Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוח מכאן.

ואני תוהה:

• מצד אחד לכאורה הלקוח היה קצת קטנוני - הרכב היה צריך שיסעו בו נסיעה ארוכה כדי לרוקן את הבטריה, והמוסכניק על הדרך עצר לסידור פרטי.
  • מצד שני, זה מדרון חלקלק - אם מרשים למוסכניקים להסתובב עם רכבים של לקוחות, מי ערב שלא יקחו את ה S Class שלי (שאין לי) לסיבוב דאווין בשכונה?
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

לא נראה לי שלמשרד התחבורה יש סמכות לאשר דברים כאלו.
בסופו של דבר מדובר בעבירה פלילית - שבל''ר (שימוש ברכב ללא רשות) ואותו לקוח היה צריך להגיש תלונה במשטרה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

כתוב במכתב: "חלק מתהליך מתן השירות יכול המוסך ורשאי לבצע נסיעות מבחן לרכבים שבטיפולו"
איך נראה להם שנסיעה לבית חולים יכולה להיחשב כנסיעת מבחן?
אבל מה אנחנו מתפלאים, גם פה בפורום דברו על שימוש ברכב לצורך ביצוע קניית אוכל לעובדי המוסך. עלה גם סרטון איך עובדי מוסך מבצעים נהיגה פראית על רכב בעל נתונים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)

כמו שנאמר קודם. הרכב הוא רכוש של בעל הרכב. מכיוון שאנחנו חיים בדמוקרטיה בה לאדם יש זכות על רכושו, משרד ממשלתי לא יכול לקבוע שמותר לשלול את זכות אדם על רכושו.

הבעייה במקרים האלו היא שאין לכאורה 'נזק' ממשי לבעל הרכב, למעט אולי בזבוז של כמה ליטרים של דלק, אז אין הגיון לתבוע בבית משפט את המוסך. גם המשטרה לא תתייחס לתלונה כזו, כי הרי למוסך זכות וחובה לעשות נסיעת מבחן ברכב. המשטרה לא תתעסק בהאם עובד המוסך עשה נסיעת מבחן לגיטימית או סידורים פרטיים

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבה קצת מתלהמת לדעתי. משרד התחבורה לא אמר שמוסך יכול לעשות סיבובי דאווין ברכב של לקוח.

אם צריך לעשות נסיעה ארוכה כחלק מהבדיקה של הרכב במוסך מה זה משנה אם על הדרך הוא עצר לאיזה סידור פרטי? איך אתה כלקוח נפגע מכזה דבר? 

אם גרמו נזק תוך כדי זה סיפור אחר. אבל נזק יכול להיגרם גם תוך כדי עבודה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אם צריך לעשות נסיעה ארוכה כחלק מהבדיקה של הרכב במוסך מה זה משנה אם על הדרך הוא עצר לאיזה סידור פרטי? איך אתה כלקוח נפגע מכזה דבר? 

הבעייה שלעיתים המוסכים מתרצים את הנסיעות שהם מבצעים בתור 'נסיעות מבחן', בפועל בהרבה מקרים הרכב משמש את המוסך למטרה פסולה לצרכים של המוסך. לדוגמא: המוסך משתמש ברכב של לקוח, על מנת להסיע עובד, בכדי שיחזיר רכב אחר מספק שירותים של המוסך (לדוגמא מכון פרונט, צמיגיה, פחח וכד'). או להביא חלפים מספק חלפים, או סתם להביא שווארמה לארוחת צהריים

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

אני, כבעל הרכוש, לא צריך לספק נימוק למה אני לא מסכים לשימוש כזה או אחר ברכוש שלי.

• אהבתי 3
פורסם

הדיון כאן הוא בדיוק המהות של הדבר הזה - מצד אחד מוסך חייב לבצע נסיעת מבחן, מצד שני אני אישית הייתי מצפה שנסיעת מבחן תתחיל ותסתיים במוסך, ולא תכלול שימושים פרטיים. אם לדוגמה הרכב של הלקוח בכתבה היה נגנב מחניית בית החולים או ניזוק שם, זה היה מאוד לא נעים.

בעיני יש הבדל בין "יצאתי לנסיעת מבחן ועל הדרך עצרתי שניה בפיצוציה לקנות בקבוק קולה לחבר'ה" ובין לקחת רכב של לקוח כדי לסוע לבדיקה בבית חולים.

פורסם

להחביא במכונית air tag ולעקוב אחריה.

דרך אגב - הנושא הזה כבר עלה לדיון בפורום, אבל אני לא מצליח לאתר את השרשור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוויה אישית שלי, אומנם לא עבר מרחק ק"מ ארוך (אני מקווה) אבל מעצבנת.

אחרי ששמתי עשרות אלפי שקלים במוסך יבואן באחד הטיפולים היה צריך לצבוע משהו, והמוסך לקח את הרכב לצביעה, למרות ששאלתי אם אני יכול לקחת במקום/להצטרף אליהם נעניתי בשלילה. נו טוב, יכול להבין.

כשקיבלתי את הרכב חזרה, המצלמה הייתה מנותקת, פה חשדתי. מסתבר שקיבלתי את הרכב מלוכלך, ההגה היה דביק והמושבים היו מלוכלכים.

בבית פתחתי את המצלמה, מסתבר שהוא לא ניתק מההתחלה והיה סרטון קצר שבו עובד המוסך עצר במקום שאסור לעצור על מנת ככל הנראה לקחת את האוכל או משהו אחר.

יותר לא חזרתי לאותו מוסך יבואן, לא קיבלתי פיצוי ועד היום הם מטרידים אותי לחזור אליהם לטיפול שנתי.

• אהבתי 4
  • מבאס 3

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 53 דקות, Boltik כתב:

אני, כבעל הרכוש, לא צריך לספק נימוק למה אני לא מסכים לשימוש כזה או אחר ברכוש שלי.

ברור, אבל אתה צריך שגם הצד השני ידע שאתה לא מסכים שהוא יעשה שום דבר שלא קשור ישירות לתיקון.

אולי מבחינתו לעשות סיבוב כדי לאתר את התקלה ועל הדרך לקנות סנדביץ זה כמו שאתה נוסע על חשבון המעסיק לישיבת עבודה ובדרך עוצר לכוס קפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

ברור, אבל אתה צריך שגם הצד השני ידע שאתה לא מסכים שהוא יעשה שום דבר שלא קשור ישירות לתיקון.

אולי מבחינתו לעשות סיבוב כדי לאתר את התקלה ועל הדרך לקנות סנדביץ זה כמו שאתה נוסע על חשבון המעסיק לישיבת עבודה ובדרך עוצר לכוס קפה.

לא, אני לא צריך ליידע על שום כלום. אם לא נתתי הסכמה מפורשת, אסור לעשות ברכוש שלי משהו מעבר שמוגדר בהזמנת שרות.
אם המכונאי/המוסך נהנה מהנסיעה, זה הופך את הנסיעה לנסיעה לשימוש של המוסך ולא לצורך הטיפול ברכב, גם אם זה לקנות קולה.

• תוכן חדש...