Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ProCC כתב:

איזה השוואה עגומה ולא מציאותית בעליל .

כאשר השארת את הרכב לטיפול / תיקון , אתה מאשר לבעל המוסך לנהוג עליו ולבדוק אותו , כי במידה 

והמוסך החליף חלק בטיחותי כלשהו , הוא צריך לעשות את הבדיקה , אישור ממך הוא לא צריך לבקש , אם תגיד לא , מה לדעתך יקרה .?

לא ישחררו לך את הרכב , וכמובן אם במהלך הנסיעה קנה לעצמו קולה , שירגיש טוב .

ואם על הדרך נסע לרופא שנמצא מרחק 30 קילומטר מהמוסך?

עריכה אחרונה על ידי BloodFist
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני 7 דקות, BloodFist כתב:

ואם על הדרך נסע לרופא שנמצא מרחק 30 קילומטר מהמוסך?

כמובן שיש יוצא מין הכלל , אבל יש תקלות שמצריכות נסיעות רבות ובדיקות , אם זה בגבול הטעם הטוב ובצורה מכבדת אז אני לא רואה בעיה , כמובן שצריך לעשות את הנסיעה ולא סתם "על הדרך".

לפני 19 דקות, Boltik כתב:

איפה זה כתוב?

לא זוכר , בגלל זה מוסך מחוייב להחזיק ביטוח במידה וקורה משהו , הרי המכונאי נוסע ברכב שלך

לעלות אותו על הליפט , המכונאי/המנהל צריך לעשות בדיקה בטיחותית לאחר החלפת חלק בטיחותי , איך יעשה זאת אם לא ינהג על הרכב ?

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

מילת המפתח היא כרגיל "סביר".

נסע לבדוק את הברקסים וקנה קולה וביצים על הדרך זה סביר.

אכל בורקסים ונהג בפראות-לא סביר.

לאף אחד אין כוח לעשות עם זה כלום מעבר ללא להכנס יותר לעסק,אז ההתנהגות תמשיך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 54 דקות, ProCC כתב:

לא זוכר , בגלל זה מוסך מחוייב להחזיק ביטוח במידה וקורה משהו , הרי המכונאי נוסע ברכב שלך

לעלות אותו על הליפט , המכונאי/המנהל צריך לעשות בדיקה בטיחותית לאחר החלפת חלק בטיחותי , איך יעשה זאת אם לא ינהג על הרכב ?

ברור לי שהמוסך צריך לעשות נסיעות לצורך בדיקה. איפה כתוב שהמוסך פתור מלבקש אישור מבעל הרכב לנסיעה כזאת?

פורסם
לפני 19 דקות, Boltik כתב:

ברור לי שהמוסך צריך לעשות נסיעות לצורך בדיקה. איפה כתוב שהמוסך פתור מלבקש אישור מבעל הרכב לנסיעה כזאת?

אני צריך להבין מה הכוונה באישור , מנהל המוסך לא יתקשר אחד אחד לכל לקוח לבקש אישור לבדוק את הרכב , עצם העובדה שאישרת את העבודה והפקדת את המפתחות של הרכב במוסך , נתת להם אישור לבדוק , אז לשיטתך פעם הבאה שארצה לעלות רכב על הליפט , התקשר לבעל הרכב לבקש אישור לעלות את הרכב שלו על הליפט ? וכנ"ל גם להוציא אותו , וכנ"ל על לבדוק אותו ?

• רעיון טוב! 1

מכונאי BMW

פורסם
לפני 6 דקות, ProCC כתב:

אני צריך להבין מה הכוונה באישור , מנהל המוסך לא יתקשר אחד אחד לכל לקוח לבקש אישור לבדוק את הרכב , עצם העובדה שאישרת את העבודה והפקדת את המפתחות של הרכב במוסך , נתת להם אישור לבדוק , אז לשיטתך פעם הבאה שארצה לעלות רכב על הליפט , התקשר לבעל הרכב לבקש אישור לעלות את הרכב שלו על הליפט ? וכנ"ל גם להוציא אותו , וכנ"ל על לבדוק אותו ?

למיטב הבנתי, לעלות רכב על הליפט לא נחשב כשימוש ברכב, כי זה לא היועד העיקרי שלמטרתו רוכשים את הרכב.
נסיעה ברכב זה כן שימוש ועל פי החוק חייבים לקבל אישור מבעל הרכב לשימוש בו.

פורסם
לפני 2 דקות, Boltik כתב:

למיטב הבנתי, לעלות רכב על הליפט לא נחשב כשימוש ברכב, כי זה לא היועד העיקרי שלמטרתו רוכשים את הרכב.
נסיעה ברכב זה כן שימוש ועל פי החוק חייבים לקבל אישור מבעל הרכב לשימוש בו.

