רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 71.7 אלף צפיות
מפרסמים לאחרונה הרבה על דו"ח בלקר, שאמור לתת את כל המידע על הרכב שרוצים לקנות, עברתי על מה שהם מציעים ומשום מה נשמע, שאת כל מה שהם מציעים במחיר של 149 ש"ח, כל אחד יכול לבדוק באופן עצמאי, דרך האינטרט רק במחיר הרבה יותר זול, וכאן מגיעה השאלה שלי, ייש להם איזה ערך מוסף או שזה רק ניסיון נוסף לרכב על הגב של אנשים שלא טורחים להכנס לקארספורום. לזכותם יאמר שהם מציעים קופון הנחה של 149 ש"ח למכוני בדיקת רכב.
הודעה אחרונה מאת haichoen, -
-
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מישהו משתמש/השתמש בדברים האלה ויכול להגיד שזה עוזר או חרטא בפיתה?
הודעה אחרונה מאת BRAVO30, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הזמנתי רכב חדש שהייתי אמור לקבל ביום ראשון ה02.01.2022 ועדיין לא קיבלתי אותו, התשובה מהיבואן שזאת בעיה של משרד התחבורה והאוצר על קבוצות רישוי. מישהו מכיר משהו יודע משהו? זה פשוט הזיה שאנחנו תקועים בגלל שהמדינה רוצה לגזור עלינו עוד קופון.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דוברות הכנסת (ועדת הכספים) ועדת הכספים הגדילה את הטבת שווי השימוש לרכבים חשמליים לדרישת יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר הוארכה הטבת המס לרכב היברידי ורכב פלאג-אין ללא הפחתה בגובה ההטבה אותה ביקשה לבצע רשות המיסים, ונקבע כי ההטבות יחולו עד לתום שנת 2025, במקום עד תום 2023 בנוסח התקנות המקוריות הטבת ההפחתה של סכום הזקיפה של שווי השימוש בכלי רכב לרכב חשמלי תוגדל ב-200 ₪, כך שתעמוד על 1,200 ₪ החל מתחילת שנת 2022, ולגבי רכב היברידי תיוותר ההטבה על הפחתה של 500 ₪, ועל 1,000 ₪ לרכב פלאג-אין יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר: "הוראת שעה קצרה משפיעה על השוק כולו, לצד כך אם הרצון הוא לעודד שימוש ברכבים ירוקים יותר, אין סיבה שנפגע במוטיבציה לעשות שימוש ברכבים האלה" ועדת …
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אז קיבלתי את הרכב הנ"ל (עליה לכביש 3/19 עם 68 אלף) מהעבודה בתחילת דצמבר ועכשיו אני סוגר איתו חודש. אם לסכם את החוויה הזאת במילה - זוועה. אין לי ניסיון רב ברכבים, הרכב הראשון והיחיד ששימש אותי עד עכשיו הוא סיאט איביזה. בין לבין יצא לי לנהוג בסקודה יטי וקארוק. כאחד שהעביר את הזמן באיביזה, ברור לכם שהסטנדרט שלי בכל הקשור לאיכות חומרים, גימור ורעש אינו גבוה. ואיכשהו, הASX מצליח להיות מתחת לזה. מבחינת איכות החומרים - אין הבדל משמעותי. פלסטיק זול ונוקשה. קצת חומרים רכים למעלה, זה הכל. גימור - אין קרקושים. אבל כמכלול, הכל מרגיש כל כך זול. הפלסטיק שצבוע בכסף על הדיפון ונשחק, הדלת שמרגישה חלולה והשיא - הרוח שאשכרה עוברת בתוך הדלת ויוצ…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
