רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
כנהג יוצא לי להעביר הרבה זמן ברכבים כאלה, אבצע סיקור קצר של הרכב ומה אני חושב עליו. השעה 8 וחצי בבוקר, אני קיבלתי משימה לנסוע לראשון לציון מאשדוד, הנסיעה כללה טוואי דרך שמורכב מ-90 אחוז כביש בינעירוני וכ-10 אחוז כביש עירוני עם תנועה זורמת. ראשית, התרשמות מסביב, הרכב לא מה שהייתי מכנה רכב יפה אבל מאוחר יותר בסיקור אני מבין שהוא לא תוכנן עם מחשבה של עיצוב אלא יעילות ופרקטיות. שעה 9 ורבע: מגיע למוסך בראשון לציון, הגב? לא מרגיש כאילו 100 פועלים בעטו בו, דבר שאני לא יכול לומר על כל רכב. תא המטען: יחסית קטן ולא מכיל הרבה מקום אבל נוח מאוד לשימיש עקב צורת המרכב (האצ') שמציעה גישה נוחה. המושבים מאחורה: כאן הבנתי את פואנט…
הודעה אחרונה מאת צלצי, -
-
בצל עליית המחירים הכללית, אני לא יכול שלא לתהות האם אין פה " ניסיון לעשות את המכה האחרונה" לפני הדעיכה. לעניות דעתי, אנחנו בפתחה של 2 מהפכות משמעותיות בעולם הרכב (סופסוף אחרי שנים של קפיאה מסיבות פוליטיות) - 1)הרכב החשמלי 2)הרכב האוטונומי 2ב)ואולי הרכב האוטונומי המעופף והחשמלי. נתחיל מהקרוב ביותר - החשמלי. החסרונות שהיו מתבטלות במהרה. הטווח נסיעה עולה משמעותית, הוא נוח, מהיר, אמין, הטעינה משתפרת, הסוללות ואף הקרינה. נשמע שלא ירחק היום שיאסרו על מכוניות מזהמות ורועשות להיכנס לתוך הערים וגם אם לא, פשוט לא ישתלם להחזיק רכב אחר - ערך מכוניות הבנזין והדיזל יצנח. המהפכה החשמלית לדעתי תתרחש בשנתיים הקרובות כאשר השנה רואים…
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
רובכם מכירים את הסלידה שלי מ"כת הירוקים",שמשתוקקים להאמין לכל קשקוש של פוליטיקאים/פקידים סוג ז' שמפגיזים על תקן שבועי,עם כל מני תחזיות הזויות בתחום העתיד של חשמל מאנרגיה מתחדשת ומעבר של ישראל עוד מעט ל-EV מלא,שבאמת כדי לממש חזון כזה,צריך כח/יכולת פרלמנטרי לחוקק,לפקח ולהוציא לפועל,וגם לנסות לפחות למראית עין לשמור על אינטרס של אזרח הקטן,ולא רק להטיב עם כמה טייקונים/מקורבים לצלחת שכנרא הם יהיו המרוויחים מכל ההייפ של "אנרגיה ירוקה" גם הפעם. לפני 5 שנים,רשות והממונים על ההגבלים העסקיים שינה את שמו ל" רשות התחרות" שקיבלו מנדט לעשות הכל כדי לדאוג לתחרות לרווחת הצרכן בכל סגמנט בשוק,(מיותר לציין שכבר חצי שנה אין יו"ר,אף אחד לא רוצה תפקיד כזה,בעולם של "דלת מסתובבת" אחר כך רוצה לע…
הודעה אחרונה מאת nev, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר חודשיים וכמעט 4K ק"מ עם הרכב שלי (וולוו PHEV) הגעתי למספר תובנות לגבי תצורת ההיברידי פלאג אין. אני מניח שחלק מהעובדות מטה נכונות רק לרכב שלי ואינן רלוונטיות לרכבים היברדיים אחרים. את הנתונים אספתי באופן אישי (לא מידע מהרשת) מתוך סקרנות ורצון למקסם את מערכת ההנעה החשמלית ברכב. מספר מושגים ונתונים יבשים: רכב היברידי פלאג-אין: רכב המכיל שתי מערכות הנעה, חשמלית ומבוססת מנוע בנזין. מערכות ההנעה יכולות לעבוד יחדיו או בנפרד. את הסוללה ניתן לטעון מעמדת טעינה ביתית או ציבורית. קיימות אופציות טעינה נוספות ופחות יעילות, פרוט בהמשך. ניתן להשתמש ברכב יום-יום גם ללא טעינת הסוללה על חשבון יעילות נמוכה של מערכת ההנעה החשמלית ועליה בצריכת הדלק. …
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש ברשותי רכב שנגמר הטסט לפני 4 חודשים, ולא משתלם לתקנו. מה בדיוק הסדר פעולות שאני עושה, אני נגש למשרד הרישוי לצורך הורדת הרכב ואז מוכר אותו לחברה שקונים רכבים לברזל? הבעיה היחידה שצצה לי בראש שהרכב ללא טסט, במשרד רישוי לא יעשו בעיות שאני רוצה להוריד רכב שאין לו טסט? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת much, -
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
קיבלתי דרכם הצעה מאוד זולה לחובה ומקיף לרכב (עובדי מדינה), ולמרות שסוכן הביטוח הקודם ניסה להשוות למחיר שלהם, הם עדיין נשארו זולים ב-200 שקלים מחברות אחרות! השאלה איך השירות והטיפול שלהם אם נאלצים להפעיל את הביטוח? *בתוספת 200 שקלים אני יכול לחזור לביטוח חובה בחקלאי, מקיף ב-כלל.
