רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני נוהג ביונדאי אקסנט 2005, יד שלישית, שנמצאת ברשותי זה שנתיים. החל מיום שישי האחרון המקלדת של הקודן (מסוג ספטרוטק ממה שהצלחתי לזהות) לא מקבלת חשמל. אני יודע את זה כי אין תאורה אחורית, נורית חיווי לא מהבהבת או מאירה בכלל, ואין תגובה כשאני לוחץ על המקשים – לא צליל, לא כלום. אף אחד לא נגע בחשמל של הרכב או משהו, והצמה הקטנה שמתחברת ללוח של המקלדת נראית שלמה ותקינה. מה זה יכול להיות? האם יש דרך פשוטה לעקוף את זה ולהניע, או שאני צריך להזמין אליי איש מקצוע? מצרף תמונות של המוח של הקודן, הצלחתי להגיע אליו אחרי שפירקתי את הלוח מתחת להגה. הצמה הקטנה שמתחברת למוח באמצע, שלישייה של שחור-אדום-כתום, היא זאת שרצה למקלדת. למכו…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת מה אומרת הנורה שבתמונה בסוזוקי באלנו? הכרית אוויר עובדת או מושבתת?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3484641 חלילה הייתם מעורבים בתאונה? מהביטוח אתם צפויים לקבל כסף, זה בטוח. האם הוא משקף את השווי האמיתי שלו? פה התשובה ממש לא ברורה..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, בשעה טובה אחותי הקטנה התחילה לנהוג, עכשיו צריך לתת לה כמה שיעורי בעולם האמיתי. אני רוצה להכיר אותה לבלימת חירום, מחפש איזה 600+ מטר כביש שומם באזור ראשון לציון שאפשר לעשות דבר כזה, מישהו מכיר? איזה כביש גישה שלא בשימוש בשבת. כמובן הכל בצורה בטוחה במקום עם שדה ראייה למקרה שמגיע רכב אחר. אשמח גם לעוד טיפים בנושא אם מישהו לימד בן משפחה ויודע איזה טריק לימוד.
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
🤑
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מחפש מוסך מומלץ באיזור יבנה רחובות, שלא יהיה יקרן ובעיקר אמין, הייתי תקופה במוסך ברחובות לא אגיד את שמה לקחה לי על מנגנון משופץ בחלון אחורי 750 שקל שזה כולל העבודה 200 שקל ועל המנגנון המשופץ 550, יצאתי בהרגשה שעבדו עלי, וגם על מעיכה קלה בפגוש אחורי לקח לי 250 בהתחלה ראיתי בקבלה שלקח לי 350 למרות שסגרתי איתו 250, וגם לפני על טיפולים לקחו ממני מחירים מאוד גבוהים על העבודה למרות שהבאתי את החומרים ועל החלפת abs מפירוק לקחו לי סביבות 2500 כולל עבודה עם לא יותר, ולי נמאס כבר שכל הזמן עוקצים אותי ועובדים עלי לוקחים ממני כפול ועכשיו מחפש מוסך יותר נורמאלי, אז אני פה מתיעץ איתכם איזה מוסך מומלץ ברחובות, תודה רבה לנסר 2010
