Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוף עידן ? חשמלי / בנזין, פרטי / אוטונומי - הרהור בצל עליות המחירים

gild
שימו לב! השרשור הזה בן 1127 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בצל עליית המחירים הכללית, אני לא יכול שלא לתהות האם אין פה " ניסיון לעשות את המכה האחרונה" לפני הדעיכה. 

לעניות דעתי, אנחנו בפתחה של 2 מהפכות משמעותיות בעולם הרכב (סופסוף אחרי שנים של קפיאה מסיבות פוליטיות) -

1)הרכב החשמלי

2)הרכב האוטונומי

2ב)ואולי הרכב האוטונומי המעופף והחשמלי.

נתחיל מהקרוב ביותר - החשמלי

החסרונות שהיו מתבטלות במהרה. הטווח נסיעה עולה משמעותית, הוא נוח, מהיר, אמין, הטעינה משתפרת, הסוללות ואף הקרינה. 

נשמע שלא ירחק היום שיאסרו על מכוניות מזהמות ורועשות להיכנס לתוך הערים וגם אם לא, פשוט לא ישתלם להחזיק רכב אחר -  ערך מכוניות הבנזין והדיזל יצנח.

המהפכה החשמלית לדעתי תתרחש בשנתיים הקרובות כאשר השנה רואים את תחילתה של ההצפה עם עשרות דגמים היברידים וחשמליים.

האוטונומי - כנראה יותר ארוך, בעיקר שאנחנו "דור המדבר" ויהיה לנו קשה לשחרר, רגולוציות, פוליטיקה וכו'

אבל כאשר זה יקרה, לא יהיה טעם להחזיק רכב כלל - אלא נעבור למתכונת שירות בלבד. 

מבחינה טכנולוגית הנהג האוטונומי עדיף כבר היום ב99% מהמקרים ובטח שבתוחלת. 

וכעת אנחנו רואים עליות מחיר גבוהות, אם הסברים כאלו ואחרים. 

יתכן שזה נכון ואולי זה רק הסוף של תעשיית הרכב כפי שאנחנו מכירים אותה והם (תעשיות הרכב, דלק, ממשלה - עד יצירת מיסים חדשים) עושים את "המכה האחרונה"

וברמה הקונקרטית, כאשר את ניגשים לקניית רכב כעת, בהנחה שאתם רוצים את הרכב ל 5+ שנים - האם הסוגייה החשמלית משמעותית בשיקול? 

האם יש היבט אחר של הסוגיה שמפעילה אותכם? 

עריכה אחרונה על ידי gild
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בוודאי שזה משמעותי. אני לא מבין מישהו שקונה עכשיו רכב חדש ולא לפחות שוקל לקנות רכב חשמלי.

מדוע לקנות רכב עם טכנולוגיה מיושנת ומזהמת שעולה הרבה מאוד כסף שבעוד חמש שנים יהיה קשה לו למכור?

שלא לדבר על החסכון הגדול כאשר לא צריך לשלם על דלק ועל טיפולים יקרים במוסך.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בעיות של תשתית טעינה למרבית אזרחי ישראל. 

בגלל זה הרכבים הקיימים לא יעלמו כ"כ מהר. 

פתרון? רכב היברידי! 

• אהבתי 2

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, markb205 כתב:

יש בעיות של תשתית טעינה למרבית אזרחי ישראל. 

בגלל זה הרכבים הקיימים לא יעלמו כ"כ מהר. 

פתרון? רכב היברידי! 

יש לך כבר מאות עמדות טעינה מהירות ואלפי עמדות איטיות בכל רחבי הארץ, ועמדות חדשות מוקמות בקצב מהיר. לכן אם אתה באמת רוצה לעבור לרכב חשמלי, ולא מחפש תירוצים, במרבית המקרים תוכל לעשות זאת.

רכב היברידי הוא לא הפתרון. מדובר ברכב יקר שמכיל מערכות כפולות ומיותרות. הרכבים האלה גם הם יעלמו בהדרגה, כאשר יש חשמליות שנמכרות בארץ עם יותר מ-600 ק"מ סוללה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מחזיק את הגולף כבר 3 שנים. בתקופת זמן של שנה מעכשיו אחליף רכב כנראה. אני בטוח ב100 אחוז שהרכב החדש יהיה חשמלי. יש לי חניה פרטית והרבה עמדות טעינה בעבודה. אני נוסע בממוצע 40 ק"מ ביום. לתת כן אין לי שום שיקול נגד. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למי שאין אופציה לטעינה בייתית זה בעייתי, כמו כן, אם היה ריבוי עמדות טעינה, טעינה סופר מהירה נגיד טווח של 400 ב 15 דקות, גם למי שאין טעינה לדעתי היה שוקל. כרגע בעייתי.