הודעה אחרונה מאת RONEN111, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני רוצה להתקין מצלמת דרך בסיאט ארונה עם מצבר stop start. * התקנתי מצלמה כזו ברכב עם מצבר רגיל, והיא עובדת תקין. עם מצבר stop start, היתה לי בעיה שהמצלמה לא עבדה כמו שצריך (נכנסה ללופ של הפעלה וכיבוי). יש לי את הערכה הזו לחיבור לפיוז: hardwire kit מצלמת שיאומי 70mai: מצלמה אני מאמין שהבעיה* שהיתה לי, היא חיבור לאחר הסוויץ' (את הכבל בצבע האדום חיברתי לפיוז שנותן חשמל רק לאחר שהרכב מונע). מה היא הדרך לחבר מצלמה ישירות לתיבת הפיוזים, עם מצבר stop start, לפיוז עם מקור מתח קבוע או לפיוז עם מקור מתח רק לאחר שהרכב מונע?
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים !!! אז כמו שכבר קראתם בכותרת, אני בהכנות של הטויוטה ראב4 שאיתה אני רוצה לעשות טיול מטורף בירדן באביב הקרוב(2022) חלום שלי היה לעשות טיול במדבר הירדני עוד יותר ועוד יותר עם רכב שאני עובד עליו בעצמי. אז לכל אוהבי הז'אנר אני מתעד את כל ההכנות לראב4 והשבוע העלתי את הסרטון השני, אז למטה צרפתי קישור לסרטון. קישור לסרטון השני : https://www.youtube.com/watch?v=jEMfxSxyPA0 בחלק השני התקנתי חוטי טעינה(+) והארקה(-) חדשים לגמרי הסבה לחלונות חשמל התקנת דיפרנציאל מוגבל החלקה - טורסן התקנת זוג פנסי KC חזקים לשטח תגידו לי מה אתם חושבים על הפרויקט ובמידה ויש לכם טיפים אז תעלו לפה. תודה רבה לכולם, איציק. …
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש לקנות שני צמיגים 13-6-16. צמיגים לנסיעה על דשא. בפנצ'ריות שאני עובד איתן חסר כרגע ואין צפי להגעה. אצל היבואן של הטרקטור ניתן לקנות רק צמיג וג'אנט ביחד.
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כתבה שנכתבה במגזין Drive Time אודות ג'יזל הצרפתיה המבוגרת שלי. תודה לאייזיק דוידוביץ מוזמנים לקרוא הקטנה האדומה הזו, לא מתביישת לשייט בנינוחות ובשקט יחסי, כאילו הייתה זו מכונית גדולה ויקרה. אמנם, תאוצה חזקה אין כאן, אבל הנהיגה קלילה, הנוחות מרשימה ומרווח הפנים, במיוחד מלפנים – מעורר הערצה https://www.drivetime.co.il/סגנון-ופנאי/פיגו-204-טאצ-צרפתי/ VID-20220108-WA0102.mp4
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
2021 הייתה שנת הפריצה של הרכב החשמלי, אבל זה עוד כלום לעומת מה שיקרה ב-2022 עם 40 דגמים חשמליים שיגיעו. יותר ויותר אנשים מחליטים שהרכב הבא שלהם יהיה חשמלי, ועם היצע רחב כזה של דגמים המהפכה תהיה מהירה מהצפוי. 40 דגמים חדשים בישראל - החשמליות יכבשו את השוק ב-2022