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מקווה שזה הפורום הנכון (האמנתי שמתאים לכאן יותר מאשר לטכני). אני לפני מעבר לרכב חדש בחודש הקרוב ומתלבט מה לעשות עם הרכב הנוכחי - אקסנט 2006. מצבה הכללי הוא טוב קילומטראז' לא בשמיים באזור ה 200. הבעיה היחידה היא שהמדחס של המזגן מת. קיבלתי הצעת מחיר לתיקון ב 1400. אנחנו ממעטים לנסוע ברכב בכל מקרה אז השיקול של החוויה הנוכחית פחות נכנסת למשוואה כרגע, נטו על מה עושים עם הרכב בעתיד. השאלה (שבסיודה היא כלכלית) האם להשקיע בתיקון לפני מכירה או שיש אלטרנטיבה טובה יותר. בחיפוש בלוחות השונים, נראה שרכבים עם פרמטרים דומים ימכרו בין 3.5 עד ל 8 (תלוי במיקום הירח). אין לי נסיון במכירה לפירוק אבל אני מניח שהסכומים שרצים שם הם אפילו פחות מכך…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
תמיד כשאני חוזר מטיול בארה"ב שבו גם שילבתי נהיגה, אני חושב כמה הגיון יש בהיתר לפנות ימינה באדום, שקיים במדינות רבות. המחשבה הראשונית שעולה בדמיוני מדוע לא מתאפשר אצלנו, זה כמובן בגלל אופי הנהג הישראלי. אבל האם זו באמת הסיבה האמיתית שהדבר הזה לא הותר אחרי שקיים בארה"ב (ואולי במדינות נוספות) כ"כ הרבה שנים?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
11267 מכוניות חשמליות נמסרו ב-2021 (למען האמת ע"פ משרד הרישוי נמסרו 11271 אבל 4 מהן , אלה של LEVC, הן למעשה Plug-in אז הן לא נכללות בדו"ח שלי) הכוכבת של השנה ללא ספק היא טסלה שהגיעה הישר למקום הראשון במסירות עם 6299 מכוניות (56% מכלל החשמליות שנמסרו) את המקום השני תופסת MG ZS EV עם מספר מכובד של 1547 יחידות (13.7%) את המקום השלישי המכובד מאד תופסת אייוויס עם 430 מסירות, הישג מרשים, למותג חדש לגמרי בשוק. להלן הרשימה המלאה בסדר יורד: מותג כמות טסלה 6299 אמ.גי. 1547 אייוייס 430 יונדאי 361 …
הודעה אחרונה מאת bobi, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שבת שלום, קודם כל מצטער אם זה לא מתאים לפורום, לא מצאתי קטגוריה מתאימה.. אם יש מקום יותר מתאים בבקשה תעבירו 🙏 אני רוצה לקנות מעמד לפלאפון שאפשר להדביק אותו (את המעמד) על הדשבורד. הכי חשוב שיהיה יציב וטוב ושלא יעבוד על בסיס מגנט. (הבנתי שמגנט יכול לדפוק את הפלאפון, ושיש מעמדים שמחזיקים את הפלאפון ללא מגנט) אם מישהו יכול להמליץ על דגם ספציפי, מאוד אשמח לשמוע. הרכב הוא קיה פיקנטו, אבל מניח שזה לא באמת משנה בכל מקרה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מי יודעים לומר לי על ספארק 2021 האם אני חייב לחבר פלאפון בשביל אפליקציות, או שיש שם במערכת גם אפליקציות מובנות כמו וייז ספוטיפי וכ'ו שאני יכול להריץ דרך הוטספוט? תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי מאזדה 3 שנת 2016 מישהי פתחה עלי דלת כשנסעתי (לאט) הצבע התקלף ואני מפחד שהפח החשוף יחליד ויווצרו בו חורים זה הגיוני? או שפחים ברכבים חדשים לא מחלידים?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך לכמות הגדולה של השרשורים שעולים בפורום בנושא רכבים חשמליים, עולה הצורך גם לתעד את טווחי הקילומטרים שעוברים רכבים חשמליים וגם כי כבר קיים שרשור תצרוכת דלק של רכבים עם מנועי בעירה פנימית *כדי לחשב את הקילומטראז' של מכונית חשמלית, מודדים את הקילומטרים פר קוט"ש kWh.
