Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, amosbmw כתב:

האירופאים עוד הולכים לאכול הרבה קש עם התקנות הדמיוניות שלהם.

פיתוח הרכב החשמלי זה נחמד, אבל זה עוד רחוק מאוד מלהיות פתרון כזה מושלם כמו שאתה מציג אותו. הכל תלוי בשיטת המדידה.

הארצות המתקדמות באירופה הן המדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם, ולכן הן גם המדינות שמובילות את האג'נדה הירוקה שבאה לטובת האזרחים שחיים באותן המדינות.

מציע לך לשאוף בתור אזרח ישראלי להגיע לרמה שלהן ולא לרמה של הארצות סביבנו.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 2
  • תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

Gopher, אתה שוב ושוב מתעקש שיש רק שחור או לבן, התוצאה של הגישה הזו היא משבר האנרגיה החמור באירופה עם מחירי חשמל גבוהים מאוד שעוד יעלו. אם את כל הכסף שהמדינות השקיעו במימון רכב חשמלי עם טכנולוגיה שלא התקדמה לשום מקום עדיין הן היו משקיעות במחקר בסוללות, בהנחות להנעה היברידית ועוד, לא היה משבר אנרגיה, הייתה הפחתה משמעותית בפליטת מזהמים ובעוד מספר שנים, היינו נהנים מטכנולוגיה חשמלית עדכנית יותר ובעיקר זולה יותר במקום לתת כסף חינם לחברות ועשירים. 

עם כל הכבוד, זה ממש לא המדינות קבועות אלא האיחוד. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

מעניין שיונדאי, פולקסווגן, וולוו, מרצדס ושאר יצרני הרכב החשובים לא חושבים ככה והולכים לכיוון ברור של הפסקת פיתוח ויצור רכבי בעירה פנימית.

לפני כשעה, Gopher כתב:

אפילו הרכב ההיברידי עם רמת הזיהום הכי נמוכה יתקשה לעמוד בתקן יורו 7 המחמיר שיכנס ב-2025.

אתה מוכיח את הטענה של @race driver - אילולא יורו 7 (שזה בערך ההגדרה של "כדאיות מלאכותית") - אף אחד מהיצרנים הללו לא היה מפסיק לפתח מנועי בעירה פנימית.

וכל זה מבלי להיכנס בכלל לדיון עצמו.

לפני 30 דקות, ch2856 כתב:

רוצה לומר - זו לא גרמניה וצרפת, אלא בריסל

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, ch2856 כתב:

Gopher, אתה שוב ושוב מתעקש שיש רק שחור או לבן, התוצאה של הגישה הזו היא משבר האנרגיה החמור באירופה עם מחירי חשמל גבוהים מאוד שעוד יעלו. אם את כל הכסף שהמדינות השקיעו במימון רכב חשמלי עם טכנולוגיה שלא התקדמה לשום מקום עדיין הן היו משקיעות במחקר בסוללות, בהנחות להנעה היברידית ועוד, לא היה משבר אנרגיה, הייתה הפחתה משמעותית בפליטת מזהמים ובעוד מספר שנים, היינו נהנים מטכנולוגיה חשמלית עדכנית יותר ובעיקר זולה יותר במקום לתת כסף חינם לחברות ועשירים. 

משבר האנרגיה באירופה לא קשור בכלל לרכב החשמלי אלא להחלטות לא נכונות שהתקבלו שם בהקשר של תכנון מערכת החשמל כמו התבססות מוגזמת על טורבינות רוח ועליית מחירי הגז. הטכנולוגיה של הרכב החשמלי התקדמה מאוד - רק לפני שנה נמכרו בארץ רכבים עם טווח מוגבל של 200 ק"מ וכיום הטווח קפץ ל-400 ק"מ שהוא טווח שמתאים לרוב הנהגים בארץ, זאת קפיצת מדרגה מדהימה בתוך זמן קצר, אפילו מעבר לתחזיות האופטימיות של חובבי החשמליות.

האיחוד האירופי מייצג את המדינות החברות בו כאשר ניתן לכל מדינה זכות וטו להחלטות מהותיות, כך שלהציג אותו בגוף שכופה החלטות זה לא מבוסס על המציאות. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אתה מוכיח את הטענה של @race driver - אילולא יורו 7 (שזה בערך ההגדרה של "כדאיות מלאכותית") - אף אחד מהיצרנים הללו לא היה מפסיק לפתח מנועי בעירה פנימית.