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לא הצלחתי לפענח. האם באותה שנה היתה רק תיבה פלנטרית, או גם רובוטית? (איזה אתר ישראלי מומלץ למידע כזה?) האם הטורבו הוא מקור לבעיות? האם חלפים או טיפולים יקרים?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, עקב חוסר סיפוק מתפקוד של סוכן בהנפקת פוליסת מקיף החלטתי לעזוב אותו, ביטוח חובה בוטל בקלות, בידידות ובלי בעיות. הביטוח היה מורכב בנפרד גם משירותי גרירה של חברת שלמה שירותי דרך. ביקשתי מהסוכן מספר פעמים לבטל אותן, לאור זה שאני עדיין רואה חיובים. בפועל חויבו כבר שלושה תשלומים עבור שירות שנתי, זה עדיין בבירור 'אם אפשר בכלל לבטל את זה'. לשלמה אי אפשר לפנות בנושא רק דרך סוכן. מישהו יודע מה אפשר לעשות? לפנות למפקח על הביטוח? למי להתלונן?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
יש ברשותנו מאזדה 3 2006 עם 120,000 ק"מ בלבד. ללא תאונות וטיפולים תמיד במוסך מורשה. לצערי בימים האחרונים התחיל להיות רעש בחיבור של ציר הגלגלים הקדמי עם ההגה (רעש של חריטה מתי שמסובבים). במוסך (מאוד מאוד אמין) אומרים שזה תיקון של 2500-3000 שקל. השאלה היא, האם שווה להשקיע את הסכום הזה או למכור ולרכוש רכב שנות 2009-2012 (עד 16 אלף שקל). תודה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלה שמסקרנת אותי. פעם בצריפין, היה שטח גדול שהיו בו מלא רכבים, טנדר פיגו, טנדר פיאגו עם 3 גלגלים, פיגו 205 ועוד...שהיו מוצעים למכירה. צה"ל עדיין מוכר רכבים?, או שהכל עבר לליסינג?. אם אני רוצה סופה, למשל, שהיתה בצבא או האמר, זה אפשרי לרכישה?. משאיות שהיו בשימוש חברת חשמל?. משאיות שהיו בשימוש חברות אסם, תנובה, קולה וכו?. יש אפשרות לקנות אוטובוסים של אגד, דן וכו?. מסקרן.
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ראיתי בירושלים מרצדס עם לוחית רישוי לבנה וסיומת 31 וכיתוב CC. למיטב ידיעתי רכב קונסולרי יכול להיות רק עם סיומות 21,22. הערכה שלי - לוחית דאווין. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 110 תגובות
- 18.4 אלף צפיות
ציטוט: לפי התחזית של מרכז המחקר והמדע של הכנסת, נתח השוק לרכבים חשמליים בישראל צפוי לעלות ל-26% ב-2025 ולהגיע לכך שבשנת 2030 כ-84% מכירות רכבים חדשים – יהיו רכבים חשמליים. ריאלי ? מצד שני, חיים קראדי מנכ”ל פרשקובסקי מניבים : נכון להיום, אנחנו חוששים שלחברת החשמל אין את היכולת לספק כאלו כמויות כאלה של חשמל. התנהלות ישראלית טיפוסית.
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, הגאונים במכון הרישוי (מבלי ששמתי לב) הוסיפו 0 לספרה של הק'מ ברשיון רכב. מה לעשות עם זה?
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
עקב הסעת תינוק במושב הקדמי בתקופה/שנה הקרובה אני מתכוון לבטל את כרית האוויר , האם במקרה כזה חובה עליי לדווח לחברת הביטוח?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים מחפש להזמין את החלק פלסטיק האחורי האפור שרואים בתמונה אשמח לעזרתכם לקישור/מק"ט מקורי של החלק המקורי באיביי או חלקי חילוף בארץ. תודה.