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
באיחור אופנתי, קרייזלר מציגה רכב חשמלי ראשון. החליטו להחזיר לחיים את השם Airflow משנות ה30, בתור רכב חשמלי. בתור מודל 2022. שתושק בשנת 2025 🤦🏻♂️ הם גם מצהירים שבעזרת נס כלשהו הם הולכים להפוך את כל ההיצע שלהם לחשמלי ב2028. למרות שלא כל כך קשה להאמין לזה, אם לוקחים בחשבון את ההיצע המאוד מצומצם שיש למותג קרייזלר היום (רק שני דגמים). האמת שהיא נראית דומה לסיטרואן C5X, אולי זה בסוף יחלחל אל סיטרואן בתור התשובה הצרפוקאית לטסלה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי נפל לידיים שלי בוסטר התנעה, מישהוא מכיר אותו? את הפירמה הזאת?
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 997 צפיות
שלום לכולם, יש לי תופעה ברכב, שכשהרכב מונע בעיקר על דרייב או רוורס אז האורות הפנימים ברכב מרצדים.. אם אני נותן גז זה מייד מתייצב בחזרה. המצבר חדש, בדקתי את האלטרנטור והוא נראה תקין. מישהו יודע מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם הסכומים שאני מוציא על דלק מייאשים אותי והתחלתי לפזול לכיוון רכב חשמלי. אני גר בבניין משותף ויש לי חניה פרטית בטאבו. העניין הוא שהחניה היא רחוקה מהבניין. יש שני טורים של חניות, אחד שצמודה לבניין ואחת ממול שרחוקה, ואני ברחוקה. מישהו יודע אם ניתן להתקין עמדת טעימה בכזו חניה?
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריכה לחדש ביטוח (חובה+מקיף) אבל יש לי תביעה מלפני פחות משנה ועוד תביעה מלפני כמעט שנתיים. חלק מחברות הביטוח לא מוכנות בכלל לבטח אותי... כרגע מתלבטת בין שתי הצעות שקיבלתי: 1. לא שינוי את מחיר הביטוח מקיף אבל העלו את ההשתתפות העצמית ל 6000₪ 2. השתתפות עצמית רגילה (1500₪) אבל העלו את מחיר הביטוח בכמעט 2000₪. רוצה לקוות שהשנה לא יהיו לי תביעות (לפני התביעות הנ"ל היו לי 4 שנים ללא תביעות) אבל יודעת שלא יכולה לבנות על זה ומתלבטת אם שווה לשלם מראש יותר כדי שבמקרה ותהיה עוד תביעה אשלם פחות... אשמח לשמוע את דעתכם בעניין... תודה!
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
קראתי את הידיעה הבאה: מקור שני גררים ועליהם כלי רכב שהורדו לפירוק ("משטובות") נתפסו על ידי שוטרי הסיור בציר 60 סמוך למחסום מזמוריה. במשטרה מציינים כי תופעת השימוש בכלי רכב שהורדו מהכביש, משפיעה רבות על משתמשי הדרך בכבישי יהודה ושומרון, וכי הנהיגה בכלי רכב אלו מסכנת בצורה ממשית את משתמשי הדרך. אמש, בפעילות יזומה של שוטרי הסיור בגזרת מרחב יהודה, נתפסו שני גררים סמוך למחסום מזמוריה, כשהם מובילים מספר רב של כלי רכב שיועדו לפירוק ועשו דרכם לשטחים ומכאן דרכם לצירי התנועה ביו"ש בניגוד לדין והמתחייב בחוק. כלי הרכב נתפסו ע"י השוטרים והועברו למגרש משטרתי לצורך העברתם לגריטה. המשטרה שבה ומדגישה כי "נסיעה בכלי רכב שהורד לפירוק או שנאסר עליו שימוש - אסורה ומנו…
-
קבריולט לחתן וכלה
מאת MN- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
משהו יודע אם אפשר להשכיר קבריולט (אפילו בהרבה כסף) משהו יפה לא איזה פיגו? [email protected] 0556764691
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