וכל זה מבלי להיכנס בכלל לדיון עצמו.

רוצה לומר - זו לא גרמניה וצרפת, אלא בריסל

זה נכון שהסיבה המשמעותיות ביותר להפסקת יצור רכבי הבעירה הפנימית זה היורו 7, בלי התקן הזה לא היו מדברים כמעט על רכבים נטולי פליטות.

אבל יש סיבה מעולה ליורו 7, המדינות המתקדמות באירופה רוצות לעצור את פליטות הפחמן שגורמות למשבר האקלים ובנוסף לתחלואה קשה ולמוות.

אני שמח שיש מדינות שחושבות על האזרחים שלהם ועל עתיד העולם שבו אנו חיים ולא רק על הרווח הכלכלי של ברוני הנפט והגז.

כפי שכתבתי זה בפירוש לא נכון להגיד שבריסל קובעת את ההחלטות, אלא היא משקפת את המדיניות של כל המדינות ביבשת, כמובן שלמדינות כמו צרפת וגרמניה יש יותר חשיבות בקבלת ההחלטות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, Gopher כתב:

זה נכון שהסיבה המשמעותיות ביותר להפסקת יצור רכבי הבעירה הפנימית זה היורו 7, בלי התקן הזה לא היו מדברים כמעט על רכבים נטולי פליטות.

אבל יש סיבה מעולה ליורו 7, המדינות המתקדמות באירופה רוצות לעצור את פליטות הפחמן שגורמות למשבר האקלים ובנוסף לתחלואה קשה ולמוות.

אני שמח שיש מדינות שחושבות על האזרחים שלהם ועל עתיד העולם שבו אנו חיים ולא רק על הרווח הכלכלי של ברוני הנפט והגז.

כפי שכתבתי זה בפירוש לא נכון להגיד שבריסל קובעת את ההחלטות, אלא היא משקפת את המדיניות של כל המדינות ביבשת, כמובן שלמדינות כמו צרפת וגרמניה יש יותר חשיבות בקבלת ההחלטות.

כאמור בלי להיכנס לעצם הדיון - הוכחת את טענתו.

האם זה טוב או רע אני מני שייקח שנים לשפוט

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למי אכפת מיונדאי? אחד יצרני הרכב הכי לא מעניינים שיש, רכב שגם אם ישלמו לי אני לא אסע עליו. 

יאללה, איפה בני ה-40 שנוסעים באיוניק ליסינג עם מדבקה של ״אבא פגום״ ובאמפר משופשף שעומדים לצאת עליי?

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 6

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Fraysa כתב:

למי אכפת מיונדאי?

רק היצרן השלישי בעולם מבחינת מסירת רכבים עם 5.4% מהרכבים ב-2020 והיצרן הכי נמכר בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, Gopher כתב:

רק היצרן השלישי בעולם מבחינת מסירת רכבים עם 5.4% מהרכבים ב-2020 והיצרן הכי נמכר בארץ.

זה שהוא היצרן הכי גדול לא אומר שהוא טוב. 

וברצינות, ישראל היא הטעון שלך? המדינה עם תרבות הנהיגה והרכב הכי מבזה שיש בעולם. אנשים כאן קונים יונדאי כי הם לא מבינים ברכבים, וכי אין להם כסף, לכן הם רכב שיגיע מנקודה A ל-B, שזה בדיוק מה שהיצרן הזה מייצר ולא מעבר. 

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 8 דקות, Fraysa כתב:

וברצינות, ישראל היא הטעון שלך? המדינה עם תרבות הנהיגה והרכב הכי מבזה שיש בעולם. אנשים כאן קונים יונדאי כי הם לא מבינים ברכבים, וכי אין להם כסף, לכן הם רכב שיגיע מנקודה A ל-B, שזה בדיוק מה שהיצרן הזה מייצר ולא מעבר. 

