ₪ רמת גימור ecoSuite שמחירה 242990 ₪ רמת גימור Suite שמחירה 242990 ₪ רמת גימור sportline שמחירה 260990 ₪ENYAQ-iv-Catalog-10.2021.pdfENYAQ-iv-Catalog-10.2021.pdf אספקה החל מפברואר, כרגע יש בארץ רק רכבי תצוגה והדגמה. מצורף הקטלוג המלא. כמו שניתן להבין, השאלה הגדולה היא לא אם יהיו רוכשים, אלא האם יהיה מה למכור להם...
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
קיבלתי יונדאי איוניק עם בלם יד חשמלי. לפניה היתה לי קורולה עם מנגנון דומה בקורולה, בלם היד היה מופעל ברגע שידית ההילוכים עברה ל D. ביונדאי זה לא קורה, צריך ללחוץ על הכפתור ידנית. בשתי המכוניות הוא משתחרר בתחילת נסיעה אוטומטיות. האם זו תקלה ביונדאי או שזו כוונת היצרן? (לא קיבלתי ספר רכב ובזה שנמצא ברשת אין בלם חשמלי)
הודעה אחרונה מאת ser, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם בטוח לחבר אביזרים כגון מצלמת דרך וגלאי רדאר לחיבור ה - OBD2? מצד אחד לא מעוניין לחבר לתיבת הפיוזים ומצד שני רוצה מראה נקי יותר מהמצת (וצילום גם שהרכב חונה) עריכה: כתבתי פה אבל בדיעבד לא בטוח אם זה הפורום המתאים. אם יש צורך אשמח שתעבירו לטכני אחזקה וטיפולים.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן כולם יש לי שני רכבים ושניהם נועלים כיום את הצמיג הנ״ל, באותה מידה: 205/55/16, פוקוס סטיישן 12 של אשתי ודאצ׳יה סנדרו סטפווי שלי. בפוקוס של אשתי אני מרוצה מאוד מהצמיג, אוחז, יחסית שקט וגם חסכוני. אממה, הדאצ׳יה ידועה כרכב עם בידוד רעשים גרוע ואני ממש שומע את הרעש. לפני כן היו לי falken ze310 שהלכו בגלל פרונט לא מכוון, אבל היה פחות רעש. מחוות דעת רבות כאן בפורום וגם באתרים מחול ראיתי שלא ככ מרוצים מהצמיג הנ״ל, ואני מתחיל להתבאס שלא לקחתי פרימסי 4 או פיילוט ספורט (הפרשי מחיר לא משמעותיים). האם יש לי מה להתבאס? לחשוב להחליף צמיגים שוב? האם הצמיגים באמת כאלה גרועים? אשמח לחוות דעת - לא מחפש צידוקים או …
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני פעיל מאד בפורומים של מכוניות בחו"ל, בעיקר אנגליה וארה"ב. ראיתי בכמה מקרים מכוניות שמותקן בהם מצבר של דורסל. האמנם? דורסל ידועה בסוללות שלה. לא ידעתי שהיא מייצרת גם מצברים לרכב. האם בכלל יש כאלה בארץ?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סוזוקי מתחילה למכור באירופה את הדגם ויטארה עם hybrid מלא עם המערכת ההיברידית של טויוטה,יקרא strong hybrid: https://electricvehicleweb.com/2021-suzuki-vitara-details/ סוזוקי מגדילה את היתרון של הויטארה בחסכון בדלק מול הקוריאניות,פיז'ו 2008,רנו קפצ'ור,יאריס קרוס ועוד..
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני יומיים הבהבה לי נורה אדומה של חום מנוע. במוסך אמרו שהסיבה היא שמאוורר המזגן לא עובד וצריך להחליף. האם יש קשר בין שניהם? עוד לא טיפלתי,והיום נסעתי נסיעה קצרה בלי להפעיל מזגן ושוב הבהבה הנורה. זה לא אומר שזה לא קשור למזגן? תודה
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הטמבון של האוטו קיבל מכה בטמון בחנייה קיבל מכה קטנה מהקיר לא משהו רציני שפשוף, השאלה אם ניתן לתקן על ידי צביעה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן, תפרן שעבר לבירה לא מזמן ומפחד ששכיניינו בני המיעוטים למינהם ישימו עין על הרכב שלי, אני עובד הרבה לילות במרכז תעשייה שומם בלילות... משתדל להחנות קרוב לכניסה לביניין איפה יש שומר(שלרוב ישן) או איפה שמואר. יש לרכב קודן של רב-בריח אבל אני לא חושב שזה מרתיע מישהו, יש לציין שאני תפרן והרכב בשווי 5 אלף ואני לא מעוניין במערכות פויינטר הזעקה האחרונה איתוראן ודומיהם. אני מחפש דרך זולה עדיף תשלום חד פעמי מאשר מנויי חודשי להגן על הרכב שלי ברמה מספיקה שהגנב יגיד "בשביל הרנו השבורה הזאת לא שווה לי הכאה ראש הזה". חשבתי על מנעול הגה גדול ובולט כמו זה עם שילוב של אזעקה זולה שמתחברת למצבר מעליאקספרס ולד אדום סולרי שיעני יראה כאילו יש חיישן תנועה באוטו, ברור…
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אני מנסה להחנות את הרכב כי יש לי עבודה בגבעתיים. מתקשר לפנגו, ומבין שיש רק חניה יומית עד 17 או עד 19. אני אסיים לעבוד רק ב21:00. מה הסיכוי לדו"ח חניה מהעירייה? זה השלט שיש במקוםהשלט נמצא מעבר לכביש בצד השני איפה שאני חונה. בפנגו יש אפשרות עד 19:00 חנייה יומית אז בחרתי בזה. מה הסיכוי לדו"ח חניה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
האם יכול להיות שהצביעה מהיצרן לא היתה טובה? רק שבוע עבר וכבר הדבר הזה?! מה זה? ומה מייעצים לעשות? תודה!
