Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט:

לפי התחזית של מרכז המחקר והמדע של הכנסת, נתח השוק לרכבים חשמליים בישראל צפוי לעלות ל-26% ב-2025 ולהגיע לכך שבשנת 2030 כ-84% מכירות רכבים חדשים – יהיו רכבים חשמליים.

ריאלי ?

מצד שני,

חיים קראדי מנכ”ל פרשקובסקי מניבים :

נכון להיום, אנחנו חוששים שלחברת החשמל אין את היכולת לספק כאלו כמויות כאלה של חשמל.

התנהלות ישראלית טיפוסית.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יצליחו לפתור את  בעיית הטעינה למי שאין חניה פרטית זה הגיוני.

בשביל לפתור אותה, צריך סוללות שיספקו טווח ארוך יותר, וטעינה הרבה יותר מהירה.

עמדות טעינה רבות יותר במקומות עבודה,מרכזי קניות.

לא יודע אם 84 אחוז, אבל מניח זה לא יהיה רחוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא תהיה שום בעיה של חשמל.

מכונית חשמלית צורכת חשמל כמו מזגן ממוצע. האם מישהן מגביל אותנו ברכישת מזגנים?

בנוסף טעינת הרכבים מתבצעת בעיקר בשעות השפל שהן בלילה, עבור מי שיש לו עמדת טעינה פרטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא עפו בכלל עם המספרים, חחחחח

אני גם בדעה שתשתיות החשמל(גם ייצור וגם העברה) שלנו צריכות לעבור שדרוג משמעותי לפני שחשמליות יוכלו לתפוס נתח שוק רציני.

לדעתי גם אם היה את כל ההיצע של הרכבים ואת כל התשתיות התחזית הזאת אופטימית מידי, מנועי בעירה פנימית לא הולכים לשום מקום בקרוב (בעשורים הקרוב).

פורסם

מכונית חשמלית לוקחת כמו מזגן מרכזי, (מומלץ חיבור תלת).

ואנחנו רואים בשיא הקייץ שחברת חשמל בקושי מתמודדת,

אז אתה תגיד לאנשים מתי לטעון?

כל מי שאין לו חניה פרטית מה יעשה,

יהיו כמו מדחנים של חשמל ברחובות?

טעינה מהירה קבועה הורסת את הבטריה,

יש על כך כבר המון שירשורים בפורום, 

צאו מהסרט כל עוד לא תהיה פריצת דרך משמעותית לא יהיו כאן רכבים חשמלים בכמויות כל 84%,

אלא אם נעבור לאוטונומי ותוכל לשלוח את הרכב להטען ולחזור אליך כשהוא טעון,

או שהכבישים יהיו בעלי כוח חשמלי,(קראתי כתבת לא זוכר של איזה חברה,שמיצרתי כביש חשמלי לאוטובוסים, יש לה פרויקטים נסיונים כאלו בעולם)

לבנתים נמשיך לזהם את המדינה,(אע"פ שכל עוד החשמל מיוצר מזיהו ס"ה הוצאנו את הזיהום ממרכזי הערים)

• אהבתי 4
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני שעה, WE988244 כתב:

מכונית חשמלית לוקחת כמו מזגן מרכזי, (מומלץ חיבור תלת).

ואנחנו רואים בשיא הקייץ שחברת חשמל בקושי מתמודדת,

אז אתה תגיד לאנשים מתי לטעון?

כל מי שאין לו חניה פרטית מה יעשה,

יהיו כמו מדחנים של חשמל ברחובות?

טעינה מהירה קבועה הורסת את הבטריה,

יש על כך כבר המון שירשורים בפורום, 

צאו מהסרט כל עוד לא תהיה פריצת דרך משמעותית לא יהיו כאן רכבים חשמלים בכמויות כל 84%,

אלא אם נעבור לאוטונומי ותוכל לשלוח את הרכב להטען ולחזור אליך כשהוא טעון,

או שהכבישים יהיו בעלי כוח חשמלי,(קראתי כתבת לא זוכר של איזה חברה,שמיצרתי כביש חשמלי לאוטובוסים, יש לה פרויקטים נסיונים כאלו בעולם)

לבנתים נמשיך לזהם את המדינה,(אע"פ שכל עוד החשמל מיוצר מזיהו ס"ה הוצאנו את הזיהום ממרכזי הערים)

מספר הרכבים החשמליים גדל בהדרגה ומספר עמדות הטעינה בארץ גדל בקצב מהיר. כל שבוע נוספת לפחות עמדת טעינה מהירה אחת ועשרות עמדות טעינה איטיות בכל רכבי הארץ.

יש מגוון רחב פתרונות לנושא הטעינה, כמו חברות שמציעות ניהול עומסים בבנינים משותפים, טעינה אלחוטית לרכבים כמו שהזכרת ע"י חברת אלקטריאון, או פשוט טעינה מעמודי תאורה ברחוב כמו שקיים בלונדון.

Siemens_Lamppost_EV_Charging_Points_Sutherland_London_UK-780x470.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם

המספרים לא ריאליים. כדי להגיע לשם צריכים עמדות טעינה איטית ברחובות הערים במחיר מפוקח, כדי שעדיין יהיה כדאי. חלק מהעיריות מתחילות בתהליך, אבל הוא איטי ומלא בירוקרטיה.

