Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בתמונה הזאת:

tires.thumb.jpg.a2faac2e81ac5747cd0c3158a8c3e729.jpg

מה הסיבה למגמת הרחבת הצמיגים שממשיכה עד ימינו אנו? הגידול בכח של מנוע הרכב?

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הגידול בכח, הגידול בשאיפה לאחיזה, בטיחות מרחק בלימה, מהירויות נסיעה, משקל הרכב עולה בממוצע עם השנים וכו' 

אני הייתי מפחד על גלגלים צריך לעשות אפילו את הנסיעות המנהלתיות שלי, אין אחיזה, אתה לא יכול לבלום כמו שצריך 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

משקל עצמי בעיקר.
עלייה ברמת האחיזה הנדרשת כתוצאה משיפור במעטפת הביצועים של הרכב.
זה הכל.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

היה פה פעם בפורום מאמר שקראתי ואני לא מוצא אותו שממש דיבר על הנושא הזה.

בתכלס, לדעתי מדובר בעיקר במראה (בעיקר בגזרת גודל הגאנט- נראה טוב ומכניס כסף טוב לתעשייה) ועליית משקל הרכב.

אבל מצד שני לא חסר הגזמות לרכבים שלא ספורטיבים ולא שוקלים מעבר למשפחתיות עם מידות הזויות של רכבי קצה.

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם

תחשוב על אחיזה בסיבוב עם רכב כבד וחזק בהשוואה לכוח והמשקל של שנות ה 70 וה80 שאז המשקל היה מתחת ל1000 קילו והכח מתחת ל 100 כ"ס . הצמיג הצר (לא מדבר על קוטר הג'אנט) היה מאבד אחיזה מהר מאד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

דובר על רוחב.
באשר לקוטר - פרט להגדלה של מערכות הבלימה (כתוצאה מאותן סיבות שרשמתי קודם, משקל וביצועים), אין שום סיבה להגדיל את הג'אנט, לצורך הדוגמא - עד העונה רכבי פורמולה 1 על 1000 הסוסים שלהם השתמשו בג'אנטים 13, בנאסקר משתמשים ב15 ובLMP1 (קטגוריית הדגל של הלה-מאן וכנראה רכבי המירוץ המתקדמים בעולם, גם יותר מF1), משתמשים ב18, אז אין שום סיבה שיהיה 19 או 20 על הג'יפונים שלכם פרט לזה שמישהו החליט שזה יפה.

ואם ברוחב עסקינן - פיאט פנדה הוא מהרכים עם הצמיגים הקטנים ביותר שיש היום על הכביש (אני מדבר על הדור הקודם: 2003-2011 בערך), רוחב 155, חתך 80, ג'אנט 13.
ואללה יש אחיזה סבירה לגמרי ביחס לקטגוריה ולדור, הסיבה שזה עובד - משקל עצמי של פחות מ900 ק"ג.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 3.2.2022 בשעה 15:51, Erel כתב:

לדעתי מדובר בעיקר במראה (בעיקר בגזרת גודל הגאנט- נראה טוב ומכניס כסף טוב לתעשייה)

בתאריך 3.2.2022 בשעה 17:31, shellcase כתב:

אין שום סיבה שיהיה 19 או 20 על הג'יפונים שלכם פרט לזה שמישהו החליט שזה יפה.

גם לדעתי.

ברור שככל שמכונית שוקלת יותר וגדולה יותר, היא תצטרך יותר תמיכה, אבל תכלס, הרוב זה משיקולי מראה. 

בדור הקודם היה 185? נגדיל ל195

חישוק רגיל זה 195?  נגדיל את חישוק הסגסוגת ל205

למה? "כי זה יפה"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...