עוד מעט תמלאנה שבע שנים למאזדה אצלנו והתחלתי לחשוב על היסטורית הבלאי והתקלות ולהעריך האם הוא באמת מתאים לתדמית האמינה של מאזדה אני יד שלישית, ראשונה היתה ליסינג ושנייה פרטית. נקנתה עם 77K ק"מ , כיום 171K ק"מ. הרכב אצלנו רוב השנים שימש כרכב שני את אשתי. הרכב הראשי עד לאחרונה היה ליסינג מהעבודה שלי. אני כמובן לא מתייחס לצמיגים , מצבר , בלמים ופחחות תיקונים : חיישן חמצן (החלטתי להחליף בגלל צריכת דלק , לא בטוח שהיה הכרחי אבל כשהחליפו ראיתי קורוזיה וחלודה) חלונות חשמל שנתקעו מיכל עיבוי מדיד שמן שנשבר 2 פנסים אחוריים שסבלו מחדירת מים והוחלפו משולשים (פעמיים !) נאבה פולי כלשהו שגרם לנזילת שמן מנוע תושבת מנוע 4 בולמים שהוחלפו לאחרונה גומיות …
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 11 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
דרושה לי קיבולת מצברים של 200 אמפר/שעה במתח של 24 וולט- (בנק אנרגיה של 4,800 וואט). סוג המצבר/ים הנחוץ/ים הוא ליתיום (לא מצבר/י חומצה ולא גֶ'ל). האם יש חיסרון בלהשתמש בשני מצברים של 100 אמפר/שעה במתח 12 וולט כל אחד, מחוברים בטור כדי להשיג את הקיבולת הרצויה הנ"ל של 200 אמפר/שעה במתח 24 וולט במקום מצבר יחיד בעל קיבולת הרצויה הנ"ל של 200 אמפר/שעה במתח 24 וולט? אודה על נימוק. תודה רבה למשיב.
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים . אני מעוניין לרכוש רכב מנכה צה"ל. רשום ברשיון אישור מכס ביטחון הוא טוען שאני לא צריך להוסיף תשלום נוסף וזה מכירה רגילה לכל דבר ועניין. השאלה אם יש "הפתעות" שאני צריך לקחת בחשבון ? מה התהליך שצריך לעבור ? האם זה עסקה כמו רכב פרטי ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת boazc, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, הקורולה ההיברידית ברמת הגימור הגבוהה (לימיטד) מגיעה ללא צמיג רזרבי. להבנתי ניתן לרכוש כזה דרך היבואן תמורת 1200 או 1400 ש"ח. מישהו יודע להגיד האם יש שם מקום לצמיג בגודל מלא? אם כן, איזה צמיג אפשר לשים שם מבחינת גודל? (מכיוון שזה משהו רזרבי, ברור שזה יכול להיות גם ג'אנט ברזל עם צמיג סיני) אם אין מקום לצמיג בגודל מלא, מה אפשר לשים שם מבחינת מידה? תודה!
הודעה אחרונה מאת elad11, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן שילמתי את האגרה באינטרנט. מה עוד אני צריך להביא ליום הטסט? האם אפשר להסתפק ברשיון נהיגה ולא תז? בנוסף, האם מומלץ לעשות טסט באשדוד או במכון בהרצליה פיתוח (אני קרוב לשניהם) ?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שמעתי מכמה שמתקנים רכבים בכפר של הערביים ומרוצים וזה שליש מחיר מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
פותח שרשור שנתחיל לעדכן שינויי המחירים של דגמי הרכב ב2022 וכמה המחירים עלו או לא עם דגש על היבירידות על רקע עליית המס. טויוטה. - נכון ל- 01.01.22 באתר של טויטה למרות שכתוב מחירון 2021, מחירי הרכבים השתנו לכן אני משער שכבר העלו עדכון של 2022. נעקוב ונראה. המחירים מעוגלים למעלה. 1. יאריס - התייקרויות רוחביות של 1000-3000 שקל. טווח מחירים 108-120 אלף שקל. - רמות גימור בנזין Sol, Style, Sky - עלייה של 2000 שקל. - היברידיות: רמת גימור Eco - עלייה של 3000 שקל. גימור Style עלייה של 2000 שקל 2. יאריס קרוס - עליית מחירים רוחבית של 2000-3000 שקל. טווח מחירים 122-140 אלף שקל. - בנזין: גימור Sol, Sky - עלייה 2000 שקל. …