פורסם
לפני 1 דקה, Uri-G כתב:

המספרים לא ריאליים. כדי להגיע לשם צריכים עמדות טעינה איטית ברחובות הערים במחיר מפוקח, כדי שעדיין יהיה כדאי. חלק מהעיריות מתחילות בתהליך, אבל הוא איטי ומלא בירוקרטיה.

זה קיים כבר, לדוגמה בכפר סבא ורעננה יש עמדות טעינה ציבוריות ברחבי הערים עם מחיר מוזל לתושבי אותם הערים.

בנוסף כל העמדות מסומנות בתמרור המתיר חניה לרכב חשמלי לצורך טעינה בלבד.

674259.thumb.jpg.4ea0b2d432001b4ee36fc310841e8b71.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, Uri-G כתב:

חניה פה חניה שם, זה נחמד. בשביל 80% אתה צריך רחובות שלמים עם טעינה חשמלית.

זה יקרה, כמו שאתה יודע גם את רומא לא בנו ביום אחד 😃

פורסם

יש כבר שרשורים ארוכים ומעיקים על הנושא הזה.  המספרים לא נראים לי ריאליים - אבל אני לא נביא.
@Gopher  - כפי שאני ועוד מישהו כתבנו לך בשרשור קודם בנושא, בכפר סבא יש 10 או 11 עמדות טעינה ציבוריות - ל- 100,000 תושבים. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, motior כתב:

יש כבר שרשורים ארוכים ומעיקים על הנושא הזה.  המספרים לא נראים לי ריאליים - אבל אני לא נביא.
@Gopher  - כפי שאני ועוד מישהו כתבנו לך בשרשור קודם בנושא, בכפר סבא יש 10 או 11 עמדות טעינה ציבוריות - ל- 100,000 תושבים. 

זה נכון שכרגע יש בכפר סבא 11 עמדות ציבוריות אבל מדובר בעמדות כפולות, כלומר מדובר למעשה ב-22 שקעי טעינה.

יש בכפר סבא הרבה אנשים עם חניה פרטית שרוכשים או ירכשו לעצמם עמדות פרטיות ברגע שיהיה להם רכב חשמלי, אז לאותם אנשים לא יהיה צורך בעמדות ציבוריות.

בכל מקרה כפר סבא ספציפית היא עיר מבוססת כלכלית עם יחסית הרבה רכבים חשמליים לכמות האוכלוסיה, ובהחלט צריך להגדיל את מספר העמדות ולהרחיב את הפריסה בעיר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, Gopher כתב:

מכונית חשמלית צורכת חשמל כמו מזגן ממוצע.

במפרט של רוב החשמליות אני רואה קצב טעינה של 7.7 קוט"ש

מזגן מודרני כ"ס אחד לוקח בערך 0.75 קוט"ש

כלומר כל רכב כמו עשר כ"ס, שזה הרבה יותר מדירה ממוצעת,

נוסיף לזה שהטרמסוטט מכבה את המזגן בערך שליש מהזמן.

לדעתי הסדרי גודל הם כאלה:

נניח מיליון רכבים חשמליים,

נניח בשעה חמש אחר הצהריים חצי מהם בהטענה פעילה,

סה"כ (לפי 7.7 קוט"ש לרכב) 3.85 ג'גה וואט.

שיאי צריכת החשמל בארץ באזור 14 ג'יגה וואט,

צמוד לתקרת יכולת הייצור,

מה שאומר תוספת של כ27 אחוז מהצריכה המקסימלית

(בנוסף לריבוי טבעי ועליה ברמת החיים),

אתגר גדול לחברת החשמל,

ועוד לא דברנו על הולכת החשמל.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, race driver כתב:

במפרט של רוב החשמליות אני רואה קצב טעינה של 7.7 קוט"ש

מזגן מודרני כ"ס אחד לוקח בערך 0.75 קוט"ש

כלומר כל רכב כמו עשר כ"ס, שזה הרבה יותר מדירה ממוצעת,

נוסיף לזה שהטרמסוטט מכבה את המזגן בערך שליש מהזמן.

לדעתי הסדרי גודל הם כאלה:

נניח מיליון רכבים חשמליים,

נניח בשעה חמש אחר הצהריים חצי מהם בהטענה פעילה,

סה"כ (לפי 7.7 קוט"ש לרכב) 3.85 ג'גה וואט.

שיאי צריכת החשמל בארץ באזור 14 ג'יגה וואט,

צמוד לתקרת יכולת הייצור,

מה שאומר תוספת של כ27 אחוז מהצריכה המקסימלית

(בנוסף לריבוי טבעי ועליה ברמת החיים),

אתגר גדול לחברת החשמל,

ועוד לא דברנו על הולכת החשמל.

מזגן מיני מרכזי ממוצע של 3.5 כוח סוס לוקח לבדו 2.45 קוט"ש וקח בחשבון שבבבית ממוצע פועלים מספר מזגנים בו זמנית, תנור בישול, דוד מים, כיריים אינדוקציה ועוד. זה יוצא ביחד הרבה יותר מטעינה של רכב חשמלי כאשר רוב האנשים יטעינו את הרכב שלהם אולי פעמיים בשבוע.

ככה שטעינה אפילו של 7.7 קוט"ש במיוחד אם תתבצע בשעות השפל בלילה לא תהווה שום אתגר משמעותי לרשת החשמל שיש לה כיום רזרבות של כמה ג'יגות טובים.

• תוכן חדש...