Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, Gopher כתב:

שוב לא נכון. מטוס חשמלי עם 38 dBA, תצפה בסרטון שנלווה לכתבה: Kitty Hawk's new electric aircraft is quieter than a dishwasher (newatlas.com)

1. לא ברור איפה נמדדו 38 דציבל - מקרקע או בתוך המטוס או סמוך למטוס? האם נמדד במהירות השיוט או במהירות המינימלית?
2. רעש בשיוט פחות מדאיג את עלו שגרים סמוך לשדה תעופה. מה רמת הרעש בהמראה וצבירת גובה?
3. זאת לא חוכמה להשוואת מטוס מול מסוק. רמת רעש של ססנה 152 שהוא גם דו מושבי, אבל תוכנן לפני כמה עשרות שנים - כ-65DBA, ממש לא 80. 

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Boltik כתב:

1. לא ברור איפה נמדדו 38 דציבל - מקרקע או בתוך המטוס או סמוך למטוס? האם נמדד במהירות השיוט או במהירות המינימלית?
2. רעש בשיוט פחות מדאיג את עלו שגרים סמוך לשדה תעופה. מה רמת הרעש בהמראה וצבירת גובה?
3. זאת לא חוכמה להשוואת מטוס מול מסוק. רמת רעש של ססנה 152 שהוא גם דו מושבי, אבל תוכנן לפני כמה עשרות שנים - כ-65DBA, ממש לא 80. 

נמדד במהירות שיוט סמוך למטוס.

אין הבדל מבחינת המראות / נחיתות - 38 dBA רעש מכסימלי.

הרעש בקרבת ססנה מיושן הוא בסביבות 90 dBA ולא מה שכתבת (גם מטוס קטן מודרני יותר ישיג בערך את אותם עוצמות רעש), וגם נניח שזה נכון זה אומר שהוא מרעיש יותר מפי 100 (65 dBA לעומת 38 dBA).

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 3 דקות, Gopher כתב:

נמדד במהירות שיוט.

אין הבדל מבחינת המראות / נחיתות - 38 dBA רעש מכסימלי.

ססנה מיושן מרעיש בסביבות 90 dBA ולא מה שכתבת (גם מטוס קטן מודרני ישיג בערך את אותם עוצמות הרעש), וגם נניח שזה נכון זה אומר שהוא מרעיש יותר מפי 100 (65 dBA לעומת 38 dBA).

יש הבדל גדול בין המראה לנחיתה - ההמראה במטוסים קטנים מתבצעת במצערת פתוחה, הנחיתה כמעט ב-idle.
רמות רעש של מטוסים באתר FAA : https://www.faa.gov/sites/faa.gov/files/about/office_org/headquarters_offices/apl/uscert_appendix_07.xls

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Boltik כתב:

יש הבדל גדול בין המראה לנחיתה - ההמראה במטוסים קטנים מתבצעת במצערת פתוחה, הנחיתה כמעט ב-idle.
רמות רעש של מטוסים באתר FAA : https://www.faa.gov/sites/faa.gov/files/about/office_org/headquarters_offices/apl/uscert_appendix_07.xls

הסברתי לך שמבחינת המטוס החשמלי הזה 38 dBA זה הרעש המכסימלי שנמדד לאורך כל הטיסה כולל ההמראות והנחיתות. זה לא דומה בכלל למטוס שמונע בדלק.

יש כלי שנקרא גוגל, מופיע לך שם הכל לגבי המטוס הזה או מטוסים חשמליים אחרים כולל הנתונים שסיפקתי.

פורסם (נערך)

לא כתוב שזה רמת רעש המקסימלית, אלא רמת רעש שנמדדה בשיוט בגובה 1500 רגל, לפי מיטב הבנתי גם ממרחק 1500 רגל:

ציטוט

the company claims it operates at a volume of 38 decibels when at 1,500 ft (457 m)

לא צריך לשלוח אותי לגוגל. אם אתה טוען שזאת רמת רעש המירבית של המטוס - תוכיח.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Boltik כתב:

לא כתוב שזה רמת רעש המקסימלית, אלא רמת רעש שנמדדה בשיוט בגובה 1500 רגל, לפי מיטב הבנתי גם ממרחק 1500 רגל:

לא צריך לשלוח אותי לגוגל. אם אתה טוען שזאת רמת רעש המירבית של המטוס - תוכיח.