הודעה אחרונה מאת אמית וסקר, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, האם ההנחה היא רק לתג בלי זמן מוגבל או אפ' למי שיש תג עם זמן מוגבל? אם ההנחה גם לתג עם זמן מוגבל, מי שיפוג זמנו תוך השנה מהטסט האם הוא זכאי להנחה מלאה/חלקית/כלום? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב לאיש מכירות שלי עם תא מטען גבוה. רנו קנגו וברלינגו הם אחלה, אך מעוניין ברכב שלא משדר רכב עבודה. יכול להיות גיפ או מיני וואן או כל רכב אחר. חשוב לי שהגובה יתאים להכניס כסא שאנו משווקים בגובה עד 1 מטר. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת טרט, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם בשבוע שעבר עשיתי תאונה עם הספארק שהיתה לי, והשמאי השבית אותה (59% נזק). ראיתי ביד 2 מישהו בשם רועי לוי, סוחר - ולמרות השנאה העמוקה שלי לסוחרים, אמרתי ננסה. הגעתי אליו - בחור מתוק מדבש, אמין ונעים. אבא שלו, רמי, בעלי מוסך רמי לוי בגבעת שאול - אדם נעים ונחמד, שלמראית עין אולי חלק מהאנשים יירתעו, אבל אחרי שמדברים איתו מבינים שמדובר בירושלמי של פעם, אדם נעים ונחמד כאמור. קניתי DACIA SANDERO STEPWAY מבציר 2015, יד ראשונה עם 91,000 ק"מ על השעון. הרכב טופל במורשה (הילוך שישי ועוד אחד בפ"ת שאינני זוכר את שמו, ויש חשבוניות ותיעוד מסודר בקרסו). ועכשיו לסיבה למה אני פותח פה את השרשור: 1. היתה נזילת מים שאותרה בפלאנג' - חלק…
הודעה אחרונה מאת outnex, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני צריך לשפץ מסרק הגה. במוסך מורשה אבל לא של החברה רוצים 1500 היה גם מוסך שרצה אלפיים . מי יודע מה סדר גודל של מחיר במוסך מורשה חברה אצלי זה טיוטה בכמה יקר יותר רציתי להביא לבדיקה במורשה טיוטה ולקבל הצעה אבל רק הבדיקה עולה 317 שקלים
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
לקוח מכאן. ואני תוהה: מצד אחד לכאורה הלקוח היה קצת קטנוני - הרכב היה צריך שיסעו בו נסיעה ארוכה כדי לרוקן את הבטריה, והמוסכניק על הדרך עצר לסידור פרטי. מצד שני, זה מדרון חלקלק - אם מרשים למוסכניקים להסתובב עם רכבים של לקוחות, מי ערב שלא יקחו את ה S Class שלי (שאין לי) לסיבוב דאווין בשכונה?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 956 צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יודע מה הקוד מנהל בשביל פתיחת ההגדרה של התקנת אפליקציות ממקור חיצוני? אני מעוניין להתקין קובץ APK האם למישהו ידוע מה הקוד? זה אפשרי בכלל? מדובר על המערכת המקורית (הרכב-ויטרה שנת 2021).
הודעה אחרונה מאת אלעד48, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן לכולם! קניתי לסבתא של אשתי רכב לפני כמה חודשים. מיצובישי asx 2018 אתמול היא הלכה לטסט והם אמרו לה שאי אפשר להעביר אותה כי המספר שילדה לא תואם את המספר שברשיון. עכשיו, יש על האוטו פעמיים את המספר שילדה-אחד השמשה הקדמית שהוא כן תואם למה שכתבו ברשיון. והמספר השני שמוטבע בתוך תא המנוע-לא תואם. זה לא בדיוק שהוא לא תואם אלא שהמספר בתוך תא המנוע הוא יותר קצר(12 אותיות וספרות- כמו ה6 הראשונות וה6 האחרונות שברשיון) והמספר על השמשה הוא עם 17 ספרות=יש עוד 5 ספרות ואותיות שלא נמצאות במספר הקצר שבתא המנוע. מקווה שהסברתי טוב..... מישו נתקל בדבר כזה? יודע איך אפשר לסדר את זה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן חברים האם יש אפשרות להחליף שמשה קדמית לרכב בן שנה (מאזדה cx30) לשמשה מקורית של מאזדה במסגרת הביטוח מקיף ואיפה עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת קיורטוש אוטומוטיב, -
אחרי 4 שנים וקצת במחיצתה של פיאט 500 ידנית, ששירתה אותי נאמנה, החלטתי להשתדרג לרכב גדול יותר, אוטומטי, בטיחותי יותר וחזק יותר - כזה שיתאים יותר לאופי הנסיעות שיש לי עכשיו. ההתלבטות הייתה בין כמה דגמים בקטגוריות הסופר מיני ורכבי הפנאי הקטנים, כאשר בדרך גם נפסלו דגמים שונים מסיבות שונות. אחרי נסיעת מבחן בארונה, נפל הפור. בהתחלה שקלתי להזמין את הרכב ברמת גימור סטייל, אך חסר בו אבזור שהייתי מעדיף שיהיה לי ותא הנוסעים בסטייל היה גם בסיסי יותר. עניין העיצוב ב-FR הוא בונוס, אך זה לא היה שיקול עבורי. בסופו של דבר, החלטתי להזמין את הארונה ברמת גימור FR ולהוסיף לה מצלמת רוורס ושנת אחריות שלישית. הרכב עונה על מרבית הדרישות שלי, למעט מערכת מקורית לזיהוי סטייה מנתיב. …
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נראה שוואווי קיבלה כבר מעל 6k הזמנות לרכב החשמלי שלה וזה תוך 5 יום בלבד. מעניין איך חברת הענק תתפתח בתחום. https://carnewschina.com/2021/12/31/huawei-aito-m5-orders-exceed-6000-in-five-days/
הודעה אחרונה מאת motior,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)