אוקיי מה הקשר בנסיעה ברכב , אמרתי אם זה לצורך בדיקה על עבודה , מותר ואף חובה לבעל המוסך לבדוק את התקינות הרכב , משמע לנסוע בו .

אסור לבעל מוסך לשחרר רכב שעבר הליך בטיחותי בלי בדיקה שלו , בנוסף גם אסור לו לשחרר רכב שיש בעיה בטיחותית שהלקוח לא רוצה לטפל , למרות שזה הרכב והרכוש שלו .

מכונאי BMW

פורסם
לפני 23 דקות, ProCC כתב:

אוקיי מה הקשר בנסיעה ברכב , אמרתי אם זה לצורך בדיקה על עבודה , מותר ואף חובה לבעל המוסך לבדוק את התקינות הרכב , משמע לנסוע בו .

אסור לבעל מוסך לשחרר רכב שעבר הליך בטיחותי בלי בדיקה שלו , בנוסף גם אסור לו לשחרר רכב שיש בעיה בטיחותית שהלקוח לא רוצה לטפל , למרות שזה הרכב והרכוש שלו .

זה לא פותר את המוסך מצורך לקבל אישור.
אתה יכול להפנות לתקנות/חוקים רלוונטיים?

פורסם
לפני 3 דקות, Boltik כתב:

זה לא פותר את המוסך מצורך לקבל אישור.
אתה יכול להפנות לתקנות/חוקים רלוונטיים?

https://iga.org.il/זכויות-וחובות-הנהגים/

יפויי כוח משמעתו כמו שאמרתי - לתיקונים ובדיקות , ברגע שהסכמת להכניס את הרכב לעבודה , אתה אוטומטית מאשר את הבדיקה .

מכונאי BMW

פורסם
לפני 18 דקות, ProCC כתב:

https://iga.org.il/זכויות-וחובות-הנהגים/

יפויי כוח משמעתו כמו שאמרתי - לתיקונים ובדיקות , ברגע שהסכמת להכניס את הרכב לעבודה , אתה אוטומטית מאשר את הבדיקה .

אני לא בטוח עד כמה יש לכל ה-"זכויות וחובות" האלו תוקף משפטי.

פורסם
לפני 3 דקות, Boltik כתב:

אני לא בטוח עד כמה יש לכל ה-"זכויות וחובות" האלו תוקף משפטי.

לא יודע כמה צורה משפטית תוכל למנוע מבעל מקצוע לבצע את העבודה שלו

לאחר לדוגמא החלפת מסרק הגה , חובה לבצע נסיעת מבחן + כיוון פרונט , ובמידה והיה מקרה שהלקוח לא "מאשר" לבעל המוסך לבצע נסיעת מבחן או לקחת את הרכב לכיוון פרונט , הלקוח היה משלם דמי אחסנה והרכב היה נשאר במוסך (מניסיון לצערי.)

מכונאי BMW

פורסם
לפני 1 דקה, ProCC כתב:

לא יודע כמה צורה משפטית תוכל למנוע מבעל מקצוע לבצע את העבודה שלו

לאחר לדוגמא החלפת מסרק הגה , חובה לבצע נסיעת מבחן + כיוון פרונט , ובמידה והיה מקרה שהלקוח לא "מאשר" לבעל המוסך לבצע נסיעת מבחן או לקחת את הרכב לכיוון פרונט , הלקוח היה משלם דמי אחסנה והרכב היה נשאר במוסך (מניסיון לצערי.)

פעם שלישית - תוכל לתת הפניה לחוק או תקנה שנותנת למוסך את כל הסמכויות וזכויות האלו?

פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

מילת המפתח היא כרגיל "סביר".

נסע לבדוק את הברקסים וקנה קולה וביצים על הדרך זה סביר.

אכל בורקסים ונהג בפראות-לא סביר.

לאף אחד אין כוח לעשות עם זה כלום מעבר ללא להכנס יותר לעסק,אז ההתנהגות תמשיך.

אפשר פשוט להוסיף ביקורות בגוגל, אולי זה אפלו ישפיע על בעל המוסך יותר מתביעה משפטית.

פורסם
לפני 18 שעות, baer כתב:

רק בישראל.. ורק בישראל יש כאלה שגם לא יבינו מה לא בסדר בזה.

ממש לא..

בזמנו נתקלתי בסרטון של מוסכניק שמשתולל בקאמרו בארהב )אם זכור לי נכון)

• תוכן חדש...