הכותרת לא קליקבייט, פשוט לא יודע איך להגדיר את זה אחרת. אתמול נסעתי חזרה הביתה על כביש 90 בים המלח, החלק הצפוני איפה שאין תאונות. באחד הסיבובים ראיתי לפתע פלטה, משטח עץ, על הכביש, כנראה נפל ממשאית או רכב. אחרי כמה מטרים התלבטתי ואז הסתובבתי וחזרתי חזרה למקום. המקום חשוך, אין תאורה וזה בסיבוב אז אולי זה מסוכן ואני אדם נחמד ואוהב לעזור (לא יודע למה). עזרתי בשול הדרך, יצאתי והרחקתי את המשטח לשול הדרך, ניקיתי את הכביש מחתיכות גדולות. את המשטח שמתי בשול ואז אמרתי לעצמי, אני לפעמים גונב מהשול בעת סיבובים, אז לא כדאי שזה יבלוט אם יש מישהו כמוני, אז שמתי את המשטח טיפה יותר בפנים. אני נכנס לרכב, שמח וטוב לב, עזרתי לסביבה, אף …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
מיצובישי חשפה רשמית את ה-Vision Ralliart Concept אשר - מבוסס על האאוטלנדר PHEV החדש. מיצובישי ויז'ן ראליארט קונספט כולל גלגלי 22 אינץ' עתידני ואת ערכת הגוף הרחבה. הקונספט של Vision Ralliart כולל גריל קדמי סגור לחלוטין עם עיצוב ספורטיבי ותג ראלי, פגוש קדמי בעיצוב מחודש, פגושים נוספים, ופגוש אחורי חדש עם גריל ענק ואורות בלם בסגנון F1. מיצובישי בחרה בגוון שחור מט עבור ה-Vision Ralliart Concept, המציג גוון כחלחל כאשר הוא מואר. מיצובישי לא הכריזה על המפרט של מערכת ההנעה המחושמלת Vision Ralliart Concept, אך מבטיחה מלבד לומר שיש לה תפוקת מנוע גבוהה יותר, כוונון שליטה 4 גלגלים ספורטיבי יותר וקיבולת סוללה משופרת מהאאוטלנדר PHEV הסטנדרטי.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לשאול איזה מצלמה רכב מומלצת ואיפה אפשר לקנות ? עדיף שמצלמת גם שהרכב חונה .
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אהלן חברים. שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן ואשמח אם מישהו יוכל להסביר בצורה הגיונית/ הנדסית מה באמת הדרך הכי בריאה לתפעל את גיר הDSG. בזמן חניה האם צריך להעביר ישר למצב P ואז להרים ארמברקס? או קודם N⬅️ ארמברקס⬅️הורדת רגל מהברקס⬅️העברה למצב P פעם הסבירו לי שהדרך הארוכה יותר בריאה אבל השאלה למה? מה קורה בתהליך הזה שגורם לזה להיות נכון יותר לגיר? המתנה ברמזור האם הדרך שכולנו רגילים,ללחוץ על הברקס בזמן המתנה לרמזור ירוק היא הנכונה? או שהרבה יותר נכון יהיה להעביר למצב N כמו שעושים בגירים ידניים? כאשר ממתינים בD מד הסלד טיפה יותר גבוה מאשר במצב N, על פניו זה מרגיש יותר הגיוני להעביר לN מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך …
-
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב! יש לי יונדאי גטס 2006 הזמנתי מערכת נוחות מאלי אקספרס ואני מחכה לה בכליון עיניים. https://www.aliexpress.com/item/32849294277.html?spm=a2g0o.cart.0.0.8f0a3c00HefJBR&mp=1 הבנתי שברוב הדגמים של יונדאי צריך סלונואיד שיפתח ויסגור את הדלת. מישהו יודע לומר לי 1. המערכת הזו תתאים לי? 2. צריך סלונואיד? 3. מישהו יוכל להעלות קישור לסלונואיד שיתאים לי באלי אקספרס? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת קוביד, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