הודעה אחרונה מאת student, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש איזה אתר או מקום שמדווח כמה ימים לפני תחילת חודש שבו מתעדכן מחירי הדלק שמודיע האם המחיר יעלה או ירד ובכמה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ציטוט: עשרות אלפי אזרחים שרכשו רכבים חדשים והיו אמורים לקבל אותם בתחילת השנה האזרחית, נתקלו הבוקר בהודעה מהיבואנים שבמשרד התחבורה והאוצר מתעכבים במתן דרגות הרישוי שבדרך כלל מתבצע בסוף השנה האזרחית. גורמים בשוק הרכב אומרים כי האטימות בה הם נתקלים מצד משרדי הממשלה היא חסרת תקדים. לא מספיק משבר השבבים והמחסור הקיים ? ? ?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אחרי חודשים ו 7500 ק"מ הגיע הזמן לכתוב התרשמות על הנירו פלאג אין. שורה תחתונה למי שלא רוצה להישאר ולקרוא את כל המלל, מדובר במשפחתית ראויה מאוד , רכב אשר יודע לבצע את כל המטלות של משפחה ממוצעת בנוחות ובחיסכון ניכר לכיס. חיצונית - רכב נאה , לא יקבל פרסים על יופי אבל הוא בהחלט נעים לעין , לצערי הגיע אלי בלבן עקב המחסור ברכבים , אבל גם בלבן פנינה הוא נראה בסדר גמור. תא הנוסעים - השחור שולט אומנם, אבל החומרים בחלק העליון של הדש רכים , לא מדובר על הפלסטיק הקשיח והפשוט, אלא עם משהו עם ניחוח מעט אירופאי. זה לא המצב בדלתות שם מדובר על פלסטיק בלבד , שחור משחור אבל לא הסוג הפשוט אשר מותקן בסוזוקי ואשר נוטה להשרט בקלות , אלא איכותי יותר וב…
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, היום אני ועוד עשרות כלי רכב נאלצנו להחליף לגלגל ספייר בצידי הכביש בשדרות ההסתדרות חיפה, תיעדתי הכל בתמונות וסרטונים וכמובן גם במצלמת דרך מהי הפרוצדורה לבקשת השתתפות/תשלום ההוצאות בעקבות הנזק? בעקרון ניזוק צמיג קדמי ימין אני כמובן הולך להחליף זוג + כיוון פרונט, למי שעשה הליך דומה בעבר, יש טעם ללכת על "כל הקופה" ולבקש תשלום עבור זוג צמיגים בטענה שלא מחליפים רק 1 ופרונט בגלל המכה החזקה? או להגיד תודה אם בכלל ישלמו לי על צמיג 1? ובנוסף ולא כי אני גרידי, אני רוצה לשים צמיג שאינו סיני ועלותו מעל 450 ש"ח, בקיצור איך תוקפים את החרא הזה שנפל עלי ועושים קצת לימונדה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני נוהג ברכב ליסינג מהעבודה, קיבלתי אותו במרץ 2020 ובגלל הקורונה עד עכשיו נסעתי בו רק 57,000 ק"מ. במהלך 3 שנות הליסינג - מגיעה לי החלפת צמיגים. בקדנציות הקודמות בהן נסעתי כ- 40,000 ק"מ בשנה - הצמיגים היו מוחלפים לאחר כ- 80,000 ק"מ. הרכב (סקודה אוקטביה) הגיע עם צמיגי מישלין וסביר להניח שהם יוחלפו בצמיגים סיניים. הצמיגים המקוריים לא שחוקים במיוחד. אני מתלבט האם כדאי לממש את הזכות להחלפת צמיגים לקראת סוף פברואר כדי "להנות" כמה שיותר מצמיגים סיניים חדשים לסוף החורף בנוכחי ולחורף הבא עד סיום 3 שנות הליסינג או שכדאי להמשיך עם צמיגי המישלין המקוריים כמה שאפשר. אני גם מכניס למשוואה את משבר הצ'יפים שיכול לעכב את הגעת הרכב המחליף בכמה חודשים. תודה על התובנות
הודעה אחרונה מאת JohnyTurbo, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המצלמה בצומת רמות לכיוון רמות הוסרה כנראה באופן זמני בעקבות העבודות שם אולי עוד כמה אנשים יישנו טוב יותר בלילה ....
