Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמשה מקורית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

האם יש אפשרות להחליף שמשה קדמית  לרכב בן שנה (מאזדה cx30) לשמשה מקורית של מאזדה במסגרת הביטוח מקיף ואיפה עושים את זה?

פורסם

מנסיוני שמשה מקורית מתקינים בתוספת תשלום. 
תפנה לביטוח, הם יפנו אותך לזגג שעובד איתם והוא יוכל לומר לך מה התוספת הדרושה לשמשה מקורית.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

היי

לי נשברה שמשה קידמית בסטלביו...

למזלי בהיטוח ההחלפה היא למקורי...

ניסו לדחוף לי לא מקורי..

התעקשתי חיכיתי כחודש 

והוחלפה למקורית...

פורסם

קודם כל כן.

ניתן.

לגבי הנהלים:

1. אם רכשת רכשת הרחבה של שמשות מקוריות בביטוח - אז אין בעיה.

2. אם לא אז אתה יכול:

א. ללכת במסלול של תביעה לביטוח שמשות. הם מחוייבים לשים לך שמשה חליפית. אתה יכול לבקש מקורית בתוספת תשלום. לפעמים התוספת הגיונית לפעמים הזויה.

ב. לתבוע את הפוליסה. במקרה כזה תשלם השתתפות עצמית ותרשם תביעה בפוליסה. כיוון שהרכב חדש אז חייבים להתקין לך חלק חדש ומקורי.

יש גם אפשרות של שמשה מקורית מפירוק. אבל זה די חד קרן ואף אחד לא ממש אוהב להתעסק עם זה ותצטרך להתקין גומיה מסביב שהיא אפטר-מרקט.

בנוסף, אני מניח שאתה רוצה שמשה מקורית בגלל המערכות סטיחות - תדע שאתה זכאי לכוון אותם בשמשה החדשה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

יש גם אפשרות של שמשה מקורית מפירוק. אבל זה די חד קרן ואף אחד לא ממש אוהב להתעסק עם זה ותצטרך להתקין גומיה מסביב שהיא אפטר-מרקט.

לא ממש הבנתי במה שונה הרכבת הגומיה מסתם שמשה חליפית/מקורית חדשה. אשמח מאוד אם תרחיב.

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם

בנסיעה מהירה עף אבן על השמשה ועשה לי סדק קטן לא עמוק, כלומר אם מעבירים אצבע מבחוץ מרגישים את הסדק, מבפנים לא מורגש, האם כדאי להחליף או לא צריך להתעסק בזה?

פורסם
לפני 22 שעות, yd b-4 כתב:

לא ממש הבנתי במה שונה הרכבת הגומיה מסתם שמשה חליפית/מקורית חדשה. אשמח מאוד אם תרחיב.

בשמשה מקורית בדכ מגיעה עם גומיה מקורית כשרלוונטי.

בשמשה חליפית חדשה טובה מגיעה גם עם גומיה מותאמת לרכב.

שמשה חליפית זולה מגיעה בלי גומיה ושמים גומיה כזאת לפי מטר רץ.

שאתה לוקח שמשה מפירוק אז אתה תתקין אותה עם גומיה גנרית וזה קצת פוגם בעניין כי אנשים מתקינים מקורי כדי לשמור כמה שיותר על המצב טרום הנזק.

הבעיה בגומיות הגנריות שההתאמה שלהן פחות טובה הרבה פעמים ויש חדרית רוח והסיכוי להצטברות מים וחלודה גבוה יותר.

דגר שני שחותכים אותן נוצר איזור שבו 2 גומיות מצחברות ויש שם פתח. אם זה קיים עדיף למרוח איזהו סיליקון שחור לאטום אותו

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.1.2022 בשעה 07:01, sasa_204 כתב:

בנסיעה מהירה עף אבן על השמשה ועשה לי סדק קטן לא עמוק, כלומר אם מעבירים אצבע מבחוץ מרגישים את הסדק, מבפנים לא מורגש, האם כדאי להחליף או לא צריך להתעסק בזה?

תיקנתי בעבר סדק כזה אצל "ד"ר שימשה קדמית לרכב" (דויד) , בחור מקצועי מאוד מבת ים. התהליך לוקח לא יותר משעה וחצי אם אני זוכר נכון, התוצאה מצוינת , אין בעיות בטסט.

https://easy.co.il/page/3646266

פורסם

הקטע שכזה אולי יש לכמה בודדים,וכאשר קרה לי,לאף אחד לא היה בסביבתי פאקינג ערכה הכי פשוטה עם חומר RESIN,ואני כל היום מסתובב במוסכים,רובם בכלל לא הבינו מה אני רוצה מהחיים שלהם,ובכלל מה בעיה להחליף חלון עם חיישנים ומצלמות !!!
יש "כוכב" שישאר באותו מצב בלי שינוי הרבה זמן,אצלי לצערי בדיוק בלילה ביום שקרה לי,היה ממש קריר,הפרשי טמפרטורה,הרבה באמפרים בעיר,הסדק היה בתחתית של החלון,תוך יומיים סדק אחד התפשט,כבר לא בר תיקון,זה תפקידו של חומר המיוחד הזה,ממלא את האוויר בסדק.אפילו שהערכה הגיע פחות משבועיים מארה"ב....יהיה לי לפעם הבאה

https://www.amazon.com/dp/B00IPS4APU?psc=1&ref=ppx_yo2_dt_b_product_details

אבל יש מצב שאזמין את הערכה המקצועית עם כל הסנדלרות בתחום הזה,ועפים פה אבנים בלי סוף ממשאיות :shock:

https://www.amazon.com/Professional-Bridge-Injector-Windshield-Repair/dp/B06XHHBYPV/ref=sr_1_36?crid=VJMFCYNV8OI3&keywords=Windshield+Repair+Kit&qid=1641365894&sprefix=windshield+repair+kit%2Caps%2C172&sr=8-36

• תוכן חדש...