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כמה מילים על ביצועים, תאוצה והקשר לבטיחות ברכבים חשמליים (לחיוב ולשלילה); עולם הרכב מתפתח כל הזמן, ובצעדי ענק, בהרבה פרמטרים. מצד אחד, אם תסתכלו על אביזר כגון מגבי שמשה – לא חל שיפור משמעותי ב-50 השנים האחרונות מלבד שימוש בחומרי גלם מתקדמים. אבל מאידך, בתחום ביצועי המנוע מתרחשת לנגד עיננו לא פחות ממהפכה בשנים האחרונות – הן מבחינת ההספקים והביצועים של מנועי הבנזין המודרניים, ועוד יותר מכך בתחום המכוניות החשמליות. עד תחילת שנות ה-90' היה נהוג לומר שכל רכב שיש לו מנוע עם יותר מ-250 כוחות סוס הוא בעל ביצועים ספורטיביים מאד (כמובן בתלות במשקלו העצמי וסוג תיבת ההילוכים), והספקים של מעבר ל-300 כ"ס היו שמורים לרכבים אקזוטיים כגו…
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- 10 עוקבים
- 59 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
אני רוצה להתקין עמדת טעינה חשמלית מהירה בבית זה אפשרי? לא רוצה עמדה שלוקחת כמה שעות לטעון מ 0 ל 100 יש דרך לעשות כזה דבר? או שחייבים להתקין מטען איטי ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 832 צפיות
שלום לכל חברי הפורום. אמ;לק: הוספה של מרימי חלונות, קיפול מראות, מצלמת דרך (Proof?), וGPS Tracker לקיה פיקנטו 2018. כן, אני יודע, אני מגזים, אני לפעמים מטורף ומוגזם. אבל אני אוהב את זה. מאז היונדאי אקסנט 2001 שלי, עליה השלום והברכה, לא היה לי רכב. היו שורטים לי את הרכב בחנייה, הייתי עושה פטרולים ועליות משמר ליד הרכב. (כן, כן, כולל אפוד מג"ב, ובטונדות תצפית) נהגים עיוורים שלא יודעים לחנות, ושוודים שמנסים לפרוץ בשלומיאליות, ועושים נזקים. ועדיין לא מצליחים לגנוב. למה? השקעתי ברכב, ולא היה משתלם לקבל עליו את המחירון. מע' שמע ב-7,500 ₪, + מושבים אפטרמרקט 3,000 ₪, פוליש ווקס, ועוד. שלא נזכיר את המכניקה, שדינדשתי מפגוש לפגוש. …
הודעה אחרונה מאת roey232, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה זה ת"ה בחלקי חילוף לרכב שאני רואה בכל מיני פירוט של חלקי רכב? למשל תושבת גומי לת"ה שמן ת"ה תושבת לת"ה אגן שמן לת"ה תקע לת"ה זה מופיע בכל מיני רכבים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר שהרכב שלי נפגע במהלך חניה , והמנXXX אשר פגע נמלט ללא השארת פרטים נפל האסימון שנדרשת לי מצלמה אשר תפעל גם בעת שהרכב חונה. המלצות יתקבלו בברכה וכמו כם הסבר האם נדרש התחברות למערכת החשמל של הרכב ואו חיבור שקע מצית מספיק ? המלצות הארות והסברים יתקבלו בברכה !
הודעה אחרונה מאת banji man, -
המפלצת שהזינה את עצמה: כשמכוניות משומשות הופכות למכרה של זהב סוחרים וסוכנים מכרו בשמחה מעשיות על שוק מיובש ומחסור לכאורה - ויצרו היסטריה שהובילה לבועה בשוק המשומשות. אם הקונים יפעלו בהיגיון ובסבלנות, השפיות תשוב תוך כמה חודשים !! https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/skjzita2f האומנם ?
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
יש לנו ל2 בניינים יחד חנייה מצומצמת ואחד השכנים תופס מקום בחנייה עם רכב נטוש שלא עובד ולא זז, מלבד הרכב הנטוש יש לו עוד 2 רכבים פעילים לו ולאשתו באותה חנייה משותפת. התלוננתי לעירייה כמה פעמים, אבל זה לא עוזר כי הפקח מגיע ומדביק לו על הרכב התראה שהוא חייב להזיז את הרכב עד תאריך של משהו כמו 14 יום מההתראה, ומה שהוא עושה כל פעם שהוא מקבל התראה כזו הוא מזיז את הרכב בגרירה ממקום למקום הלוך חזור בחנייה כבר כמה פעמים שהוא עשה את זה. העירייה אומרת שהיא רוצה לעזור אבל זה החוק שמחייב אותה לתת לו זמן להזיז ומאחר והפקח רואה שהרכב לא במקום שבו נתן לו התראה הם לא יכולים לעשות כלום. לדבר איתו זה כמו לדבר לבטון יש דרך חוקית נוספת שיכולה לעזור לי? לפנות למשטרה? אם כן ל…
הודעה אחרונה מאת ArikB,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide