רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, היום שחקתי קצת בהגדרות המסך העליון ברכב, הונדה סיוויק 2014, וראיתי שיש אופציה להכניס אונקי עם ערכות נושא חדשות, מישהו יודע איפה אני משיג כאלו? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת dotSYS, -
תהייה שעלתה בראשי- למה לא מביאים לארץ את הדגם SI של הסיוויק? זה יכול להיות אחלה של פתרון ביניים למי שרוצה קצת יותר פלפל ממשפחתית אבל לא מופרע כמו טייפR, ובצד היפניות בארץ אין שום פתרון כיום לפלח השוק הזה. הצד האירופאי הפלח הזה גם כן מצומצם נורא אבל מדי פעם יש איזה דגמים כמו 308GT או לאון 1.8. אצל היפניות בארץ אין כלל רכבים בסגנון הזה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כרגע קונספט, אבל אם זה יהיה אפילו קרוב לזה, בהחלט אחד הרכבים היותר מעניינים שראיתי:
הודעה אחרונה מאת Uri-G, -
ראשית - מהמנהלים אבקש מחילה באם הנושא אינו שייך לפורום זה. ערב טוב. בוודאי קרו לכם מקרים מוזרים או הזויים שקשורים לרכב, רכב שלכם או סתם של מישהו אחר. ספרו נא כאן על המקרים ההזויים שקרו לכם. בין הפוסטים המקוריים תוגרל חבילת פיתות. א. אי שם בתל אביב העיר, הלכתי לבקר את הוריי והחניתי את הרכב (הג'טה) באחד הרחובות הקטנים (סביבת גורדון לא רחוק מהים). נועל את הרכב - מחסום של חנייה נפתח לי מול העיניים. ממתין קצת שייסגר - עוד לחיצה ושוב נפתח המחסום. חנייה בחינם (לא ניצלתי). לימים כנראה הוחלפה שם המערכת והשלט כבר לא פתח את המחסום. מה חבל. אבל מה זה מעניין. ב. שרות מילואים. פריסה דיי עמוק בשטח בדרום (חוות צברי…
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
כשקונים רכב שעבר טסט שומרים את הרשיון רכב של הבעלים הקודמים עד הטסט?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני יספר את הסיפור שלי ואשמח להצעות ורעיונות מה לעשות. אז ככה אני קניתי שברולט קפטיבה 2008 דיזל טורבו, ליפני קצת פחות משנה, הרכב נסע מצוין והכול התנהל על מי מנוחות, היה לי בעיה אחת שהטורבו שרק, הלכתי למוסך ושם אמר לי שהטורבו בעיתי, אבל שאפשר עוד לשרוד אתו, טוב היות שטורבו זה דבר יקר אז דחיתי את הטיפול, עובר איזה חודש או קצת יותר, נידלק המנורה של ממיר קטליטי אז בדקתי בספר של האוטו מה זה, ושם כתוב שצריך להסות נסיעה רציפה של 15 דקות במהירות מעל 50 קמ"ש, עשיתי את הנסיעה ואז באמת המנורה נכבתה, אבל לא עובר כמה ימים וזה שוב חוזר, טוב אני מתקשר ושואל איזה מוסכניק אחד והוא אומר לי שצריך לנקות את הממיר או להחליף שצריך לבדוק, החלטתי שעוד כמה ימים שיהיה לי קצת זמן פנוי אני יתקן את…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 31 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
הגרסת ההברידית של היונדאי טוסון (שלא מגיעה לישראל בייבוא סדיר בשל בעיה בהקצאות) תגיע באמצעות הייבוא המקביל באמצעות איילון מוטורס יחידת הכח מורכבת ממנוע הטורבו 1.6 180 כ"ס המוכר, אליו מצטרף מנוע חשמלי עם הספק של 59 כ"ס וביחד ההספק המשולב מגיע ל-230 כ"ס. צריכת הדלק מרשימה ומגיעה לכ-16 ק"מ לליטר במבחנים אמיתיים. הטוסון ההברידי יגיע במגוון רמות גימור, ומחירו יהיה בין 210000 ל-245000 ש"ח בהתאם לרמת הגימור. ( יש להניח שתהיינה הנחות על מחירים אלה)
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
הקקטוס הוא הרכב השני שבבעולתי. לפני כן נהגתי על יונדאי גטס אוטומטית (2009) במשך 6 שנים מופלאות, שיחד נסענו 125,000 ק"מ. לגטס לא היו תקלות, ותמיד התניעה ונסעה. (תקלות: צ'ק אנג'י בהפתעה, חלקים מגוגמי שמתפוררים, מבחינתי זה לא תקלה - זה בלאי). עברתי במהלך הסגר השני עברתי מדרום הארץ למרכז הארץ. וגם העבודה שלי היא בצפון הארץ. התחלתי להבין שעלויות הדלק בגטס הן גבוהות (על אף צריכת דלק מצוינת של 1:15 בנסיעה בינעירוני), פתחתי אקסל, התחלתי לעשות סימולציות עלויות הדלק, והבנתי שהגיע הזמן להשתדרג. מה אני רציתי מהרכב החדש: 1) נוחות - בנסיעה של 80 ק"מ לכיוון (שעה נסיעה) חייבת להיות נוחה עבורי. 2) צריכת דלק נמכוה - גם הבנתי את זה עוד בשלב הסימול…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כמה שבועות העברתי יום מדהים עם ההיסטוריון של במוו, והכנו חמישה סרטונים על חמישים שנות חטיבת M באנגלית. בדרך כלל התוכן זמין רק לאנשי מכירות ברחבי העולם אבל חשבתי שיעניין פה כמה אנשים, אז הנה הן, 50 שנות חטיבת המרוצים ובתוכם המכוניות השוות בהיסטוריה של במוו בכמה סרטונים: שנות ה70: שנות ה80: שנות ה90: שנות ה2000: שנות ה2010:
הודעה אחרונה מאת servus, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 726 צפיות
אם הנושא כבר עלה אפשר למחוק. כידוע לרכבים החשמליים החדשים יש תאוצות והספקים שקרובים לביצועים של מכוניות על/ספורט. רוב הנהגים אינם מורגלים לנהוג עם מכוניות עם נתונים כאלו. אם לא טועה היתה כתבה לא מזמן שטסלה מעורבת יותר בתאונות דרכים מניח בגלל הסיבות שציינתי למעלה. השאלה היא האם מערכות הבטיחות שלהם כמו בלימה אוטונומית זהות או שיש מערכות נוספות שאמורות ל"חפות" על טעויות נהג.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יצא לי היום לנהוג בדגם הנ"ל. מנכ"ל החברה שלנו מחפש כבר כמה זמן להחליף את הרכב הנוכחי שלו.אאודי 5 ליטר טורבו דיזל,Q7 שמשמש אותו ב 3 שנים האחרונות. אחרי שהרכב החליט לשנות ולשחק עם עומק ההגה תוך כדאי נהיגה, וגם לכבות את המנוע תוך כדאי!, והמוסך והיבואן לא מצליחים לפתור את שגעונות האאודי, הוחלט לחפש יורש. כיאה למנכ"ל של חברה שמתעסקת בהנדסה/טכנולוגית, יש עניין ברכב שמשדר קידמה. בזה אחרי זה הגיעו לימי מבחן רכבים שונים, היום הגיע המרצדס המדוברת לכמה ימים. למנכל אין בעיה לתת את הרכבים כמעט לכל דורש, לסיבוב או שניים. אז ככה מהתרשמות קצרה. הקבינה נראת ומרגישה כמו רכב מהשורה, עם האיכויות של מרצדס והתשומת לב לפרטים,ופחות כרכב חשמלי עתידני ונקי. כיסא נוח ועוטף, שדה …
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן כשאתה עצמאי פתאום מתחילים לעבור על קבלות.. תדלקתי ב300 שח, חישוב חשבונאי די פשוט מעמיד את המע'מ על 51 שח. למה בחשבונית זה 43 ש'ח ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טסלה מאיימת בלהיט הבא עם מודל Y, טויוטה מוציאה סוף סוף רכב חשמלי משלה, קארמה אוטומוטיב האמריקאית שוברת את החרם של דגמי היוקרה החשמליים על ישראל וניסאן מצאה תחליף ראוי לליף המשעממת. כלכליסט מציג: הדגמים החשמליים שמחכים לנהגים הישראלים בשנה הבאה/ https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/r1aysdm9k סופסוף כתבה נורמלית מבית כלכליסט?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
האם יש הבדל בין אמינות גיר אוטומטי פלנטרי לגיר אוטומטי רציף (מי מהשניים יגיע יותר מהר למוסך😉) והאם בנהיגה רגוע בבין עירוני יורגש הבדל אצל הנהג? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. השטיחים הנוכחיים כבר לא משהו, בא לי להתחדש. נתקלתי בשני סוגים של שטיחים. האחד - שטיחים של אלי מלכה EMP (למי שמכיר) בהתאמה אישית כך שיתאים בדיוק לרכב. להלן: https://fb.watch/9SHOzgwpNJ/ האופציה השנייה: 3W Accessory. מוכרים אותם ב 400 ש״ח בארץ. https://youtu.be/-neR-K_w6vI https://youtu.be/ydJepIRzbH4 מה דעתכם? איזה שטיח אמור להיות איכותי יותר? אני נוטה ל 3W כי זה שטיח מוכר בעולם. אבל לא בטוח. IMG_7552.MP4
הודעה אחרונה מאת doesnotmatter, -
אהלן, לפעמים קר מדי ברגליים שכבר אין כמעט תחושה, אז אני מדליק מזגן על חום לרגליים אבל אני לא בטוח אם להפעיל A/C או לא. אני יודע שבקיץ חובה A/C אחרת יוצא אוויר פושר וזה לא באמת מקרר, השאלה מה צריך ללחוץ בחורף כשרוצים חימום? ועוד שאלה יש גם AC Eco מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 12 עוקבים
- 41 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
האם כדאי להשתמש במים של המזגן לניקוי השמשה של הרכב ואם מערבבים עם נוזל שמשות ביתי הניקוי יהיה טוב כמו נוזל שמשות שקונים לרכב?
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- אחראי פורום
- 40 עוקבים
- 98 תגובות
- 24.3 אלף צפיות
כחצי שנה לאחר שהחל ייצורה תגיע היונדאי אלנטרה ההברידית ארצה. מדובר בדגם חדש ומעוצב שיחליף את הדגם הקיים, ויקבל יחידת כח הברידית דומה לזאת של האיוניק/קונה/נירו. ויעשה כאב ראש לקורולה כשסוף סוף יהיה לכלמוביל מה להציע בסגמנט סדאן הברידי משפחתי. כנהוג בכלמוביל (ולא רק) תגיע האלנטרה בשתי רמות גימור: האחת Premium לציי רכב בעיקר, והשניה Limited לשוק הפרטי בעיקר. בגירסת הפרמיום לא תהיה בקרת שיוט אדפטיבית וניטור שטחים מתים שיהיו ב-Limited. המחיר יהיה דומה למחיר של האיוניק, אולי טיפה נמוך יותר בכדי לאתגר את המתחרה הישירה הלא היא הקורולה ההברידית.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מתיחת הפנים ל-SUV הגדול ביותר של סקודה נחשפה היום, ארבע שנים לאחר הצגתו לשוק. הפרונט הורם מעט, כך שמכסה המנוע שטוח יותר והגריל אנכי יותר ביחס לדגם היוצא. האורות צרים יותר, הם מבוססים תאורת לד כסטנדרט במקום הלוגן וברמות הגימור הגבוהות קיימת גם אופציה לתאורת לד. גם מאחור הקודיאק זוכה לפנסי לד בעיצוב משונן ואופציה לאיתות דינאמי ברמת הגימור הבינונית ומעלה. הקודיאק מקבל את ההגה החדש של סקודה, בדומה לזה שנמצא באוקטביה, תאורת אווירה משופרת ושינויים בחומרי הפנים. הדגם הבסיסי מקבל ריפוד בד חדש ואם בוחרים בחבילת ה-M האופציונלית ומקבלים שילוב של בד ועור ברחבי תא הנוסעים. רמת הגימור הגבוהה, L&K זוכה לקבל מושבים מפנקים הכוללים אפשרויו…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תקציר המבחן ל e-208 בהמשך לשיתוף הפעולה עם אתר car-pad. התכנסנו כאן קהל נכבד, על מנת לסכם את ה 208 החשמלית שנמסרה לי אצל היבואנית ב'אחי הנה המפתחות, מאמין שתסתדר' – יעיל וקולע לטעמי. אם אתם קוראים כאן, אתם כבר יודעים שהיה לי קראש על ה 208 הרגילה, ולטעמי היא הסופר מיני הכי טובה שיש, זה בנוסף להיותה גם הכי יפה בשכונה. את ה 208 הרגילה בחנתי ממש כאן, שווה לקרוא קודם מה אני חושב עליה ואז לחזור למבחן החשמלי. לא אחזור על התיאור החיצוני, וגם לא הפנימי, זה פשוט פיג'ו 208. ההבדל הוא כאמור במפרט הטכני של ה 208, וכאן היא מקבלת מנוע חשמלי בהספק של 136 כ"ס (לעומת 130 כ"ס לגירסת הבנזין) ו 26.5 קג"מ שזמינים מ 300 סל"ד (שלו…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
קבוצת לובינסקי השיקה היום את האופל מוקה הכל חדשה בגירסאות בנזין וחשמל. קרדיט לתמונות: רונן טופלברג המוקה החדשה מסמלת את הכיוון החדש אליו הולך מותג אופל תחת כנפי PSA, ועכשיו גם במסגרת סטלנטיס. המוקה החדשה נהנית מעיצוב צעיר, עדכני ומתוחכם הפונה לקהלים שונים ממה שהמותג פנה בעבר. כזכור, בעבר הרחוק, מותג אופל היה מותג שמרן שפנה לקהלים מבוגרים ברוחם. עם המוקה החדשה המותג פונה לקהל צעיר ברוחו, מתקדם טכנולוגית חדשני ועדכני. השינוי המשמעותי והבולט ביותר לעין זה עיצוב המוקה החדשה, שלא דומה לשום רכב אחר שיסע לידכם, בין אם זו גירסת הבנזין ובין אם זו הגירסה החשמלית המלאה. מספיק להסתכל על עיצוב החזית של …