לא אמרתי שהוא היצרן הכי טוב וישראל היא באמת מדינה עם תרבות נהיגה עלובה, אבל בתור יצרן רכב יש לו נתח שוק ענק והוא יצרן בעל חשיבות לגבי מגמות בשוק הרכב.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Fraysa כתב:

למי אכפת מיונדאי? אחד יצרני הרכב הכי לא מעניינים שיש, רכב שגם אם ישלמו לי אני לא אסע עליו. 

למי אכפת מוואג, שמייצרים יורוטראש שברירי שעובד רק בתנאי מעבדה, ואולי בכבישי גרמניה, ושופך מנועים וגירים על ימין ועל שמאל בכל מקום אחר?

רכב שגם אם ישלמו לי, לא אסע עליו.

אגב גם הם הולכים לכיוון הפסקת ייצור של ICE, כמובן לא לפני שידחפו DSG14 לאוטו חשמלי, שלא יהיה משעמם.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2
  • מצחיק 13

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברגע שאירופה עוברת לחשמלי, אין להם סיבה לפתח מנועים חדשים.

במדינות עולם שלישי הם יכולים להמשיך עשרות שנים עם המנועים הישנים.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש שווקים שלמים, בעיקר באפריקה, דרום אמריקה וחלקים באסיה, שתשתית חשמלית טובה ואמינה היא פשוט לא מנת חלקם.. לכן, המנועים הישנים יישארו עוד הרבה שנים. כנל לטרקטורים וכלים כאלה. כנראה שהפיתוח יופסק. הדוגמא היא לא DVD, אלא אולי טלפונים דור 1,2,3 ו4 ו5 שממשיכים להימכר במקביל 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מדינות עולם שלישי מתבססות על רכבי יד שניה ממדינות מערביות ורכבי לואו קוסט שמיוצרים במפרטים מצונזרים ומיוצרים בדרך כלל בהודו, סין ודרום אמריקה. לרוב מדובר על פסי יצור ישנים של רכבים מערביים או העתק שלהם. חשמל ממש לא בתוכניות שלהם. אבל עוד 20 שנה ייתכן שהם יירשו את פסי הייצור והרכבים המערביים הנוכחיים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

יאללה, איפה בני ה-40 שנוסעים באיוניק ליסינג עם מדבקה של ״אבא פגום״ ובאמפר משופשף שעומדים לצאת עליי?

אמינות

עלות תועלת טובה

איכות טובה

כל אלה מיתגו את יונדאי בצורה טובה מאוד בארץ,איוניק ונירו מהרכבים הטובים בקטגוריה האיוניק 5 גם קוצרת שבחים ומתעלה על הID4 של VW בלא מעט מבחנים,אז אתה בדעת מיעוט,ממש מיעוט.
אם מדברים בפן הספורטיבי,I30N אחד מהרכבים הבודדים שנתן פייט מעולה לגולף GTI,אני חושב שבטיול האחרון שלי בגרמניה באוגוסט, ראיתי יותר I30N מאשר גולף GTI ברחובות.

אז זה יצרן שממש ממש אי אפשר לזלזל בו,בטח לא בדרך שהוא עשה בשנים האחרונות,ולא ,אין לי שום יונדאי בחניה.

אז עם כל הכבוד,הזלזול שלך לא במקום.

עריכה אחרונה על ידי ArikC
  • אהבתי 4

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

מה רע בו?

הוא חסכוני בדלק,נכנסת בו משפחה ובמכירה לא תפסיד יותר מידי.

לפני שעתיים, Fraysa כתב:

וברצינות, ישראל היא הטעון שלך? המדינה עם תרבות הנהיגה והרכב הכי מבזה שיש בעולם.

לא כי לסוע על טנדר מגודל לכל מקום זה סממן לעליונות תרבותית.

לפני שעתיים, Fraysa כתב:

אנשים כאן קונים יונדאי כי הם לא מבינים ברכבים, וכי אין להם כסף, לכן הם רכב שיגיע מנקודה A ל-B, שזה בדיוק מה שהיצרן הזה מייצר ולא מעבר. 

הוא מייצר רכבים בטיחותיים,נוחים יחסית שעונים על הצרכים של האנשים-שזה בדיוק מה שהם אמורים לעשות.

איוניק מתחילה מ140,זה לא בדיוק "אין להם כסף".

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...