חבר אני לא צריך להוכיח כלום, אני מכיר את התחום באופן אישי. אין לי שום עניין לחפש לך דברים בגוגל.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Gopher כתב:

חבר אני לא צריך להוכיח כלום, אני מכיר את התחום באופן אישי. אין לי שום עניין לחפש לך דברים בגוגל.

אני הבאתי הוכחה מתוך המאמר (שאתה בעצמך מפנה אליו) שלא מדובר ברמה המירבית. אין לך מה לענות חוץ מ-"אני לא צריך להוכיח כלום" ו-"אני מכיר את התחום באופן אישי".
אם אתה מכיר את התחום, אז תסביר בשפה פשוטה לאלו שלא.
אגב, על איזה תחום אנחנו מדברים? 

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • אהבתי 2
פורסם

38 dbA נמדדו באופן מפורש במרחק של 457 מטר וזה ממש לא הרעש המרבי, שהוא כנראה כפול. בכל הכלים האחרים מסוג זה מדברים על עצמת רעש של 60-70 dbA בנחיתה או "בטיסה מעל הראש". זה שקט יותר באופן משמעותי מטורבו-פרופ, לדוגמה, אך לא שקט לחלוטין וזה בהחלט רעש מידתי שיוכל לאפשר נחיתות והמראות גם בשעות הלילה בשדות הצמודים לאזורי מגורים. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 4 דקות, harhanegev כתב:

למשל בשביל טיסות פנים בישראל מטוס חשמלי יכול להיות מושלם.

אם ישארו שדות תעופה בישראל עד אז.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

לדעתי, אם זה יתפוס, זה יתפוס את המקום של דיזל לצד BEV.

ולטווח קצר זה מוריד את עלויות האחזקה לרמה של כלום לעומת מטוס סילון/פרופלר. לחברות תעופה פחות אכפת מזיהום אוויר, אבל מאוד אכפת מעלויות אחזקה של מטוסים.

למשל בשביל טיסות פנים בישראל מטוס חשמלי יכול להיות מושלם.

לגבי טיסות פנים בישראל - הענף כרגע כמעט לא קיים, עקב כמה סיבות:

1. הקורונה.

2. כמעט כל קוי התעופה שהיו קיימים לפני 20-30 שנה חוסלו לחלוטין, בעיקר עקב ההפרש הזעיר בין זמן כולל בדלת לדלת במטוס לעומת אוטובוס או רכב פרטי (גם כביש 6 תרם תרומה קטנה, וגם ההתעקשות המטומטמת לבזבז יותר זמן על שאלות "העתק הדבק").

3. חיסול שדה התעופה היחיד של אילת, וחיסול שדה התעופה היחיד של תל אביב.

את שדה דב ז"ל כבר לא יקימו מחדש וגם לא את שדה התעופה של אילת ז"ל, וכנראה הדברים היחידים שיוכלו לתת דחיפה לענף הם תום עידן הקורונה, וטכנולוגיה מפתיעה שתוזיל את עלות הטסת מטוס לחברות התעופה באופן משמעותי.

• אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, ch2856 כתב:

38 dbA נמדדו באופן מפורש במרחק של 457 מטר וזה ממש לא הרעש המרבי, שהוא כנראה כפול. בכל הכלים האחרים מסוג זה מדברים על עצמת רעש של 60-70 dbA בנחיתה או "בטיסה מעל הראש". זה שקט יותר באופן משמעותי מטורבו-פרופ, לדוגמה, אך לא שקט לחלוטין וזה בהחלט רעש מידתי שיוכל לאפשר נחיתות והמראות גם בשעות הלילה בשדות הצמודים לאזורי מגורים. 