בעוד 5 שנים לא יהיה קשה למכור רכב בנזין/היברדי/דיזל.

לא כולם יכולים לקנות רכב חדש ב 140 אלף, כך שיד שניה ימשיך להיות אטרקטיבי.

במיוחד כשיש את עניין הסוללות, בעוד 5-6 שנים, מה נצילות שתהיה להם?

• אהבתי 2

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש  היום יצרנים שמבטיחים נצילות סוללות של 90% כעבור 5 שנים - נתון שאני אחתום עליו.

לגבי יד שניה אתה צודק, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו, אולם השאלה היא האם זה לא יוביל לצניחה עתידית. 

תחשוב על עוד 6 שנים מהיום - רוב הרכבים שנמכרים הם חשמליים, כל מי שמחפש רכב חדש  "צעיר" - כלומר עד 5 שנים, ירצה גם הוא להיות בחשמלי וסביר שזה יגרום לצניחה במחירי רכבי הבזין 2022 ומעלה, לא?

וזה כאשר אנחנו פאסימיים לגבי רכבים אוטונומיים שישנו את המשחק לגמרי.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין שאני לא בטוח שרוב הרכבים בעוד 6 שנים יהיו חשמלים, התשתית משתפרת, אך הדרך עוד מאוד ארוכה לקליטת עשרות אלפי רכבים בשנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, gild כתב:

יש  היום יצרנים שמבטיחים נצילות סוללות של 90% כעבור 5 שנים - נתון שאני אחתום עליו.

עבור טויוטה BZ4X החדשה החברה מבטיחה לפחות 90% ניצולת סוללה לעשר שנות שימוש עם 24,000 ק"מ בשנה ממוצע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Gopher כתב:

יש לך כבר מאות עמדות טעינה מהירות ואלפי עמדות איטיות בכל רחבי הארץ, ועמדות חדשות מוקמות בקצב מהיר. לכן אם אתה באמת רוצה לעבור לרכב חשמלי, ולא מחפש תירוצים, במרבית המקרים תוכל לעשות זאת.

רכב היברידי הוא לא הפתרון. מדובר ברכב יקר שמכיל מערכות כפולות ומיותרות. הרכבים האלה גם הם יעלמו בהדרגה, כאשר יש חשמליות שנמכרות בארץ עם יותר מ-600 ק"מ סוללה.

לא אקנה רכב חשמלי אם אין לי עמדת טעינה בייתית. 

וזה ממש לא תרוץ. כי אני באמת רוצה לקנות. 

אבל לא מעוניין להיות תלוי רק בעמדות הציבוריות. רבות ומהירות ככל שיהיו. 

מעדיף להיות תלוי רק בעצמי ולא להגיע למצב של סוללה מרוקנת בגלל היעדר טעינה זמינה (הרי במקביל לגידול בכמות עמדות הטעינה, ישנו גידול עוד יותר גדול בכמות הרכבים הנדרשים לה). 

עמדת טעינה זו לא תחנת דלק שאתה מגיע מתדלק ונוסע. 

אתה עלול לעמוד בתור ולבזבז זמן יקר על טעינה. אם אין לך עמדה בייתית שבה אתה מטעין ולא מנוטרל בזמן הטעינה. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף הבעיה שיש רכבי בנזין שחונים לפעמים בעמדות הללו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, mrmiki1234 כתב:

השאלה אם הדור הבא של הסוללות לא יהיה משמעותית יותר טוב, למשל SOLID STATE? 

היא בוודאות תהיה טובה יותר. אבל למשתמש הממוצע אין באמת צורך. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Gopher כתב:

עבור טויוטה BZ4X החדשה החברה מבטיחה לפחות 90% ניצולת סוללה לעשר שנות שימוש עם 24,000 ק"מ בשנה ממוצע.

מבטיחה או נותנת אחריות?

לפני שעה, gild כתב:

סבבה, אבל מי ירצה לקנות את הרכב כזה אחרי 5 שנים? אתה היית לוקח סיכון וקונה רכב חשמלי משומש כאשר אין לך שום אחריות על הסוללה?
אנשים חוששים לקנות וואגיות עם DSG בגלל תקלה פוטנציאלית שתיקונה עולה כמה אלפי שקלים בודדים. במקרה של חשמלית יותר זול לפוצץ את הרכב מאשר להחליף סוללה.

לפני כשעה, eitanuch כתב:

היא בוודאות תהיה טובה יותר. אבל למשתמש הממוצע אין באמת צורך. 

למה לא?

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Boltik כתב:

למה לא?

הנסועה הממוצעת בישראל היא 45 ק"מ ביום. לכן רכב עם טווח של 400 ק"מ יספיק בממוצע ל9 יום. אם אתה צורך מעל הממוצע זו בעיה. אבל אם אתה צורך מתחת לממוצע אז אתה תהנה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1127 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...