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ערב טוב צריך לחדש ביטוח רכב והם הציעו הצעה לא רעה, למישהו יש נסיון איתם ויכול לתת חוות דעת? תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
מצלמות מהירות
מאת efraimc- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! שנסעתי מביתר לכיוון בית שמש הייז הזהיר ממצלמת מהירות וראיתי שהיא מולי ולא מאחורי הייז טעה או שאני לא שמתי לב תודה
הודעה אחרונה מאת nev, -
אני אתחיל מהסוף ברשותכם, למעט השם אין שום קשר בין האאוטלנדר החדש לבין האאוטלנדר היוצא. אני לא אכתוב אף מילה יותר על האאוטלנדר היוצא, כי זה לא יהיה הוגן כלפי הדגם החדש שהוא פשוט רכב מצוין, ומגיע לו לקבל את כל 'אור הזרקורים'. האאוטלנדר הושק לראשונה בשנת 2001 עם דגם דמוי סטיישן מוגבה קלות. בסוד אספר לכם שלדגם זה יש גירסה עם מנוע טורבו והנעה כפולה – אותו סט מנוע / גיר של המיצובישי איוולושן (ואם אתם לא יודעים מה זה מיצובישי איוו, זה בסדר, תתעלמו מהפסקה) ובמחיר מצחיק בהשוואה לאיוו המקורי תקבלו איוו-לנדר מטורף לחלוטין. ב 2006 יצא הדור השני של האאוטלנדר, ובשנת 2012 יצא הדור השלישי, זה שהתחבב כל-כך על עם-ישראל להמוניו והביא את האאוטלנדר לככב ברשימת המבוקשי…
הודעה אחרונה מאת outlander, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב ומבורך, אני חייב את עזרתכם.. החלפתי 2 מייסבים קדמיים ברכב בעקבות רעש ואכן הרעש הפסיק, אבל עכשיו יש רעש בנסיעה מ98 קמ"ש, הלכתי למוסך שם החלפתי את המייסבים, הוא שמע את הראש וטוען שזה נשמע מייסב ראשי + ציריה. בנוסף יש קטע שלפעמים אחרי נסיעה בסיבובים חדים עם מהמורות בכביש הדוושה ברקס יורדת וצריך ללחוץ חזר יותר, בעיה שהיה לי הרבה יותר לפני החל0ת המייסבים.. שאלתי היא: האם יש כזה דבר בכלל מייסב ראשי? והאם אכן הבעיה נשמעת ככה? ואם כן מה העלות שזה אמור לעלות?
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
וכמה זמן לוקח לעשות אותו
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נסעתי בעבר עם הרכב נסיעה לצפון ארוכה מאוד ירד לי כחצי מיכל דלק, ומילאתי שוב בחזור דלק. כעת אני רוצה לנסוע לדרום נסיעה ארוכה מאוד לאילת כ 300 ק"מ מרחק הבעיה היא שהרכב בעירוני עושה על כ 6/1 שזה צריכה דיי מוגזמת לכן אני שואל אם מרחק כזה הרכב יכול לעשות מבלי למלאות דלק?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
😶
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
לא הבנתי אם הגיר הזה הוא רובוטי או פלנטרי, הוא נקרא ''גיר מנוהל אלקטרונית'', כמו רובוטי לא? מה הסיפור סביבו?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חוות דעת על bmw סדרה 3 ספורט שנת 2022
הודעה אחרונה מאת Smiro,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)