זה נכון. גובה הטיסה שכתבת מקובל למדידות מסוג זה, כמובן שלא מצמידים את מכשיר מדידת הרעש למטוס אלא משקפים מצב אמיתי. ההבדל בעוצמת הרעש הוא יותר מפי 100 וזה הבדל עצום. הרעש המוחלש של מטוסים חשמליים יאפשר פעילות של שדות תעופה סמוך לאיזורי מגורים בכל שעות היממה. 

לפני 29 דקות, harhanegev כתב:

לגבי טיסות פנים בישראל - הענף כרגע כמעט לא קיים, עקב כמה סיבות:

1. הקורונה.

2. כמעט כל קוי התעופה שהיו קיימים לפני 20-30 שנה חוסלו לחלוטין, בעיקר עקב ההפרש הזעיר בין זמן כולל בדלת לדלת במטוס לעומת אוטובוס או רכב פרטי (גם כביש 6 תרם תרומה קטנה, וגם ההתעקשות המטומטמת לבזבז יותר זמן על שאלות "העתק הדבק").

3. חיסול שדה התעופה היחיד של אילת, וחיסול שדה התעופה היחיד של תל אביב.

את שדה דב ז"ל כבר לא יקימו מחדש וגם לא את שדה התעופה של אילת ז"ל, וכנראה הדברים היחידים שיוכלו לתת דחיפה לענף הם תום עידן הקורונה, וטכנולוגיה מפתיעה שתוזיל את עלות הטסת מטוס לחברות התעופה באופן משמעותי.

ובקרוב סגירת שדה התעופה בהרצליה, אם לא יצליחו לעצור את זה.

מטוסים חשמליים יכולים להוות פתרון מעולה לבעית הרעש של שדות התעופה הקיימים ומחיר הדלק היקר, רק שזה יקח עוד הרבה זמן עד שנראה את זה בפועל כי הטכנולוגיה הזאת רק בתחילתה.

פורסם
לפני 5 שעות, Gopher כתב:

שוב לא נכון. מטוס חשמלי עם 38 dBA, תצפה בסרטון שנלווה לכתבה: Kitty Hawk's new electric aircraft is quieter than a dishwasher (newatlas.com)

הכתבה לא רלוונטית, ולכתוב "מטוס חשמלי" זה מכליל יותר מהקבוצה של אבא פגום לגבי נשים.

חלק לא מבוטל של רעש בכל סוג מטוס בעולם מגיע מתופעות שונות של זרימת אוויר, בין השאר מערבולות קצה פרופלור/מניפה והשלת מערבולות שונות מכל מיני משטחים בגוף המטוס. במהירות קרב של מטוס קרב לדוגמה, הרעש המחריש שתשמע בקרבתו הוא בפחות מ 50% של מה שנוגע לתהליך השריפה במנוע.

אז תלוי איך מעוצב המטוס, מה הקיבולת שלו, תצורת הפרופים להנעה, ועוד. 

על דברים בסדר גודל של מטוסי סילון, אפילו קטנים (E190 וכדומה) עדיין אין מה לדבר בכלל. צריך למצוא סוג סוללה עם דחיסות אנרגיה גדולה פי 4-5 משל היום.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

על דברים בסדר גודל של מטוסי סילון, אפילו קטנים (E190 וכדומה) עדיין אין מה לדבר בכלל. צריך למצוא סוג סוללה עם דחיסות אנרגיה גדולה פי 4-5 משל היום.

עד שנגיע למטוסים חשמליים מקבילים ל-E190 הדרך ארוכה ותצריך פריצות דרך טכנולוגיות בתחום הסוללות ועיצוב המטוסים האלה.

מה שצפוי בתוך מספר שנים בודדות זה מטוסי מנהלים ונוסעים חשמליים ראשונים של עד 10 נוסעים. עד שנגיע לכמות משמעותית של מטוסים כאלה יקח עוד מספר שנים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...