הודעה אחרונה מאת ידני, -
וסגרה החודש את חטיבת פתוח המנועים אחרי 40 שנות פעילות. תתרכז בפתוח רכבים חשמליים. פרטים כאן
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
לפני חצי שנה בחנתי את הלאון קופרה החדשה במסגרת הפורום: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?645992-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%94&p=5582865&viewfull=1#post5582865 ו.. נדלקתי עליה ממש. כבר אז נזרע הזרע, ועם הזמן נסגרתי על זה שהרכב הבא שלי יהיה קופרה. היא פשוט תפורה עליי ועל הדרישות שלי : - מעל כ-250 כ"ס עם דיפרנציאל מוגבל החלקה מכני - תצורת האצ'בק 5 דלתות - ספורטיבית עם יכולות מסלול - לא ידנית, תיבה מהירה עם שליטה מההגה - לא מוחצנת מדי אבל נאה למראה - פרקטית לשימוש יומיומי בלי הרבה פשרות - תא נוסעים מאובזר ואיכותי בהתחלה חשבתי ללכת …
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב לאחר החלפת 4 צמיגים חדשים ברכב הבחנתי ברעש מהגה ברכב מידי פעם בסיבוב שלו בוצע בדיקת כיוון פרונט והיא תקינה האם מישו מכיר ? האם תקין? רעש כמו פלסטיק או משו כזה הרכב סקודה קמיק צמיגים של חברת barum bravis 205/60/16
הודעה אחרונה מאת Jago, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הי, מזל - זה לא אצלי רק עשיתי טיפול במורשה של וולוו S60 שלי, החלפתי רפידות ודיסקים אחוריים, ואז אחרי יומיים שמתי לב שצמיג - בורח אוויר, אבל 3-5 PSI כל יום ככה. הלכתי לפמצ'רינה וראינו את זה: הבחור אמר לי שאפשר לתקן (ריתוך\החלמה) - מחיר 500 ש''ח. ואללה התחלתי לעבור על פורומים - ולא מומלץ, עדיף ג'נט חדש (מניח שצריך 2, אי אפשר להחליף 1). אבל אני רוצה מקורי של וולוו ולא רוצה סיני יפני XYZ. מי יודע האם מאיר (יבואן) יכולים לתת הצעה למקורי, ומה עלות +- עם עבודה? ומה המלצה לגבי ריתוך\הלחמה. סדק הוא סביב 2-3 מ''מ ס''ה, אבל בטיחות מעל כל דבר אצלי. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
הנעה כפולה, 250 סוסים ב-5000 סל"ד, 32 קג"מ ב2500 סל"ד (31 ב-2000). רק אוטומטית. בגדול מתחרה של WRX. דלק לא מביאים כרגע. חבל, לא?