המשך שיתוף הפעולה עם אתר car-pad. לקסוס השיקה היום את ה NX החדש. אם זה נשמע לכם בנאלי ו'עוד דגם יוקרה' אז עבור לקסוס ועבור המתחרים ה NX הוא השחקן המוביל בסגמנט של D-Suv פרימיום, עם מעל 3700 מכוניות שנמכרו מינואר 2015 ועד 31.12.2021, פער של מאות מכוניות מהדגמים המובילים המתחרים, שאף אחד מהם הוא לא פראייר. בעולם אגב, אם כבר שאלתם נמכרו 1,050,000 NX-ים, מתוכם 175,000 באירופה בה הוא מהווה 30% ממכירות לקסוס. עבור לקסוס בישראל, ועבור הצרכן הישראלי מדובר ברכב משמעותי, ודגם חדש הוא תמיד מעניין. למרות דמיון חיצוני גדול לדגם היוצא, מדובר ברכב חדש לחלוטין על פלטפורמת GA-K עם שיפור קשיחות המרכב ב 30%, ועיצוב פנימי בו משל…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הספריי דוחה מים מחלונות הרכב וגורם לטיפות המים להחליק על השמשות ומשפר את הראות וזמן התגובה של הנהג ,במיוחד בנהיגה בלילה שטיפות המים יוצרות החזר אור מפנסי הרכבים מסביב. משתמש בספריי כבר מספר שבועות ומרוצה מהאפקט שהוא יוצר. יישום החומר פשוט - התזה על מטלית ומריחה אחידה על שמשה נקייה. היישום מספיק אפקטיבי לכמה שבועות שימוש. אני משתמש בו גם על חלונות הצד והחלון האחורי. ברכבי 5 דלתות היישום מונע הצטברות של לכלוך מהכביש על השמשה האחורית כי הכל נשטף בנסיעה. יתרון נוסף פעולה שקטה של מגבי הרכב מהקטנת החיכוך בחלון. מגיע בבקבוק של כ500 מ"ל עם שפריצר עלות כ-50 ש"ח ממליץ.
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אשמח לקצת עזרה בענייני ביטוח. כיום אני נוהג ברכב על שם אמא שלי, והביטוח על שמה ואני משלם אותו (בחברת WeSure). אני יכול להוכיח שאני נוהג על הרכב ולא היא (היא גרה בנתניה ועל הרכב יש תו תושב של תל אביב כבר 4 שנים, אני גם משלם את הביטוח). כעת, אמא שלי מעבירה לי רכב נוסף (הרכב הנוכחי בתהליך מכירה) ואני אנהג אליו. הפעם, אני רוצה שהביטוח יהיה על שמי למרות שהרשיון רכב על שם אמא שלי - כדי שאתחיל לצבור עבר ביטוחי. דיברתי עם WeSure והם לא מוכנים לבטח אותי - הם מוכנים לבטח רק את מי שרשום ברשיון. מישהו יודע אם מה שאני מבקש אפשרי? אם לא, הדרך היחידה שלי לצבור עבר ביטוחי זה לעשות העברת בעלות? תודה מראש, יובל
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לא יודע מתי ולמה, הכיסוי של פנס האיתות צד השמאלי ברכב נפל מתישהו, זה לא הדליק נורה כי האיתות עדיין עובד. בקרוב יש טסט, האם זה יכשיל אותי וחייב להחליף לפני כן? לאון 2012 אם זה משנה
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר מספר רב של גניבות רכב באזור המגורים שלי אשמח לקבל הצעות למיגון הרכב לאחר פריצה. אני יודע שבשביל זה יש ביטוח אבל בתקופה זו שקשה מאוד למצוא רכבים והמחירונים עולים, אני מעדיף לנסות לשמור על הרכב הנוכחי. הכיוון שלי הוא ניתוק כל שהוא במערכת, מנעול כל שהוא. שפשוט יגרמו לגנב להמשיך לרכב הבא.
הודעה אחרונה מאת Barp111,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 353 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yoyo770
- topop
- mottis
- יוס123
- David32
- discoTD5
- baer
- Tal7
- פריג'י
- מבין הרבה
- פיגו107שנת2010
- yoni162