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 940 צפיות
יש ברשותי רכב שנת ייצור 2018 (חודש פברואר). עשיתי לו טסט שנה שעברה ב-2021. האם לא יצא איזשהו שינוי לחוק שאומר שרכבים בני 3 עד 10 יכולים לעשות טסט ראשון אחרי 3 שנים (מה שכבר עשיתי) ולאחר מכן לעשות טסט רק כל שנתיים?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
החל מאוקטובר: תוקף רישיון הנהיגה - עד גיל 70 משרד הרישוי השיק רפורמה מהפכנית לפיה במקום חידוש כל עשר שנים כפי שנהוג כיום, רישיון הנהיגה יהיה תקף למעל 50 שנים • ח"כ מיכאלי: "רפורמה חשובה שתחסוך בירוקרטיה והוצאה כספית מכל אזרח" בשורה טובה לנהגים: החל מ-1 באוקטובר 2021, יונפק לראשונה לנהגים רישיון נהיגה עד גיל 70, במקום כל 10 שנים כפי שנהוג כיום. זאת, במסגרת רפורמה מהפכנית שמשרד התחבורה מקדם ברישיונות הנהיגה בישראל. היום (חמישי) נשלחו חידושי הרישיונות הראשונים במסגרת הרפורמה החדשה. מדובר בנהגים שתוקף רישיונם יפוג ב-1 באוקטובר. במסגרת הרפורמה, רישיון הנהיגה המונפק כיום לנהגים לכלי רכב פרטיים, אופנועים ורכב מסחרי עד 12 טון, יהיה בתוקף עד לגיל 70, ב…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום מה דעתכם על צמיגים של חברת Barum? שאלה על הצמיגים שלהם בכללי מידה 205/60/16 92v
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 926 צפיות
הי, רכשתי מצלמה ddpai mini 5 לאחר קריאת המלצות פה . בדיעבד אני מעוניין גם בשילוב של מצלמה אחורית. שאלות: 1. האם אני יכול להוסיף מצלמה נוספת אחורית כדוגמת Z40 ואז האם לכל מצלמה אצטרך בנפרד לחבר ערכה של parking mode ובעצם כל אחת תהיה נפרדת או שיש דרך לסנכרן בין שתי מצלמות ?. יכול להיות שבסופו של תהליך אשאיר אותה לרכב של אשתי ועבורי IONIQ 5 ארכוש אחרת, האם במקרה הזה עדיף לחבר למשל סט מלא של מצלמה קידמית ואחורית וערכת חניה למשל viofo A129 pro due 4K , או ללכת עדין על ה mini 5 עם תוספת של מצלמה נוספת זולה יותר לחלק האחורי. למשל Z40 או מצלמה אחרת שתמליצו
הודעה אחרונה מאת Electron, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אז בשעה טובה קניתי סקודה סופרב 2016 מיד 2 ויש בה צמיגים בגודל 18 (במקום 17 ברישיון) אני לא כל כך מבין בגלגלים אבל נראה שהצמיגים הם חתך נמוך הגודל שלהם הוא 235/45/18 הבעיה זה שבכל פס האטה או שיבוש קטן בדרך מרגישים את זה ממש וזה יוצר תחושה לא נעימה, כרגע אני מתלבט האם כדאי לי להחליף בחזרה ל 17 וללכת לפי הרישיון (215/55/17) ואז זה יצא ממש יקר כי צריך לקנות ג׳נטים חדשים בהתאם, או להשאיר את ה 18 ולקנות צמיגים נורמליים (ואז אני לא בטוח איזה מידות כדאי לי לקנות? ומה הן המגבלות במקרה זה אם בכלל יש?) חשוב לי המחיר אבל לא פחות מזה גם צריכת דלק ונוחות בכבישים עירוניים (אם לא אז כנראה לא היתי קונה סופרב מלחתחילה..)
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר שלי היה לו רשיון פרייבט עבר אמש טסט על משא קל c1 הבוקר בא להוציא היתר זמני אך מסתבר שזה לא מגיע מיד כשעוברים יש איזה פורצדורה למישהו יש מושג
הודעה אחרונה מאת ידני, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
האם על רכב הפטור מטסט בגלל שהוא עדיין חדש צריכה להיות מדבקה של טסט? התוקף של רישיון הרכב עד ספטמבר 2022 הרכב נקנה כיד שנייה ברשיון רכב של אותו מקום לא הייתה מדבקה שמודבקת ברישיון רכב האם מדובר במצב תקין?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)